Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2013 16:22 - 3-ти март е само еманация на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТ! Автор: fascindoo
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5263 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Руско-турската война от 1877/78 е ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА - чужди и наши историци крият този геополитически задкулисен акт на Ротшилдови - единствената причина за поредната руско-османска война. И по фарисейски да го представят, едва ли не, за Ренесанс на Балканите. – Един подарък "Освобождение" за вековно поробените от султана (а всъщност - от евреите!) християни  – защо не?... За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Вече 23 години един държавен празник спокойно минава за най-големия национален празник, което означава само едно - че не познаваме истинските подмолни процеси в нашата превратна хилядолетна история.

Историците добре знаят, че държавата, плод на Руско-турската война, е невзрачно джудже спрямо огромния демографски, социален и културен капитал на българското Възраждане.

На самата дата 3 март 1878 г. е имало вече една над петнадесетвековна ДЪРЖАВА - БЪЛГАРИЯ!

За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Знаят историците, но си мълчат или обвиняват Великите сили.

Онова, което прави българската държава след 1878 г., е главно да губи пазари и да произвежда чиновници, така както губи територии и да произвежда войници, офицерство и армия.

Както и да произвежда много храна - да храни част от воюващите "великите сили" в Европа!

Германия не я ли хранихме и през първата, и през втората световна война? И какви репарации плащахме ...?

А Съветския Съюз от 1944 до 1990 г.?

 

Руско-турската война от 1877/78 е просто

ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА,

предизвикана от еврейската династия Ротшилдови заради кавказкия нефт - една концесия, отстъпена им от шведските евреи - братята Нобел, десетилетие след Кримската война 1853/56 г.
 

Това твърди и един честен евреин-неисторик, но противник на ционизма - английският евреин Дейвид Айк.
 

Така че, за 3 март трябва ли да мислим, че дължим самата дата на евреите, респ. на династията Ротшилдови - колкото и невероятно да звучи - като един подарък, наречен "Освобождение" от страна на алчните за световния нефт Ротшилдови тогава, а сега още повече?

Разбира се, че НЕ!

Ротшилдови подготвиха Руско-турската война от 1877/78 веднага след Кримската война, за да овладеят от Османката империя подстъпите към кавказкия петрол, за да охраняват първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми", да контролират  преноса му през Черно море до Варна, после по ж.п. линията до Русе, а от там с шлепове по Дунав към европейските столици, току-що преминали от свещи към осветление с газолайн.

Представяте ли си какво е било в дворците във Виена, Париж и Лондон, когато след Кримската война преминават от лоените свещи за осветление с газови лампи?

Направо: Революция в буржоазния европейски стандарт тогава!

Подобно на Едисоновата революция с електрическата крушка  в първите години на ХХ-ти век в САЩ!

А през 1878 г., за поробените от векове от султана християни – един подарък "Освобождение" – защо не?

И друго:

Не стана ли факт на 3 март осъществяването на пророческата мисъл на Дякона Левски от предсмъртното му писмо до нас, която никога не трябваше да се сбъдва, според него:

"И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.”

Колко гениално Великият син на България е уловил замисъла на "търговците" на нефт и подаръка "Освобождение"!

За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Почти 21 месеца преди това на Балканите се случват и още няколко интересни от днешна гледна точка събития. На 30 май 1876 г. султан Абдул Азис е свален от власт и 4 дни по-късно заклан в министерския съвет.
 

Заговорниците начело с Мидхат паша качват на престола душевно болния Мурад V, който скоро е свален и на турския престол идва удобния за целите на Родшилдови - Абдул Хамид II.
 

Султан Абдул Азис, макар един от реформаторите на империята, както пише Дейвид Айк, е бил твърдоглав и опърничав (contumacious) – не искал да отстъпва и да не дава достъп нито до Кавказките петролни полета и областите до петролопровода към Сухуми, нито е бил склонен да отстъпи част от Палестина за “исконен бащин дом” на евреите, лелеещи за това  от векове.
 

И какво остава да се направи при подобни случай в световната геополитика?

И то по линия на Първата в света нефтена геостратегическа политика!

Остава като начало Великият везир и таен масон Мидхат паша да му спретне такъв заговор, че опърничавия султан да бъде заклан като свиня на 4 юни 1876 зад портата и под купола на Топкапъ сарай (министерския съвет). Погледнато обективно - Къде бе тръгнал Абдул Азис срещу "своите създатели" и на империята през вековете дори - има достатъчно архивни документи (Ватикана, Гърция), че венециански банкери-евреи са финансирали през столетията походите на османците -  от 3-тия султан Мурад І, до 10-тия вкл. - Сюлейман І?
 

Остава да бъде подготвен и Александър ІІ да освобождава някакви християни на Балканския полуостров (всъщност да завоюва част от Кавказ, областите по петролопровода (1-вия в света) и пристанищата на Черно море - Сухуми и около Сочи).

Като че ли в незапочналата бъдеща война, петролния привкус започва да се усеща.

Замисълът е бил в тези междуособици да бъде убит и Мидхат паша, който по това време е велик везир, но той предварително се договаря (като масон) за живота си. Започнало е и е потушено с голяма жестокост Априлското въстание. Пак през юни 1876 е избухнала и Сръбско-черногорско-турската война, която през октомври ще завърши с разгром на двете балкански държави. На 17 октомври турската армия на Абдул Керим паша им нанася решително поражение при Джунис, с което си открива пътя към сръбската столица Белград.

(А Мидхат паша, още като валия на  Дунавския вилает и масон в ложа "Али Коч", вече е построил ж.п. линията Варна - Русе за извозването на бъдещия "кавказкия газолайн" по Дунав към Виена. Годината е 1865.
И два пъти става 
Велик везир на Османската империя - 31 юли 1872– 19 октомври 1872 и 19 декември 1876– 5 февруари 1877).

И никой не споменава, от столетие и кусор вече, че:

  • ·                     Православна Грузия е освободена от дядоивановата Русия през 1878 година. Защо?
  • ·                     От общо 220 000 убити (руси, румънци, финландци и опълченци), 150 000 руски щика падат на Кавказ. Защо?
Защо ли?
  • ·                     А първия нефтопровод в света не преминаваше ли през Грузия - от Баку до Сухуми? И от кого беше построен този нефтопровод? Не бяха ли Ротшилдови през 1862 г.?
  • ·                     Защо ли бе построена ж.п. линията Варна - Русе? Като че ли не за извозването на бъдещия "кавказки газолайн" по Дунав към Виена, а да се вози раята на вилаета на трен ли? А годината не бе ли 1865?
  • ·                     А Сухуми не беше ли владение на султана преди войната, а не стана ли руско владение след войната?
  • ·                     А тайният наблюдател на Сан-Стефанския договор, младият барон Едмонд дьо Ротшилд не отплаваха ли с Великия княз Николай Николаевич заедно за Тбилиси в лятната резиденция на Романови, веднага на другия ден след подписването на Договора на 3-ти март, за да празнуват победата, там...? (Тук има една любопитна подробност - Дейвид Айк доказва, че при 3-седмичното празнуване младият барон е хванал за прелестните части младата перачка (laundress) в двореца, 19-годишната "Кеке" (Екатерина Джугашвили) и на 18 декември 1878 се пъква на бял свят момченцето Йо̀сиф Висарио̀нович Ста̀лин. Но това е друга тема!!!)
И пак - защо ли?

Е, сега трябва да ви е ясно - поне малко - за петролния привкус на Руско-турската война от 1877/78.

Много въпроси, на които "историците ни" все още мълчат... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

А каква бе България след това!

Едно полупатриархално, неразвило буржоазни структури общество. Безсилна в смислените неща, държавата може да бъде страшно ефективна, когато е за беля. С руски генерал-губернатор или без него. Докараха ни и Фердинанд. България вече като държава можеше да облече и въоръжи 700 000 души (със обствените им пари, взети като данък) и да ги хвърли срещу Турция например, която тогава отпуснала кавказкия, но все още държи персийския нефт. И пак в интерес на Ротшилдови. Накрая те все пак с помощта на на новотурците и Мустафа Кемал паша успяха да сложат ръка на залежите в Персия чак след 1908 г.

Ето защо 3 март не може да бъде национален и държавен празник. Сравнете картата на Сан-стефанска България и картата на България след Берлинския конгрес

image
 

image

 

Санстефанският договор между Русия и Османската империя (3 март 1878) предвижда да се възстанови Българската държава на широка етническа територия.

Великобритания, Австро-Унгария и Германия се намесват и налагат Берлинския договор (13 юли 1878).

Какво е ставало през тези 100 дни (и нощи)?

И за какъв Национален празник говорим?

Шменти-капели, тука има-тука нема или тинтири-минтири за някаква държава от освободени християни.

И то - забележете гаврата - за единствената държава, дори в днешна цивилизационна Европа, запазила името си България от 1500 години!

 

Така че да се  празнуват резултатите от ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА е меко казано заблуда.

--- това според мен, е все едно да празнуваш датата на изобретения от теб, да кажем гаечен ключ, след като до официалната дата на патента, патентоиздателите са те били с него по главата!

С което ставаш почетен иноватор!

(но бит по главата) ---

 

Да, 3 март може да бъде само историческата за България дата-празник за края на 500-годишното турско робство. На 3 март може само да се отбелязва на държавно ниво заслугите в името на загиналите през войната и всички мъченици по време на турското робство. Единствено възможният национален и държавен празник би бил 24 май.


 

/плевен онлайн портал
Автор: д-р инж. Никола Тодоров, доцент

За справка:

Из историята на нефта и глобализацията на Света през 19 -ти век (Новият Световен Ред започвал от края на 80-те на ХХ век...??? - смях в Залата на световната Геополитика)

1836

Равинът Kaлишер убеждава Ротшилдови  да инвестират в Палестина. Те обаче не се интересуват от това. (Те са много по-заинтересовани от концесията на Братята Нобел.)

1853-8

Лудвиг и Роберт Нобел създават империята, известна като "Brothers Nobel” или ”Branobel”, на базата на петролните залежи в Баку на Каспийско море.

1859

Започва изграждането на Суецкия канал

1859 Първите 3 патента в Света по нефтени технологии, издадени в Скт. Петербург на името на братята Нобел.
 

1859

В Титусвил, Пенсилвания, САЩ се добива първия петрол  в Света със съвременни и днес похвати!

1863-5

Митхад паша строи ж.п. линията Варна-Русе, първата на Балканите (Кой е много заинтересован от това - как мислите вече?)

1869

Суецкия канал и завършен

1870

Джон Д. Рокфелер създава Standard Oil в щата Пенсилвания

1873

image
Above: The Nobel Brothers" oil wells in Balakhani, a suburb of Baku. The derricks were so close to each other, making the risk of fire eminent, and the noise level horrendous. Photo: Asbrink Collection.

Региона нa Баку е отворен за експлоатация

1873

Братята Нобел излизат от петролния бизнес на Русия. Поемат го Ротшилдови.
 

1875

Англия открива Суецкия канал с огромен заем от Родшилдови

1876

Дипломатическа подготовка...на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА - Цариградската конференция (тук нашите "историци" са във вихъра)

1877

Подготовка и начало на Руско-турската война (първата петролна война в Света)

 Гласувай:
31. kasnaprolet9999 - Инфото в постинга е много интере...
06.03.2013 22:38
Инфото в постинга е много интересно, но не съм съгласна с краините изводи-"Да, 3 март може да бъде само историческата за България дата-празник за края на 500-годишното турско робство.
На 3 март може само да се отбелязва на държавно ниво заслугите в името на загиналите през войната и всички мъченици по време на турското робство." - Думичката "само" в двете изречения ми идва в повече, защото "На чужд гръб и сто тояги са малко". Ако имах машина на времето, с удоволствие щях да пратя автора на статията да поживее в тези времена и то не един живот, а 500 г., пък после ще го видя какви ще ги реди:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 16364674
Постинги: 3967
Коментари: 7020
Гласове: 7998
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031