Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2013 21:21 - Кой владее земята ни, а и в цяла Европа? Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 11030 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 12.10.2013 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Българските ниви масово се изкупуват от големи инвеститори, които на всичко отгоре прибират и огромни субсидии. Така е всъщност в цяла Европа. Което означава, че Старият континент започва да прилича на Латинска Америка. (ЕС насила насажда нов феодализъм! Г.С.)
 

image

 

Знаете ли колко са били малките селски стопанства в Германия през 2010 година? Близо 300 000 – това звучи доста добре, но не и ако знаем, че през 60-те години на миналия век е имало четири пъти повече – 1,25 милиона. В началото на 1990-те години малките стопанства са обработвали близо 124 000 хектара земеделски земи, а през 2007 – едва 20 000 хектара. Затова пък земите, притежавани от големите ферми, са се увеличили от 9,2 млн. на 12,6 млн. хектара.

Истински скандал

От всички тези цифри става ясно, че уедряването на земеделски земи напредва все повече. Не само в Германия, а и в цяла Европа. До този извод стига едно изследване, публикувано наскоро от амстердамския Transnational Institute. В него се казва, че в някои европейски държави земята е също толкова неравномерно разпределена, колкото и в Бразилия, Филипините и Колумбия – все страни, в които въпросът за земята предизвиква конфликти, които нерядко прерастват в насилие. Половината от аграрната земя в Европа междувременно е в ръцете на три процента от селскостопанските фирми, а това е истински скандал, смятат авторите на изследването.

Включително и поради това, че този нов „аграрен елит“ получава огромни финансови инжекции под формата публични средства – и то във време, когато всички останали държавни разходи са подложени на масивни съкращения. На всичко отгоре авторите на изследването установяват, че голяма част от тези инвеститори не само имат връзки с глобалната търговия на земеделски стоки, но и се стремят да извлекат печалби от спекулата със земи.

image Голямото заграбване на земи

Как се отразяват аграрните субсидии от Брюксел, може да се види много добре в Източна Европа, където уедряването на земеделски земи се засили много през последните години. Когато бившите социалистически страни влязоха в ЕС, тамошните селски стопани бързо фалираха, тъй като нямаха никакви шансове срещу субсидираната от Запада конкуренция. Фактът, че европейските субсидии бяха изплащани предимно на големите ферми, допълнително засили тази концентрация на земи.

В изследването се твърди, че голяма група елитни спекуланти и инвеститори успели да сложат ръка върху земите на тези фалирали земеделци. Любопитното в случая е, че става дума за нов тип инвеститори – например китайски фирми, които отглеждат царевица в България, или пък фирми от Средния Изток, които са засели огромни площи със зърнени култури в Румъния.

 

За да не се превърне земята в стока

Следователно онова, което в Африка, Латинска Америка и Азия от години насам е познато под наименованието „Land Grabbing“ /заграбване на земи/, сега вече се случва и в Европа. Инвеститорите са предимно големи агро-холдинги или финансови фирми, някои от които са от самите страни, а други – от чужбина. Бизнесът им е също толкова непрозрачен, колкото и този на фирми, които инвестират в страни като Етиопия или Камбоджа, се казва още в изследването.

Достъпът до земя е основна предпоставка за осигуряването на европейския суверенитет по отношение на храните, констатират авторите на изследването. Под суверенитет на храните се разбира правото на народите сами да взимат решение за това как да си осигуряват прехраната. Според учените от амстердамския Transnational Institute, земите трябва да са в ръцете на онези, които ги обработват. За да не се превръща земята в стока, държавата би следвало активно да се намеси. Нужна е „политика за преразпределение“, заключават учените. А думите им звучат така, сякаш са по адрес не на Европа, а на Бразилия или Колумбия…

АГ, ДПА, ДЦ, АЕ, Б. Узунова; Редактор: Д. Попова-Витцел

http://saprotiva.org
............................


Добавка от Григор Симов:

(Дали са от близкия, средния или далечния изток, всичките значими фирми (не само аграрните), на практика, са еднолична собственост на монополното Световно сатанинско еврейство, както беше и при комунизма, но сега, не официално, а прикрито.
В "тайните юдейски протоколи" пише и това
"
Гладът е най-силното оръжие"!!

Познатият ни от учебниците латифундизъм, съвсем не е дело на отделни, алчни мегаломани, а е юдо-сатанинско дело, целящо, и преди, и сега:
Първо – да обезземли народите, да ги превърне в безимотни, безправни, безнационални и бездуховни пролетарии - наемни работници,
и второ – да монополизира, освен капитала, и всичко друго – индустрията, търговията, образованието и културата в целия свят... 
Та, в един "прекрасен момент" да предизвикат Трета световна война и "гигантско социално сътресение" (както самите те го наричат), и в добавка – световен ГЛАДОМОР!! 
И тогава, останалите живи десетина процента от световното население, ужасено, изтерзано и обезумяло, ще приеме с доверие, радост и с надежда, предложения и рекламиран със всичките възможни средства на медиите, рекламата и... магията(!), специално школуван юдейски месия, който ще бъде издигнат за световен президент (цар, а по късно и бог). И така, за евреите ще се изпълни обещаното им от техния бог - дявола, световно царство, в което всеки евреин щял да е цар, а всеки неевреин - роб!
А за християните ще се изпълни предреченото в Светото Писание, възцаряване над целия свят, на "великия" измамник, наместника на дявола - звяра антихрист, когото след кратко, но ужасяващо царуване, Господ, с дъха си ще погуби!!


 




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313739
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031