Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2013 22:24 - Генетичнит код не би могъл да възникне случайно, а е нечия разработка! проф. Антъни Флу, Автор: zaw12929
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5424 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Абсолютен шок за научния свят предизвика изказване на известния професор по философия Антъни Флу.
Ученият, който в момента е над 80-годишен, дълги години е един от стълбовете на научния атеизъм. Въпреки това няколко от последните научни открития накараха великия защитник на секуларизма да промени мнението си. Флу заяви публично, че е сгрешил и че Вселената не може да е възникнала от само себе си – тя очевидно е създадена от някой много по-могъщ, отколкото можем да си представим. По думите на Флу, доскоро той и други атеисти са били убедени, че първата жива материя е произлязла от мъртва материя. Според него обаче последните данни за структурата на молекулата на ДНК са неопровержимо доказателство за това, че тя не е могла да възникне от само себе си, а представлява нечия разработка. Генетичният код и енциклопедичните обеми от информация, които съдържа в себе си молекулата, опровергават възможността за сляпо съвпадение. Според Анатолий Акимов – директора на Международния институт по теоретична и приложна физика, през миналия век много учени физици са вярвали в Бог. Освен това до времето на Исак Нютон разделение между науката и религията не е съществувало, а с наука са се занимавали свещениците, защото те са били най-образованите хора. Самият Нютон е имал богословско образование и често е повтарял: „Законите на механиката аз извличам от законите на Бога”.
image
         Професор Антъни Флу

Източник:
http://www.hristiqni.com/novini/1657-svetovnoizvesten-uchen-ateist-dokaza-che-bog-sashtestvuva#ixzz2eMv6xESl



Гласувай:
9



1. saadi - Желанието религиите да се окажат прави , относно съществуването на Бог
09.09.2013 23:27
нараства правопропорционално с нарастване на възрастта на човек . Докато сме на по 20 години не ни пука особено дали има Творец или не .

Относно това :"Генетичният код и енциклопедичните обеми от информация, които съдържа в себе си молекулата, опровергават възможността за сляпо съвпадение."
Най-често срещаният мотив , някой да прегърне Вярата или вече прегърналият я такъв , да я защитава с плам в очите . Този мотив е обаче и своеобразен капан на логиката . Спрямо какво измерваме сложността на генетичния код ? Към какво отнасяме определението "енциклопедични обеми от информация" ?
На професор Антъни Флу безспорно му е известен един от най-големите философки въпроси , който интересува учените в тази област от хилядолетия : Има ли предел умението ни да изследваме и опознаваме природата и нейните закони ?
Ама е дългата тая тема сега да я разискаваме :-/
цитирай
2. estirbg - saadi, Истината е една - Бог съществува, независимо дали ние Го признаваме или научно доказваме или отхвърляме
10.09.2013 10:08
Въпросът дали ще бъде отхвърлена Истината от нахаканата младежка самоувереност или ще бъде приета и провъзгласена от зрялата мъдрост, придобита с възрастта, не бива да бъде поставян. Защото незнанието и младостта не са извинение за греха или заблудата, ако са налице възможности да узнае Божията воля, която е дадена в Неговото слово - Библията.
Дори децата в средните курсове, запознавайки се за първи път със структурата на генетичния материал и предаването на наследствеността веднага биха достигнали до идеята и Истината за Твореца на световете. Не е нужно да ставаш професор и да достигаш до преклонна възраст, за да я провъзгласиш от световната научна катедра - все пак добре е, че макар и по-късно проф.Флу откри Светлината. Проблемът пред него, както и пред повечето от нас е, дали ще се поинтересуваме какво изисква Създателя от нас...
цитирай
3. luc - Реалността зад ДНК
10.09.2013 18:06
Перфектното обяснение по темата, което няма как да се получи в училище (или другаде) дори и в днешно време, ще намерите на сайта Писмата на Христос, Писмо 5, стр. 8 -13 : http://www.pismatanahristos.com/wp-content/uploads/2013/08/pismo_5.pdf
цитирай
4. pesho - истината
10.09.2013 21:21
Науката и ралигията са двете страни на една и съща монета,просто говорят на различни езици.Учените казват че земята е на милиони години,духовниците казват че е създадена за 6 дена.Истината е че и едните и другите са прави.

Един миг в духовния свят се равнява на 100 земни години,просто времето там и тук тече по различен начин,ако въобще там има такова понятие време
цитирай
5. luc - Истината (2)
10.09.2013 23:05
Прав си pesho, коментарът ти е коректен. Често нещата са в рамките на 2 лица (двуликия Янус), но в случая вярвам, че има и друга възможност и тя е ИСТИНАТА, извън науката и религията. Ако науката или религията бяха носители на Истината, то човечеството нямаше да преживее и да продължава да преживява безкрайни духовни, както и физически мъки и страдания. Предлагам да прочетеш 9-те Писма, за които става дума по-горе. После, реши сам.
цитирай
6. bulgarinut57 - THERE IS A GOD. Antony Flew
11.09.2013 00:24
http://www.telegraph.co.uk/news/obituaries/culture-obituaries/books-obituaries/7586929/Professor-Antony-Flew.html

http://creation.com/review-there-is-a-god-by-antony-flew

http://intelligentdesignscience.files.wordpress.com/2012/07/there-is-a-god.pdf
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312315
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031