Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2014 15:42 - Ноам Чомски ,"Pussy riot" или как се манипулират масите!? Автор: lubomir33
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1467 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Случаят с “Pussy riot” е класически пример, как може да се манипулират огромен брой хора, от най-обикновените, до т. н. интелектуалци. Достатъчно е в публичното пространство да се хвърли някаква провокация, колкото по-пошла и отвратителна толкова по-добре, властите естествено да реагират на нея и хиляди зомбита от целият “демократичен” свят, подклаждани от масмедиите, да се втурнат да защитават въпросните отрепки сякаш са най-важните неща на този свят .


Гей парадите са друг подобен пример за това което говорим
. Всичко това се прави естествено в името на свободата и демокрацията, за които са особено загрижени господа с фамилии обикновенно завършващи на “ман” или “щайн” и по чиито сценарии се случват тези случки. От клипа в предишният ми постинг се разбира, че и зад тази акция стои известният "руски"  полит-технолог Марат Гелман - известен и с "пърформанса" си с публично унищожаване на православни икони.

image


 

А един от най-яростните защитници на пуситата се оказа не кой да е, а Гари Каспаров с истинска фамилия Вайнщайн.

Видяхме наскоро този сценарии в така наречената “Арабска пролет” при който правителствата и лидерите на доста държави бяха свалени, а някои и брутално убити и всичко това стана без някаква видима причина или повод, освен дежурните обвинения в диктатура. Едва ли не всичко тръгна от бунта на един търговец на един пазар в Тунис и от групите във Фейсбук. Също както при ефекта на доминото. При това няма нужда от армии, много пари и ресурси.

Сега същите сценаристи се опитват да повторят това и в Русия. Идеята е да се провокира Путин, естествено да последва реакция от страна на съдебната власт / а не лично от него, но в случая това няма особено значение / “демократичната” общественост да реагира остро на погазването на “свободата” и ако е възможно да се свали от власт или да му се разклатят позициите и реномето.

Падне ли Путин от власт, в Русия колелото на разпада ще се завърти на пълни обороти и каква стана тя - от една “пънк - молитва” се разпада една огромна страна.
E,
разбира се тази схема ще проработи ако повечето хора са достатъчно зомбирани за да вярват и на подобни елементарни сценарии. Но нищо не пречи да се пробва.

 

 Аз мисля, че още не сме достигнали до този етап на развитие , но уверено вървим натам.

 

 Както се казва “Проблем-реакция-решение”.

 

 Тези техники са описани отдавна в една книга - “Протоколите на ционските мъдреци”, която евреите определят като фалшификат, но ако погледнем какво се случва в действителност ще видим, че както казва Хенри Форд, те наистина пасват идеално на всичко, което става наоколо.

 

Ноам Чомски / автор от еврейски произход / описва някои от тези  техники така:

 

“Да се подбуждат гражданите да се възторгват от посредствеността. Да се внедрява в населението мисълта, че е модерно да си тъп, пошъл и невъзпитан…”

 

“Да се държат хората в невежество, да се култивира посредственост. С това се цели те да не бъдат способни да разбират начините и методите, използвани за управляването им и подчиняването на тяхната воля".

Проблема се състои в това, че дори когато нещата се казват открито и когато е съвсем очевидно за какво става въпрос, мнозинството от хората не искат да повярват и продължават да се самозаблуждават.

Както се казва в "Протоколите" - “Народите са слепи”.

Може би наистина е така. И наистина си заслужават съдбата.

манипулация, медии, хенри форд, араби, Русия, евреи, Путин, ноам Чомски, Pussy Riot, шлюхи, Гари Каспаров, марат гелман, бунтовни путки




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316747
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031