Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2013 16:42 - КРИСТАЛНА ГЕРБОКОПАЧКА: Бежанците ще помогнат на България да разреши демографския си проблем!? Автор: lyubomircholakov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1717 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не им върви на ГЕРБ (т. е. на Бойко Борисов) с кадрите. Май герберите не са научили старата истина, че кадрите решават всичко. То не бяха неуспешни кандидатури за еврокомисариата, то «калинки», то либералстващи финансови министри и т. н.


image

Но вече е ясно, че една кандидатура ще затъмни всички предишни персонални гафове и ще се превърне в гербокопача на следващите избори, независимо дали ще са предсрочни или срочни. Достатъчно е просто опонентите на бойковата партия да проведат едно малко по-кадърно разясняване на последиците от нейните действия – и личността, която се смята за най-големия кадров успех на ГЕРБ, ще се превърне във фатален кошмар, нещо като прословутият таралеж в гащите. С тази разлика, че таралежът може да бъде изхвърлен в края на краищата с едно събуване на гащите; само, че в политиката такова събуване се нарича «загуба на избори» с всичките му последици.
Малцина са все още хората, които осъзнават (тук отново трябва да споменем кадърността, очевидно с частицата «не-» отпред, на информационно-пропагандните централи на политическите противници на ГЕРБ, и то най-вече на патриотично-националистическите формации), че именно големият кадрови успех на бойковистите, европейската комисарка Кристалина Георгиева, изрече в началото на нелегалното имигрантско нашествие една от най-зловещите, ако не и най-зловещата фраза в българската история: «Бежанците ще помогнат на България да разреши демографския си проблем».
След такива откровения човек просто трябва да спре малко, да си поеме дъх и да провери дали все пак не му се е присчуло или привидяло. А понеже думите на голямата гербова гордост бяха тиражирани и потвърдени по съответния начин – редно е все пак да им се отдаде дължимият анализ.
И така: какво всъщност на практика за в бъдеще означава, че онези, които европейската комисарка, излъчена от ГЕРБ, нарича, неизвестно защо, «бежанци», щели да решат «демографската криза» на България?
Очевидно, означава само едно-единствено нещо: понеже българите раждат малко и все по-малко, на тяхно място ще дойдат и България ще я заселят въпросните нелегални имигранти, които бойковата кадърка нарича за благозвучие «бежанци». Какво друго да означава?
Но понеже въпросните нелегални имигранти (наричани, странно защо, «бежанци») са все чужденци и сред тях няма българи от Бесарабия или Банат, примерно, а са все сомалийци, алжирци (сред тях и касапи на български момичета), етиопци, тунизийци, мароканци, афганистанци, пакистанци, иракчани и тук-таме някой сириец, също така става явно, че уважаемата еврокомисарка, гербовата гордост Кристалина Георгиева, смята, че демографската криза в България ще се реши по твърде лесен начин: чрез етническо прочистване и заместване на българите с въпросните чужденци от Етиопия, Сомалия и другите екзотични страни. Тоест, че демографската криза ще се реши просто, като българите изчезнат от лицето на земята, а тяхната страна България, бъде заселена с негри и араби.
Кратко, точно и ясно.
Хайде сега да видим в тази наша 1300-годишна история кой друг е правил такова предложение?
Изживели сме много войни, печелили сме и губили много битки, 200 години сме били под византийска окупация и 500 години под турско робство – но лично аз не мога да си припомня някой друг, при това лют враг на България или просто чужденец, да е изричал подобно намерение: да заличи от лицето на земята българите и да ги замени с чужденци. Ако някой знае – да се обади…
Имали сме такива люти врагове като Василий Българоубиец – ослепил 15 хиляди български войници. Същият този българоубиец завладява България – но не се заема да прочисти българската земя от българи и да я засели с чужденци, макар Византия да е бъкала от най-различни народи и етноси.
Турците – пет века експлоатация на «раята», синджири с роби, кланета, потурчване и т. н. – но и те никога не са заявявали намерение да прочистят тотално завладените български земи от българи и да ги заменят с някакви други.
И внезапно сега най-успешната гербова кадърка, за която някои твърдят, че щяла да бъде скритият коз на Бойко Борисов в следващите избори, хвърли в общественото пространство идеята българите да бъдат оставени да умират (защото все пак не предложи начин за най-простото: как да се увеличи раждаемостта им!) и в разчистените от българи български земи, на тяхно място, да се заселват негри и араби.
Разбира се, може да се допусне, че това е казано от глупост. Че любимката на ГЕРБ, евробюрократката Кристалина Георгиева е толкова глупава или, за да сме по-деликатни, наивна, та да смята, че заличаването на българите от България и замяната им с чужденци, пък каквито и да са те, е нещо добро. Един вид: все хора са, нали така? Какво значение има дали са българи или африканци?
Само, че нещата не се връзват. Нали била работила в някакви важни институции, пък и Европейската комисия не е за подценяване като месторабота, нищо, че се занимава с криви краставици, детски балончета, щастливи кокошки и водата в клозетните казанчета? Все с нещо трябва да се занимава… Как обаче да сметнем за глупав човек, докопал се до работно място с 20 хиляди евро заплата? Явно, че Кристалина Георгиева не ще да е чак такава глупачка, за каквато се опитват да я изкарат. Тогава?
Единственото разумно предположение е, че госпожата гербова еврокомисарка (както всеки чиновник и бюрократ, впрочем, тук няма защо да й се сърдим!) следва някакви инструкции или, както се казваше по времето на комунизма – «линия».
За онези, които не са в течение: по времето на комунизма «линия» или, както беше по-пълното название - «партийна линия», се наричаше такова поведение на «Партията», съответно на нейните членове, което не беше официално формулирано като дефиниция, но се знаеше, че именно такова трябва да бъде. Например, тогава никой никога не беше заявявал официално, че се забранява на човек да е религиозен (напротив, дори уж имаше «свобода на религиозните убеждения»), но се знаеше, че е твърде нежелателно, особено пък за партиен член, да вярва в Бога или поне да демонстрира това. А пък ако го продемонстрираше, като нищо можеше да му хвръкне партийния билет и свързаните с него привилегии, които привилегии обикновено се изразяваха в кратката и красноречива мъдрост: «Който слушка – той папка».
И като се върнем на актуалната кристална гордост на бойковата партия, ясно е, че след като се е докопала до такова сериозно «папкане», на което се радва човек на нейната длъжност, трябва и много да слушка. Иначе не става. Просто ще престане да бъде еврокомисарка. Папкане – срещу слушкане.
Тоест: прочистването на България от българи (за което бойковата Кристалина не изрази никаква тревога или поне минимална загриженост – не, не голяма, просто минимална да беше изразила!) и заместването им с негри и араби (за което тя изрази възторжена и оптимистична надежда, че ще се случи!) е напълно в «линията» на Европейската комисия, чийто представител тя се явява.
В полза на това говори и обстоятелството, че, както твърди Станимир Илчев, същата тази Европейска комисия вече била дала на Турция 100 милиона евро за същите тези нелегални имигранти (наричани от бойковата Кристалина «бежанци») – което обаче не пречи на Турция да им осигурява около 1000 км преход (за мнозина – дори без документи) през своя територия и да ги стоварва в България. Не, не в Гърция, която имаше достатъчно ум и предвидливост да загради границата си; впрочем, никой от еврочиновниците не упрекна Гърция за това… Стоварва ги в България, защото българската граница с Турция е широко разтворена, а бойковата Кристалина, вместо да уточни и да изрази загриженост, че за Европейския съюз това не са никакви бежанци, а просто нелегални нарушители на границите му, прави всичко възможно тези «бежанци» да стават все повече в България. На всичко отгоре така и ще си останат тук, защото никоя друга европейска държава не ги иска – граничните пунктове си стоят, все още не сме в Шенген и е вече повече от очевидно, че няма и да влезем, понеже заедно с нас там ще влязат и няколко десетки (или 200 хиляди, както предположи Нидал Алгафари) негри и араби.
А в контекста на вътрешнополитическата ситуация вече стана повече от ясно: достатъчно е медийните централи на опонентите на ГЕРБ да «захапят» веднъж ситуацията с фалшивите «бежанци» (а тази ситуация ще се влошава все повече с нарастване на броя им!), за която ситуация именно креатурата на ГЕРБ Кристалина Георгиева, поради поста си и най-вече чрез непохватните си действия и натиск върху българските институции, носи главна вина – и партията на Бойко Борисов ще претърпи такъв съкрушителен удар на следващите избори, независимо кога са те, от който просто не ще се съвземе. По всяка вероятност ще последва участта на НДСВ, която също беше лидерска партия и достатъчно бе да помръкне ореолът на лидера, за да се срине и партията.
В този смисъл е вече кристално, кристалинно ясно: ГЕРБ намери своята гербокопачка.

 

Любомир Чолаков

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/11/03/kristalna-gerbokopachka.1200691
Гласувай:
31. shtaparov - България има нужда от Българчета- ...
04.11.2013 00:50
България има нужда от Българчета- не от циганчета!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15665031
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031