Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2013 20:55 - Питър Шиф: Кризата от 2008 г. е само една репетиция, истинският срив все още предстои! Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3114 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
САЩ са подобни на Титаник, и аз се опитвам да накарам хората да седнат в спасителните лодки.  Предвиждам, че в САЩ се приближава истинска финансова катастрофа.
Питър Шиф, август 2006

 

image  

Замисляли ли сте се за това, защо милиардери продължават да стават по-богати, докато останалата част от света е в криза след криза?

"Аз уча милиардери - това ми е работата. За да бъдем по-точни, Аз уча как тези инвеститори могат постоянно да извличат огромни печалби на фондовите борси. "

През 2006 г., когато Питър Шиф лице в лице с много от титаните на инвестиционния свят, и се опита да ги предупреди за предстоящо финансова катастрофа, колегите му, само се изсмяха.

Той призова американците да изтеглят активите от финансовите пазари и да си осигурят всички спестовни сметки, всички пенсионни вноски и недвижими имоти, за да не се превърнат в нищо.

Много малко хора се вслушаха. И какво се случи, всички знаем.

Същите финансови експерти, които преди шест години публично осмиваха предсказанията на Шиф, сега правят същото. Много хора, включително и видни политици, банкери реномирани и водещи икономисти казват, че най-лошото е зад гърба ни, а на хоризонта се вижда само "възстановяване" на световната икономика.

Питър Шиф отново не е съгласен:

"Вярвам, че ние сме на прага на една още по-ужасна икономическа криза, отколкото през 2007. Ние сме в очакване на падането на долара, рязък скок на лихвените проценти ... цялата ни икономика, изградена на основата на евтини пари ще се срине..."

Шиф смята, че, въпреки фалшивите сигнали за възстановяване на икономиката, Америка все още е разяждана от рак, смъртоносна смес от 16-федерални трилиона дълг и безкрайно печатане на нови пари.

Според Шиф, тези цифри показват слабост на икономиката. И ФЕД няма вярна "стратегия за изход"...

Кризата е неизбежна, аз съм сигурен, казва Шиф. "Мисля, че сме на дъното, преди Обама да приключи втория си мандат. А инвеститорите на фондовия пазар не обръщат внимание на този проблем... "

"Федералният резерв са наясно, че икономиката на САЩ не се възстановява. Тя остава над водата благодарение на изкуствено ниските лихвени проценти. Ако това продължава, тя просто ще експлодира. "

И
звестният икономист Шиф, в продължение на много години, остро критикува политиката, провеждана от Фед. И предупрежденията му се оказаха пророчески.

Въпреки това, най-новото предупреждение звучи дори по-тревожно.

В новата си книга, "Истинският провал. Как да се спаси страната", Шиф пише, че" истинския колапс "ще бъде още по-лош от Голямата депресия.

Равнището на безработица ще скочи, доверието ще пресъхне и най-лошото е, че доларът ще се срине напълно "превръщайки всички спестявания в нищо и ще остави потребителите пред с космически цени."

"Всичко, което можем да направим - е да се подготвим за бъдещия колапс. Ако предприемете правилните стъпки за овладяване на ситуацията, ще бъде възможно да оцелеете след бедствието. "

Ние трябва да разберем, че нито един от основните проблеми, които са довели до финансовата криза от 2007/2008 е, не е отстранен.

Напротив, положението се влошава.

Политика няма да се промени, и затова никаква промяна във Вашингтон не се очаква. Корупцията на Wall Street процъфтява, както никога преди. Централната банка продължава да девалвира долара. Тези хора не искат да видят приближаването на края. Те са и ще продължат да вървят встрани от утъпкания път, а пословичният препъникамък няма да бъде отстранен от сградата на американската икономика.
(Напротив. Те го знаят отлично, и го вършат - планирано и целенасочено! Г.С.)
Питър Шиф: Кризата от 2008 г. е само една репетиция, аз съм сигурен, че истинското бедствие тепърва предстои.

Източник



Гласувай:
2



1. injir - Не думай! Омръзна ми тая криза. . .
09.05.2013 21:17
Не думай! Омръзна ми тая криза...
цитирай
2. dimat - От това, което съм понаучил, съм ...
12.05.2013 18:21
От това,което съм понаучил,съм стигнал до извода,че кризата не е финансова,нито
икономическа.Това е криза на ВНУШЕНИЕТО ЗА ПАРИ.Звучи глупаво,но,за мен е така.Когато няма пари ни се внушава,че има такива.Но,в съвременният свят,няма.Точно поради тази причина се получава антипода на това "явление",а именно,ИЗОБИЛИЕТО НА ПАРИ.Причината за това е,ВНУШЕНИЕТО ЗА НАЛИЧИЕТО НА МНОГО ПАРИ В...БАНКИТЕ.Навсякъде другаде има недостиг на пари,а в банките има в изобилие.По-точно,в емисионните банки.Други може и да "фалират",но фалирали емисионни ВНУШЕНИ НИ ЗА ГОЛЕМИ БАНКИ,НЯМА.А това е така,защото всякакви институции,като правителства,борси,търговски банки,рейтингови агенции,анализаторски фирми ...са ни внушили това и са ни задължили,да деистваме в живота си по силата на тези внушения.ТАКА,ТАЗИ КРИЗА ЩЕ ОТМИНЕ,ТОГАВА,КОГАТО СЕ СРУТИ ТАКА НАЛОЖЕНАТА НИ СИСТЕМА И СЕ УСТАНОВИ,НЯКАКВА,КОРЕННО РАЗЛИЧНА.И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ТЕХНОЛОГИЧНАТА РЕВОЛЮЦИЯ,КОЯТО,ИСКАМЕ,ИЛИ,НЕ,СЪЗДАВА ЕДИН КОРЕННО РАЗЛИЧЕН СВЯТ.Най-неутешителното в този свят е,че все повече,човекът,като производствено-икономически субект,ще отпада - все повече хора няма да произвеждат стоки и услуги и няма да имат достъп до тях,докато технологиите,обратно,ще създават възможности,за все повече материални блага .
Всъщност,това ни очаква,но за съжаление,подхода към него е остарял и примитивен.Старият свят не може(или не иска) да проумее,че господстващата до днес финансово икономическа система е приключила и е време,да се създаде нова,В КОЯТО,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,ПОСРЕДНИКЪТ МЕЖДУ НАУКАТА(СЪЗДАВАЩА ТЕХНОЛОГИИТЕ) И ПРОИЗВОДСТВОТО НА СТОКИ И УСЛУГИ,"РАБОТНАТА СИЛА",
ЩЕ СТАНЕ ИЗЛИШНА И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.За съжаление,ние,обикновените хора,ще трябва да си отидем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28357277
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930