Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 00:39 - Преди 90 г. беше заклан министър-председателя на България Александър Стамболийски (от масони - евреи). Авто: fascindoo
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8263 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 14 юни 1923 е убит 20-я министър-председател на България Александър Стамболийски. Още на 10 юни военният министър Иван Вълков дава устна заповед на капитан Иван Харлаков Стамболийски да бъде заловен и убит и той заминава с група военни за Пазарджик, където операцията по залавянето се ръководи от полковник Славейко Василев. (Всичките заговорници, изпълнители, и днешните им защитници, са евреи! Г.С.)
image

Стамболийски прави опит да се добере до двореца в Кричим, но на 13 юни е заловен при село Голак, след което е отведен в Пазарджик. Тук го предават на групата на капитан Харлаков, който го завежда във вилата му в Славовица. Там той е убит на другия ден по особено жесток начин от групата на Харлаков и чета, водена от скопския войвода Величко Велянов.

image

 Кървавата стена на Александър Стамболийски, писана със собствена му кръв преди смъртта му

Деветоюнският преврат е държавен преврат в Царство България, извършен през нощта на 8 срещу 9 юни 1923 г. от армейски части под ръководството на Военния съюз и узаконен (след известно колебание) с указ на цар Борис
III. Основни сили в подготовката на преврата са Военния съюз и Народния сговор, които организират около себе си почти всички недоволни от режима на БЗНС сили.

 

 

В ранната сутрин на 9 юни генерал Лазаров и Дамян Велчев повеждат метежниците от Военното училище и гарнизона на София и завземат всички стратегически точки на града. Арестувани са земеделски министри и 700 оранжеви гвардейци.

 

 

В резултат на преврата е свалено правителството на Александър Стамболийски и е образувано ново - начело с Александър Цанков.

 

 

Изключителна  роля в преврата е изграл т.н. „троен превратаджия“ Кимон Георгиев – един таен масон и скрит евреин.

 

 

Кимон Георгиев е демиургът на Военния съюз – тайна, конспиративна военна организация, основана през месец септември 1919 г. Той съставя Устава на Военния съюз, който е приет на извънреден конгрес, проведен на 6-7 юли 1920 г. Още в началото на Устава изрично е отбелязано предупреждението, че текстът е „строго таен“, а параграф 1 гласи: „Военният съюз е организация ТАЙНА“. Съюзът се обявява за надпартийна и надкласова, националистическа диктаторска власт и впоследствие извършва в България три кървави военни преврата на 9 юни 1923 г., 19 май 1934 г. и 9 септември 1944 г.

 

 

Кимон Георгиев взема ръководно участие в създаването на Народния сговор (1922 г.) и на Демократическия сговор (1923 г.) През 1927 г. със социалдемократа-тоталитарист Димо Казасов основават Политическия кръг „Звено“, чиято идеологическа платформа е за силна, надпартийна, авторитарна буржоазна власт от типа на фашистките, военните и подобни на тях диктатури.

 

 

Не случайно през януари 1934 г. по-голямата част от звенарите начело с Димо Казасов се вливат във фашисткото „Народно социално движение“ на професор Александър Цанков.

 

 

Кимон Георгиев е на два пъти министър-председател – 19 май 1934 г.-22 януари 1935 г. и 9 септември 1944 г.-22 ноември 1946 г., многократно заема редица министерски постове. Като ръководител на Политическия кръг „Звено“ е член на Националния комитет на Отечествения фронт – 1943 г. и е председател на Изпълнителния комитет на Народния съюз „Звено“ от 1 октомври 1944 г. до февруари 1949 г., когато звенарският съюз се саморазпуска и членската му маса се влива в Отечествения фронт.

 

 

Впрочем нищо учудващо – чисто и просто Кимон Георгиев и преобладаващата част от неговите съмишленици заменят профашистките си възгледи с проболшевишките в унисон с лелеяната си мечта за възтържествуване на принципите на тоталитарната държава. Но да се върнем по-назад във времето – през 1922 г. Кимон Георгиев изготвя и разпраща сред българското офицерство Апел от името на Военния съюз срещу политиката на правителството на БЗНС към армията.

 

 

Предишният омбудсман на България и бивш зам.-председател на НС Гиньо Ганев е зет на трикратния военен превратаджия Кимон Георгиев. Той публикува дузина публицистични и архивни материали, с които твърде тенденциозно цели да представи своя фамозен тъст за едва ли не най-съвестния и честен български политик и държавник през 20-ти век.

 

imageТъстът  

 

image

 Зетят

 

Гиньо Ганев е зет на Кимон Георгиев - най-успешния превратаджия в новата българска история (участник в преврата от 9 юни 1923, водач на преврата от 19 май 1934, след който става министър-председател, министър-председател след преврата от 9 септември 1944 и до смъртта си е заместник министър-председател в комунистическото правителство). 

 

 

Кимон Георгиев е първият политически настойник на Гиньо Ганев. (От Уикипедия, световната енциклопедия - б.м.)

 

 

Текстът по долу е един нагледен пример как опитите на един "национален омбудсман" за родова привързаност, фамилно-масонско венцехвалебствие към "заслужилия роднина" (и да покажеш как можеш да се гавриш с Историята), водят до изопачаване на същностната историческа истина за съдбата на България през целия ХХ век.

 

В това няма нищо учудващо - Гиньо Ганев, както своя тъст Кимон Георгиев, е масон и фигурира в момента под №16 на ВЕЛИКАТА ЛОЖА на старите, свободни и признати зидари на България.
Освен това е етнически евреин и то от тези

 

български евреи, които са играли (играят) зловеща роля в българската история - Лев Главинчев, Андрей Карлович Луканов, Соломон Исак Паси и пр.

 

В редица специализирани исторически сборници и списания – 2005-2008 г. – небезизвестният казуистичен общественик, бивш ОФ - тартор и бивш омбудсман Гиньо Ганев, зет на трикратния военен превратаджия Кимон Георгиев, публикува дузина публицистични и архивни материали, с които твърде тенденциозно цели да представи своя фамозен тъст за едва ли не най-съвестния и честен български политик и държавник през 20-ти век.

 

Ньойският договор е

 

подписан именно в градчето Ньой като отмъщение заради убития от Цар Калоян маркиз дьо Ньой. Българската делегация е била поставена да седи точно под портрета на маркиза-нашественик. По време на преговорите е било казано достатъчно ясно, че този договор ще бъде отмъщение заради разгрома на европейското рицарство през 1205 година. Когато се подписва договора, при който България бива орязана на парчета един френски граф, доволно казва, че отмъщението е сторено и костите на граф Ньой спокойно можат да почиват в мир.

  Тогава именно Александър Стамболийски троши писалката, с която е подписал договора. И на 14 юни 1923 не му простиха и това.  

image

 

 Кметството на парижкото предградие Ньой сюр Сен, 27 ноември 1919, Стамболийски подписва Ньойския договор

 

В резултат всички знаем как е изглеждала преди и след Ньой България:

 

image

 

 

---
Независимо от родово-масонското апотеозиране на своя тъст Кимон Георгиев и умишлено насилване над Историята, бившият социалистически ОФ тартор и предишен омбудсман, няма да успее да изопачи историческата истина за съдбата на България и да отмести фокуса за бъдещите изследователи на този период от историята на България.

 

 

Защото Гиньо Ганев и понастоящем забравя, исторически доказания факт, че рушителите на България никога не влизат в Пантеона на България!

 

Професор д-р Недю Недев дава изчерпателни отговори на тези въпроси, като ни запознава с историята, философията и ритуалите на свободните зидари.

Авторът търси корените на масонството ... не спестява и редица неудобни въпроси: Какво е участието на масоните в превратите от 9 юни 1923 и 19 май 1934? Масони ли са контролирали правителството на Отечествения фронт след 1944 година?

Едни от най-емблематичните личности, за които пише авторът са Георги Сава Раковски, Тодор Александров, академик Михаил Арнаудов. Масони са били и ред видни политици и общественици като Атанас Буров, Константин Величков, Георги Данаилов, Кимон Георгиев, началникът на отдел „А” на Държавна сигурност Никола Гешев и др.

 

 

Александър Т. Балан, който също е бил масон, е казал:

 

 

"Свободните зидари не са партия, но простират своята работа в средата на всяка партия, както и повсъде вън от нея..."

 

 

Дали пък е имал право.
И днес.

 

 

Българските историци - млади и неказионни -  са в дълг към истината, както за 9 юни 1923, предопределила жалката съдба на България вече повече от 90 години, а също защо така позорно бе заклан министър-председателя на България Александър Стамболийски и каква е ролята на масонските тайни световни структури тогава!

 

Историята на България крещи за истината, но не от божидардимитровци, андрейпантевци, да не говорим от евреи "историци", като константиниричекци или съвременни пламенцветковци, ясенкавадарковци и пр., очевадно изопачавали или изопачаващи нашата хилядолетна славна българска история!
 

 

Автор за Плевен Онлайн Портал:

 

доц. д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 

допълнение:

  Кой уби Стамболийски?

 

Проф. Александър Цанков1: Между дните 12 и 14 юни бях във Военното министерство, помня, че беше пак преди обед. На въпроса към военния министър (ген. Вълков) какво ново има, отговори ми някак смутено: „Стамболийски, при опит за бягство, е убит". Нищо не бе по-съкрушително и по-трагично за мен от тая вест. Дълго не можах да дойда на себе си.

 

Генерал Вълков2: Убийството на Стамболийски стана известно на Министерския съвет на 14 юни. Министрите приеха това съобщение равнодушно. Цанков се изкиска нервно, което показваше, че е доволен.

 

Капитан Харлаков3: На 12 юни бях извикан в кабинета на новия военен министър полковник Вълков. Там, в присъствието на министър-председателя Александър Цанков, Вълков устно ми нареди...

 

Проф. Александър Цанков4: Генерал Вълков е наредил да бъде убит Александър Стамболийски!

 

Генерал Вълко5: Аз бях дал заповед на Славейко Василев да доведе Стамболийски със специален влак в София. Харлаков взел Стамболийски обратно във вилата, където в изпълнение на заповед лично от Цанков го убил...

 

Проф. Александър Цанко6: Аз, който в живота си мравка не съм настъпил...

 

Генерал Вълков: ...Взели участие и македонците на Величко (Вилянов), поручиците Кръстев, Савов, Павлов и, ако не се лъжа, Дипчев...

 

Тодор Александров7: ВМРО не е участвала в преврата на 9 юни и няма никаква вина за смъртта на Стамболийски, възможно е той да е бил убит от един или повече македонци, които са имали лични оплаквания от Стамболийски...

 

Цар Борис III8: Какво мръсно дело! Le pauvre grand home9. Той стана мъченик и със смъртта си опозори новия режим. Сега той наистина стана велик човек...

 

Проф. Александър Цанко10: Генерал Вълков е наредил да бъде убит Александър Стамболийски. Убеден съм, че той е извършил това по поръчение на царя. Той беше само едно оръдие на царя!

 

Цар Борис III11: Ах, този фатален професор с очи на кукумявка!

 

Генерал Вълков: Харлаков взел Стамболийски обратно във вилата и по заповед лично от Цанков го убил!

 

Проф. Александър Цанков: Генерал Вълков е наредил да бъде убит Александър Стамболийски по поръчение на царя!

 

Цар Борис III12: Аз скърбя за покойния президент. Той беше голям държавник и със своите идеи и реформи изпревари времето. Ние можем само да се гордеем с него. Скърбя и винаги ще скърбя за неговата загуба...

 

Проф. Александър Цанков13: Царят е толкова подъл, толкова коварен, така изкусно се прикрива... а при това е страхлив и бяга от отговорности. С един жест той можеше да предотврати всички убийства и своеволия. Той разполагаше с войската и Военния съюз, както и с ВМРО.

 

Цар Фердинанд14: От мен той не е взел нищо, а е наследил всичките си пороци от италианското си потекло: дребнав, отмъстителен, фалшив и коварен. Влечението му към съзаклятия е пак италианска черта у него. Той - синът ми, забърка всички офицери в тези нещастни лиги. Един ден той ще почувствува колко ще му струва безумието на 9 юни!

 

Тодор Александров: ВМРО не е участвала в преврата на 9 юни и няма никаква вина за смъртта на Стамболийски...

 

Цар Борис: Аз скърбя за покойния президент. Намериха се престъпни ръце, които посегнаха на такъв умен, добър и благороден човек!

 

Проф. Александър Цанко15: Аз ви се кълна, че на съвестта ми не тежи нито един живот, не съм замесен в нито едно убийство... Защо и кой бе убил Стамболийски, д-р Н. Генадиев, Петко Д. Петков и много други - най-точен отговор могат да дадат господата Кимон Георгиев и Дамян Велчев, които още при подготовката на преврата бяха най-близките на военния министър Иван Вълков16. Иван Вълков и групата около него „чистеха" България от „предатели", „шпиони", „вредители" и така нататък... Между дните 12 и 14 юни бях във Военното министерство. Ген. Вълков ми каза: „Стамболийски, при опит за бягство, е убит". Нищо не бе по-съкрушително и по-трагично за мен...

 

Генерал Вълков: Убийството на Стамболийски стана известно на Министерския съвет на 14 юни. Цанков се изкиска нервно, което показваше, че е доволен.

 

Капитан Харлаков: На 12 юни бях извикан в кабинета на новия военен министър полковник Вълков и в присъствието на министър-председателя Цанков Вълков устно ми нареди....

 

Проф. Александър Цанков: Генерал Вълков е наредил да бъде убит Александър Стамболийски!

 

Генерал Вълков: Харлаков взел Стамболийски обратно във вилата и по заповед лично от Цанков го убил.

 

Проф. Александър Цанков: Аз, който в живота си мравка не съм настъпил...

 

Генерал Вълков: Взели участие и македонците...

 

Тодор Александров: Възможно е един или повече македонци, които са имали лично оплаквания от Стамболийски...

 

Цар Борис III: Какво мръсно дело! Le pauvre grand home! Сега той наистина стана велик човек...

 

Проф. Александър Цанков: Генерал Вълков е наредил да бъде убит Александър Стамболийски по поръчение на царя!

 

Цар Борис III: Ах, този фатален професор в очи на кукумявка! Аз скърбя за покойния президент. Скърбя и винаги ще скърбя...

 

Проф. Александър Цанков: Царят е толкова подъл, толкова коварен. С един жест той можеше да предотврати всички убийства...

 

Цар Фердинанд: От мен той не е взел нищо...

 

Тодор Александров: ВМРО няма никаква вина...

 

Цар Борис III: Какво мръсно дело! Le pauvre grand home! Намериха се престъпни ръце...

 

Проф. Александър Цанков: Аз ви се кълна, че на съвестта ми не тежи нито един живот...

 

Капитан Харлаков: Генерал Вълков устно ми нареди...

 

Проф. Александър Цанков: ...да бъде убит Стамболийски. ..

 

Генерал Вълков: ...по заповед лично от Цанков...

 

Проф. Александър Цанков: ...по поръчение на царя...

 

Цар Борис III: Аз скърбя за покойния президент...

 

Генерал Вълков: Цанков се изкиска...

 

Проф. Александър Цанков: Аз ви се кълна...

И т.н.

------------------------------

 

1 Александър Цанков, „Моето време".

2 Показания пред съда 1954 г.

3 Показания, след като е арестуван през 1944 г.

4 Константин Муравиев, „Събития и хора": среща с Цанков, 1935 г.

5 Показания пред съда 1954 г.

 

6 Александър Цанков, „Моето време".

7 Интервю пред The Times, 4 януари 1924 г.

8 Из ,,Корона от тръни" на Стефан Груев.

 

9 Горкият велик човек!

10 Константин Муравиев, „Събития и хора": среща с Цанков, 1935 г.

 

11 Стефан Груев, „Корона от тръни".

12 Константин Муравиев, „Събития и хора": среща с царя, 1931 г.

13 Константин Муравиев, пак там: среща с Цанков, 1935 г.

14 Константин Муравиев, цит. съч.: среща на Стефан Даскалов с цар Фердинанд в Унгария, 1935 г.

 

15 Константин Муравиев, „Събития и хора": среща с Цанков, 1935 г.; Александър Цанков, „Моето време".

16 Кимон Георгиев и Дамян Велчев (след преврата на 9 септември 1944 единият става министър-председател, другият - военен министър) спасяват живота на генерал Иван Вълков - той е съден за убийства чак през 1954 г., смъртната му присъда е заменена с 20 години затвор и умира в затвора през 1962 г. на 87-годишна възраст.

ПРИТУРКА КЪМ ГЛАВА X От БЪЛГАРСКИ  ХРОНИКИ, том 3, Стефан Цанев



Гласувай:
3



1. eltimir - Документ
14.06.2013 09:22
Тук:
http://eltimir.ovo.bg/_ph/3/129590585.jpg
И тук:
http://eltimir.ovo.bg/_ph/3/436748314.jpg
Поставих две сканирани снимки. Това са изрезки от "Църковен вестник" от онова време. Правописът, на който са публикациите е въведен от Стамболийски и е просъществувал твърде кратко. Няма да коментирам, това е само един документ.
цитирай
2. grigorsimov - Прочетох публикациите от "последната минута" на "Църковен вестник"
14.06.2013 16:02
Типична манипулация ви в двете публикации.
В първата, че правителството на Стамболийски и подало оставка, и във втората, е дружбаши са го застреляли!? Ето това е еврейска "хуцпа" - нагло, нахално и безмерно лицемерие.
А че било публикувано в Църковен вестник, не значи че публикацията не е юдомасонско дело, а значи, че те са навсякъде и ръководят всичко, вкл. църквата и печата й.
Ако ти се стори пресилено, ето ти цитат от горната публикация:

"Александър Т. Балан, който също е бил масон (и евреин, като всички останали, вкл. и прославяният днес Гешев), е казал:
"Свободните зидари не са партия, но простират своята работа в средата на всяка партия, както и навсякъде вън от нея..,"
цитирай
3. eltimir - Само уточних
14.06.2013 16:11
Само уточних откъде са публикациите, нищо повече. Ако някой се съмнява, да провери. Вкъщи някога имахме почти цялото течение на "Църковен вестник" от преди 1944 година. Та в тоя вестник попаднах на много неща, той навремето е бил почти политически. А иначе, че в Църквата има вградена агентура и явни масони, това не е тайна. Там също трябва да се извърши сериозно прочистване.
цитирай
4. eltimir - Щях да забравя
14.06.2013 16:24
Нека припомня още един факт. Родът Кобурггота са потомци на унгарския еврейски род Кохари, купили титлата си срещу много пари. Та Царят ни всъщност е бил евреин, какъвто е и синът му. Симеон дори не го крие, а казва, че се гордее с еврейската си жилка. Така че публикацията не е толкова изненадваща. Нас от края на 19 век ни управляват евреи, и затова сме на това дередже. Даже и сега фактическият държавен глава е Сер Гей Станишев, един педерас, син на украинска еврейка. Ама като гледам, и другите партии до една са еврейски подлоги.
цитирай
5. grigorsimov - За какво прочистване говориш, когато нас, българите, ни прочистват
14.06.2013 16:27
А в правителствените среди и между политиците, вкл. и Атака, всички са евреи. И ти ще прочистваш...
цитирай
6. danailvdimitrov - грешка от 14 век насам- забравихте ли за евр.цар Йоан Шишман -пуснал турците в Б-я?
16.06.2013 18:04
eltimir написа:
Нас от края на 19 век ни управляват евреи,


Че откъде у нас,чак такова "влечение" по комунизма- ние като народ не сме сатанисти а христови войни, просветители и мисионери.

А за Църквата не се грижи- за нея си има Господ-Той лесно ще я прочисти стига ние да Му се молехме. Но ние нещо доста позабравихме-кое е нашето най-силно оръжие?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28347883
Постинги: 4298
Коментари: 7556
Гласове: 8246
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930