Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2012 19:44 - Кунева-участник в мероприятия на ДС. frognews
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3675 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Има един въпрос, който нито един журналист не е задал до момента на Меглена Кунева-Пръмова, въпреки десетките интервюта с нея през последните години. В политическата биография на днешната „нова” звезда Пръмова, присъства един факт, от споменаването на който тя бяга панически.

Да не говорим за даването на отговори по него. Става дума за участието на Меглена Кунева-Пръмова като юрист в казионния Комитет за правата на човека преди 10 ноември 1989 г.  Този комитет е създаден със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП от 3 февруари 1988 г.!!! Цялата му дейност е насочвана и контролирана от две структури – Секретариата на ЦК на БКП и Държавна сигурност. Знам, че когато прочетат това, определени хора и среди ще започнат да вият като койоти. Но фактите са си факти. Прочетете какво пише в служебния архив на Първо главно управление, Дело № 6890 от 1989 година, Фонд VI^, Архивна единица 664, Том 1. Там Комитетът по правата на човека, чийто член тогава е Меглена Кунева-Пръмова, е сред  структурите, които участват в мероприятия, препоръчани от ЦК на БКП и КОНТРОЛИРАНИ от Държавна сигурност по време на Екофорум`89, който се проведе в София в периода 16 октомври - 03 ноември 1989 г.:

Ето какво пише за това мероприятие в Решение на Секретариата на  ЦК на БКП с вх. №12784 от 04.09.1989 г.”

Строго поверително!

СТАНОВИЩЕ  

/на ЦИОУ или Седмо управление на ДС, бел. моя/

ОТНОСНО: Някои аспекти на подготовката и провеждането на Срещата по опазването на околната среда на СССЕ – 16 октомври – 03 ноември 1989 в София”, стр. 197 от Дело № 6890 от 1989 година, Фонд VI^, Архивна единица 664, Том 1:, стр.206:
...Подготвят се следните паралелни мероприятия:
”Конференция на тема „Обществените организации и движения и опазването и възпроизводството на околната среда”. Конференцията да се организира от Общонародния комитет за опазване и възпроизводство на природната среда, движението „Екофорум за мир”, Комитета по правата на човека и Международната академия по архитектура”.

Край на цитата.


Този документ е описан в описа на документите по делото с входящ номер 3312 и в частта от документи изготвени от под. 72000 на МВР или ЦИОУ–Централно информационно-организационно управление или Седмо управление на ДС /днешният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е започнал кариерата си в структурите на МВР в същото това управление/. 


Тези паралелни мероприятия са подготвени и поръчани от ЦК на БКП, а различни управления на Държавна сигурност са натоварени със задачата да ги контролират и провеждат. 

Всчките шест тома, които съдържат документи на Секретариата на ЦК на БКП и на  различните управления на ДС свързани с Екофорума сочат ясно и безапелационно, че Комитетът за правата на човека е бил казионна на ЦК на БКП структура, изпълняваща взети и наложени от него решения, а членовете на този комитет са били изпълнители на различни мероприятия на Държавна сигурност, включени в общия план на Оперативния щаб на МВР по провеждането на Екологическата среща на държавите-членки на ОССЕ. 


Забележете какво пише в точка първа на решението на Секретариата на ЦК на БКП за създаването на този Комитет – това е особено важно за последващите разкрития за дейността му, година по-късно: „Препис от Протокол №54 на Секретариата на ЦК на БКП от 3 февруари 1988 г.

РЕШЕНИЯ:
1. Дава съгласие да се изгради самостоятелен и независим Комитет по правата на човека. Комитетът да работи в тясно сътрудничество с /изброяват се две комисии, МВнР и накрая/ ... МВР”...

3. Дава съгласие за председател на комитета да бъде издигната кандидатурата на другаря Константин Теллалов”. 

Казионният комитет по правата на човека, в който юрист е била днешната „дясна” Меглена Кунева-Пръмова е създаден на основата на „Докладна записка от комисиите по външнополитическите въпроси и по организационните въпроси към Политбюро и Секретариата на ЦК на БКП” до секретариата на ЦК на БКП! Точка.
Само това би трябвало да е достатъчно на онези от т.н. „десни”, които на талази се втурнаха в партията на Кунева-Пръмова да я напуснат като смирено се покаят за демонстративната си обвързване с поредния олигархично-бекапейски бардак, какъвто тази партия представлява.
 

Няма да го направят обаче и това е ясно като бял ден. Хората трябва да папат, а папането в България става като си във властта. Забележете какво пише в тази докладна записка за създаването на Комитета за правата на човека: „Отдел „Външна политика и международни връзка” на ЦК на БКП изготви проект за решение /за създаване на КПЧ, бел. моя/, който бе обсъден на Комисията по външнополитическите въпроси”. Съвсем резонно за председател на този комитет е предложен старият партиен кадър Константин Теллалов – дългогодишен шеф на Отдел „Международен” на ЦК на БКП до 1976 г., когато е наследен от бащата на днешния президент на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев – Димитър Станишев. Константин Теллалов е представител на най-мракобесната част от компартията, човек, който директно е комуникирал с терористични групи и организации, които комунистическият блок, начело със Съветите подкрепяха всячески. Имам архивни доказателства за това – например стенограма, в която Телалов договаря и разпорежда Кинтекс, оръжейна фирма на ГРУ, формално водеща се българска, да ги снабдява с оръжие, вкл. РПГ. И ето, че на този човек, в този формат, в много интересно обкръжение Меглена Кунева-Пръмова е била юрист и е участвала в провеждането на описаните по-горе мероприятия на ЦК на БКП и ДС. Нека припомня – Кунева от средата на 80-те води екологично предаване по програма „Христо Ботев”, което съчетано с образованието и на юрист я прави идеалната фигура за участие в мероприятията по този Екофорум.image

 

Факсимиле от личния архив на Антон Тодоров на документ, намерен в ЦДА: "Докладна записка от комисиите по външнополитическите въпроси и по организационните въпроси към Политбюро и Секретариата на ЦК на БКП” до секретариата на ЦК на БКП"


 

image

 

Факсимиле от решението на Секретариата на ЦК на БКП за създаването на този казионния Комитет за правата на човека стр.1


 

image

 

Факсимиле от решението на Секретариата на ЦК на БКП за създаването на този казионния Комитет за правата на човека стр.2

 

image

 

Решение на Секретариата но ЦК на БКП за подготовката и провеждането на Екофорума 1989 г. стр.1

 

image

 

Решение на Секретариата но ЦК на БКП за подготовката и провеждането на Екофорума 1989 г. стр.3

 

image

документ от разсекретения служебен архив на Първо главно управление, Дело № 6890 от 1989 година, Фонд VI^, Архивна единица 664, Том 1: "
СТАНОВИЩЕ на ЦИОУ–Централно информационно-организационно управление или Седмо управление на ДС


специално за в. "Репортер"

политолога Антон Тодоровhttp://www.frognews.bg/news_48288/Kuneva-uchastnik_v_meropriiatiia_na_DS/

Следва продължение!
Гласувай:
6Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15649227
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юни, 2022  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930