Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2012 21:45 - УРА, ИЗГОНИХМЕ БОГА! А после питаме: Защо Господ допусна 11 септември? Автор: lyubomircholakov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4966 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 20.12.2012 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гледахте ли в "Ърли Шоу" преди няколко дни интервюто на дъщерята на Били Греъм за терористичната атака на 11 септември, когато Джейн Клейсън я попита: "Как можа Бог да допусне да се случи такова нещо?", Ани Греъм даде изключително дълбок и проницателен отговор.

  • Тя каза: "Вярвам, че Бог е дълбоко наскърбен от това, което стана, както самите ние сме. Но дълги години ние казвахме на Бога да се махне от училищата ни, да се махне от правителството ни, да се махне от живота ни. И като джентълмен, какъвто е Той, мисля, че Той тихо си отиде. Как можем да очакваме Бог да ни даде благословението Си и защитата Си, ако искаме от Него да ни остави на мира?"
    Нека помислим...
    Мисля, че се започна, когато Маделин Мърей О"Хеър (тя загина, тялото й беше намерено наскоро) протестираше и казваше, че не иска никой да се моли из нашите училища.
    И ние казахме: "Добре".
    След това някой каза, че не е нужно да четем Библията в училищата...
    Библията, която казва "не убивай, не кради, обичай ближния си както себе си".
    И ние казахме: "Добре".
    След това д-р Бенджамин Спок каза, че не бива да наказваме децата си, когато грешат, защото чувството им за човешко достойнство ще се накърни и можем да им създадем комплекс за малоценност. (Синът на д-р Спок се самоуби.)
    И ние си 
    казахме: "Един специалист знае какво говори".
    И казахме: "Добре!"

    След това някой умен член да директорски борд на някакво училище каза: "Понеже момчетата са си момчета, дайте да им дадем достатъчно презервативи, че да могат да си правят кефа както им се иска, но да не умират от СПИН. И няма да сме длъжни да казваме за това на родителите".
    Ние казахме: "Добре".

    След това някой каза: "Нека дъщерите ни, ако искат, да си махат бебетата, като забременеят, да не казват за това на родителите си". И ние казахме: "Добре".
    След това някой каза, че е по-добре учителите и възпитателите да не наказват учениците в училищата и колежите, и директорите на учебни заведения им забраниха да докосват който и да е ученик, независимо от поведението му, защото "не искаме да си създаваме лошо име и да ни дават под съд".
    И ние казахме: "Добре!"
    След това някой от управляващите по върховете каза, че няма значение какво правиш насаме, стига на работа да правиш това, за което ти плащат. И съгласявайки се с него, ние казахме, че няма значение за никого (вкл. за президента) какво върши скришно, стига иначе да си върши работата и икономиката да е добре.
    След това някой каза: "Хайде да печатаме списания със снимки на голи жени, и да ги наречем благотворно и разумно оценяване на красотата на женското тяло".
    И ние казахме: "Добре!"
    След това някой друг взе това благотворно начинание и направи още една крачка, като започна да публикува снимки на голи деца, и още една – като ги пусна в Интернет.
    И ние казахме: "Добре, човекът си има право на свобода на словото".
    След това развлекателната индустрия каза: "Нека правим телевизионни шоута и филми, пълни с простащина, насилие и извратен секс. И хайде да записваме песни и да пишем текстове, които говорят за изнасилвания, наркотици, убийства, самоубийства и сатанизъм".
    И ние казахме: "Ами това си е само развлекателен бизнес, шоу, нищо повече. Със сигурност няма странични ефекти и никой не го взима на сериозно, така че – карайте нататък!"
    Днес се питаме защо децата ни нямат съвест, защо не различават Добро от Зло, защо "не им пука", като убиват случайни хора, собствените си съученици, самите себе си. Може би ако помислим достатъчно дълго и достатъчно дълбоко, ще се досетим защо. Мисля, че  "ЖЪНЕМ ТОВА, КОЕТО СМЕ ПОСЕЛИ".
    След това се появи ученикът, който написа:
    "Мили Боже, защо не запази малкото момиче, което се самоуби в класната стая? Искрено твой – загрижен съученик."
    И получи отговор:
    "Скъпи ученико, Мене не ме пускат в училище.
    Искрено твой – Бог".


    Интересно е как лесно хората изхвърлят Бога в боклука и после се чудят защо светът отива към пъкъла. Интересно е как вярваме на всяка дума във вестниците, но не вярваме на това, което пише в Библията.
    Интересно е как всеки иска да отиде в Рая, стига само да няма нужда да вярва, мисли, говори и върши каквото и да е, което Библията казва.
    Интересно е как казваме "Аз вярвам в Бога", но правим, това, което прави Сатаната, който, между другото, също "вярва" в Бога!
    Интересно е колко лесно съдим, но никога не се оставяме ние да бъдем съдени.
    Интересно е как пускаме мръсни картинки по електронната поща и те се разпространяват за секунди като огън сред сухи тръни, но ако вземеш да изпратиш нещо, което говори за Бога, хората не си и помислят да го разпространят.
    Интересно е как похотливото, просташкото, вулгарното и неприличното минават свободно през киберпространството, а обществени дискусии на тема Бог, всячески се потискат и в училище, и на работното място.
    Интересно как някой е така "изпълнен с Христос" в неделя, но е абсолютно "невидим християнин" през цялото останало време.
    Още ли ви е смешно?!
    Явно няма да споделите това с много хора, защото не знаете в какво вярват, а особено – какво ще си помислят за Вас.
    Интересно как може много повече да съм загрижен за това какво мислят другите за мене, отколкото какво мисли Бог за мене.
    Помислете!



Гласувай:
7



1. serafim - Много точно написано! Поздравл...
20.12.2012 22:08
Много точно написано! Поздравления за проницателността! Малко такива постинги могат да се прочетат днес (ако въобще може и един да се прочете) А въобще също малко такива неща се пишат в медиите. Обикновено безкраен скептицизъм (по отношение на Бога и християнството), а, за жалост, още и хула, отхвърляне, цинично отношение и пр. А написаното тук съвсем точно отразява истината. За съжаление, смятащите, че вярата в Бог е нещо архаично и нямащо място в 21 в (а такива са повечето хора днес), сами, чрез подобно мислене, стават жертва в един (бурен и метежен) свят, в който Бог не съществува, тъкмо защото е разпънат от самите тях.
цитирай
2. gabar4eto - zdr
27.12.2012 00:50
Tova e Amerika, tova e tqhnata svoboda ili svobodiq po tochno.I kogato nqkoi se poqvi i izvarshi stradanieto , no ako e ot drugade ne e ot groznata im darjava e terorist , no ako si e ot tehnite tam izchadiq psihologichen problem -dvoiniqt arshin na Hamerika, eto tova mi haresa mnogo za kakvoto sa posqli takova shte janat,kakto Solomon e nakaral evreite , koito svarili jitoto za da ne janat i da ne varshat, no poniknali trani i Solomon nakaral da ojanat tova koeto sa poseli.Lakonichno no e taka .Tova e po losho che tqhnoto se razprostranqva po cqlata zemq tqhnata izvratenost v misleneto.
цитирай
3. norse33 - Ето ви нещо над което можете да се замислите. :)
14.01.2013 22:49
Значи, първоначално, това е лично мое мнение и не вярвам в Бог.
Не съм виждал толкова грешни неща написани в една статия. Да започнем с това, че бог никога не е бил с нас!!! "Маделин Мърей О'Хеър (тя загина, тялото й беше намерено наскоро) протестираше и казваше, че не иска никой да се моли из нашите училища.". Разбира се, че е казала, че не иска никой да се моли из нашите училища, никой не избира с каква религия да се роди и никой не го пита.Господ не е спрял да ни помага след като сме го изгонили от училищата, домовете, правителството.Ако Бог е бил с нас, той ни е напуснал много,много,много отдавна. Уж в момента сме във времето с най-малко международни и вътрешни конфликти т.е. сравнително по-малко мъртви, но замислете се, кога са почнали войните и насилието, още от както се е появил човека и не е имало и момент, НИТО СЕКУНДА стоп на борбата и насилието.Колко битки, колко мъртви, колко изнасилени деца.Ужасът е бил тук от самото начало.В момента е толкова по-малък, но просто е достъпен за всички благодарение на интернета. Вие сериозно ли си мислите, че хората сега са се сетили да правят порно филми с малки деца, че сега е почнала всичката тази педофилия?Единственото което мога да направя е да ви се изсмея в лицето...колко сте лекомислени.Ако съществува Рай (в което силно се съмнявам), повярвайте ми няма нито 1 жив човек на тази планета който да заслужава да отиде там.Повярвайте ми дори и попа в местната ви църква понякога си мисли мръсни работи като види красива жена и моля да не отричате.Също така "Библията, която казва "не убивай, не кради...".Аз крада, вие крадете, всички крадем, просто във 21-ви век всичко е индиректно.Спирам да пиша, че не ми свършва лимита на думите.И отново ви похвалвам за може би най-голямата простотия която съм чел за което ви благодаря.Посмях се стабилно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317288
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031