Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2013 00:46 - ЗАЩО УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ НЕ ГОВОРЯТ ЗА НАЙ-ВАЖНОТО? Петър Волгин, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2477 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За съжаление и през тази година в нашата държава не беше направено почти нищо за решаването на най-важния български проблем, свързан с все по-задълбочаващото се неравенство. В България богатите стават все по-богати, а броят на обедняващите хора постоянно се увеличава. Ето за това трябва да мислим (но не само за това, а и – за демографската катастрофа на българите в България!! Г.С.), а не да си губим времето в разсъждения дали Пламен Орешарски трябва да продължи да е премиер или е време да се връща Бойко Борисов. Дали управлява БСП или ГЕРБ, дали старата десница е в парламента или е излязла в заслужена пенсия – тези теми трябва да вълнуват единствено съответните партийни активисти. За останалите български граждани, които сме мнозинство, несравнимо по-важно е друго – как да направим така, че ресурсите на страната да не се съсредоточават в ръцете на шепа олигарси (изключително - евреи, което Волгин никога нама да ви каже!), как да има справедливо разпределение на активите и как хората да получават достойно възнаграждение за труда си (да... ама - друг път!).


image
Да, в началото на февруарските протести беше направен плах опит да бъдат поставени именно тези основополагащи въпроси. Само че те бързо бяха забравени и започнаха да се искат напълно безсмислени неща, като свикване на Велико народно събрание, например. И ако през февруари все пак беше направен опит за обсъждането на социалните проблеми, то на летните протести дори нямаше и намек за подобна мисъл. Което си е напълно нормално. Няма как протести, организирани от десницата и от подопечните на десницата НПО-та и PR-агенции, да родят идеи, свързани със социалната солидарност.

Организаторите на такива протести нямат никакво намерение да работят за подобряване живота на повечето българи, за повишаването на заплатите и пенсиите. Те имат съвсем друга цел - да докарат спонсорите си на власт (спонсорите им и сега са на власт, но както е казал евреинът Кръстьо Раковски (Хаим Рейковер), те (банкерите - юдомасони) искат АБСОЛЮТНА ВЛАСТ, такава каквато е била у...  евреина Сталин, но не само в България, а ГЛОБАЛНА ВЛАСТ - в целия свят. Затова и цветните им революции са еднакви, и в Либия, и в Египет, и в Украйна, и в България, и така, до края на света...!!? – "Мисленето освобождава"!).

Независимо от всички приказки за нов морал и смяна на системата, организаторите на протестите през лятото нямаха никакво намерение да сменят каквато и да била система. Те се стремяха единствено към смяната на едни олигарси, които не ги финансират, с други олигарси, които са доста щедри към тях ("Те" искат да ни отнемат и малкото свобода, лична независимост и относителна сигурност, които все още имаме!). Предполагам не ви се струва абсурдна идеята милионери да финансират бунтове (и да наричат в медиите си - "умни и красиви" - бунтуващите се, уж, срещу властта им!?). Вижте какво става в Украйна – там зад всеки от тримата основни опозиционни лидери стои по един от най-богатите украинци (разбира се - евреи!). Като подкрепата далеч не е само морална. Ама защо трябва да гледаме Украйна? Предполагам си спомняте, че най-честите посетители на протестните български разходки през лятото бяха не само милионерите, но и техните съпруги. Е, логично ли е да очакваме от такива личности да имат социална чувствителност и да мислят за хората на наемния труд? Когато олигархията организира протест, тя няма за цел да сменя системата. Единственото, което иска е да направи тази система по-удобна за себе си.

 

Разбира се, платените от олигархията НПО-активисти ще направят всичко възможно да не забележите тази тенденция. Всъщност създаването и финансирането на неолибералните неправителствени организации се прави тъкмо с цел те да работят за просперитета на европейски изглеждащите олигарси. Властта на капитала днес минава именно през занимаващите се с политика ("независимите") НПО-та и влиянието на техните активисти в медиите.

Медиите, пи ар-ите и НПО-комсомолците на олигархията ще се опитат на всяка цена да ви убедят, че трябва да излезете на улицата, за да станете горди участници в една невиждана досега морална революция. И ще е необходимо доста време, за да осъзнаете, че сте манипулирани по най-безобразен начин и че ви карат да участвате в най-банална битка на един политико-олигархичен кръг срещу друг (като и двата "кръга" работят за върховния банкерски, юдомасонски, дяволски "кръг").

Между другото дълбоко се лъжете, ако си мислите, че занимаващите се с политика неправителствени организации са демократични структури. Напротив, това са крайно затворени, изключително елитистки организации, които не се отчитат пред никого, освен пред богатите си спонсори, чиито нареждания изпълняват. И съответно няма как именно активистите на подобни олигархични структури да работят за демокрацията и социалната справедливост (това е точно така).

 

Нали разбирате, невъзможно е властта на олигархията да бъде разколебана от хора, на които същата тази олигархия плаща, за да се правят на “морални революционери”. Тези фалшиви бунтари няма да направят нищо за решаването на основния проблем в обществото ни, свързан с все по-задълбочаващото се социално разслоение и обедняване.

За да бъде спрян този пагубен за страната ни процес, нямаме нужда нито от компрометирани партии, нито от компрометирани НПО-та. Имаме нужда от хора, които мислят със собствените си глави, а не с клишета от американските наръчници за “цветни революции” . Имаме нужда от хора, които се борят за това, мнозинството българи да получават справедливо заплащане за труда си, а не да бъдат експлоатирани по най-безобразен начин от свои и чужди. И най-вече крайно време е да разберем, че няма смисъл да разчитаме на други, а трябва сами да отстояваме правата си.

 

Петър Волгин

Деконструкция-БНР

Публикувано на 29.12.2013 / 19:32 ч. от afera  

 




Гласувай:
1



1. zemaria - да се коментира
30.12.2013 04:36
гнусар като Волгин е най-малкото инфантилизъм. Този посредствен писач няма друг шанс да оцелеее, освен да подгъзува за шепа сребреници.Самият той не се гнусеше да взема кинти от Сороско НПО години наред, но сега интифата идва от ДС, а за помияри като него всеки лев е добре дошъл.
цитирай
2. grigorsimov - на zemaria:
30.12.2013 10:02
Чети, какво пише, и коментирай съдържанието, - то е важното, а автора го знаеме.
цитирай
3. rvmarkov - Има
30.12.2013 19:05
МЕ-ММТ програма за България
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314407
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031