Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2013 01:25 - Грандиозният план за ХХ век. Дъглас Рийд, първа част
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 9056 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 07.04.2013 01:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Най-мерзкото в тази работа е това, че не е имало взрив на народно възмущение, а щателно отрепетиран план"! (Очерк за Френската революция - Лорд Актън)

Предговор на преводача

Авторът на книгата Дъглас Рийд вече е известен на читателите по превода на «Спорът за Цион» на издателство «Витязь». Компетентността на автора, който целия си живот е отдал на изучаването на този въпрос, не подлежи на съмнения.

Бившият водещ политически кореспондент на английския вестник «Таймс» бил уволнен, когато се отклонил от очаквания начин на отразяване на събитията. Той работел в «Таймс» от 1921 г. и бил уволнен след Втората световна война. След което, цялото останало му време той писал това, което не можел да пише, докато бил кореспондент на Таймс. Следите на автора се губят, след написването на тази книга. Напълно е възможно да е свършило търпението на хората, на които той оптягал нервите.

Тази книга е за това, как целия двадесети век изявени държавни ръководители на различни страни строят единна световна Супердържава. Ще кажете: и какво от това? Може да се живее добре в държава със всякакви размери. Но работата е там, че политическите дейци строят тази Супер-държава, по тайни начини. И от там възникват законни подозрения, че те имат достатъчни основания да не ни казват. Тук възникват не добри предчувствия, които се оказват оправдани, когато узнаете, че всичките тези световни войни и революции са средства за построяването на Супер-концлагер. Авторът по нагледен начин показва, че макар и формално още да няма Супердържава, то, Суперправителството успешно функционира през целия двадесети век. И в тази книга, макар и малка, но извънредно информативна, става дума за това, как функционира това Суперправителство

 

Част Първа

Столетие на грандиозен заговор


"...Ние започваме ера, в сравнение с която, всичките достижения на миналото ще изглеждата като дреболии. Няма предел на нашия прогрес... Към 1930 г. ние ще сме най-богатата и най-величествена страна в света...!"

Така се изразила една от героините на Съмърсет Моем 1920 г. и всички считали, че Съмърсет правилно е засвидетелствал преобладаващото американско настроение. Но сега, след 50 години тези думи звучат като насмешка. 200 годишната история на Америка бе тържествено отпразнувана, но сега Америка зловещо се отличава от тази Америка, която е била преди 200 години. Наистина Джордж Вашингтон би се обърнал в гроба, ако види, какво е станало с тази страна.
Заплетена в паежината на световния заговор, републиката на Джордж Вашингтон окончателно стана слугиня на световния Ционизъм. Постепенно и незабележимо принципите на функциониране на Америка, изложени в неговата прощална реч, бяха изхвърлени.

Заговорниците против всички нации преуспяха в заграбването на американското благосъстояние и богатства, и го използват за разрушаване на други нации и за установяване на световна диктатура.
Сега, когато са минали три-четвърти от двадесетия век, следите на заговора отчетливо проличаха и само лунатик или прдевзет държавник може още да отрича наличието на световния заговор. Инициаторите вече отдавна не крият, че в бъдеще националността ще стане престъпление, и съвсем очевидно планират Световен Концлагер. Грандиозният им план вече оказва влияние и на нашия всекидневен живот, вследствие на което, ние живеем в настоящето, но без бъдеще.

Големият замисъл

Заговорът дотолкова набра сила през това столетие, че опитът да се предприеме о0кончателното завземане на властта, най-вероятно ще бъде предприет още около 2000-та година. (събитията от 11/9/2011 стартираха този опит. бел.ред.). Инструментът за завземане на властта е готов: това е мафиотската структура на ООН, която бе създадена за да разруши нациите, чрез обединената организация, какватя тя уж представлява.

Заговорът, само по себе си, е толкова древен, че неговият инициатор е самият дявол. Периодично заговорът избуявал, в благоприятно време, а през останалото, пребивавал, като в полусън.

Диалог в преисподнията

Преди пет века Макиавели (изявен юдейски идеолог - "мъдрец". Г.С.) провъзгласил основните принципи на световното правителство: върхът на властта, без всякакви угризения на съвестта. След което заговорът пребивавал в сън (по-скоро - незабелязван! Г.С.) в продължение на 300 години, докато Баварското правителство не открило 1785 г. документи на тайното общество Илюминати, ръководено от Адам Вайсхаупт, юдеин, получил йезуитско образование. Членовете на тайното общество на Илюминатите взели активно участие в подготовката и провеждането на кървавата Френска революция.

В средата на 19 век реанимирал идеите на Макиавели в своите "Диалози в ада между Макиавели и Монтескьо". В 1897 година най-чвното свидетелство за заговора се появило в Русия, във вид на "Протоколи на Ционските Мъдреци"
Названието им, само по себе си, не внася яснота, от това време доста много нееврейски имена се появили сред активните участници в заговора, докато "Протоколите" се разглеждали като дело, единствено, на еврейската мисъл (Г.С: т.н. нееврейски имена, са имена, изключително на крипто-евреи!! Нееврейско участие в това статанинско дело, не е имало, няма и не може да има!)
Протоколите, несъмнено, са конспекти от по-ранни ръководства, по същата тема. Но за сега протоколите си остават най-ясното и най-зловещото ръководство. Разглеждането на протоколите е като разглеждане на яма, пълна с пълзящи гадини: те предизвикват в нормалните хора чувство на отвращение и гадене. Всичките зловещи мисли са събрани в протоколите, в кратко изложение.

Именно, сметодите излжени в протоколите, започнало разлагането на Америка, на прага на 20-ти век. Тези методи се оказали толкова ефективни, че както жертвата на джебчия не усеща откраднатото портмоне, така и Америка на забелязала станалите с нея промени.

Протоколите били преведени не европейските езици през двадесетте години (на 20 век), и ефектът бил развнозначен на взрив. Истинността им била засвидетелстванаоще в току що изминалите (тогава) 25 години.
Вестник "Таймс" (тогава още пишещ истини) запитала "Каква зловеща организация планира тези схеми и сега ликува, виждайки триумфа им?... От къде произлиза този зловещ дар за предсказания, които почти винаги се сбъдват?" ("Зловещата организация, планирала тези схеми" е ясна. Въпросните протоколит са от световния ционистки конгрес, проведен в Базел 1897 г. - Г.С.)
Вестник Таймс бил прав, но когато по-късно, след Втората световна война, разкрили по-нататъшното развитие на заговора, вестник Таймс, както и другите вестници, не можели да кажат нищо повече по тази тема. Вестник Таймс, и другите вестници, самите те, паднали жертва на този заговор.

 

Заговорът на Мълчанието

Когато Протоколите били публикувани, хората може би са си помислили, че заговорът е разкрит и ще приключи. Но публичните дебати около протоколите били незабавно подтиснати, с обявата, всичко че това, уж било антисемитизъм и фалшификат. Следвайки предписанията от протоколите заговорниците отново доказали, че те напълно контролират ситуацията. От това време нито един журналист или държавен деец не се осмелил да цитира най-важния документ на нашето столетие, което е нагледно потвърждение на нашата катастрофа.

Там е работата, че няма и нужда от заговор, понеже всички публични обсъждания са забранени.

Лорд Сиденгам се осмелил да се изкаже против премълчаването. "Източникът на Протоколите няма значение", казал той. "Принципно важно е, че постигнатите резултати произлизат от поставените в протоколите задачи". (Същото, по смисъл, казал и автомобилостроителят Хенри Форд: – "Единственото което мога да кажа за протоколите е, че всичко написано в тях се сбъдва, на практика"! Г.С.)
Лорд Сиденгам скоропостижно починал, веднага след изказването си.
Както и предполагал той, източникът на протоколите абсолютно няма значение. Има значение фактът, че някой, един или неколко човека, знаят предварително, какво ще се случи в новото столетие, и още повече, знаят по какъв начин ще се случи! Тези хора определено са знаели предварително за Болшевишката Революция в Русия. Дълго преди Болшевишката революция, (в пълна тайна от американския народ) Америка подготвяла и финансирала тази революция в Русия. За първ път това излязло на яве, когато 1917 г. по време на включването на Америка в Първата световна война, Президентът Удроу Уилсън приветствал "чудесните и стоплящи душата промени, ставащи в Русия", и следващия ден подписал кредит от 325 милиона долара.


 

Пари Бол

Началото били положено. Без Американските пари е нямало да я има, ни Комунистическата Революция в Русия, нито милионите километри бодлива тел, ограждащи концентрационните лагери, започвайки от 1917 г. та и до ден днешен.

Още докато бил в Европа, Ленин писал на Анжелика Балабанова, тогава - секретар на Стокхолмския комитет на Интернационала: "Харчете пари с милиони, десетки милиони, ако потрябва: имаме достатъчно пари в наше разположение".

Американските пари и благосъстояние, във всякаква форма, продължават да са достъпни за заговорниците и сегашното време. Рузвелт, Труман, Джонсън, Никсън – всички те продължавали да снадбяват заговорниците с пари. Тази политика започнала от един незабележим човек, повремето на президента Уилсън. Този човек, намирайки се зад кулисите, превърна Америка в играчка за задкулисните заговорници.

Той е един от злите гении на 20-ти век. Името му е Едуард Мандел Хаус, а той предпочитал да се нарича – Полковник Хаус, въпреки че никога не е бил военен.

Необичайното му име Мандел, не е изключено да има някакво специално значение в кърга на събратята му - заговорници. Този незабележим Мистър Хаус още много преди революцията в Русия бил неин създател в Америка.
Именно той направил така, че неговата (шестёрка) Удроу Уилсън станал президент 1912 г. Мистър Уилсън бил първият американски президент - марионетка, които правят така, както им нареждат. Това че Уилсън поддържал и приветствал революцията в Русия, е така, защото така са му наредили да направи, също както и двете други победи на заговорниците: въвеждането на подоходния данък и учередяването на неконтролираната от американците Федерална Резервна Банка.

Историците са задължени на Мистър Хаус за подробната картина на заговора, описан от него в повестта "Филип Дюр, Администраторът". Хаус издал книгата анонимно, но после признал авторството си. В повестта той описва, как заговорниците, с измама постигат избиране на обикновена пешка, за президент на Америка.

Президентският съветник.

Главният герой в книгата (очевидно - самият Хаус) организира поддържка на група богати хора, при избирането на кандидата за президент, и кани потенциалния кандидат "в своя апартамент в Домът Мандела". Кандидатът, под името Рокланд, бива инструктиран, никога да не върви стрещу съветите на своите спонсори. Тук виждаме антиконституционното зараждане на институцията на съветниците, които ще диктуват политиката на всичките следващи президенти. Най-прословутият между всичките съветници е бил Бернард Барух, споменат и в повестта, акто един от запалените спонсори на бъдещия президент. (спомнете си "съветниците" на Живков – реалните му началници - евреи!! Г.С.) Мистър Барух имал неофициалната титла "Съветник на шестима президенти". За него казвали, че президентите идват и си отиват, но мистър Барух остава. Мистър Барух бил Фанатичен адвокат на единното световно правителство. Именно на него е задължена америка за катастрофалния й курс, който на обикновения американец изглеждал като някаква мистика и загадка.

Но мистър Барух се оказал и безсмъртен. Той възпитал шестима свои ученици строго да следват политиката, водеща към създаване на единно световно правителство. Широката общественост, насочвана от пресата, бурно ръкопляскала на съветника на шестте президента.
Повестта "Филип Дюр" е грабващо зрелище за човека, изучаващ историята на световната конспирация. "Рокланд", президентът в повестта, признава, че в неколко случая се опитал да действа по свое усмотрение, за което винаги бивал строго наказан.
Президентът Уилсън видимо е чел тази книга и ако е бил способен да чувства унижение, е трябвало да изпадне в депресия. Но Уилсън постепенно изпаднал в старческо слабоимие (най-вероятно са му "помогнали") и тихичко го изолирали с неговата втора жена, която фактически била истинският президент.
Един интересен детайл се споменава в повестта. Оказва се, че на заговорниците в началото на века (20-ти век) вече било известно подслушването на телефонните разговори. Машина за подслушване на телефонните разговори била употрбявана за подслушване на президента. Интересно е, че след 60 години Президентът Никсън ще бъде отстранен от Белия Дом, именно, с помнощта на подслушващи апарати. Доста е любопитно, че Бернард Барух имал и друг прякор - "Съветникът на Булевардната Пейка", свързан с това, че имал обичай да обсъжда държавнически въпроси, разхождайки се по булеварда. Явно, Бернард Барух е имал сериозни основания да придобие този навик. Глупаците обяснявали този му навик, с демократичността на Бернард Барух. По времето, когато Удроу Уилсън умрял, на американците вече им се гадело от споменаването на "Лигата на Нациите" и предшественицата й – "Лигата за опазване на мира". Те всичките са били проби за първо световно правителство. Все пак светът е задължен на Америка за този период, понеже редовите американци не позволили Америка да влезе в "Лигата на Нациите", с което обрекли на провал първото световно правителство. След Уилсън, президенти били Гардинг, Кулидж и Хувър, които не били запомнени с опорочаващи ги връзки. Но после се явил Мистър Рузвелт, който веднага след назначаването му за кандидат президент, отлетял при Мистър Хаус в Масечузетс, където очевидно е получил същите инструкции, как да се държи със спонсорите, каквито бил получил главният герой Рокланд, в книгата "Филип Дрю". Чак и през 1950 г. Мистър Хаус съобщавал на биографа си, че все още е много вътре в процеса за взимане на решения, макар че малцина могат да го заподозрат. Мистър Хаус за втори път влизал в кърговете назначили президента Рузвелт, и Рузвелт му дал свобода на действие по определянето на външната политика в Департамента на Държавния Секретар, спомня си самият Мистър Хаус.

Такова е било зловещото спонсорство на най-зловещото президентство....

(Следва: Ерата на Рузвелт)

издадена от:
Долфин Пресс ЛТД, 73 Гейл стрийт. Дърбан, Южна Африка, 1977год.
превод от английски, на руски: проф. Столешников


превод от руски: Григор Симов
от сайт:
http://www.zarubezhom.com/

адрес на книгата, на руски:

http://zarubezhom.com/granddesign.htm

 

 




Гласувай:
5



1. diadokolio - Много полезно и поучително!
07.04.2013 07:00
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за опасната тема!
Винаги опираме до Човека и неговите контакти.
Има ли шанс индивидуалността?
Да!
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
2. grigorsimov - Преводът на тази публикация не е прегледан и редактиран, поради липса на време!
07.04.2013 10:58
Затова, непременно, има допуснати грешки, за което се извинявам.
цитирай
3. get - - Казано от Б. Барух(през 1912 г)...
07.04.2013 12:15
- Казано от Б. Барух(през 1912 г):
"Държавата е ВСИЧКО, личността е от значение само дотолкова, доколкото допринася за благоденствието на държавата. СОБСТВЕНОСТТА на ЛИЧНОСТТА е само дотолкова, докато държавата НЕ СЕ НУЖДАЕ от нея.
Личноста ТРЯБВА да поддържа своя живот и своето притежание ДО ПОИСКВАНЕ от ДЪРЖАВАТА."
1. diadokolio написа:

Има ли шанс индивидуалността?

- Така че, уважаеми "дЕдо" при такива изходни позиции, държавата е гето (!) (с присъщият за Кагала(?) ТОТАЛЕН КОНТРОЛ над живеещите в него).
- на/за КАГАЛА индивидуалността е основната заплаха - този който не иска да се примири с условията налагани чрез (!):
- "Novus ordo saeclorum" — стария-"нов световен ред"(?)
http://static.tumblr.com/zihds4e/Fgdlz5c8i/onedollar_novusordoseclorum-704631.jpg
(Данни за който(това) имаме, от поне 6 в. пр.Хр. - Стар завет; Второзаконие - Нов договор (!): - го чака "херем"-а, под вида изпращане в "изправително-пенатенциарна" институция, по отношение на които, вече имаме историческият пример-опит, под вида ми на ГУЛАГ (...) ако взетите мерки не постигнат целеното(!), то ... следващата мярка е физическото елиминиране: в психиатрично заведение или физическо унищожение !

- Дали това е историко-философска или религиозно-философска сектантско-ревизионистка доктрина взета на въоръжение от полически(или)религиозни фундаменталисти, мисля, е безпредметно да се коментира ? - не е толкова важно, Кой а Защо я прилага(следва) ?
- Последното във връзка, с така известният полк.Хаус(Edward Mandell House) - който ако бе жив след края на Втората св.война(?) - Не знам дали щеше да изглежда по този начин съвременният свят - като имаме в предвид, какво е сторил по времето на Версайлският "мир" от името на президента Уилсън ?(вж.:House played a major role in shaping wartime diplomacy. Wilson had House "assemble "The Inquiry"(!) - a team of academic experts to devise efficient postwar solutions to all the world's problems. In September 1918, Wilson gave House the responsibility for preparing а constitution for a League of Nations. In October 1918, when Germany petitioned for peace based on the Fourteen Points, Wilson charged House with working out details of an armistice with the Allies."
- Приключвам с (...) зад т.нар. "assemble "The Inquiry"(!) - Която бе учредена със съдеяствието и капитала на J.P.Morgan(който докара и Хитлер на власт !)
- И на която: Some(точното е: ПОВЕЧЕТО) members would later establish the "Council on Foreign Relations", which is independent of the government.
цитирай
4. diadokolio - Има възможност!
07.04.2013 16:50

1. diadokolio написа:

Има ли шанс индивидуалността?

- Така че, уважаеми "дЕдо" при такива изходни позиции, държавата е гето (!) (с присъщият за Кагала(?) ТОТАЛЕН КОНТРОЛ над живеещите в него).
-
- "Novus ordo saeclorum" — стария-"нов световен ред"(?)
http://static.tumblr.com/zihds4e/Fgdlz5c8i/onedollar_novusordoseclorum-704631.jpg
(Данни за който(това) имаме, от поне 6 в. пр.Хр. - Стар завет; Второзаконие - Нов договор (!): - го чака "херем"-а, под вида изпращане в "изправително-пенатенциарна" институция, по отношение на които, вече имаме историческият пример-опит, под вида ми на ГУЛАГ (...) ако взетите мерки не постигнат целеното(!), то ... следващата мярка е физическото елиминиране: в психиатрично заведение или физическо унищожение !

- Дали това е историко-философска или религиозно-философска сектантско-ревизионистка доктрина взета на въоръжение от полически(или)религиозни фундаменталисти, мисля, е безпредметно да се коментира ? - не е толкова важно, Кой а Защо я прилага(следва) ?
Добър да е денят Ви, Уважаеми Григор Григоров!
Приемам фактите, но работя с младите и ги подтиквам към промяна.
Опознаят ли индивидуалността си, могат да ги мачкат физически, но не и духът им, докато дишат.
Държавата се движи от конкретни хора, те имат конкретни нужди, а нашите знания са им нужни, защото ги няма в магазина.
Да, могат да ни смачкат, както са постъпили с школата на Питагор, но ние сме остров, не, не е секта или комуна, а "Класна стая", която проверява знанията от древните, всичко от природосъобразността.Правим го!
Всяка индивидуалност е част от букета ни!
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
5. grigorsimov - На get:
07.04.2013 17:09
"Дали това е историко-философска или религиозно-философска сектантско-ревизионистка доктрина..."?
Няма никакви факти и никаква логика, "това" да е нещо различно от традиционната юдейска религия (идеология), и ръководните задкулисни фигури да се други, освен членовете и ръководителите на юдейския Синедрион.
Прегледайте, ако трябва, отново "Стария Завет" и по-точно - Тората, и Талмуда, (доколкото от последния има публикувани извадки, защото юдейските религиозни киниги, не само не се продават, предлагат и пропагандират, но се пазят в най-строга тайна, като един вид - "светая-светих" на сатанинзма. Не случайно в Талмуда им пише, че "който се интересува да разбере същността на юдейската религия, заслужава смърт"! А в "тайните протоколи" пише, че "философите ще обсъждат и критикуват всички религии, но никой няма да обсъжда юдейската, защото никой няма да я познава, по същество!)
Освен това, не е ли видно и безспорно, че от векове се води всестранна война срещу всички религии, и главно, срещу християнството (православието), и подигравките с вярата ни са ежедневие в книгите, в учебниците и особено в - медиите и Културата (която ни натрапват). Но... никой, никъде не се подиграва с еврейската вяра! Никой не разрушава и пали синагоги по време на революциите, и никой не издевателства, не арестува и не избива, равините, както това се върши почти безспирно с църквите, свещениците и монасите. А за монахините - да не говорим!!
Та, за по-кратко: В света няма друга религия или идеология, която да съдържа идеи и принципи, на каквито се основава юдейската вяра, която е идеологията целият известен ни световен заговор за тотално и окончателно поробване на човечеството, чийто най-завършен вид ни е познат от "тайните протоколи на Ционските мъдреци", а всъщност, от Световния Ционистки Конгрес в Базел.
Но освен тайните протоколи, документите и официално публикуваните самопризнания на видни юдеи, в това отношение, са безброй...

Разобличавай юдеите, спасявай България, и света!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313123
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031