Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2012 19:48 - НА КОГО ДА БЛАГОДАРИМ ЗА 45-ТЕ ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ?
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 14037 Коментари: 22 Гласове:
18

Последна промяна: 07.10.2012 17:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Ами ето на кого...




Винаги съм се чудил защо защитниците на свободата и демокрацията - САЩ, първи установяват дипломатически връзки със СССР през 1922 г.
А то какво било...

 

ЛЪЖАТА

ЗА

«ГЕРМАНСКИТЕ ПАРИ»

 

Александър Приб

 

Историческото митотворчество относно действията на Германия през ХХ век почти стана правило за мнозина историци и политици.

Един от тези умопомрачителни митове и до ден-днешен представлява легендата за «немската следа» в Октомврийската революция.

Защо ли никой от изследователите на този период от световната история не си задава въпроса: въобще можела ли е тогава Германия, обкръжена отвсякъде от врагове, с напълно блокиран износ (който единствен дава приходи във валута), да разполага с достатъчно реални пари, с които да оперира извън собствените си граници? Освен това, дори да ги е имала: как да реализира немски марки в чужбина при условията на забранителните военновременни закони  (нали обектите на финансиране се намирали на територията на противника и неговите съюзници). И могли ли са чуждите банки, при пълната несигурност в бъдещето на марката, да извършват финансови операции с нея, тоест да я разменят за рубли? Такова недоверие реално било налице и то напълно основателно, защото в хода на войната марката тотално се обезценила.

Ето защо може и трябва да се окачестви като пълна глупост теорията за заговор на германския Генерален щаб против Русия и за финансиране от негова страна на антидържавната дейност на Ленин.

Разбира се, пари за революцията са били платени и са дали реален резултат – но те не дошли от Германия. Само пломбите на ленинските вагони е можело да бъдат и са били германски.

Ето какво пише за една от главните исторически митологеми на ХХ век руският историк Юрий Бахурин в статията си «Германската следа в Октомврийската революция»:

«В продължение на десетилетия основните материали, «разобличаващи» болшевишката партия, че била получавала немски пари, бяха т. нар. «документи на Сисон». Тези материали били предадени през 1918 г. на правителството на САЩ от шефа на петроградското бюро на Комитета за обществена информация Едгар Сисон, очевидец на революционните събития през есента на 1917 г. Съдържанието им уж сочело, че Ленин и Троцки са агенти на германските специални служби. Но тяхната фалшивост била доказана още през март 1918 г., при това от най-близкия сътрудник на Сисон – Артур Бълард. Руският историк В. Л. Малков, който публикува тези документи, цитира така доводите на експерта:

«Действително, агитационната дейност на Ленин съвпадала с интересите на германската страна – но от това изобщо не следва, че той е станал агент на германското влияние. Документите в по-голямата си част представляват копия от някакви телеграми с доста неубедително съдържание. Например, на самия мен нищо не ми пречи - разсъждава Бълард, -  да изпратя телеграма на английския крал Георг, в която да напиша, че кайзерът ме е упълномощил да му дам кредит от един милион долара. И да се подпиша като «фон Хартлинг».

В «разобличителните» статии на привържениците на тезата за «германски пари» в руската революция се разказва за дейността на един милионер: немско-руския евреин Александър Гелфанд-Парвус, който подготвя руската революция, за връзките му с Ленин, за ролята на германския Генерален щаб във финансирането на болшевиките, за «пломбираните вагони» - в които през германска територия пътували за Русия болшевиките начело с Ленин.

Но в същото време тези статии, кой знае защо,  премълчават за специалния параход с агента на световната «задкулиса» и главен инструктор по революционното преустройство на света Лев Троцки, изпратен в Русия от САЩ през пролетта на 1917 г.

На този параход под командването на Троцки се намирали 300 главорези, които после се превръщат в негова лична гвардия и стават първите комисари в първото правителство на болшевишка Русия (250 души от групата на Троцки, дошла от Америка, след октомври 1917 г. влизат в болшевишкото правителство начело с Ленин като чиновници с различни рангове).

Банкерските родове Шифт, Шпеерс и Вартбург се подготвяли много старателно за битката за Русия. Те изпратили в Русия не само протежето си Троцки с групата бъдещи ръководители на комунистическата съветска власт, но и го подкрепили с неограничен финансов кредит.

След като взема властта в Русия, тази група, оглавявана от Троцки, веднага се отплаща на задокеанските си благодетели, като изпраща отвъд океана цялото злато, събрано в Русия за 1000 години нейна история. Охраната на тези златни конвои била осигурена от войските на англо-американските «интервенти», които влезли в Русия единствено и само за осигуряване на безопасността на ценния златен товар – а не заради някаква митична помощ на белогвардейците, както по онова време твърдяло на всяка крачка болшевишкото ръководство.

Щом златото се оказало в ръцете на поръчителите на революцията, веднага приключила и Първата световна война, а също така и «интервенцията» в Русия. Мисията на англо-американските войски в Русия завършила и те я напуснали, изоставяйки разрушената във всякакъв смисъл страна на произвола на масовите убийци, оглавявани от Троцки.

Най-доброто доказателство, че никакви германски пари не са свързани с руската революция, дава самият Якоб Шифт, който през април 1917 г. прави публично изявление, че революцията в Русия се развива успешно именно с неговата финансова подкрепа. Потвърждение за тези думи може да се намери в официалния «Еврейски комунален регистър» за 1917-1918 г., стр. 1018-1019.

Масовите грабежи и убийства на руснаци, извършвани от революционните отряди начело с емисарите на Шифт, Ротшилд, Вартбург, Лейб, ръководени от демона на руската революция Лейба Троцки-Бронщайн, ужасили целия свят.

В тези условия враговете на Русия се нуждаели от прикритие и от начин да прехвърлят другиму вината за бедите, връхлетели Руската империя.

Именно затова и тогава бил създаден митът за «германските пари». Нещо повече: пред цял свят обявили нагло, че именно «мрачният германски гений» бил изобретил и разпространил комунизма по цялата планета.

Разбира се, при това не се уточнявало, че даже и някакви немци да са оказвали влияние върху умовете на интелектуалците в Русия, по своя етнически произход те били не немци.

За да бъде компрометирана Германия, през октомври 1918 г. «Вашингтонският комитет за публична информация» публикувал досие, озаглавено «Немско-болшевишкият заговор». В него се цитира телеграма, която показва, че филиалът на банката на Макс Вартбург в Хамбург и принадлежащият на американски финансисти «Рейнско-Вестфалски синдикат» открили огромни сметки на името на пристигналия от САЩ в Русия Троцки.

Комитетът разчитал по този начин да хвърли сянка върху Германия – но в крайна сметка разобличил участието на цяло котило интернационални банкери в заговора против Русия и Германия: Макс Вартбург – ръководител на банката «Вартбург» в Хамбург, двамата му братя – Пол и Феликс, шефове на филиали на същата банка в САЩ (Пол бил шурей, а Феликс – зет на Якоб Шифт), банковите кланове Лейб, Гугенхаймер, Джероб Дж. Ханауер, Кан, Макс Брейтунг, Исак Зелигман.

Ето, такива «немци» били финансистите-спонсори на Първата световна война и на руската революция от 1917 г.

За интернационалните банкери нямало никакво значение, че страните, чиито граждани се водели, били в състояние на война помежду си.

По начало световната военна касапница се подготвяла с цел да бъдат унищожени не само Руската и Германската империя, но и още две, които също им пречели да постигнат световно господство: Австро-Унгарската и Османската.

Световната финансова олигархия успяла да извърши това в резултат на световната война – и сега й оставало само да превърне невиновните във виновни. А най-просто било вината да се стовари върху онзи, който я загубил, тоест върху Германия. Което и било сторено с безочлива наглост.

Финансовата империя на Ротшилд, към която принадлежали «верните» съюзници на Русия - Англия и Франция, отдавна мечтаела да завладее колосалните руски природни богатства. Демократичното» правителство на Керенски, финансово подчинено на клана Ротшилд, създало необходимите благоприятни условия за тази цел.

А сега да погледнем към миналото...

В резултат на диво натрупване на капитала (16-18 в.) към средата на 19-ти век в света се оформя неголяма група едри финансови магнати, които съсредоточават в ръцете си по-голямата част от световното богатство. Всички знаят, че «парите са власт», откъдето идва и понятието «плутокрация» или «финансова олигархия».  И колкото повече пари има в ръцете й, толкова повече тя иска глобална власт над света.

Средата на 19-ти век е времето, когато в ръцете на плутокрацията се натрупват необикновено много пари и тя стига до извода, че е дошъл моментът за реализиране на вековната мечта за завоюване на света и установяване на нов световен ред. Днес това е известно повече под названието «глобализация».

Представителите на неприкосновената класа на плутократията с развито космополитично мислене чрез подкупи и финансова зависимост привличат на своя страна представители на световния аристократичен истеблишмънт. Протича обединение на аристокрацията с лидерите на корпоративния бизнес. Така към края на 19-ти век се формира световната «задкулиса», която започва мащабно настъпление срещу света. Освен чисто организационни действия, тя съумява да подсигури и идеологически своите далеч стигащи замисли чрез внушаване на глобални идеи в обществото, сред които е и идеята за «световна революция», разработена от Карл (Мордехай) Маркс.

В концентриран вид тази идея е представена в «Манифест на Комунистическата партия», публикуван през 1848 г. Там има такива редове:

«Законите, моралът, религията са само буржоазни предразсъдъци… Работниците нямат Родина… Националната обособеност и разликите между народите все повече ще изчезват с развитието на буржоазията, със свободата на търговията, световния пазар, с уеднаквяването на промишленото производство и съответните му условия на живот».

Идеолозите на новия световен ред добре разбирали, че главното препятствие пред завладяването на света са националните империи, националните религии и националните култури. С други думи – традиционните монархии и Църквата като институция на Традицията. След публикуването на «Манифеста» започнала революционна дейност по премахването на пречките пред установяването на новия световен ред. Най-удобният начин за това е да се създадат условия на политически и икономически хаос. На свой ред хаосът гарантира глобални войни между държавите. Именно хаосът е основата, върху която избухват революциите.

Тук трябва да се търсят изворите и причините за двете световни войни и за явната подготовка на Трета все под познатите лозунги «свобода, равенство, братство» и «права на човека».

Така, в резултат на Първата световна война от картата изчезват наведнъж четири големи световни империи: Руската, Германската, Австро-Унгарската и Османската. А премиерът на Великобритания след края на войната открито заявява: «Ние постигнахме целта, която си бяхме поставили: Руската империя е унищожена». Нищо, че в тази война Великобритания и Русия били съюзници…

 След катастрофата на Русия през 1917 г. видният лондонски издател Дейл изпраща писмо на премиера на Великобритания Лойд Джордж:

«Сега вече е съвсем ясно, че революцията в Русия не е последица от взрив на недоволство на народните маси, а е конструирана едновременно отвън и отвътре от нейните заклети врагове. Германия е обвинявана в съдействие на тези врагове чрез организирането на специален влак за Ленин, но все още никой не се досеща да обвини Англия заради разрешението на Троцки да премине от Америка в Русия…

Германия поне се намираше в състояние на война с Русия, но какво е отношението на Англия? Ние помогнахме за изтезанието на нашия измъчен от войната съюзник. Това е толкова въпиющо престъпление, че никога не можем да го изкупим, но поне трябва да се постараем…

За да приключа с тази тема, моля Ви за отговор на следния въпрос: поемате ли отговорност за освобождаването на Троцки в Халифакс? Като глава на английското правителство по онова време, официално именно Вие носите тази отговорност. Ако не сте съгласен с това, моля да посочите границите на Вашата отговорност в този случай».

Разбира се, мистър Дейл не получил отговор на писмото си по простата причина, че самият Лойд Джордж бил член на същата световна финансова мафия, на която били членове Ротшилд и Керенски.

Революцията от 1917 г. в Русия е резултат от борбата между две финансови групировки за контрол над руските природни ресурси. Едни международни финансови акули стояли зад Керенски (Ротшилд), други – зад Троцки (Шифт).

Далеч не е случайно, че и комунистите-интернационалисти, и банкерите-космополити имали една и съща цел: обединението на света под едно правителство. Разликата е само тази, че космополитите-банкери виждали себе си като световни господари, а космополитите-комунисти – себе си…

Като космополитизирали света, банкерите помагали на световната революция. Така смятали тогава комунистическите вождове – и били прави.

Банкерите пък разчитали, че революционерите, разрушавайки света на християнските ценности, помагат за установяване на световната власт на финансовата олигархия. И също били прави.

И комунисти, и банкери взаимно се допълвали в главната си цел: поробване първо на Русия, а после на целия свят.

Така, болшевиките на Троцки, които отивали на барикадите с лозунга «Да живее световната революция!», изпълнявали най-мръсната работа.

Именно тук трябва да се търсят следите на финансирането на всички революции и войни – а не в германската (пруската) агресивна същност или в немския Генерален щаб от Първата световна война.

 

 

И ако германският Генерален щаб е напълно обезличен като финансист на болшевиките (защото никой изследовател не привежда нито един конкретен факт), то другите източници на финансовите комбинации по осигуряване на милионите за Троцки си имат съвсем конкретни имена.

Така например, американският историк професор Антъни Сатън в своя труд «Уолстрийт и болшевишката революция», опирайки се на архивни данни от Държавния департамент на САЩ, в частност на документ, озаглавен «Болшевизъм и юдаизъм» и датиран от 13 ноември 1918 г., съвсем точно установява кои са тези имена.

Текстът, посочва Сатън, има форма на отчет и в него се казва, че революцията в Русия е замислена през «февруари 1916 г.» и «беше установено, че долуизброените лица и фирми са взели участие в това разрушително дело».

И ето ги пак същите имена: Якоб Шифт, Гугенхайм, Джером Дж. Ханауер, Макс Брейтунг, Исак Зелигман, «Кун, Лейб и Ко» - компания, ръководена отново от Якоб Шифт, Феликс Вартбург, Ото Х. Кан и Мортимър Л. Шифт.

По този начин държавният антигерманизъм на Русия с неотвратима сила действал в полза на нейните врагове и спомогнал за собственото й унищожение. Загивайки, Русия без малко не повлякла във водовъртежа на троцкисткото мракобесие и Германия. Но тогава се разминало. Немците проявили мъдрост и мъжество да се съпротивляват на злите сили.

Своите «троцки», чиито имена били Карл Либкнехт и Роза Люксембург, немският народ чисто и просто екзекутирал без съд и присъда, с което предотвратил набелязаната нова касапница и спасил живота на десетки милиони обикновени германци.

А в същото време в Русия течали безкрайни реки от християнска кръв.


===

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
20


Вълнообразно


1. podvodni - Нима има все още хора които се съм...
06.10.2012 20:02
Нима има все още хора които се съмняват в черната природа на евреите?
цитирай
2. lyubomircholakov - Нима има все още хора които се съм...
06.10.2012 20:11
podvodni написа:
Нима има все още хора които се съмняват в черната природа на евреите?


Така обобщено не звучи добре, а и не е справедливо. Ще ти дам само един пример: еврейката Алина Милан, която на 23 години даде живота си за Православието (можеш да потърсиш за нея в Гугъл). Това се случи миналата година. Дали познаваме много православни, които са готови на подобна саможертва? Ами православният отец, евреин, Александър Мен - който беше жестоко убит през 1990 г., както се предполага, именно защото беше православен свещеник. Не всички са еднакви.
цитирай
3. lyubomircholakov - Разреши ми да я пусна при мен ! ...
06.10.2012 20:38
bulgarinut57 написа:
Разреши ми да я пусна при мен !


Разбира се, с удоволствие. Нали целта на всяка публикация е да стигне до повече хора? И благодаря за вниманието.
цитирай
4. podvodni - Тъй, тъй, от 16 000 000 вадим 3 - ма. ...
06.10.2012 20:38
Тъй, тъй, от 16 000 000 вадим 3 - ма. Айде, още 7 за кръгло число, макар и да се съмнявам, че ще се намерят толкоз души. Останалите 15 999 990 си остават тъмни душици. В това число влизат и хазарите които по неофициални данни наброяват 15 999 900 души от общата еврейска маса.
цитирай
5. penchoan - Вярно е, че евреите са бич Божи, но ...
06.10.2012 20:41
Вярно е, че евреите са бич Божи, но причините за страданията ни не са в тях, а в нас. Ако например някой е извършил престъпление и съда го осъди на смърт, има ли значение от каква националност е палачът?
Всяко действие в света е следствие на предхождащо го събитие. Закон за кармата.
цитирай
6. анонимен - Еее,писна ми от това ровене!
06.10.2012 21:16
Какво ме топлят разни нови разкрития!?Между другото-при комунизма винаги имах поне десетина лева в джоба в деня на заплата...Сега заплатата ми свършва за 3 дни...стига ровене в миналото-време е да погледнем напред...
цитирай
7. анонимен - основната Митът на капитал...
06.10.2012 21:21
основната Митът
на
капиталистическата
собственост Основните Митът за
"Собственост на
фирмата" Ние се представя анализ на икономическа организация, доста различни от гледна точка на голям дебат между капитализма и социализма.
Големият дебат се фокусира върху дали работниците трябва да се наемат частна за печалбата или загубата винаги трябва да бъдат отдавани под наем от правителството и използват за общественото благо.
Мнението, че хората трябва да не се отдават под наем изобщо не е тема, в класическия капитализъм / социализъм дебат. Представяме алтернативен анализ на, който съпоставя заетостта в капиталистическата частна или държавна собственост фирмата да членство в демократична фирма.
Има мощни бариери пред тази концептуална преконфигуриране.
Има основните права, но недостатъци предпоставки споделя и от двете страни в класическия капитализъм / социализъм дебат.
Така че има е малко натиск да свалят тези общи предположения.
Но това е само чрез преместване извън споделени митове на голям дебат, че земята може да бъде изчистен за ново начало. За основните Мит е, че идентичността на
юридическото лице
предприятие даден
производствен
възможност е определя от право на собственост, наречена "собственост на фирма" или в марксистката традиция ", собственост на средствата за производството. " От двете страни на голям дебат споделиха предположението, че "firmhood" (идентичност на фирмата) се определя от - Собственост на фирмата. "
Фирмата е "част от имота."
Разликата на мнение е над които трябва да притежава, че имот.
Държавни социалисти твърдят, че само правителството трябва да притежават фирми, а капиталисти защити частна собственост на фирмите.
Днес, този дебат се заменя със "приватизация дебат" [виж Ellerman, Vahcic и Петрин, 1991], как най-добре да се създаде частна собственост на фирмите. Но firmhood не се определя от право на собственост, то се определя от модела на договори между фактор доставчици.
Като фирма е договорно роля, а не право на собственост. Тук отново има много начини да тълкува погрешно аргумент.
Твърдение е доста чувствителен към смисъла на думи и фрази, като "фирма", "компания", "корпорация", "средства за производство", "капитал", и така нататък.
В думата "фирма" има специфични технически смисъл в твърдението "Няма такова право на собственост, като собствеността на фирма "твърдение би било глупост, ако от" фирма "означаваше" корпорация ", тъй като ясно корпорации са собственост от своите акционери. Корпорация не е
непременно Фирма Корпорации са собственост; това не е мит.
Но корпоративен капитал могат да бъдат отдавани под наем само като работна ръка и други фактори могат да бъдат наети, така че корпорацията не е задължително на фирмата (т.е. страната за производство на предприятие), дори и по отношение на нейната собствен завод и оборудване.
Това е моделът на тези наемане на договори, които определят кой е фирма. Помислете производствен процес за производство на джаджи.
Този процес в момента се извършва от корпорация, Widgets Unlimited, който е собственик на земята, изграждане на фабрика и машини.
Финансите е заимствано от една банка, суровини и съставни са закупени от доставчици и трудови услуги са закупени от служители.
До "фирма" имаме предвид легална партия предприемането на този процес за производство на джаджа.
Widgets Unlimited несъмнено фирма в примера.
Но защо?
Защото на собствеността на корпорацията или поради договорна ролята на компанията за наемане (или вече притежава) необходимите входове на процеса на производство на джаджа? Page 12 7 Въпросът е лесно да се отговори чрез разглеждане пренареждане или обръщане на входните договори, без каквато и да е продажба в Widgets Неограничен брой акции.
Да предположим, че работници (включително мениджърите) се събират, вземат заеми, лизинг съоръжения за производство на Джаджи Неограничен брой, закупуване на други суровини от доставчиците, и да предприемат джаджа производствения проц
цитирай
8. анонимен - Капитализма да умре. Завинаги. ...
06.10.2012 21:26
Капитализма да
умре. Завинаги.
Елитаризма също.
БКП И ГОРБАЧОВ.
Капиталистическият
елит от запад създаде "реалния"
социализъм и
репресиите там за
да убие
конкуренцията от
тези страни. А и златото не
достигаше за
всички - от това
развитите страни
страдаха - от
дефицит на ликвидност в
банките. Царското
семейство и
други няма да си
поискат златото. Ще
бъдат спрени и да инвестират там
където
не трябва. Не че
банкерите дали
пари
на Ленин и Хитлер са
идеалисти. След
като отпада
златният стандарт
отпада и
необходимостта от "реалният"
социализъм. - И
вече е важно да
има
нови пазари с техни
корпорации. Капитализма има
нужда от пазари
защото
работниците им и
малкият бизнес не
могат да изкупят всичко. Малко хора
знаят
че основният
проблем на
капитализма е в
ликвидноста на банките и
правилото на
Маркс за
натрупването на
капитала и
неизменната му концентрация
извън пазара и в
елита. Преди 100-
години
американското
злато е било за 3- милиарда долара -
тогавашни. И а в
резерва още по-
малко.
цитирай
9. анонимен - Маркс е първият и последният ист...
06.10.2012 21:52
Маркс е първият и последният истински учен икономист. Всичко което наблюдаваме е резултат от кризите на ликвидност при капитализма - и опит за отлагане на краят на капитализма. В краят на 19ти век в САЩ има нужда от злато заради растежа на икономиката правилото на Маркс за натрупване на капитала извън пазара по точно в малцина капиталисти. Което води до липса на злато за пари в обръщение - което създава поскъпване на златото - което води до дефлация - а тя води до фалити - неспособност да се изплаща кредита понеже стоката поевтинява а парите които трябва да се връщат поскъпват. Този проблем се решава след като се откриват залежите на злато в Аляска и Калифорния. Но това трае до паниката през 1907-ма когато когато заради къса позиция на един немец борсите в САЩ се сриват, а това кара вложителите на депозити да си теглят златото от банките или златото от банкнотите. Което е катастрофа за банките. И както винаги златото е по-малко от напечатани банк-ноти. А депозитите никога не са в банките ако са заложени за лихва. Това е катастрофа за капитализма. Маркс е прав. Капитализма е боклук мислят всички. Банките искат помощ от Джей П. Морган. Той им дава от своето злато на заем. Но за да се спаси капитализма трябва банките да се обединят и да имат общ резерв. Така създават федералният резерв. Но трябва злато за резерва много злато което липсва. Дори сега ликвидноста е проблем. Но ето за какво е било нужно златото на Русия.
цитирай
10. анонимен - http://en. wikipedia. org/wik...
06.10.2012 22:02
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ellerman
цитирай
11. radamaya - otnosno evreite
06.10.2012 22:13
Bjah 4ela, 4e sa vqv vrqzka sqs semitite- vishi sqshtestva, koito pe4atat pari i pokrovitelstvat onezi, koito im slujat iz horata.Dokolko e istina , samo te mogat da potvqrdjat.Zqa sebe si znam, 4e sqm im jertva ,predvidena da udostoi udostoenite ot tjah s materialnata si posizia, koeto ve4e e fakt.
ne mu se shte na sveta da si go upravljavat tezi sqshtite i tova e.
цитирай
12. анонимен - !
07.10.2012 05:22
Има едно сделка по която Ленин прави плащания на една от правилните фамилии през времето докато е на власт. Сумата е около 200 тона злато. Забравих точно сделката, беше за локомотиви от Швеция или Финландия. Т.е. "революцията" с лихвите по финансирането и струва под 200 тона злато :-). Разбира се фактите не са "официално" разясненни. Просто Ленин си плаща борчовете за да запази контрола(суверенитета). А той е адвокат по професия и са му ясни тез неща. Нещата не са праволинейно еднозначни, не очаквайте прости ходове в политиката. Като в шахмата, трябва да се мисли няколко хода напред.

За детайли се поровете в книгите на Стариков:

http://nstarikov.ru/category/books
цитирай
13. анонимен - Малко история, господа - Тан Тан
07.10.2012 07:21
Господин Подводни, да бяхте прочели малко история, човече. Хазарите са Българско племе, дошло в Европа през 2-ри век след Христа. По късно влиза в састава на Велика България. Хазарите са говорили Български език, вероятно диалектен. Вземат участие в междуособиците Бат Баян - Шамбат Кий ( братът на Кубрат) на страната на Бат Баян. На страната на чичо си е бил Кан Аспарух. След като умира чичото, Аспарух и Бат Баян се споразумяват и разделят територията на Велика България: на Запад от Днепър - на Аспарух, на изток - на Бат Баян. Изтощени от войните, Хазарите лесно попадат под влиянието на Маздакитите юдеи, прогонени от Персия. В продължение на 270 години са били под Юдейско робство. Освобождава ги Святослав - същия който по-късно идва в България, по времето на цар Петър. Едно отклонение - идеята на Святослав е възстановяване на Велика България със столица Переяславл, малко селище в устието на Дунав. След освобождаването на Хазарите, поюдейчините от тях бягат на запад, най-вероятно в Полша, откъдето по-късно постепенно се връщат в Русия. ПОТОМЦИ НА ХАЗАРИТЕ СА ДНЕШНИТЕ КАЗАЦИ, а не измислените от пропагандата поюдейчено малцинство от Хазарите. Заслугата на Хазарите е много голяма към Европа, че не са допуснали Арабите да преминат Кавказ, печелейки войните с тях.
цитирай
14. анонимен - !
07.10.2012 09:12
Друг пример е една от "правилните" фамилиии контролиращи "републиканската" партия през последните 20 години, фамилията Буш ;-).

Ами то за периода от 1989, след разпадането на СИВ и ОВД именно таз фамилия е начело на партията до - 2009-а. Има ТРИ президентски мандата, общо 12 години на върха.

Ето коя е фамилията Буш и как тя прави парите си ;-) :

http://tarpley.net/online-books/george-bush-the-unauthorized-biography/chapter-1-the-house-of-bush-born-in-a-bank/

http://tarpley.net/online-books/george-bush-the-unauthorized-biography/chapter-2-the-hitler-project/

П.П. Хазарите са много трудна история за коментар :-(. В общи линии имаме представители както в юдаизма така и в исляма. Но за съжаление опростенческите ни представи за процесите регулярно ни изпращат в някаква фило/фобия в която започва лов на вещици и абсолютистки постулати. Струва си да омектим малко крайните оценки от типа *изъм/анти*изъм за да продължим трудния път по "златната" пътека, както се изразяваше Франк Хърбърт в историята на Дюна ;-).
цитирай
15. анонимен - Който може и иска да разбира
07.10.2012 11:09
Знаете ли че истината за златото го пише в "Магьосника от Оз" Франк Баум

Оз " Озирис - зеления бог. Оз и Ирис - окото - проекта Иридум - "пътуване на запад" - огледало на "Магьосника от Оз"
цитирай
16. kostadin - Объркана работа, а нещата са прости ...
07.10.2012 17:29
Объркана работа ,а нещата са прости над 90% от това което има човечеството вече е частна собственост
цитирай
17. анонимен - Шибаняци
07.10.2012 18:19
От Силистренеца : Айде вземети си смотаната псевдо демокрация и си я наврете в гъзъ.Това не е свобода а свободия. Наслаждавате се на благинките на демокрацията - наркотици, мутри, безработица, безпаричие, глад, бедност, просяци, проституция, убийства........
цитирай
18. анонимен - !
08.10.2012 01:02
Хайде и малко за връзките на "черман" Мао, лидера на ККП и Йелския Университет :-))).

http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=154829

Основателя на Университета прави парите си от търговия с опиум от Китай ;-) !!!
цитирай
19. анонимен - :-)
08.10.2012 01:17
http://www.youtube.com/watch?v=5QS1l1mSDSo

http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q
цитирай
20. анонимен - :-)
09.10.2012 15:37
Ето ви Рудолф Щайнер, за който знае какво е Туле едва ли е нужно повече. Хитлер е ученик там, не учител и то калпав ученик, накрая подритва учителя си Хаусхофер, подобно на Нерон Сенека ;-) :

http://www.otizvora.com/2012/08/4799/
цитирай
21. анонимен - !
10.10.2012 03:09
Може би най-добрата книга на Сатън :

http://rus-sky.com/history/library/sutton1/
цитирай
22. lyubomircholakov - Може би най-добрата книга на Сатън ...
10.10.2012 10:25
анонимен написа:
Може би най-добрата книга на Сатън :

http://rus-sky.com/history/library/sutton1/


Великолепна препратка. Благодаря много!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748402
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031