Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2013 21:18 - Упованието в Европа - пълна утопия! Автор: nmishev
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2093 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В навечерието на обесването на Апостола моите умствени цикли отново се задействаха и този път отново е време да помислим за България. Всякакви отклонения са пагубни, защото върху нас е стоварин огромен товар и не ни дава да мръднем наникъде. Този "товар" да го наречем, са "наши и чужди гости", които са забили сламки и изцеждат националните ни сили /а оттук и съпротивителните/ и доят млякото на Отечеството: работодатели,  на които работим като ратайчета, понякога и ангария /на повечето места допълнителните часове работа не се заплащат/; аутсорсинга, който спестява огромни разходи на бизнеса - тук визирам ИТ сектора, кол центровете, но служителите им често получават мизерно за сектора възнаграждение; енергоразпределителните дружества, които обсебиха може би най-ценния ресор от стопанствотото ни - енергетиката. Всеки дошъл тук и граби с пълни шепи, докато народа мизерства.

  
През 1994 г. прочетох книгите на Никола Николов за световната конспирация на богатите еврейски фамилии и силно се замислих върху развитието на световните процеси. С времето тези притеснения избледняха, защото в периода 2000-2008 година огромни суми минаха през България и народа се позамогна. Крадливата приватизация и обсебването на националното ни богатство не сепнаха обществения интерес. Тогава имаше повече възможности и хората не изнемогваха така, както днес.  През 2003 година един роднина ми подари "Големият заговор срещу българите" на Христо Маджаров. Започнах да я чета, но се спрях. Тогава с един приятел си говорихме че това са пресилени приказки на един бошлав националист. Ама нали Синьото знаме със звездичките се развяваше, българите вече можеха да ходят свободно из Европа, те ни идваха на гости, ние им ходихме на тях. Няма да забравя януари 2007 година когато ни обсипваха с европропаганда. Някакви дечица свиреха "Одата на радостта", група младежи излезнали на улицата. Пълна промивка на мозъците!

   Сега вече сме 2013 година и сериозно съм обезпокоен това, което става в света и в частност с Родината ни. Вече се забелязва как огромната държавна машина ни мачка, а тя е в ръцете на същите тези финансови и политически интереси, които се опитват да ни обезличат като нация. Нацията ни старее, но не само физически, но и интерелектуално. Хората губят имотите и спестяванията си, а понякога и живота си. Бандитите не се притесняват от властта, защото тя им е работодател. Администрацията върши произволи и гази законите като прасе нива. Живеем на ръба на оцеляването си. Хората протягат ръка към лихварите, а те дават, но в замяна искат две ръце. И така - един порочен кръг! Евросъюза и теххните квачки освен да ни критикуват, друго и не правят. В dnes.bg чета че цените на тока били ниски и пазара на електроенергията трябва да се либерализира. Как си представяте монополистите сами да определят цената на киловатчас?! Ужас и безумие. Така е по-удобно. Те си внасят кирливите стоки, за които тук плащаме скъпо и прескъпо, а изнасят мозъците и силните работни ръце. Изнасят и капитали. Така че да се уповаваме на Европа е една заблуда и утопия. ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ УПОВАВАМЕ НА СЕБЕ СИ И ТО БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ - ПРОВОДНИЦИ НА ЧУЖДИТЕ ИНТЕРЕСИ.



Гласувай:
4



1. nikikm - Прочетох,
19.02.2013 18:47
че България се била позамогнала,че през нея минали някакви пари.Нещо не се сещам или не съм бил там.Виж някои,се позамогнаха,спор няма.Ама народът...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28372603
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930