Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2012 16:24 - Артър Балард - "Руското махало" - 1919 г. (за тогавашното положение в Русия) Превод и предговор проф. Столешников А.П.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2513 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Авторът Артър Балард описва изключително компетентно положението в тогавашна Русия. Той е бил професионален американски контраразузнавач. По време на революцията 1917 г. работел под прикритието на американския Комитет за публична информация.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Committee_of_Public_Information

- Пропагандистко-разузнавателна американска организация, което днес се нарича - психологически войски.

Т.е. Артър Балард, според днешните названия е - офицер за психологическа война. И още 1905 г. при първия опит за преврат в Русия, същият Артър Балард 3 години обикалял по всички градове на Русия, събирал разузнавателна информация и се занимавал с проамериканска и антируска пропаганда, под прикритието на "Society of Freinds of Russian Freedom" - Дружество на приятелите на руската свобода. Ето и неговите думи: "Октомври 1905 г пристигнах в Петербург и през следващите три години пътувах из европейска Русия, бях практически във всеки голям град и прекарвах седмици из разни селски общини".

Ето какво е правил този специалист по психологически войни, а и защо е бил изпратен пак за две години, 1917 г.!

А тези англо-американски агенти са били хиляди! Как ви изглежда, след 80 години уверяване, че революцията е дело на добичетата "гои", които не са умеели, ни да четат, ни да пишат. Images/RusKrestyan.jpg

Тогава кой е правел превратите в Русия? Самият Артър Балард, в края на увода си, пише, че по това време "Доста много хора (агенти) от американски и неамерикански организации ходели на длъж и на шир по Русия и пращали отчети." Т.е подготвяли преврати в Русия и предавали пари, и инструкции на членовете на "петата колона". (Г.С: Американският лектор Джон Кларк, в книгата си "Армънд Хамър и СССР", казва нещо забележително за революцията в Русия от 1917 г: – "Прегледах всички броеве на Ню Йорк Таймс, от 1918 до 1931 г. и не можах да намеря нито една критична дума или осъждане на кървавия болшевишки режим!  Напротив, Ню Йорк Таймс е пълен с похвали!")

Не може да се отрече професионализма на Артър Балар. Неговите отчети от Русия дават реална оценка на случващото се преди 100 години, още повече, че, по същество, сега в Русия се случва същото.

Артър Балард пише: "Най-поразителното е че Ленин с другарите му прилагат учението на Маркс за пролетариата и "класовата борба", в страна, в която 80 % са селяни! А и по най-завишените оценки, броят на прословутата "работническа класа" в Русия е, не повече от 10 %".

Артър Балард сам обяснява този парадокс, и за начало доказва, че и тези 10% руска работническа класа, не е онзи "марксов пролетариат - авангард", както е в Европа.

След "освобождаването на крепостните селяни" в Русия 1861 г., което повече прилича на изгонване, а Балард така и казва, че "по скоро са ги "уволнили" отколкото " освободили". Защото всъщност Помещиците са се освободили от задължението да осигуряват на селяните работа и са ги изгонили от работните им места в "крепостните колхози", без никакво обезщетение.

Къде да идат да заработват за храненето на дечицата, е основният въпрос пред всеки руски селянин - гой, 1861 г. Както виждате, даже откровено негативният факт, на уволнението на селяните по цялата страна, може да се представи, в психологическата война, като "освобождение".

Балард казва, че в Московския промишлен басейн, най-старият промишлен регион в Русия, повече от 75 % от работниците са били родени на село, дошли са в града вече възрастни, и два пъти годишно, при засяване и при житва, са си отивали на село, да помагат. Те ненавиждат градския живот и единствената им мечта е да съберат пари и да се върнат на село! Ето ви "авангарда на пролетариата" и прословутото "класово съзнание" на руската работническа класа!

Мнозинството от самите Помешчици, предпочитали да не рискуват при новите стопански условия, оставили управители в стопанствата, събрали си партушините и заминали - кой в Питер(бург), некои и по далече - в Ница. (Г.С: Всичките т.н. Помешчици - "благородници", по начало, са само скрити или явни евреи! Но и империите, робството, феодализма, крепостничеството, демокрацията, капитализма и комунизма (в т.ч. - корупцията, демагогията, разврата - от всякакъв вид) са, по начало и по природа, чисто юдейско дело!) Балард описва следната стандартна картина на село:

На хълма се вижда великолепно имение (стопанство). Стопаните са или в Питер или на Ривиерата. Наоколо ужасяващи пустиняци със селски дървени къщи, мърсотия, нищета, и неграмотност. За месец през лятото дойдат собствениците със всякакви забавления, пошумят, повеселят се и си заминат обратно. Хазаите даже нямат нищо общо със селяните, които те владеят! Те са като чужденци за своите селяни! Хазаите (хазарите?!) даже и разговарят помежду си на чужди езици! Това го няма в никоя друга страна по света, ако страната не е току що окупирана от неприятели. Хазаите четат книги в именията си, свирят на роял, ловуват с коне, играят на странни игри, от типа на тениса, сменят дрехите си по неколко пъти на ден. А селяните не могат, ни да четат, ни да пишат, ходят в едни и същи дрипи и живеят в кошарата, заедно със свинете; селяните виждат всичко това и ненавиждат своите баровци, като чужденци.

Руското селячество 1861 г. тотално останало без работа. Оставили им само зеленчуковите градини, но с градина не може да се преживее. А и данък за мизерната градина трябвало да се плаща! Затова мнозина бягали в града. А в градовете нищо не било подготвено за приемане на десетки милиони бежанци от селата; никакви общежития със санитарни възли. И в градовете се създал истински ад със жилищните условия в които попаднали бежанците от селата. Където спят, там и ядат, там и готвят, там и... Производствените условия в заводите и фабриките, нямало как да са по-лоши, защото заводите и фабриките в Русия възникнали хаотично - някакви занаятчийски производства, възникали спонтанно като гъби, от типа на движещи се железа, около димящ комин, на които да се работи е просто опасно за живота.

Балард оценява жизнените условия на руската работническа класа, като "адски" и че по-лоши условия не е имало в нито една страна с бяло население! Жизненият ад се съчетавал и с най-ниските работни заплати, от всичките страни с бели хора. А и нямало никакви перспективи за измъкване от тези адски условия. Положението се усложнявало и от това, че целият народ бил неграмотен. Балард така и пише за руснаците: "тъмни хора"

Images/RusKrestyan.jpg

.

Те са станали работници за да избегнат гладна смърт, те са вкарани в страх, подчинение и тъпота. Нито в една бяла страна по света, пише Балард, безнадеждно бедните хора не се експлоатират така безжалостно от хищните капиталисти (- евреи! Защото капитал имат само те - евреите, и само те може да бъдат наричани капиталисти, макар че капиталът им не е техен личен, а на единното сатанинско, "комунистическо" - по природа, световно свърх-мафиотско еврейство! Г.С.). Никъде в света няма такъв огромен разрив, между печалбата на капиталиста и мизерните заработки на руския работник.

При това собствениците прибират доходи, каквито не са и сънували на Запад. Балард лично, 1905 г. разговарял със собственик на обувна фабрика. Той бил уж "немец". Но ние знаем какви всъщност са "немците" в Русия - те са жидове. Та този се оплаквал, че тази година, вследствие стачките и увеличените заплати, бил получил печалба само 20 %, вместо обичайните 100% – това за Запада са фантастични доходи, а за евреина били - огромна загуба! При това обувната фабрика произвеждала най-некачествена продукция, а работниците живеели в отчайващи условия. А в Русия нямало никакви детски надбавки или детски градини. Както можеш, така отглеждай децата си. Колкото повече са децата ти, толкова по-зле живееш...

На селянина, по прринцип, му е нужна земя, но порди цените, той не може да придобие земя, даже и да има 12 работещи сина! Така че, руският селянин няма въобще надежда да придобие каквото и да е парче земя, от която да се издържа или поне - да се подкрепя. (Какъв парадокс: Русия има най-много земя в света! Кой си присвоява земята й?) Същата ситуация е и при фабричния работник: заплатата стига само за водка. Перспективи за измъкване от ада - никакви.

Започнала войната с Германия. Руската промишленост по никакъв начин не била готова да задоволява нуждите на армията в такава голяма война. Руската промишленост можела да произвежда само най-необходимото за армията. Така че, решението на Николай Втори да се присъедини към воюващите е самоубийствено, понеже никой не нападал непосредствено Русия.

Подобрило ли се е положението на призования в армията руски войник? Балард сравнява руския войник с немския: "Всички знаем за жестокостите и палковата дисциплина в германската армия. Но в края на краищата, там всичко е законно, има задължения, но има и права, които всеки германски войник знае. И ако го обидят, германският войник знае къде да се оплаче. Руският войник няма такава възможност"...

Руският "Иван", не само е по-лошо облечен, обут, нахранен и подслонен, от съюзниците и враговете, но той не знае и за какво въобще воюва! Руския "Иван" са го мобилизирали и го държат на фронта, просто под заплахата с наказание! Един прекрасен ден в неговото село прозвучала тръба, оркестърът изсвирил "Боже царя ни пази", и Иван го подкарали към фронта, под взривовете и куршумите. Поне да бяха му казали нещо! Нещо да му бяха обяснили! В руската армия даже няма психологически войски! Разбира се, че този вакуум бързо го запълнили болшевишките агенти.

(Григор Симов: Всъщност, цялата тази явна абсурдност в тогавашна Русия, и в селата, и в градовете, и във войската, е била създавана напълно планомерно, именно, за да може да се извърши отдавна планираната еврейска комунистическа революция! В Русия, а и навсякъде, всичко се е дирижирало от евреите. Министрите винаги са били евреи (скрити или явни), царските династии също са еврейски, а не "немски", както ни балалайкат. И резултатите са такива, каквито евреите от Уолстрий и Лондон са целяли. Случайно ли, мислите, геният на добролюбието - Достоевски е написал още през 19-ти век в заключението на съчинението си "Еврейският въпрос":

..."Какво ще стане нататък, знаят евреите: наближава тяхното царство, тяхната абсолютна власт! Наближава крайната победа на злото, пред което ще се премахнат чувствата за човеколюбие, жаждата за истина, християнските ценности, националната и расова гордост на европейските народи. Наближава материализмът, сляпата животинска жажда за лично материално обезпечаване, жажда за лично трупане на пари, с помощта на всички средства; това ще се приема за висша цел, като нещо разумно, като свобода – вместо християнските идеи за спасение, с помощта на моралното братско единство на хората."

Когато болшевиките започнали да създават Червената Армия, първото, което те въвели са - комисарите и политагитацията! В царската армия това напълно е отсъствало, и в най-добрия случай, довеждали попа. На всички въпроси на руския войник, отвърщат, че ей сега ще го разстрелят (офицерите - "благородници" - евреи! Г.С.). Затова не е чудно, че руските войници ненавиждат своите офицери.

Тълковно ръководство няма. Мобилизират всички наред. В един момент в руските мобилизационни лагери се оказа, че са струпани 4 милиона мобилизирани, за които няма оръжие и военни униформи! Седят тези мобилизирани и само ядат даром храната. Освен това, военното ведомство прибрало всичката стомана и нищо не останало за производството и транспорта! Напълно отсъства координация между фронта и тила.

От самото начало на войната фиксирали цените на зърното, и само на зърното, за да продават селяните зърното си само на довоенните цени! А цените на всики промишлени стоки веднага се повишили двойно! (Така, гойският селянин веднага станал двойно по-беден!) От началото на войната въвели "сух режим", забранили алкохола, но по какъв начин да се накарат хората да спазват този закон, даже и идеи нямало. В резултат жидовете веднага започнали нелегално производство, и техните богатства веднага се увеличили многократно, понеже цените на нелегалната водка силно скочили. (Сами преценете, кой е "ковал" (а и сега "кове") законите, предвид римския принцип в правото: "На кого е изгодно"? Т.е. кой на практика е имал пряка заинтересованост да се постигнат точно такива резултати?!) Нелегалният алкохол, естествено, влошил качествата си, и започнали да се тровят.

Това е от техническа гледна точка, а от политическа, постъпките са още по-глупави. Опитните автомонтьори и телефонисти бяха прибрани за войната, като обикновени войници, защото, виждате ли, техните профсъюзи били политически неблагонадеждни! Така че, сега ако се повреди кола, опитен автомонтьор няма. И въобще е чудо, че железниците още функционират, но работят все по-лошо и по-лошо. И Русия, която нормално изнася огромно количество хранителни продукти (Столешников: Това доказва, че последвалите Гладомори са умишлени), но вследствие глупостта и откровения саботаж, сега с храната се получават затруднения. Тук-таме в градовете вече се наблюдават трудности с хляба, а в селата, освен че няма секири, триони и пирони, но няма и обувки, и дрехи. В резултат, Русия е още по-ефективно блокирана, отколкото Германия е блокирана от англо-американската коалиция.

Външният свят бе наситен с истории в западната преса, целящи да покажат Всемогъществото и самодържавието на руския цар. А в действителност, няма нищо от всичко това. На всички толкова говореха за голямата популярност и любов на народа към Великия Княз Николай Николаевич. Имаше даже опасение от бунт, когато го свалиха. Но никакъв бунт нямаше. Сега, когато за главнокомандващ е назначен самият цар Николай, на всички казват, как всички го обичат. От гледна точка на вътрешното отношение във висшите къргове, към войната, ситуацията е пълен абсурд. Известно е, че царевич Алексей говорел, че : "Когато нашите отстъпват - татко плаче; когато нашите настъпват - мама плаче (жената на Николай Втори е чиста германка). Абсурд! ...

...Последствията от войната бяха най-ужасяващи именно в Русия, от където и да е другаде. Зимата на 1916 г. беше напълно безнадеждна. Войната оглозга Русия, както куче дооглозгва кокъл.

Но на едно място, на стр. 22 в книгата Артър Балард се изтървава, защо Русия е била наводнена с безпрецедентно количество английски и американски агенти, шпиони и диверсанти, които толкова се насъбрали в Петербург, че можели да извършат държавен преврат в Русия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://zarubezhom.com/Images/SpecialMission1917-Korr.jpg

Сащ и Англия повече от всичко се бояха, че Русия ще сключи сепаративан мир с Германия... (превод от руски, Г.С., от сайт:

Science News Nauka Iverology

)




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28371547
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930