Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 12:21 - Протестите овладяни!На ход “think-tanks” мрежите в българия от "шамани", "експерти" и "кучета-пазители" на статукво. Автор fascind
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5712 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 28.02.2013 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Достена Лаверн е Президент на Националния Делфийски комитет във Франция, програмен директор на няколко международни програми и фестивали за литература. Автор на книгата: „Експертите на прехода. Българските think-tanks и глобалните мрежи за влияние“.


image


Нека видим у нас:
Кои са “екпертите”, “строителите на демокрацията” и “кучетата-пазители” на статуквото в България? 

Те са ясни от миналото, но пръкват като гноми и сега - при протестите.

"Политолозите Иван Кръстев, Евгени Дайнов, Румен Аврамов, Богдан Богданов, икономистите Георги Прохазки, Красен Станчев, Десислава Гаврилова, както социолозите Андрей Райчев, Кънчо Стойчев" (всичките - евреи) – е отговорът на г-жа Лаверн.

Тази "think tank” група от човечета - “екперти”, "шамани" и “кучетата-пазители”, обект на изследване от Достена Лаверн, са мимолетни индивиди без българско минало, с прекрасно настояще на консуматори на хонорарите си и прокълнато нерадостно бъдеще, както всички предатели на България!

ПРЕДИСЛОВИЕ

"Според Новия Световен Ред трябва да се създаде Световното правителство, спрямо което всички нации да бъдат колонии",

твърди Дейвид Айк, известният английски евреин-антиционист и критичен анализатор на глобализма, в своята книга “И истината ще ви направи свободни” [1].


В друга своя публикация “Кой реално управлява света?” [2], същият Дейвид Айк казва:

“Хората не въстават срещу това, че не са свободни, тогава когато те мислят че са свободни (!!!)” (б.а.-  удивителните са на Дейвид Айк).

От книгата “Почему погибнет Америка” [3], на руския историк и анализатор на световното масонство Олег Платонов, четем:

“Въпросът за създаване на Световно правителство и глобално управление изчерпателно се разглежда в т. нар. стратегическа инициатива на Световния форум*. В докладите на равина А. Херцберг, сенатора на САЩ А. Лранстон, бившия главнокомандващ на стратегическите сили на САЩ Л. Бътлър бяха повдигнати въпроси относно необходимостта от изготвяне на “нова архитектура на Глобалната сигурност”, която те тълкуват като осигуряване на условия на паразитно съществуване на юдео-масонската цивилизация за сметка природните ресурси на цялото човечество и сломяване съпротивата на Третия свят, несъгласен с приемането един Нов Световен Ред.”

По-нататък в книгата си Олег Платонов описва номенклатурата на международното световно задкулисие и нейния състав:

“Общият брой на лидерите на четирите основни организации на Международното Световно Задкулисие е, според моите изчисления, не по-малко от 6000 души. Това са членовете на Съвета за Международните Отношения, на Тристранната (Трилатералната) комисия,  на Клуба на Билдербергите и на Фондация “Горбачов”.

Но, би било погрешно, да се прибавят всички тези хора към състава на Световното Правителство. Нашето изследване показва, че такива, от шестте хиляди, са не повече от 500 души. Това са хората, които членуват във върхушката на всичките по-горе организации, които имат огромна власт да приемат глобални решения  по въпросите на международната политика, икономиката и културата.

Останалите 5500 изпълняват две важни функции: на първо място да са един вид Съвет за Световното правителство, а от друга страна, да са инфраструктура на тайната власт и да влияят задкулисно при световно управление във всички сфери на живота на Човечеството (схема 1).

Разбира се, диапазонът на агентите на влияние зад кулисите в света е много по-широк. То не обхваща само действителните членове на основните, за тази цел, международни организации, но много други структури (да не говорим за тайната международна еврейска масонска организация-ложа “Бнай-Брит” и други масонски ложи), създадени или контролирани от лидерите на Международното световно задкулисие. Тези агенти на влияние в света са десетки хиляди. Само, непосредствено в САЩ, организациите на Международното Световно Задкулисие са десетки. Сред тях, специално можем да отбележим, са: Фондация "Карнеги", Фондация “Рокфелер”, “Брукингс “ институт, Асоциация “Кисинджър”, фондация “Азия”, “Аспен” институт, Център за международна политика, Център за национална политика, Център за международно политическото развитие, Асоциацията на външната политика, “Хъдсън” институт, Щатски националния институт, Американският институт за бизнес-предприятия, Съвета за международно развитие.

Международното Световно Задкулисие създаде нещо като властови номенклатурен център с обхват, много по-ефективен и гъвкав, отколкото този, който бяха изобретили еврейските болшевики в СССР.”

Не случайно на късният ционист и президент на САЩ (б.а. - тридесет и третият президент на САЩ (1945–53))., евреинът Хари Соломон Труман, принадлежи фразата [4]:

“Единственото ново нещо на този свят е историята, която още не знаете.”

А ние, българите още действително не знаем историята  на “единственото ново нещо” през последните 25 г. у нас – подготовката на преврата през 1989 и проточилия се преход от тогава, та до днес. Чехи, поляци, унгарци, даже и румънци разбраха и публикуваха доста неща от  “историята, която още не” знаеха. А ние, уж сме на второ място в света, след евреите по Ай-Кю фактора за интелигентност, нито изследваме, нито публикуваме, да не говорим за реални академични резултати, отразяващи не посочените от вън “параметри”, а реалната обстановка за един 90% обеднял и изчезващ народ. Като че ли нашата интелигенция, научна и пр. мисъл не само, че е заспала, а дълбоко приспана с екстази на страха или парите. Или някаква дълбока хипноза в предсмъртен латентен стадий.

 

НО ВСЕ ПАК, КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО У НАС?

“Световното правителство, спрямо което всички нации да бъдат колонии...", както твърди Дейвид Айк, създаде след 1989 в България филиал на Международното световно задкулисие, който наричам, Голямото Задкулисие (ГЗ) у нас.

След създаването през1997 г. на т.н. Световен форум (б.а. – по данни на Олег Платонов [3]), като структура, утвърдена на базата на Фондация “Горбачов”, в ГЗ у нас се обособиха два кръга.

 

Първият Кръг, както аз го наричам, е Междупартийния Конгломерат (МПК) в България. Това са явни или скрити личности (Crypto Persons) от преди и след “зората на Демокрацията”. Като напр., явни - бивши комунистически величия и/или техните издънки, офицери, агенти и доносници от ДС, милицията и други репресивни органи, настоящи или излезли от “употреба” политици след 1989 г.

А като неявни, (скрити) – напр., секретни и неразсекретени сътрудници на ДС, на наши и чужди разузнавателни служби, масони, членове на тайни общества, клубове, секти и пр.

Някои се трансформираха от явни в крипто, напр. Николай Камов, член на клуба “Билдерберг”. Единственият българин (за да сме точни и да не обиждаме българите, пояснявам, че всичките тези "хора" са само евреи! Г.С.), като бивш член на БКП/БСП, явен бивш деятел в Евролевицата, депутат в НС от Коалиция за България, канен на тяхните срещи от 1999 г. насам.

Какво може да събере на едно място в Мадрид кралица, министър-председател, еврокомисар, бивш шеф на НАТО, световни топ банкери и Николай Камов?

Естествено годишната среща на клуба “Билдерберг”. Тя беше от 4 юни 2010 в луксозния каталунски курорт “Сичес”, като този път беше посветена на спасяването на еврото.


Днес Билдербергите са влиятелно световно лоби и много важна трансмисия на Световното правителство.

Да сте чули нещо за криптото човече Камов от 2006 г. насам?... Няма и да чувате, защото този предател на България е внедрен вече в Световното правителство, като ресорен член на клуба “Билдерберг”.

Предателите-сатани на България от Първият Кръг на Конгломерата са "троянските коне" от най-високо, политическо-партийно ниво, образуват т.н. кохорта на ГЗ на МПК и са тук вече 22 години - поименно и явно. Като Георги Първанов, Бойко Борисов, Сергей Станишев, Симеон Кобурготски, Петър Стоянов, Иван Костов, Филип Димитров, Стефан Софиянски, Андрей Луканов, Жельо Желев, Ахмет Доган. 

Или - поименно и вече скрито, като крипто човечето Камов.

Или - поименно явно и скрито, като членовете на кръга "Монтерей".


Вторият Кръг, както аз го наричам, е Обслужващия Явен Конгломерат (ОЯК) в България, състоящ се от високо платена проституираща върхушка от политолози, икономисти и социолози.

Но тук ще спра моите дългогодишни наблюдения, заради нещо изключително – не знам дали има друг аналог на научен анализ на преходите в Източна Европа след 1989 г.

Една млада българка, историчка и д-р по политическа антропология, Достена Лаверн, на базата на своя дисертация, защитена в Париж, скоро ще публикува и у нас своята научна книга “Екпертите на прехода. Българските Think-tanks и глобалните мрежи за влияния” [5] (б.а. -  на френски “Невидимата ръка на прехода”, 615 стр., излязла през септември 2010 г.).

Тя прави много детайлен анализ, преди всичко, на Вторият Кръг - ОЯК.

Според нея центрове на Иван Кръстев, Евгени Дайнов, Румен Аврамов, Богдан Богданов, Георги Прохазки, Красен Станчев, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев са създадени и финансирани от “Отворено Общество” (б.а.-  на евреина Джордж Сорос, изгонен и недопускан в Чехия, Полша, дори в родната му Унгария) и USAID (Амеиканската агенция за международно развитие).

 

"ШАМАНИТЕ"

В книгата особено остро са обрисувани “актьорите” и “строителите на демокрацията” Иван Кръстев и Евгени Дайнов. Налице излизат нелицеприятни подробности от биографията им на потомци на комунистическата номенклатура, които внезапно са променили възгледите от вярност към “Партията” към неолиберализъм.

Ето как започва подробното описание на възхода на един от “шаманите” на гражданското общество у нас, Иван Кръстев:

“Иван Кръстев произлиза от семейство на издигнал се от провинцията елит, който през комунистическата епоха успява да стигне до високи идеологически постове в БКП. Той е блестящ ученик в английската гимназия в София (където учат най-вече децата на ръководителите на комунистическата партия), а после завършва факултета по философия на СУ, и се включва в дисидентските кръгове на осемдесетте. Всичко това му позволява да придобие много търсен от фондациите за подпомагане на демокрацията профил. Тези фондации се обръщат към лица, близки до академичния свят и до възходящите политически среди, произлизащи от интелектуалните кръгове на дисидентството. Произходът, кариерата и езиковите компетенции служат на Иван Кръстев като паспорт за достъп до интернационала, експерти по демокрация през деветдесетте години. Това е интернационал на знанието и е съставен от членове на международните и неправителствените организации, държащи пазара на експертизата в полето на демократизацията, на пазарната икономика, на правата на човека и т.н. , които обаче също са тясно свързани с американските политически и икономически кръгове...”

Центърът за изследване на демокрацията е определен като „майка на българските think tanks”, СДС като „партията на всички български think tanks”, фондация „Науман” се свързва с „кръга „Желев“.


Безкомпромисно са описани и дейностите на различните местни неправителствени организации – Центърът за либерални стратегии на Иван Кръстев, Центърът за социални практики на Евгений Дайнов, Нов български университет с главен мениджър Богдан Богданов, Центърът за икономическо развитие на Георги Прохазки (който беше негов съпредседател заедно с покойния евреин Александър Божков), Червената къща с главен мениджър Десислава Гаврилова, съпруга на Иван Кръстев, Красен Станчев, шеф на Института за пазарна икономика.

„Този мит е част от идеологията на гражданското общество, което твърди, че се самозаражда, самоорганизира и представя интересите на обществото като коректив на държавата, твърди Лаверн. Още повече у нас, където става дума за бивша комунистическа държава. Оттук и фактът, че през 90-те тези организации работят като генерални щабове на партии, основно СДС, тоест те самите са опозиция. Истината е, че те възникват с моралната и финансовата помощ на американски донори като USAID и фондация "Отворено общество", отчасти и с подкрепата на социалистическото правителство на Луканов”.

А сега вижте с какво се занимава кривогледия "шаман" и днес - с "ново амплоа" от войната в Ирак - представете си, според книгата на Достена Лаверн: "През 2003 г. Иван Кръстев, станал междувременно permanent fellow на Централноевропейския университет, е поканен да ръководи една от постоянните и „най-стратегическите“ програми на ЦПИ – Antiamericanism PROJECT (Антиамериканизма). Проектът цели да изучава причините и да се бори с ефектите от увеличаването на антиамериканизма вследствие на американската интервенция в Ирак. Той е директно свързан с едноименната програма на американския think tank „Council for Foreign Relations“ (CFR) и е част от изследователските приоритети на американското правителство. CFR е създаден през 1921 г. и първоначално е финансиран от фондациите „Карнеги“ и „Рокфелер“, а днес се ползва от фондове на фондацията на Джордж Сорос. Той всъщност е една от институциите, които са в сърцевината на естаблишмънта на външната политика на Съединените щати (CFR (Съвет по външна политика) и също е финансиран от правителството на САЩ и „United State Institute of Peace“ (самият той е един от най-активните think tanks във финансирането на организации от експерти на демокрацията в света). Представител на идеята за прогресивния международен интервенционализъм на САЩ от името на демокрацията (често асоцииран с Демократичната партия), CFR обединява представители на всички елити, включително и консервативните. Той е един от важните полититически инкубатори на американската държава, където можем да срещнем кандидати за президентските избори, членове на правителството, които работят в областта на външните работи, престижни журналисти (включително и либералната левица/ изследователи, банкери, адвокати, представители на международни фирми и т.н. Съветът е тясно свързан с работата на Тристранната комисия Bilderberg и Международния икономически форум.

Иван Кръстев го посещава многократно при престоите си във Вашингтон и Ню Йорк. Българският експерт засилва позицията си в мрежите на ЦЕУ институти за академични изследвания – foreign policy establishment на Съединените щати, като по същото време става ръководител на родните институции, академичните среди и НПО като гаранти за регулиране на капитализма в глобален план."

"КУЧЕТА-ПАЗИТЕЛИ" НА РЕФОРМИТЕ У НАС

Самият Луканов е назован като един от идеолозите на прехода, който помага например за това Центърът за изследване на демокрацията да получи сегашната си сграда, а след това хората в него започват да действат като опозиция на БСП.

Това, че лидерите, около които се формират най-големите think-tanks, са деца на високопоставени членове на партията и номенклатурата, според авторката е разбираемо - те са имали достъп до чужбина, до определени среди, донякъде са по-възприемчиви към подобни идеи.

Тя ги определя като "кучета-пазители" на реформите у нас.

И добавя, че защитата на частни интереси чрез фасадата на гражданското общество крие много опасности.

"Подобен процес протича във Франция в момента, където Сорос, "Джърман Маршъл фънд" и други американски донори започват да спонсорират "гражданското общество".

 

В резултат на много научни факти и доказателства, Достена Лаверн обобщава: 

“Плащат отвън на шаманите на демокрацията”

Накрая, за да приключа, искам за напомня на марионетките от МПК и ОЯК колко са жалки в усърдието си на слуги на юдеомасонската държава САЩ, на Международното световно задкулисие и да бъдат предатели на България, дори в очите на световни мислители и анализатори!

 

Д-р проф. Йохан Галтунг, създател на Международния институт за изследвания на мира (РКЮ) в Осло през 1959 г., написал книга, наречена „Залезът на империята САЩ и после какво?”, в интервю [6], твърди:

"Според някои данни, след 1945 година САЩ са унищожили между 12 и 16 милиона човека, за да съхранят своя икономически натиск…”

И според него:

“Империята САЩ загива през 2020-та”.

Ето част от пространното интервю дадено от проф. Галтунг на 15 юни 2010 във Вашингтон за независимото тв предаване „Демокрация сега” на Ейми Гудман, излъчвано от повече от 700 ТВ, радиостанции, кабелни мрежи:

"Галтунг: – Това е империя, изправена срещу стената, империя в отчаяние, империя, бих казал в предсмъртна гримаса. Моето предсказание е тук, в тази книга, наречена „Залезът на империята САЩ и после какво?” и то е, че тя ще издържи до 2020-та година. През 1980 г. аз предсказах, че съветската империя ще се разпадне в най-слабата си точка – Берлинската стена за не повече от десет години и това се случи през ноември 1989, а съветската империя я последва. Моето предсказание сега е подобно, но за империята САЩ и, че това може да доведе до процъфтяването на Републиката САЩ.

Когато правих прогнозата през 2000 г., аз прогнозирах 25 години. Но междувременно за президент бе избран Джордж Уокър Буш, а неговите тесногръди възгледи са чист фундаментализъм, което ме накара да съкратя периода с пет години, защото този човек ускорява събитията… Започна три войни – война срещу тероризма, война срещу Афганистан и война срещу Ирак. И това се случва след като САЩ не победи във войната в Корея и загуби войната във Виетнам. Това прави вече 5 войни от голям мащаб – много типично е за залеза на империите, когато нещата тръгнат по този начин. Когато ме попитахте как съм определил времето, трябва да ви кажа, че съм правил сравнителни анализи на упадъка и гибелта на много империи… И трябва да ви кажа, че империите изгряват и залязват много по-бързо в наше време… Двете римски империи – западната и източната преживяха векове, но днес всичко става по-бързо. Американската империя се появи през 1898 навличайки си обущата на вече умиращата или дори мъртва вече испанска империя, така че разглеждаме феномен на възраст 110 – 112 години, който ще бъде мъртъв, както вече казах към 2020 г.

Гудман: – Вие задавате в книгата си един реторичен въпрос – Фашизмът на САЩ или процъфтяването на САЩ? – какво точно имате предвид?

Галтунг: – Това което наблюдаваме в момента е интензификацията, разширяването [на имперските позиции] – специални части, увеличаващи присъствието си във от 30 до към 45 държави. И това е точно каквото трябва да се очаква, усилие да се пробва експорт на проблемите, казвайки, враговете са навън и ни дебнат, вместо да се признае очевидното – ние изградихме конструкция, която отмира от само себе си…

Следващите 10 години ще са цяла епоха на хаос и безпътица за народите – всички ще изплащаме греховете и алчността на финансовия капитал и световните банкови кърджалии, действащи под знамето на империята САЩ. Не бива да се заблуждаваме – империята няма да рухне в 10 ч. и 35 м. на 10 юли 2020 г. Това е процес, който се развива продължително, включително и в момента. Вследствие на това развитие, нещата ще се влошават все повече, и за съжаление, страданията за цялото човечество все повече ще нарастват. Подчертавам последното, защото имперската пета колона в България, боклука на българската нация, титлуващ себе си „политически елит", не можеш да издържиш твърде дълго. И тъкмо това е ситуацията в момента. Сега, в този период, който следва, ще има фашистки реакции, не е невъзможно да има и военен преврат в САЩ от десни сили, не е невъзможно в този период.

Вижте аз съм по-скоро оптимистичен… Аз мисля, че [след гибелта на империята] щатите ще влязат в процъфтяващ период – вижте какво стана с Англия, която се раздели със своята империя през 1965 г. – процъфтява. Русия се раздели със своята империя през 1991 г, и макар да имаха тежък период по времето на Елцин, сега Русия е добре, великолепно се развива!..."

 

Какво биха казали сега нашите високоплатени проституиращи “екперти”, шамани и “кучетата-пазители” – Иван Кръстев, Евгени Дайнов, Румен Аврамов, Богдан Богданов, Георги Прохазки, Красен Станчев, Десислава Гаврилова, както и социолозите Андрей Райчев, Кънчо Стойчев?

 

imageimageimageimageimage
imageimageimageimage Какво излъчване на "човешки добродетели"? И какви придобити през годините пози на национални предатели! Какъв отврат за всеки честен българин!


И защо мълчат? На доводите на една дама, на една млада българка!

А са царе на многословното нищоговорене, като привърженици глобализма и яростни проповедници на Международното световно задкулисие чрез ГЗ на МПК у нас!

Просто за това им плащат като предатели на българските интереси.

Освен всичко друго, те изповядват криптоюдаизъм. Евгени Дайнов, Румен Аврамов, Георги Прохазки и Андрей Райчев по произход са евреи и тяхната роля по призюмция е продажна към българите, както към всеки народ дал на евреите спасително за тях през вековете гостоприемство.

 

Мълчат като тикви, иначе, недаващи никому да им затваря устата!

 

Особено на Иван Кръстев, на професора Евгени Дайнов и на юродоподобния Андрей Райчев!

Свити и затапени от научните доводи на една млада българка!

image

Мълчат! И очакват това да ги спаси за предателската им роля срещу България, като блюстители на Новия Световен Ред и Световното правителство.

Както виждате те не са много, те са само една шайка, както при портите на Царевец на 17 юни 1393 г. Тогава предателя-евреин Лазар Коен‚ “...тихомълком задигнал ключовете от градските врата и ги предал на своя помощник евреина Хасон‚ който възползувайки се от това‚ че цялото население било обхванато от ентусиазъм‚ отворил градските врата и предал ключовете на Челеби Нафталион” [7].

Но не е дачакал "хонорара" си, а е убит от Баязид І Йълдъръм на следващия ден, защото не е мълчал, а се пазарил с турците за още злато.

Тази "think tank” група от човечета - “екперти”, "шамани" и “кучетата-пазители”, обект на изследване от Достена Лаверн, са мимолетни за прехода индивиди, индивиди без българско минало, индивиди с прекрасно настояще на консуматори на хонорарите си, но и индивиди с прокълнато и нерадостно бъдеще, както всички предатели на България!

Боклуци на българската история!

На тях подхвърленото злато им стига.

Затова мълчат.


Вж. още - интервю на синият ветеран Иван Ценов: Андрей Райчев, Иван Кръстев и Евгени Дайнов са американски агенти...
"По-късно разбрах, че американците почти не са имали агентура в България. Че договорката с Москва е била да им бъде доставена тази "стока”, за да си вършат работата. И откъде да вземат "агенти”, ако не от редиците на "врага” – комунистите. Тук могат да се приведат много примери – Андрей Райчев, Иван Кръстев, Евгений Дайнов ... Всъщност няма контрапример, но ще разкажа нещо, което може да потвърди проф. Васил Проданов – шеф на Института по философия към БАН.
Той получил покана от посолството на САЩ в София. Доколкото си спомням, поканата била от г-н Джон Мензес. Той пък май бил резидент на ЦРУ-то в България (оставам на американците да уточнят нещата). По-нататък си спомням добре. Васко посетил Любен Гоцев. Попитал го как да реагира. Гоцев очевидно бил подготвен:
"Ти прецени, американците нещо са се пораздвижили”.
Отишъл Васко на срещата и, хайде по-кратко, получил предложение:
"Ние знаем кой сте. Имаме някои ваши публикации. Предлагаме ви да заминете за Щатите. Там ще установите някои връзки, ще участвате в някои семинари и т.н, и като се върнете в България, ще станете шеф на Център за изследване на демокрацията.”
Васко бил раздвоен. Та нали току що е станал шеф на цял институт към БАН. Именно в този дух нещо продумал. Г-н Мензес проявил разбиране, но уточнил, че имат и други възможности, та да побърза с отговора.
Нека да припомня нещо изречено публично. Февруари 1990 г. у нас дойде Джеймс Бейкър в качеството си на държавен секретар на САЩ. Г-н Бейкър направи няколко срещи, между тях и прословутата среща в сегашния "Шератон” с "български дисиденти”. За протокола срещата е "със СДС”, но на тази среща е присъствал и един не член на СДС – Петър Гогов. Г-н Бейкър се среща и с представители на официалната власт: Петър Младенов , Андрей Луканов , Бойко Димитров - външен министър. Скоро след това идва "новината”: "Единствената реална опозиция на комунистите в България е господин Андрей Луканов”. Това са думи на тогавашния посланик на САЩ в България Сол Полански.
Години по-късно написах: 
"Българската демокрация е урод от секса между американски софтуер и съветски хардуер”.
Интервюто е от 11 март 2010 г - досега и Гл. прокурор и ДАНС и манс... трябваше да повдигнат обвинения срещу тях за шпионаж и предателство към националните интереси на България...
Но и те мълчат...
Тraitors together forever!


ПОЗОВАНИ ИЗТОЧНИЦИ и ПОЯСНЕНИЯ:
 
[1]. Дейвид Айк, “И истината ще ви направи свободни”
В частичен превод:
http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=166&Itemid=78
[2]. Дейвид Айк, “Кой реално управлява света?”
В частичен превод:
http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=159&Itemid=78
[3]. Олег Платонов, “ Почему погибнет Америка”, ISBN 5 85346 029 3 LR 030411, 1997.
В частичен превод:
http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=959&Itemid=78
[4]. F. Tupper Saussy, “Rules of Evil: Useful Knowledge About Governing Bodies”, Harper Collins, New York, 2001.
[5]. Достена Лаверн, “Екпертите на прехода. Българските Think-tanks и глобалните мрежи за влияния”, под печат.
[6]. Д-р проф. Йохан Галтунг, "Империята САЩ загива през 2020-та", 
В частичен превод:
http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=983&Itemid=8
[7]. М. Варшавски, “Какво са направили евреите за България”, 1933 г.
 
 
Б.а. – Д-р Достена Лаверн е родена през 1974 г. в Пловдив. Спецеализирала е в Англия, САЩ и Франция. Живее в Страсбург. Женена е, работи като политолог и журналист.
 
Б.а. – Think-tank = група, организация, фирма, даваща съвети и идеи по икономически, технологически, търговски проблеми. Авторката, д-р Достена Лаверн изполва понятието “Think-tanks” в преносен смисъл на скрити, тайни мрежи в глобален мащаб за политическо влияние и стратегии за насаждане на нов ред в цял свят – на нова юдеомасонска световна “цивилизация”.
 
* Световен форум (б.а. – по данни на Олег Платонов) -  структура, утвърдена в началото на 1997 г. на базата на ФОНДАЦИЯ “ГОРБАЧОВ”. Спонсорите на форума са главно Съвета за Международните Отношения към Държавния департамент на САЩ и глобални масонски структури, като фондация “Рокфелер”, фондация “Карнеги”, фондация “Глобално общество”, фондация “Натан Къмингс”, телевизия Си Ен Ен, както и корпорации, чиито президенти са  част от Международното световно задкулисие: “Шеврон”, “Джонсон энд Джонсон”, “Паккард”, “Продиджи”, “Оксидентал петролеум”, “Бритиш эйъруейс” и др.
Общото ръководство се упражнява от от двама - президента Д. Хариссон и от председателя на Управителния съвет Михаил Горбачов (???) (б.а.- юдата на социализма,  въпросителните са мои). Управителния съвет се състои се от 17 съпредседатели и от Съвет от 10 човека. Към тези ръководни органи се причислява Международен Координационен Съвет на 44 лица и Координационен Съвет от 16 души в Сан Франциско, Оперативното управление на организацията се осъществава от Директорат от 14 души. Общият брой на Световния форум е 100 души, както изглежда, немистична за Михаил Горбачов цифра, тъй като още на първата конференция на тази организация, той говори за необходимост от създаването на Световен Мозъчен Тръст или от “Съвет на мъдреците” от 100 души.
Така че, можеше ли да не дойде на бял свят формирания от Международното световно задкулисие и Михаил Горбачов - ”Съвета на мъдреците”?

 

България е страната с най-много тинк-танкове в Източна Европа, според Достена Лаверн.

Ето кои са водещите организации и техните лидери, станали герои на антропологичния й анализ:

  1. Център за изследване на демокрацията - Огнян Шентов
  2. Център за либерални стратегии - Иван Кръстев
  3. Център за социални практики - Евгений Дайнов
  4. Институт за пазарна икономика - Красен Станчев
  5.  
  1. Институт за регионални и международни изследвания (ИРМИ) - Огнян Минчев

Вж. Как горните тинк-танкове спомагнаха един едногънков пожарникар да стане премиер на България...
 


Нека все пак не забравяме, че всичко започна с проекта "
Ран-Ът" и 28-те предатели от българска страна:

   

1. Професор Иван Ангелов - старши икономически съветник на министър-председателя Андрей Луканов
   
image


2. Румен Аврамов - Икономически институт, БАН (същия по-горе в тинк-танк мрежите)
   
 image

 

3. Валери Борисов - юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането


 

4. Д-р Венцислав Димитров - Икономически институт, БАН
image

 

5. Д-р Генчо Димов - старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки


 

6. Стою Дулев - заместник-министър на икономиката и планирането


 

7. Д-р Никола Гълабов - Икономически институт, БАН


 

8. Професор Илия Георгиев - Икономически институт, БАН


 

9. Д-р Румен Георгиев - генерален директор, Минералбанк


 

10. Димитър Костов - заместник-министър на финансите
 image

 

11. Д-р Иван Костов - ВМЕИ "Ленин"
image

 

12. Емил Хърсев - ВИИ "Карл Маркс"
image

 

13. Татяна Хубенова - Икономически институт, БАН


 

14. Д-р Димитър Иванов - Икономически институт, БАН


 

15. Професор Лилия Каракашева - главен директор, Министерство на външноикономическите връзки


 

16. Д-р Найден Найденов - заместник-министър на икономиката и планирането

 

17. Д-р Невяна Кръстева - научен сътрудник, Министерство на външноикономическите връзки


 

18. Георги Панков - заместник-министър на икономическата реформа


 

19. Професор Огнян Панов - директор, Институт по държавно и стопанско управление


 

20. Атанас Папаризов - генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки
image
 

 

21. Д-р Огнян Пишев - старши икономически съветник на президента


 

22. Д-р Иван Пушкаров - Икономически институт, БАН


 

23. Професор Димитър Шопов - заместник-председател, Комитет по труда и социалното осигуряване


 

24. Боян Славенков - Икономически институт, БАН


 

25. Професор Стефан Стоилов - министър на икономическата реформа
 image

 

26. Професор Милчо Стоименов - ВИИ "Карл Маркс"


 

27. Професор Тодор Вълчев - Икономически институт, БАН
 

 image

 

28. Венцислав Антонов (ВИИ "Карл Маркс")


Тези  предатели трябва да бъдат прокълнати навеки от всеки истински българин!

(Григор Симов: Всичките тези са евреи, вкл. и тези, за които за сега няма достоверни даннни, но делата и манталитета им, показват, какви са!)

/ За Плевен Онлайн Портал:
 Д-р инж.Никола Тодоров, доцент 
 Гласувай:
71. grigorsimov - Копирано от:
28.02.2013 12:24
http://fascindoo.blog.bg/politika/2013/02/28/protestite-aktivirat-veche-globalnite-think-tanks-mreji-v-by.1058948
цитирай
2. fascindoo - благодаря за поясненията
28.02.2013 12:44
(Григор Симов: Всичките тези са евреи, вкл. и тези, за които за сега няма достоверни даннни, но делата и манталитета им, показват, какви са!)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 25889745
Постинги: 4071
Коментари: 7186
Гласове: 8095
Архив
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930