Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2012 23:37 - Червената симфония (революцията под рентген) 1 част - Бележки на преводача Столешников
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 10774 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 08.01.2013 00:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Названието "Червената Симфония" за протоколите от разпита на Кръстьо Раковски (Християн Раковски, а всъщност - Хаим Рейковер!) е дадено от испанския издател Senior Don Mauricio Carlavilla, който заедно с уводните пояснения на доктор Ландовски, ги издал на испански в Испания 1949 г. под названието “Simfonia en Rojo Major”.

Значението на този документ е сравнимо с появилите се в Русия знаменити "Протоколи на Ционските Мъдреци". Георгий Кнупфер, руски емигрант, роден преди революцията в Русия, и емигрирал на Запад през Гражданската война, направил първоначалния превод на "Червената Симфония" от руски на английски. (Кнупфер написал и своя собствена книга “The Struggle for the World Power”, в която анализира възможните методи на борба против интернационалната финансова мафия).

Червената Симфония, т.е. протоколите от разпита на бившия Предсовнарком, а след революцията - пълноправен диктатор на Украйна - Хаим Раковски, може направо да се нарече: "Протоколи от Разпита на Ционски Мъдрец"...

 

Разпитът е проведен само затова, че Хаим Раковски сам, доброволно заявил, че ще говори истината, само истината и нищо друго, освен истината. Но искрен ли е Раковски със следователя, разкрива ли цялата истина, до край?
Разбира се - не. Раковски разкрива на следователя съществуването на "Тях" - международната финансова мифия – разпоредителите над съдбините на човечеството. Единственото, което премълчава Раковски е, че тези загадъчни "Те", имат не само напълно еднаква с Раковски националност – еврейска, (Г.С: каквито са, и следователя му, и цялото висше и средно съветско комунистическо ръководство!!) но и еднаква религия - юдаизъм. Раковски казва на едно място, конкретно и директно на следователя, че освен "Тях" има и още едно ниво организации - организираният юдаизъм. Раковски го нарича – спинозизъм, и обяснява защо. Работата е там, че юдейският мислител Барух Спиноза, в своя главен труд "Етика", подменил понятието - морал, с понятие от диалектиката (теза - антитеза = синтез), т.е. подменил абсолютното, с нещо относително (или - нарекъл абсолютното - относително). В същото това време, понятието "теза - антитеза = синтез" е главно понятие в мистичното учение на юдаизма – Кабалата. Така, именно кабалистът Спиноза казал, че няма морал, а всичко е относително, и по този начин развързал ръцете на своите последователи. Отначало представителите на чистия юдаизъм се обидили и отлъчили Спиноза от юдаизма, но после разбрали практичното преимущество на този вариант морал, и започнали да печатат произведенията на Спиноза в милионни тиражи. Кабалистичната диалектика на Спиноза позволила на перманентните революционери, да преодолеят морала.

Раковски не казва, че перманентная революция, за която постоянно и навсякъде се говори, и която се води вече 6000 години, в действителност е перманентна юдейска война против гоите. Тази перманентна война се води анонимно, и силата, и непобедимостта на победителите се корени в анонимността им. Още писателят - фантаст Хербърт Уелс бил казал, че който изобрети шапка - невидимка, той ще управлява света. Тази шапка - невидимка вече са я изобретили. Победителите в тази война никой не вижда. А понеже никой не ги вижда и не ги приема като сила, то, никой и не се бори против тях, а и не е в състояние да се бори, поради това, че те винаги си остават перманентни победители. И това им позволява да управляват този свят инкогнито.

Книгата има подзаглавие: "Революцията под ренген", понеже снема шапката - невидимка от световната революция. Трябва да отбележим, че разговорът между следователя и подсъдимия, не е разговор на непримирими противници, както би могло да изглежда, предвид взаимното им положение. Напротив, и Хаим Раковски, и следователят му Гаврила Гаврилович Кузмин (Габриел) и доктор Ландовски, са от еврейска националност, вървящи към една цел, но държащи на различни методи. Разногласията на Раковски, Кузмин и Ландовски са, в края на краищата, разногласия на хора които отстояват своите методи, но всички те работят за една цел, и това винаги трябва да се има предвид.


Преводът е сверен по двата английски източника: първият е текстът - приложение към книгата на Дес Грифин "Четвъртият райх на богатите", а вторият източник е отделната брошура - "Червената Симфония" (“Red Symphony”), издадена от Christian Book Club of America. P.O. Box 900566, Palmdale, CA 93590-0566, USA.
Проф. Столешников А.П.

Москва. 2003

 


адреси на следващите части:

втора част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/12/29/chervenata-simfoniia-revoliuciiata-pod-rentgen-2-chast-hrist.1036190

трета част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/12/30/quot-chervenata-simfoniia-quot-3-krystio-rakovski-haim-reiko.1036662

четвърта част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/12/31/quot-chervenata-simfoniia-quot-4-finansoviiat-i-komunistiche.1036838

пета част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/01/01/quot-chervenata-simfoniia-quot-5-rotshildovi-sa-bili-ne-samo.1037303

шеста част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/01/04/quot-chervenata-simfoniia-quot-6-komunizmyt-ne-moje-da-pobed.1038043

седма част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/01/06/quot-chervenata-simfoniia-quot-7-samo-edna-sila-e-sposobna-n.1039105

осма част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/01/08/.1039626

превод: Григор Симов, от адрес:

http://zarubezhom.com/redsymphony.htm



Гласувай:
9



1. socialasisstant - Интересна тема
27.12.2012 01:07
Интересна тема, но какво може да се направи, нищо не може да се промени. Какво ще ни донесе в практичен план това познание, как да го изпозваме или да ни е достатъчно , че сме информирани?
цитирай
2. borjanmljakov - гриша, ти си за лудницата.
27.12.2012 02:24
Страшно ти хлопа дъската.
цитирай
3. nikikm - Ти навсякъде,
27.12.2012 18:49
borjanmljakov написа:
Страшно ти хлопа дъската.


където нещо не ти изнася или противоречи на инструкциите ти,се туряш,като мерудия на всяко гърне.Поне да беше опонирал смислено.Иначе си ясен,ама си контрареклама!Нещо,като "с такива противници,не ни трябват приятели!"Аннадънму Борка?
цитирай
4. lyubomircholakov - Изключително интересен постинг. ...
02.01.2013 21:19
Изключително интересен постинг. Разбира се, за човек, който се интересува от този проблем, тези неща са повече или по-малко ясни, защото интернет е буквално претъпкан с материали по темата - но винаги има възможност да се открият нови подробности и детайли. Интересното е, че онези, които се опитват да възразяват и да твърдят, че всичко това не е истина, никога не предлагат други доказателства, освен едно-единствено: "Това не е вярно, защото не е вярно".
Впрочем, Кристиян (Християн) Раковски е български евреин, което прави темата още по-любопитна.
А най-изненадваща (за онези, които тепърва навлизат в проблема) е ролята на Сталин - оказва се, че именно той всъщност (както го твърдяха и Хрушчов, и другите от бандата след неговата смърт) изтръгва отровното жило на комунизма и проваля плановете целия свят да бъде покорен още тогава от червената чума (всъщност, от "уолстрийстката" червена чума). По този начин Сталин всъщност се превръща в антикомунист №1 на всички времена - което е отдавнашна теза на "разобличителите на култа към личността" (а всъщност едни от най-големите палачи, които оцелели, след като той наказал другите, както и го заслужават - със смърт) след 1956 г. Това дава и основание да се предполага, че наистина е бил отровен от обкръжението си през 1953 г. с лекарство, поднесено му от медицинската сестра Мойсеева по нареждане на Берия (вж. С. Кормилицин, "Поет срещу", НМС-Медиа, С., 2009).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28351328
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930