Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 14:47 - "Кръстният знак" пречиства храната, буквално за едни миг! Автор: hadzapi
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5355 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изследване, проведено в лаборатория за медико-биологични технологии в промишлената и морската медицина, предизвика истинска сензация, съобщава руският вестник "Жизнь". Учени доказаха експериментално, че кръстният знак убива микроби и променя оптическите свойства на водата.

„Потвърдихме, че древният обичай да се прекръства храната и питието на трапезата има дълбок мистически смисъл с практическа полза: храната се очиства буквално за един миг и това велико чудо се случва всеки ден“, разказва физикът Ангелина Малаховская.

Изследванията на силата на кръстния знак, Малаховская и нейният екип провеждат почти 10 години. Сериите експерименти многократно препотвърждават едно и също – налице е научен феномен: открити са уникални бактерицидни свойства, появяващи се във водата от нейното освещаване с молитва и кръстен знак. Открито е и ново, досега неизвестно свойство на Божието Слово да преобразява структурата на водата, значително повишавайки нейната оптическа плътност в късата ултравиолетова област на спектъра.

Самата възможност за провеждането на тези изследвания е цяло чудо за Ангелина Малаховска и нейните колеги от Петербург – проектът нито е финансиран, нито влиза в програмата за научни изследвания. Учените обаче се справят с огромния обем научна работа, безвъзмездно – само за да дадат възможност на хората да усетят целителната сила на Бога.

Физиците проверяват действието на молитвата ”Отче наш” и кръстния знак върху патогенните бактерии. За изследване са взети проби на води от различни водоеми - кладенци, реки, езера. Всички изходни проби съдържат златист стафилокок. След прочитането на молитвата ”Отче наш” и прекръстването на пробата се оказва, че количеството вредни бактерии намалява 7, 10, 100 и даже повече от 1000 пъти!

По условие на експеримента – за да бъдат изключени влияния на възможно мислено внушение – молитвата е четена и от вярващи, и от невярващи хора. Броят патогенни бактерии в различните среди всеки път намалява в сравнение с контролния образец. Благотворното влияние на молитвата и кръстния знак се отразяват и върху всички участници в експеримента – при всички се стабилизира кръвното налягане, подобряват се и кръвните показатели.

Интересното е, че при хипотониците кръвното се повишава, а при хипертониците се понижава. Експериментът показва и още една особеност – когато участникът не е толкова съсредоточен или дори е небрежен при осеняването с кръстен знак (средата на челото, центърът на слънчевия сплит, ямките на дясното и лявото рамо), положителният резултат от въздействието намалява или дори съвсем отсъства. Учените измерват и оптическата плътност на водата преди и след осеняването с кръстен знак. Резултатите сочат, че оптическата плътност се повишава в сравнение с изходната.

Според Ангелина Малаховская, това означава, че „водата сякаш различава смисъла на произнасяните над нея молитви, запомня това въздействие и го съхранява под формата на увеличена оптическа плътност. Тя като че ли се ”насища” със светлина. Човешкото око, естествено, не може да улови тези целителни изменения в структурата на водата, но спектрографът дава обективна оценка на явлението“.

Кръстният знак променя почти мигновено оптическата плътност на водата. Оптическата плътност на водопроводната вода, над която е извършен кръстен знак, се повишава по различен начин при извършване на кръстното знамение от мирянин или от свещеник – при кръстен знак от мирянин оптическата плътност се повишава почти 1,5 пъти, а при освещаване от свещеник – почти 2,5 пъти! Тоест, водата ”различава” степени на освещаването.

Интересен е резултатът при осеняване на водата с кръстен знак от човек, приел свето Кръщение, но невярващ и не носещ кръстче. Оказва се, че водата ”различава” даже степени на вярата – оптическата плътност при тези хора се променя едва с 10%!

„Две трети от човешкия организъм е вода, което означава, че при сътворението Бог е заложил у нас такава система от физически канали, регулираща всички биохимически процеси в организма, която”познава” името Иисус Христос!“, разсъждава ученият. Може да се каже, че кръстното знамение е генератор на светлина. При никакви други позиции на пръстите на ръцете няма никакви изменения в оптическата плътност на водопроводната вода, категорични са участниците в експеримента.



http://hadzapi.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/07/07/vodata-i-krystniiat-znak.778360



Гласувай:
7



1. freeoldmen - Да започнем с това:
25.10.2013 23:30
" Там сообщается, что Ангелина Малаховская является «петербургским электрофизиком из лаборатории медико-биологи­чес­ких технологий НИИ промышленной и морской медицины».

Мне удалось раздобыть номер мобильного заведующего лабораторией, где, согласно прессе, работает Малаховская. Он в это время был в отпуске, отдыхал где-то в Тверской области, но, несмотря на суровый роуминг, согласился прокомментировать уникальные исследования своей сотрудницы:

— Что? Ангелина Малаховская?! Так она у нас никогда не работала, хоть повсюду выдает себя за сотрудницу нашей лаборатории. Только институт позорит… Я ее знаю. Очень настырная дамочка. Она проводила какие-то исследования, но никаких результатов не получила… Вообще-то вода очень интересная вещь, но то, что вещает Малаховская, никакого отношения к науке не имеет. Знаете, мне кажется, что она… Впрочем, я, наверное, не имею права это говорить, я ведь не психиатр…"

http://rusrep.ru/article/print/181321/
цитирай
2. twrra - и аз разбирам, че има сила
30.10.2013 00:21
С прекръстването се казват и някой думи, но какви са те?
цитирай
3. grigorsimov - И самото прекръстване, с вяра, е достатъчно
31.10.2013 20:13
Когато се прекръства храна, може да се каже: Господи, благослови!
А когато трябва да се прогони нечиста сила - дух, или друго, и самото прекръстване е достатъчно ефективно, особено ако в момента сте уплашен(а) и не можете да кажете и дума. А иначе, може да кажете: Махни се от мен сатана, или пък най-универсалната молитва, подходяща почти за всякакви случаи: "Господи помилуй, Господи помилуй, Господи помилуй... (мене грешния, и нас грешните)!"

...........................
Слава Отцу и Сину, и Светому Духу, сега и всякога, и во веки веков! Амин!
цитирай
4. grigorsimov - И самото прекръстване, с вяра, е достатъчно
31.10.2013 20:14
Когато се прекръства храна, може да се каже: Господи, благослови!
А когато трябва да се прогони нечиста сила - дух, или друго, и самото прекръстване е достатъчно ефективно, особено ако в момента сте уплашен(а) и не можете да кажете и дума. А иначе, може да кажете: Махни се от мен сатана, или пък най-универсалната молитва, подходяща почти за всякакви случаи: "Господи помилуй, Господи помилуй, Господи помилуй... (мене грешния, и нас грешните)!"

...........................
Слава Отцу и Сину, и Светому Духу, сега и всякога, и во веки веков! Амин!
цитирай
5. twrra - през изминалата седмица бях в Ерусалим.
06.11.2013 18:48
На Гроба Господен и при Витлеемската звезда се молих за България.
В манастира Свети Сава / на 14 км в пустинята / живеят 16 монаси православни християни. Поради неплатени сметки са им отрязали тока и телефона. На въпроса : как живеете ? , те отговориха : с потта си се къпим, със сълзите си се храним.
От мощите на Свети Сава излиза благоухание и миро и днес!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28348696
Постинги: 4298
Коментари: 7559
Гласове: 8246
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930