Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 13:22 - Как увъртат и лъжат? Николай Москов. Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4407 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наблюдавам внимателно това, което става в последние дни и седмици! Няколко неща ми правят впечатление. Първото е, че внезапните протести ескалираха много бързо и падането на правителството дойде изненадващо леко. Това ме навежда на мисълта за режисура. Нямаше особени индикации за отслабване на позициите на правителството в политическия театър у нас. Но щом станаха позволени медийните атаки срещу Борисов,изтичането на различна информация за миналото му, стана ясно,че е поръчан политически,вече е неудобен и че няма да изкара дълго.Така и стана и това трябва да се знае.Сега основният въпрос е,доколко бяха спонтанни първите протести,в смисъл дали не бяха предизвикани,защото това променя доста картинката и навежда на размисъл

Друго,което прави впечатление е,че първите официални изказвания на политици и журналисти,бяха от рода „не може да се национализира,в евр.съюз сме,няма такова нещо,ще плащаме милиарди” и пр.Дебелоока лъжа,защото и чез и евн са държавни и значи ерп в Чехия може да бъде държавно,в България не,макар и двете да са членки на ЕС. Така оправдавайки се с ЕС лъгаха за реакторите на Козлодуй,а и не само.Не им е за първи път.Колкото до плащането на големите неустойки,всичките ерп-та имат толкова зулуми,начиная от криминална приватизация до гавра с потребителите,че вероятността да бъдат осъдени и те да платят на нас е твърде реална.Стига защитниците на нашата кауза да не ни защитят, по начина,по който защитиха БГА Балкан.

Непрекъснато се лансират укори,че исканията са преминали в политически /малии,колко лошо!/,като че ли не политиците насадиха у нас всичките монополи и не им развързаха намордниците за ценови гаври с българския народ!

С всеки изминат ден проличава стройното и организирано,а вероятно и планирано„отстъпление” и увъртанията на политическите субекти, завоалирано,но твърдо отстояващи статуквото.Народът иска национализация,те говорят за наказания,седемдневен срок за поправяне,вероятно отнемане на лицензи,прокуратура и пр.Все неща,които сме чували и които не довеждат до нищо,а целта им е да свалят народното напрежение и ликвидират опастността.

Сега напоследък, именити политолози,журналисти,професори пр.започнаха да отстояват тезата,че не е съвместимо с демокрацията,да се командва отУЛИЦАТА,улицата да „натискала бутони”, да рипа срещу институциите,”без да има понятие от това”.Е,как НАРОДЪТ,станаУЛИЦА?!Така изразът придава на нещата съвсем друг характер!Истината е,че те не ни казват,но за тях сме точно това-улица,паплач,измет,пречещ на спокойният им живот!Да не говорим,че отново се набиват обръчи на малоценност на изстрадалия български народ,за това,че „цари разнобой в мненията”,че „народа не бил способен на единство” и пр.Внушавай вина,внушавай малоценност,оттам безверие,  печели време,хората сами ще се откажат!Това е смисъла на тази кал,хвърлена от платени и зависими мекерета!Да не се закачат институциите,тяхната светая светих,които за 20години,направиха от един интелигентен народ,народ,протягащ ръка за милостиня от държавата,народ ровещ в кофите за боклук,народ,изгубил достойнството си,ценностната си система,роб в собствената си държава,гонен от нея или маргинализиран в нея,постепенно умъртвяван физически и духовно!За какво са ни тези институции? Та, те провеждат ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД?!А ние трябва да протестираме със „сресани” митинги,да не нарушаваме реда!Че то така можем да си се разхождаме по улиците,докато ни довършат съвсем!Те не искат реални протести,те искат разходки с плакати!Боли ги оная работа за нас!Защото хората по света протестират по друг начин, Световната харта за защита правата на човека,друго говори,когато се касае за Геноцид,а в България си е точно геноцид,дискриминация на етнически принцип по отношение на българския етнос и подмяна на коренното българско население!Според същата тази Харта,робството е недопустимо и забранено,но какво представлява бедността,изкуственото и умишлено поддържане ниско ниво на жизнения стандарт,отнемане живота и бъдещето на хората,ако не форма на робство?

Кристин Лагард,шефката на МВФ ,признавам и за мен неочаквано,заяви,че няма основания пенсиите и заплатите в България,да бъдат така ниски.Това мина някак си незабелязано!Такива неща не се чуват,явно.

Вкараха ни в някакъв референдум,колкото да се отчетат за пред демокрацията /Що ли е то?/ Но той  трябваше повече на политиците,отколкото на народа и нищо не решаваше.Пълна безмислица!Трошене на пари!Да строим ли?Бих ги попитал,защо затворихте?

Защо не подложихте на референдум:

-Влизането в ЕС

-Влизането в НАТО

-Въпроса за  американските бази

-Въпроса за непрекъснатото обгазяване и отравяне  на народа от въздуха

-Въпроса за сектите

-Приватизацията на всичко имащо отношение по националната сигурност

-Иска ли народът в крайна сметка МВФ и СБ да дирижират нещата у нас

-Закони за криминалната приватизация от почти четвърт вече век

 

И още може.България ТРЯБВА да се управлява с референдуми и това е демокрация!Длъжностните лица ТРЯБВА да отговарят за действията си пред народа и то веднага щом ТОЙ поиска!Никакви имунитети!И прокуратурата и съда и президента и всички управляващи!   Не е вярно,че хората не искат еднакви неща,различията са нищожни и нищо не пречи да бъдат преодолени!Спрете лъжите и манипулациите!

Близко до ума, властимащите,не искат промяна,бавят и усукват,променят смисъла на думите,отвеждат в девета глуха по горепосочени начини,желанията на хората,извършват всекичасно медийни манипулации и могат да объркат всеки,който не внимава!Те не искат промяна,народе!Трябва да го знаеш!Пази си водачите и същевременно ги наблюдавай!Не допускай повече да те мамят!Нито един политик от последните 23 години,не трябва да бъде допускан до власт!Не спирай борбата!Това е пътят да се види кой,кой е?Път към промяната!

Николай Москов



Гласувай:
6



1. djgator - !!
26.02.2013 13:32
Имаш моята подкрепа! Нека повече хора прочетат това - което сме написали и не се заблуждават от отчаяните вопли на платените журналисти и политици! Да, една нова България е възможна, напук на партиите и на мафията!
цитирай
2. demograph - Актуално и днес! Поздрав.
25.06.2013 22:10
Само дето не споменаваш нищо срещу руската пета колона у нас...?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316202
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031