Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2012 20:53 - Как се завладяват страните? – Чрез заеми. Автор: achoachev
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4184 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако някой създава пари от нищото във всякакви количества, както прави съвременния Запад, основния начин за завладяване на света, не е войната, а даването  пари на заем.

           
Означава ли това, че  силна армия вече не е необходима?
 Не, даже много е нужна!

 

image

           
Военната сила е необходима за да се сплашат  тези, които не желаят да вземат на заеми.

 

            Поробването на страната започва с промиването   мозъците на населението и, за да не забележи никой  нищо. За да имат хората  илюзията, че страната се движи към просперитет, че всичко е наред. 

Как да се гарантира това?

 

            Чрез медиите.

 

 

            Ето защо първото изискване на всички либерали е "свободата на словото". Но ако смятате, че някой  от "борците за свобода" се грижи за правото ви да изкажете мислите си, дълбоко грешите. Задачата е друга - да се гарантира свобода за промиване  съзнанието на населението .

 

            Втора задължителна стъпка по пътя за завладяване на страната е внушаването на хората простата мисъл, че публичната собственост  не е необходима, и че това е лошо и неефективно. Следователно тя трябва  спешно да се отдаде в частни ръце, които със сигурност  ще бъдат  по-добри (но всъщност, парите в света са само в едни единствени, монополни ръце, нищо че се представят от името на различни държави и уж от различни банки и банкери!!). Започва приватизацията, в хода на която държавата, т.е.  хората, се  лишават от правото си на собственост върху средствата за производство.

 

            Третият етап - инвестиране на парични средства в закупуване на американски дългови задължения (облигации). Смисълът на ставащото е прост - Западът  дава пари на свои протежета, които купуват апетитни парчета от държавната собственост. Те я продават  на други слуги на Запада.

 

            Веселбата идва  по-нататък. Какви дружества се  приватизират на първо място? Логично е да се предположи, че губещите. Т.е. е държавата да се отърве от баласта. Нищо подобно - първо  отиват  в "ефективните частни ръце" най-печелившите сектори на икономиката. 

 

            Какъв е резултатът? Държавата, загубила предприятията които преди това са пълнили бюджета й, става  силно зависима от данъчното облагане. То  започва да расте и  да задушава  малките и средните предприятия. Икономическото развитие се забавя, или  изобщо отсъства.

 

            В същото време държавата започва да изпитва огромни трудности при покриването на разходите си. В края на краищата, преди бюджетът получаваше различни приходи от печелившите държавни предприятия, а сега там влизат  само данъците. Това е само една малка част от онова, което получаваше   бюджета по-рано. Няма достатъчно пари в бюджета, и по този начин няма пари  не само за плащане на пенсии и обезщетения, но не може да се строят пътища, да се развива  икономиката изобщо.

 

            Но това не е всичко. Държавата не е в състояние да предоставя кредити на своята индустрия, тъй като един от първите резултати от всякакъв вид "реформи" е създаването на независима от държавата  Централната банка (за да стане на практика, напълно зависима, единствено от световната сатанинска юдейска мафия! Г.С.). Страната започва да изпитва редица проблеми. Само централната банка има право да печата пари според Конституцията, без нея  това е невъзможно. Според Закона Централната банка няма  право да кредитира правителството на своята страна, но има право да кредитира  правителството на САЩ и други страни, чрез закупуване на дългови ценни книжа. В резултат на това държавата не разполага с пари и свива  всичките   кредитни програми за икономиката си, както в публичния, така и в частния сектор.

 

            Но без  кредитен ресурс  нищо сериозно в икономиката не може да бъде създадено. И тогава идва ред  на помощта от чуждестранните банки. Включените в единна система с Фед и ЕЦБ чуждестранни финансови институции започват да отпускат заеми на правителството и частния сектор. Това е  последния етап от поробването.

 

            Забележка: ролята на медиите е огромна  на всички етапи. Трябва да продължава  промиването на мозъците в страната, в действителност на цялата планета. Необходимо е да се обясни "правлността" да се инвестира в американски облигации. Да се доказва, че всичко е правилно, въпреки факта, че повечето хора разбират странностите на това което се случва. Лесно е да се разбере абсурдността на ситуацията. С какъв процент целият  свят кредитира САЩ? Средно - 1.5%. Това означава, че валутните резерви в повечето страни са  дадени в дълг на САЩ  при такъв малък процент. Отиват парите на Запад за съхранение и се връщат в страната под формата на заеми, но при различен процент. В резултат на това страната се превръща в длъжник.

 

            Но на Запад изтичат не само средства от резервите. Там заминават и парите на едрия бизнес. Повечето от най-големите предприятия задължително  принадлежат на компании, регистрирани в офшорки или в западните страни...

 

            Втората част остават формално да принадлежат на поробваната страна, но само до "пъпната връв" - формално тя  също  е  западна. Защо се случва това? По друг начин е просто невъзможно да се оцелее. Искате ли да получите заем от запад при минимален процент? Станете местен представител на някоя ТрансНационалнаКомпания - прехвърлете  фирмата си в офшорка  или на Запад. Ако не искаш  - ще ти погълнат бизнеса и ще те съсипят. Едрият бизнес не е просто закачен на въдицата на Запада, той е в капан. Местният олигарх  или става  член на Западния олигархичен елит и играе по  неговите правила, или  спокойно  и нежно (и най-важното - не прозрачно за медиите) загубва    бизнеса  си.

 

            Какво да кажем за инвестициите? Да се  инвестира в дадена страната - това е също форма на заробване. Преди това  страната можеше да си построи фабрика и трябваше само да си купи технологията в чужбина. Сега - тя се нуждае от пари  за изграждане на завода. И тези пари, които са били създавани преди от самата държава чрез емитиране  на националната валута, днес може да ги получи само ако се  поканят "инвеститори". И те ще изградят мрежа от хипермаркети, което в крайна сметка ще доведе до ... ами, отново парите  да се източат в  чужбина.

 

            Там - в офшорните зони отиват и печалбите от предприятията. Платени ли са данъците - да. Но преди всички купуваха в магазина, който бе собственост на държавата или някой дребен предприемач. А сега - в мрежата от хипермаркети, които задължително са регистрирани в офшорни зони.

 

 

            Системата е изградена така, че всички пари трябва да отидат на Запад, и да се върнат само под формата на заеми, увеличаващи  дълговото заробване на страната.

 

            Следва изкуствен срив на икономиката, наречен "икономическа криза". Това се прави с една цел - да се създаде ситуация, в която страната - длъжник няма да може да си плати дълга. Принципът на всяка криза е прост - новият кредитор  не дава повече, а старият си иска парите. Това е всичко. Вашата индустрия и вашата страна - станаха наши. "Да  помогнат" на омотаната в борчове страна идват други "кредитори" - МВФ и Световната банка. Не можеш да се върнеш дълга? Приеми военни бази на територията си. Подкрепяй политиката на САЩ и Великобритания. Изпрати войници където ти кажат -било то в Афганистан или в Ирак. И развивай  "демокрацията" у дома си. Т.е. не пречи на про-западните медии да промиват мозъците на хората ти. Провеждай  гей- паради. Ако не го направиш - ще бъдеш глобен...

 

            Няма риск - парите които  Западът е дал на заем за самия него не струват нищо. Това са нули в компютъра, не  подкрепени от нищо.

 

            От нищо, освен от мощна армия, мощни и силни  медии и мощни  "защитници на човешките права," истинската цел на които е да защитават правата на банкерите, които създават (печатат) пари, за да покорят  целия свят.

            Това е начин да се завладее всяка страна. Схемата е една и съща навсякъде, във всички части на света.

           

            Тя започва със свободата на словото и води до загуба на суверенитет.

 

            Ето защо първото и "най-свещено"  изискване на  всеки  либерал е "свобода на словото" (свобода, но само за "западните", а всъщност - за еврейските медии, настанили се в твоята страна.  А други медии просто вече няма! Г.С“).

 

            Без свободата на промиване на мозъците  схемата за поробване веднага ще забоксува ...



Гласувай:
4



1. vmir - От години не бях срещал по-големи нелепости от тези тук.
09.10.2012 21:54
Малко представа за пари, финанси и политика ще посочи изумителните измишльотини в текста. Шокиращо ограничени представи по проблема. В края на краищата, с конспирация може да се "обясни" всичко. Трябвало е да станеш комунист преди 40 години.

Ех, защо и тук нямаше такива хора да ми дадат пари насила...
цитирай
2. анонимен - Сбъркал си адреса г-н vmir
09.10.2012 22:28
Иди да мечтаеш за пари на друго място. Тук се търсят и се разпространяват истини.
Тук се разобличават световните шмекери - Моше(ници) и Гад(ове), или тези, на които Христос е казал в Лицата им:
"Ваш баща е дяволът, и вие неговите похоти искате да изпълнявате..."
цитирай
3. lambo - Защо така зверски бяха убити Кенеди, сем. Чаушеску, Кадафи и др.
10.10.2012 22:49

Общото между тях е, че НЕ взимаха заеми от Рот-Шилдови,
а Кенеди даже започна да печата държавни долари

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316260
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031