Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2013 17:08 - КЪМ ОТРИЦАТЕЛИТЕ НА Т. НАР. “КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ”. С КОМЕНТАР, Автор: bosia
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2216 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През последните трийсетина години една тема непрекъснато се появява и коментира. Това е темата за Теория на конспирацията. Тя си има своите убедени адепти, но и своите ортодоксални противници. Обикновино противниците са политици и техни приближени, социолози, политолози и просто глупаци. Най-често срещаният израз от втората група е “Докажи го!”

Ще ви приведа цитат от една книга.

 

Книгата на д-р Джон Коулман “Комитетът 300”-най-строго пазената тайна в света е невероятна. Джон Коулман е анализатор по международни отношения. Работил е за МИ-6. Като офицер от разузнаването е пътувал и живял в много страни, имал е достъп до архиви и секретни документи. След публикуването на “Комитетът 300” той и семейството му са подложени на психически и финансов тормоз, дори получава смъртни заплахи. Неговото мащабно разследване представя в детайли идеята на тайния елит за Нов световен ред с всички последствия за свободния свят.

 

“... Разбира се, има още много големи тинк-танкове и по-нататък в тази книга ще разгледаме повечето от тях. Една от най-важните сфери на сътрудничество между това, което в действителност представляват тези мозъчни тръстове и онова, което става правителствена и обществена политика, са агенциите за проучване на общественото мнение. Именно тези агенции формират общественото мнение така, както е необходимо на заговорниците. Телевизионните станции Си Би Ес, Ен Би Си и Ей Би Си и вестниците “Ню Йорк Таймс” и Уошингтън поуст” непрекъснато обработват избирателите. По-голямата част от тези усилия се координират от Националния център за изследване на общественото мнение, където за изумление на мнозина от нас е разработен психологически профил на цялата нация.

 

Получената информация  се съхранява в компютрите на агенцията “Галъп Пол” /Gallup Pool/ и “Янкелович, Скели и Уайт” /Yankelovich, Skelley andWhite/ за сравнителен анализ. Много от онова, което четем по вестниците или гледаме по телевизията, първо е филтрирано от агенциите за проучване на обещественото мнение. НИЕ ВИЖДАМЕ САМО ОНОВА, КОЕТО ТЕЗИ АГЕНЦИИ ИСКАТ ДА ВИДИМ. Това се нариче «формиране на общественото мнение». Идеята зад тази социална обработка е да се разбере как реагира обществото на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ДИРЕКТИВИ, предписани от Комитет 300. Наричет ни «целеви групи от населението», а социологическите агенции оценяват степента на съпротивление към онова, което се появява във вечерните новини. По-нататък ще покажем как точно е пусната в ход лъжлива практика и кой е отговорен за нея.

 

Всичко това е част от старателно разработения в «Тависток» процес за формиране на общественото мнение. Днес хората мислят, че са добре инфирмирани, но не съзнават, че мненията, които смятат за свои, всъщност са създадени в изследователските институти и мозъчни центрове на Америка и нито един нас не е свободен да има свое мнение в потока на информация, с който ни заливат медиите и социологическите агенции...»

 

«Комитетът 300», автор Джон Коулман, стр. 82-83.

 

 

 

Разбира се, тези, които отричат «Теория за конспирацията» ще кажат, че горенаписаното се отнася основно за САЩ. При нас такова нещо не може да има.

 

Това е опит за заблуда. Това, което имаме сега е продължение на онова, което беше до 10 ноември 1989 г. Тогава институтите по социология и други психологически, педагогически, аналитични и други институти обслужваха ЦК на БКП. Обърнете се назад и си спомнете как се формираше общественото мнение. Натискът беше тотален. Защо сега си мислите, че тези хора доброволно са се отказали от това страшно оръжие за обработка и притъпяване на съпротивата срещу «целевите групи».

 

Просто някой трябва да погледне старата структура и да види как се е приоблякла в нови дрехи. Убеден съм, че все ще се намери някой млад човек, който ще направи това.


 формиране на общественото мнение, теория за конспирацията, каква беше старата машина за формиране на обществото, мислите че няма,



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28363346
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930