Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2013 00:51 - Третия храм, в който ще бъде коронясан и възцарен Антихристът. сп. Новоросийки Куриер
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4648 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 05.04.2013 01:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всяко поколение тайно се надява, че няма да е последното... Казано е: "За онзи ден и час никой не знае, нито даже Ангелите небесни, а единствено Моя Отец; Затова, бодърствайте, защото не знаете в кой ден и час ще дойде вашият Господ."  Става дума за края на историята, за приключване на всичко.
Иска ни се да отговорим: Бодърстваме, Господи, но ето че от нашите лъскави телевизори се чува джавкане и кикот: през цялото време ни приканват, да готвим нещо и да се веселим, въплъщавайки в живота лозунга "хляб и зрелища", за радост на князете на този свят.
Предупредени сме от Спасителя, че всичко ще е "като в дните на Ной..."  

Боголюбивите наши предци възприемали събитията след 1917 г. като приближаване на Апокалипсиса, и даже, като настъпването му. Но "това още не е (било) краят"
Но както сега вече разбираме, предчувствията ни в най-новото време за края на света имат много повече основания, отколкото и в най-тежките моменти на ХХ век.
Ето вече в 2011 г. се случиха събития, едно след друго, които ни карат да си спомним пророчествата на Лаврентий Черниговски.  Сред черковните хора, те са добре познати, има и книги, и в интернет са публикувани изказванята на светията, и филм има за него, за дивния старец.
Лаврентий бил схима-архимандрит, монах в Черниговската духовна обител Св. Троица. Със своя освещаващ дар на прозрение, той служел като водач за стотици монаси и миряни в борбата им да намерят собствения път в явно объркания живот в началото на 20-ти век. Той починал през 1950 г.


Ще доживеете да видите антихриста!

 

Придружавана от две съкилийнички, игуменията на Домницката обител дошла да пие чай с отец Лаврентий. Докато вечеряли, той казал: “Ти и аз, майко игумения, няма да доживеем да видим антихриста; но тези – твоите съкилийнички, ще доживеят да го видят!”. Това станало през 1948 г. Двете монахини са родени през 1923 г. Монахинята Н. била тази, която разказала историята.

Ужасно време - предсказвал старецът

 

...“Не много преди антихристът да бъде поставен на престола, дори тези църкви, които са били затворени, ще бъдат поправени и възстановени – не само отвън, но и отвътре. Ще позлатят куполите и на камбанарии, и на катедрали, а когато завършат главната, тогава ще е дошло времето антихристът да бъде поставен на престола. Молете се Господ да удължи това време, да бъдем насърчени и подкрепени; ужасно време ни очаква. Възстановяването на катедралите ще продължи до самия момент, в който антихристът бъде коронясан. Ще имаме невиждан блясък,” казвал старецът Лаврентий.

“Виждате ли колко умело и коварно се подготвя всичко това?” продължавал батюшката, просълзен. “Всички катедрали ще бъдат превъзходно прекрасни, както никога преди, но не трябва да посещавате тези катедрали, защото безкръвната жертва на Господа Иисус Христос няма да се принася там. Помнете, ще има църкви, но православните християни не трябва да ги посещават, защото цялата “синагога на Сатаната” ще бъде събрана там! Повтарям ви пак, че човек не трябва да посещава тези катедрали, няма да има благодат в тях!”
.......

Отец Лаврентий стоял на балкона за църковния хор, говорейки за последните дни и за края на света, предавайки подробности по антихристовото въздигане на престола, над тези, които са се отчуждили от Бога... И свещениците Никифор, Григорий и Василий Ганзин възразили на отец Лаврентий, че говорел противоречиво за тези неща. Но той им отговорил: “Отци и братя, има едно нещо, което нито знаете, нито разбирате; аз не говоря само за Русия, а за целия свят! Всичките ми думи за бъдещите събития са истина; защото Светият Дух ми ги откри, по благодат”.


Относно личността на антихриста и мерзостта на запустението поставена на светото място

 

“Благословен и триж благословен е човекът, който няма да пожелае да види и затова няма и да види богоотвратителниата личност на антихриста.

Който го види и чуе неговите богохулни думи, обещаващи всички земни блага, ще бъде прелъстен и ще отиде да му се кланя. И те ще изчезнат, заедно с него (от вечния живот), и ще горят във вечен огън!”.

 

“Питахме достопочтения: “Как ще стане това?” И той ни отговори през сълзи: “Мерзостта на запустението ще стои в светото място и ще покаже отвратителните прелъстители на света, които, правейки лъжовни чудеса, ще измамят всички тези хора, отрекли се от Бога.

И след тях ще се яви антихристът! Целият свят ще го види по едно и също време.” На въпроса: “Къде в светото място – в църквата ли?”, преподобният Лаврентий отговори: “Не в църквата, а вкъщи (телевизиора)! Преди време в ъгъла е стояла маса, на която са били светите икони. Тогава обаче това място ще бъде заето от съблазнителни инструменти за измамване на човека (телевизори). Много хора, които са се отклонили от Истината, ще казват: “трябва да гледаме и слушаме новините.” И именно в новините ще се яви антихристът и те ще го приемат.”

 

Върховният “миротворител”

 

Достопочтеният старец Лаврентий Черниговски често говорел за антихриста, казвайки:

“Ще дойде време, когато те ще се бият и бият, и ще избухне световна война. И в самия разгар на войната ще си кажат: “Хайде да си изберем един цар на цялата земя.” И ще го изберат! Ще изберат антихриста за световен цар и върховен миротворител на света. Ще трябва да се слуша внимателно; ще трябва да се внимава! Веднага щом започнат да гласуват за един мъж по целия свят, знайте, че това не е друг, а самият той, и че е забранено да гласувате.


Относно антихриста

 

“Антихристът ще бъде коронясан за цар в прекрасен, възстановен храм в Йерусалим, а духовенството и патриархът на Русия ще участват [в коронацията му]. Тогава ще има свободно влизане и излизане от Йерусалим за всеки, но не опитвайте да ходите там тогава, защото всичко ще бъде направено, за измама. Той [антихристът] ще бъде изключително обучен във всички сатанински измами и ще покаже големи знамения. Целият свят ще го чуе и ще го види. Той ще "подпечата" своите хора със сатанинския печат; ще мрази православна Русия”, казвал достопочтеният старец Лаврентий.
..........

Старецът Лаврентий предвидял времето, когато на всички хора ще бъде разрешен свободен достъп до Йерусалим
.

Забележете, че преподобният старец е казвал тези думи, когато СССР е живеел "зад желязната завеса" и никой не е можел да мисли за кавито и да е пътувания в чужбина. Преподобния говорел за великолепния храм, който ще бъде възстановен, когато държавата израел току що е била образувана, а Йерусалим е бил палестински град.  Старецът говорел за телевизори във всеки дом, когато телевизията още не е била и запланувана от правителството на СССР ...


..............

превод от списание НОВОРОСИЙСКИЙ КУРЬЕР
изд. март 2011 г.





Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311930
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031