Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2013 21:47 - Херман Ван Ромпой: понятията "народ" и "родина" трябва да отидат на бунището на историята! Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2474 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЕС заприличва все повече на СССР, а в някои отношения, дори надминава болшевишката империя. Например в опитите за заличаване на националната идентичност на народите. Съвсем пресен пример за тази агресивна политика, унищожаваща Европа е изказването на председателя на Европейския съвет – Херман Ван Ромпой

image



Наскоро той призова за преосмисляне на географските и демографски параметри на Европейския съюз, както и за отказ от всеки опит за отстояване на национална идентичност. Според него понятия като "народ" и "родина", трябва да отидат на бунището на историята.

Ван Ромпой наблегна на това, че разширяването на ЕС трябвало да смеси политически и географски идентичности и така "старомодната" родина със самобитността на народа да отмре. Европейският съюз трябвало да бъде "универсален дом за всички".

Всеки, борещ се за запазване на националните идентичности в Европе бе обвинен в популизъм от Ван Ромпой.

"Всичко това е популизъм – източник на гняв и негодувание, надежда за възстановяването на идентичност, илюзия, че като затворите вратата, можете да върна времето назад… Тези, които смятат, че страната им може да оцелее самостоятелно, живеят в илюзии. Популизмът и национализмът не са отговорът на предизвикателствата на нашето време" обяви Ромпой.

Друго безумие, предложено от фанатизирания глобалист е да не се ограничава миграцията към Европа от други континенти.

Той пожела и скоро в Европа да се осъществят "кардинални промени", които изцяло да променят облика и.

Съдейки от цялото фанатично слово на председателя на Европейския съвет, описващо безумна утопия, можем да предположим, че така мечтаните от него "кардинални промени" се изразяват в унищожаването на европейските народи.

Същевременно обаче, Ромпой изрази и силната си тревога от набиращия все по-голяма сила национализъм в Европа, който се явява контрапункт и реална алтернатива на глобалистичната утопия.




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. andrei - Няма ли кой да му
07.12.2013 06:29
тегли куршума на този изрод?!
цитирай
2. grigorsimov - Де да беше само той!
07.12.2013 13:54
В Управлението на ЕС, във всичките му "Комисии", всичките Комисари (министри), всичките Евро-депутати (нищо че уж са избирани в (уж) различните страни членки на ЕС; и всички политици и управници в страните членки – са само, и единствено, евреи (юдеи), и са същите, като тук представения герой!! И вероятността да има изключения, е нищожна (което не значи, че и да има, това би имало има някакво значение).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28381467
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930