Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 23:33 - БАН скача като ужилен срещу храмовете! Автор: danailvdimitrov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3314 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Старата масонска ложа БАН-основана на 1 ОКТ.1869г. в Браила, под името БКД, скочи като ужилена при възможността да бъдат върнати отнетите от Църквата храмове и манастири *, дарявани в продължение на повече от 1100г. с парите, волята и усилията на поколения православни български царе, аристокрация, народ и общественици на обичаната от тях Света Православна Църква .

 

image  Рилската грамота на цар Иван Шишман от 1378.


По стар комунистически маниер тези храмове и светини бяха осквернявани и обявявани от разни комисии и учени за „паметници на култирата”, „ТВОРЧЕСКИ БАЗИ”, „почивни станции” за ведомствен разврат, най-обикновени ТКЗСТ-а и дори концлагери за „врагове на народа”.

Днес е избрана една нова формула- измислена и отработена в лабораторийте на БАН и АОНСУ („Нов Български Университет”-всъщност „Стар Масонски Университет”).

А тя е : всеки православен храм = „туристическа атракция” с вход от 10 лв. (виж „Св.40мъченици” в Търново)

В главите на поколения БАН-ове се въртят приходи без БАН-дерол. Скари-бири, кебапчета, немски туристи по джапанки и бермуди, делегации от братски западни и други академии, пред които нашите „капацитети” се подмокрят само при произнасянето на засуканите им имена и титли, научни симпозиуми и семЕнари, обмен на идеи и интелектуални полюции върху църковни стенописи и сгради в стил Светлин Русев.

Но храмовете на българската духовна сила устояват на времето и на станалите вече БАН-анални домогвания на потомствените масоно-комунисти. Техните „теоритични” разработки, които  се родеят по глупост само с тези на „учените от Магадан”, са незаменим вклад на нашето съвремено умствено оскотяване.

С него някой ден ще застанем лице в лице с просиялите пред Бога български държавници,книжовници и светци и ще кажем „Ние сме слуги негодни...”
Простете ни ! 


Историческа справка:

Хрисовулите се състоят от три части: уводна част (аренга) - описва се колко е важно царете да даряват манастирите, същинска част (диспозитив) - посочва адресата и дарението; заключителна част - съдържа санкция за този, който наруши царствената грамота, като тя има духовен характер (най-често "Който нещо им напакости, велик гняв ще понесе от царството ми"). Накрая се поставя името на владетеля заедно с датата на грамотата. 


До днес са известни 8 царски грамоти: 

Ватопедска (1230) - от цар Иван Асен II - за манастира "Св. Богородица Ватопедска" на Атон; 
Дубровнишка (1230) - от цар Иван Асен II - за дубровнишките търговци; 
Зографска (1342) - от цар Иван Александър - за манастира "Св. Георги Зографски" на Атон; 
Мрачка (1347) - от цар Иван Александър - за манастира "Св. Никола" в местност Мраката, до София; 
Витошка (1382) - от цар Иван Шишман - за манастира "Св. Богородица" при Драгалевци, Витоша; 
Рилска (1387) - от цар Иван Шишман - за Рилския манастир; 
Брашовска - от цар Иван Срацимир - за брашовските търговци; 
Виргинска - от цар Константин Тих Асен - за манастира "Св. Георги" в областта Вергина.

Тук дори не споменаваме грамотите на българските воеводи от Влашко и Молдова или пък даряваните дори от император Василий Българоубиец, земи и права на Охридската архиепископия, нито тези дарени от османските султани на Рилския и други манастири. Те са за срам на днешния "интелектуален башибозук" който с чужда пита помен прави! 

*   
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2163753




Гласувай:
2



1. evalten - Благодаря Ви г-н Симов за времето и ...
24.07.2013 02:50
Благодаря Ви г-н Симов за времето и усилията, които влагате, за да предоставите част от истината на тези, които я търсят и желаят да я научат! Бих желал да вляза в контакт с Вас. Е-мейла ми е: et_consult@abv.bg. И за това предварително Ви благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316928
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031