Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2014 00:04 - Либералният елит срещу нормалните хора. Автор: Петър Волгин, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2655 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Има една битка, която се води в България от години, но за която почти никой не говори. Имам предвид борбата между елита и нормалните хора. Всъщност думата "битка" не е съвсем точна. Защото в случая става дума за една тотална експлоатация, на която са подложени 99-те процента български граждани от страна на привилегирования 1 процент. Става дума и за ограбването на българските ресурси, извършвано напълно безпрепятствано от елита. А най-страшното в случая дори не е тази огромна несправедливост. Много по-отвратителен е фактът, че тя дълги години ни беше представяна като нещо напълно нормално. Като съвсем естествени ни бяха представени процеси, при които някакви хора за отрицателно време ставаха приказно богати и започваха да се разпореждат с държавни ресурси. Всъщност най-големият успех на българската олигархия се изразява във факта, че успяха да убедят голяма част от населението, как нейното забогатяване е нещо съвсем естествено и никой не бива да се бунтува срещу него.

Разбира се убеждаването не се извършваше от самите олигарси. С тази цел се занимаваха активистите на десетките либерални неправителствени оранизации. В продължение на две десетилетия служителите на либералните НПO-та ни обясняваха как трябва да приватизираме, разпродаваме и подаряваме държавната собственост. Освен това ни обясняваха как истинският, неподправен и най-справедлив капитализъм се състои именно в тази тотална разпродажба. А ето и най-важното им послание - те постоянно натъртваха, че всеки, който възрази, дори и в най-малка степен срещу капиталистическото статукво, е сталинист, комунист и слуга на Кремъл. Трябва да призная, че либералните НПO-та си свършиха добре работата. Наистина успяха да насадят в обществото представата, че всичко, свързано със солидарността, с борбата за достойното заплащане на труда, е лошо и трябва да бъде изкоренено.

Ето ви конкретен пример. Спомнете си какво говореха българските НПO-интелектуалци по-време на зимните протести през миналата година. Тогава, когато хората искаха да не бъдат ограбвани от енергийните монополи и да получават нормални доходи, либералните интелектуалци им обясняваха, че са прости, не знаят какво искат и че социалните протести са напълно безсмислени. И същите тези деятели на либералните неправителствени (банкерски - еврейски! Г.С.) организации развиха истерична активност през лятото, опитвайки се да организират един напълно измислен протест. Този протест отдавна не съществува тъкмо защото имаше за цел не да направи живота ни по-добър, а да реши финансовите и политическите проблеми на неговите организатори. Докато по цял свят хората се бореха за по-справедливо заплащане и по-достоен живот, българските служители на неправителствения фронт излязоха в защита на бюджета на Дянков, човека, който провеждаше най-мракобесните неолиберални практики.

Позицията на тези хора е напълно разбираема. Българските либерални "тинк-танкове" се финансират от чужбина, от могъщи НПO-та, които имат за цел да налагат по цял свят догмите на Вашингтонския консенсус, да пропагандират тоталната приватизация и непрекъснатото орязване на доходите на обикновените хора. Това правят и нашите либерални дейци. Обясняват ни как богатството, независимо как е натрупано, е нещо свещено и как всеки, който се осмели да оспори несправедливото статукво, е най-малкото полковник от КГБ или съученик на Путин. Преди 1989-та партийните секретари на БКП ни плашеха със световния империализъм, днес партийните секретари от НПO-сектора ни плашат с дългата ръка на Москва.

Колкото и добре да се справят с обясненията, НПO-интелектуалците имат един голям проблем - политическото им представителство е в криза. Партиите от старата десница изчезнаха, а новото дясно в лицето на ГЕРБ също преживява трудни времена. (А старото и ново ляво се представлява от БСП, т.е. от нейните най-богати и безскруполни еврейски олигарарси, преки наследници на комунистическите юдо-масонски - ЦК и Политбюро на БКП.  Не че останалите партии, съперничещи си за дял от властта, са по-различни! Защото разделението на леви и десни, и на партии, е огромна измама за изкуствено разединение на хората, и за насъскването им - едни срещу други, – за голям кеф на юдейското масоно-мафиотско задкулисие. Вижте "тайните протоколи" от първия им световен ционистки конгрес! А останалата част от статията, просто, не ви препоръчвам... Г.С.)

Деконструкция-БНР


Либералният елит срещу нормалните хора - Петър Волгин - Поглед Инфо



Гласувай:
7



1. dimat - ДА,ВЯРНА КОНСТАТАЦИЯ,
12.01.2014 12:53
но към кого е адресирана?

Към политико -олигархичната мафия ли?
Тя е такава,защото НИЕ ВСИНЦА СМЕ ТАКИВА.

ВСИНЦА!Добре ни е описал Ботев в "В механата".Същите сме си .Не сме мръднали и със "сантиметър"...или може би,даже,назад.

Седим пред "конфитюрите" и си плещим,какво ли не..."а тиранинът върлува / и безчести край наш,роден./Коли, беси,бие,псува/и глоби народ поробен/

..и в кошарите се крием,когато някоя "чета" се случи да мине край тях...

...а след това,пак "в механата"...

В НПК(народна производителна кооперация), на бъдещите "същи" констатации.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28357251
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930