Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2013 22:08 - Честит ви нов закон за "закрила" на децата! Автор: aliya
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6119 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нов съкрушителен удар готви правителството на ГЕРБ срещу поданиците на държавата България. С привидно благородни намерения управляващите измислиха начин как да съсипят и основната градивна единица на обществото – семейството. И сътвориха закон, който вместо да закриля детето, ще пречи на нормалните му отношения с родителите. Които и без друго са достатъчно обременени от ниския стандарт на живот в страната.

Тези дни срещу скандалните промени се обединиха граждански сдружения и неправителствени организации.
Какво толкова стресна хиляди майки и бащи и кое ги накара да се почувстват като бъдещи престъпници?

Страховете им са породени от това, че замисълът на този закон не е да закриля, а по-скоро е насочено срещу детето.
Според клаузите в него ще се дава огромна власт в ръцете на държавните чиновници. Те ще изземат функциите, които сега имат родителите и ще раздават присъди.
На практика проектът предвижда „национализация на децата“ у нас, заради предвидената възможност малчуганите да бъдат извеждани от семейството, ако се установи, че за тях не се полага подходяща грижа. Част от тази национализация е и приеманият днес и утре в парламента Закон за задължителната институционализация на 4годишни дечица чрез задължителното им предучилищно образование. Неспазването на този закон от родители, които смятат, че детето им се чувства най-добре в къщи при родните си в тази крехка възраст, ще даде право на социалните служби да отнемат децата на такива непослушни родители! 

Според Проектозакона за закрила на детето не става ясно какво точно означава „подходяща грижа“ и кой ще е този чиновник, който може и ще прецени от какво точно се нуждае вашето момченце или момиченце, а вие го лишавате съвсем съзнателно от него.
Не че такава опция е излишна, но тя съществува и в сега действащото законодателство. Разликата е там, че в момента тя се прилага само в краен случай, след доказани и фрапиращи случаи на насилие в семейството.

Сега обаче предстои държавата да поведе сражение срещу майките и бащите, които ще бъдат съдени не заради действията, а заради намеренията им. Чиновникът и държавата вече ще се разглеждат като върховен ценностен арбитър, а родителите ще са само с биологична функция.

Всяко решение може да бъде оспорвано, а отглеждащите „държавни“ деца семейства няма да имат право да възразят, защото децата им ще бъдат отнети.
Имайки предвид чиновническата „съвестност“, „безпристрастност“ и „загриженост“ за обществото, е видно, че ни предстоят страшни битки, за да успеем да „заслужим“ децата си. И „наградата“ от 35 лв детски надбавки.

Най-наглото в случая обаче е това, че ще станем свидетели на
узаконяването на анонимните доноси.
Всеки един от тях може да доведе до незабавното нахлуване на „социалните“ в дома ни и изтръгване на детето от ръцете ни.
И тук идва другият парадокс – че дори и сгрешил, чиновникът никога няма да „падне по гръб“ и да признае грешката си. Сега на помощ ще му се притекат многозначните словосъчетания в закона като „най-добър интерес на детето“ или пък „отказ от сътрудничество“...

А до колко порочни практики би довело узаконяването на нечуваните драконовски мерки и как те ще бъдат предотвратени, правителството все още не е коментирало (и едва ли ще го направи).
Най-застрашените групи ще са социално слабите семейства и самотните родители, а в малка бедна България те никак не са малко.

И шамарът по дупето е насилие
Умопомрачителните текстовете са дело на специалисти от Министерството на труда и социалната политика.
Капаните за родители, сътворени от ГЕРБ:

Чл. 1, ал. 2. Държавата защитава и създава гаранции за правата на детето във всички сфери на обществения живот за всички групи деца, съобразно възрастта, социалния статус, физическото, здравословното и психическото състояние, като осигурява на всички подходяща икономическа, социална и културна среда, здравеопазване, образование, свобода на възгледите и сигурност.

* Не се вземат предвид правата и задълженията на родителите и законните настойници.


Чл. 42. (1) Детето има правото, доколкото е възможно, да бъде отглеждано от своите родители.
(2) Детето не може да бъде разделяно от родителите си против тяхната воля, освен в случаи, посочени в закон, когато това се налага за защита на най-добрите интереси на детето.

Чл. 123. (1) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска, когато той трайно не полага грижи за детето и не дава издръжка или го отглежда и възпитава по вреден за развитието му начин. (4) В случаите по ал. 1 родителят се призовава, за да бъде изслушан от съда.

*Липсва конкретиката относно точните случаи, в които извеждането от семейната среда действително се налага. Този текст може да се отнесе и към чл. 84, където се казва:


Чл. 84. (1) Спешното настаняване извън семейството е временна мярка за закрила, която се предприема в случаите, когато съществува непосредствена опасност за здравето или за живота на детето, или когато детето е намерено в безпомощно състояние или е изоставено след раждането.

* Без конкретиката, дадена в Конвенцията, интерпретацията на „непосредствена опасност за здравето и живота на детето” може да бъде твърде свободна и неясна.


Чл. 20 (1) Детето формира възгледите си свободно и с подкрепата на родителите си, настойника или попечителя.

* В Конвенцията терминът е „ръководство”, което означава водене на детето, а не следване на неговите виждания или „подкрепа”, какъвто е терминът в ПЗД.


Чл. 23, ал. 3. Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.

* Колкото до термина „въвличане”, ако семейството е християнско и посещава неделните богослужения, това може да се счете като „въвличане” в религиозни дейности.


Чл. 21. (1) Детето има право на информация, за да може да упражнява своите права и свободи по начин, който осигурява неговото нормално физическо, умствено, психично и социално развитие.
(Какво, друго са горните два члена - 23 и 21, ако не са хитрост, лукавство и лицемерие? Точно, както пише в тайните юдейски протоколи! Вижте сами: В единия член пише, че "Детето има право на информация", а в другия пише че: "Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически и религиозни дейности".
И, на практика, това, което учат детето в детската градина (вкл. хомосексуализъм), ще е "информация", а онова, което родителите
учат или информират детето си, ще е: "въвличане в политически и религиозни дейности"!!!)
А в
Чл. 49, по долу, пише, че: "При разногласие между родителите и детето, то може да потърси съдействие от дирекция „Социална подкрепа”, което значи, че родителите не трябва да допускат разногласия с детето си, а
трябва винаги да се съглссяват с него, иначе "социалните служби" ще им отнемат детето, а вероятно ще им наложат и тежки глоби!! - Г.С.)

* В Конвенцията никъде не е упоменато, че информирането може да става и без знанието на родителите. Това упоменаване в ПЗД отваря врата за неморални и антисемейни послания, които биха могли да се въведат в обучението на детето.


Чл. 49. (1) При разногласие между родителите и детето, то може да потърси съдействие от дирекция „Социална подкрепа” по настоящия си адрес. На детето се осигурява среща-разговор с вещо лице-психолог, който консултира детето и при нужда, съвместно със социален работник от съответната дирекция „Социална подкрепа”, се изработва план за работа с детето и членовете на семейството му.

Чл. 3 (26) “физическо насилие” е причиняване на телесна повреда, включително причиняване на болка или страдание на детето без разстройство на здравето му.

(27) “психическо насилие” са всички действия, които могат да имат вредно въздействие върху психичното здраве и развитие на детето, като подценяване, подигравателно отношение, заплаха, дискриминация, отхвърляне или други форми на отрицателно отношение.

* Въвежда се причиняване на болка или страдание, което не е свързано задължително с упражнено насилие от страна на родителя! Подобни определения не фигурират в Конвенцията, тъй като това са общоизвестни термини, за които в съдебната практика няма колебания и няма нужда от уточнявания. Дефинициите в ПЗД са субективни и несвързани със същината на термините.

Цялата философия на проектозакона е насочена срещу авторитета на родителите и техните права, като им се вменява виновност до доказване на противното.

Църквата в защита на традициите
Светият синод също отрече новите промени в закона за детето. Ловчанския митрополит, който е и председател на културно-просветния отдел в синода, сподели пред медиите, че не може семействата да бъдат лишавани от правото да възпитават своите деца, освен ако не са налице изключения, които трябва да бъдат доказани пред съда.

Неодобрението си към някои текстове изразиха и атонските монаси в Зографския манастир. Те се възмущават най-вече от все по-стремителното отдалечаване от най-базисните изисквания на християнството и дори от здравия човешки разум. Според тях този проектозакон за „защита“ на детето на практика ще бъдат отхвърлени хилядолетни и богоустановени традиции във възпитанието на децата.

http://www.desant.net/show-news/24721/

от: http://aliya.blog.bg/politika/2013/01/16/chestit-vi-nov-zakon-za-quot-zakrila-quot-deca.1042922Гласувай:
31. nikikm - Има и нещо още
17.01.2013 20:40
по-опасно.Тези противоестествени и социал фашистки закони,отнемащи правата на родителите и даващи права на неосъзнато още дете са точно насочени против детето.Категорично всеки закон срещу родителите,семейството е ЗАКОН СРЕЩУ ДЕТЕТО!Другото е камуфлаж.Не може държавата да е по-заинтересована от родителите, за съдбата на детето.Сега ,внимавайте.Щом социалните служби могат да отнемат деца,то те могат да ги дадат за осиновяване,като осиновителят може да ги препродаде за органи!Корумпираността и продажността на държавните служители от министъра,надолу по стълбицата е вън от съмнение,тъй че налице не само,че не са основания,да им се даде право,но и точно обратно!По един йезуитски начин се опитват да разрушат семействата, да отделят децата от родителите и по този начин да ни довършат окончателно!Давам ви линк в потвърждение на горното,към руски сайт,където тези въпроси са засегнати от руския депутат Евгени Федоров..Което ще чуете е поразително!Вторият материал от горе на долу.
http://dymovskiy-name.livejournal.com/?skip=10
Това е приказка за ада
цитирай
2. grigorsimov - Този закон за принудителна индоктринация на най-малките деца е явен предвесник на антихриста
17.01.2013 23:28
А самият антихрист, по всичко личи, вече е подготвен да бъде възцарен над целия свят. Него, антихриста, световните юдейски медии ще го представят за спасител на човечеството, за миротворец, за жив бог, и даже за самия Христос!!!
"Да внимаваме"! (така свещениците винаги припяват, преди четене на откъс от Светото Евангелие)
Ние няма да спрем антихриста, за когото е предсказано още от светите отци, че ще измами почти целия свят, и даже мнозинството от христовите църкви и мнозинството от самите вярващи миряни. Но именно заради това, "да внимаваме", още повече, и всеки за себе си, но и всеки за ближните си, и за всички, с които имаме отношения, да предупреждаваме и да разпространяваме признаците, по които да можем безпогрешно да го разпознаем, и да не му се поддадем на измамите и примамките, и заплахите, и да не приемем по никакъв начин печата му, който е символът на погибелта, за всеки който го приеме, на челото си или на ръката си (както пише в Откровението на Йоана).
И когато видите в небесата невиждани до сега илюминации и картини, имитиращи Христовото пришествие, да знаете, че това са изкуствени, лазерни, холографски картини, представящи за господ и за световен цар, подготвения в юдейските школи, техен юдейски месия. И знайте, че това е Той - антихрист.
И както пророчества един православен монах: Чуете ли че се гласува в целия свят за един мъж, знайте, че това е Той - антихрист.
На него световните медии ще му направят невиждан "пи-ар", и точно когато започващата вече трета световна война, и планираното от юдомасоните "гигантско социално сътресение" достигнат своя ужасен апогей, точно тогава на световната сцена ще бъда представен човек, който по природа ще е лукав във всяко отношение, но именно него ще рекламират всички медии и всички масони, представяйки го за единствения способен да спре войната и революционните безумия (провокирани и поддържани от самия него и от онези зад него).
И той наистина ще спре войната, защото всъщност, той я води и ръководи!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15649392
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юни, 2022  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930