Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2014 23:05 - Сергей Нилус „Близо е идващият антихрист и царството на дявола на земята“ (Тайните Протоколи), изд. 1911 г. - откъс
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2648 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.01.2014 23:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Христовата Църква със вселенския си глас вече възвести на света за наближаващата напаст „огненото кръщение“...

Преди второто пришествие на Господа, в слава, и Страшния съд Господен, трябва за кратко време да дойде „друг, в свое име“, т.е. антихрист, който произхождайки от еврейска кръв, ще стане цар и владетел на цялата земя, месия от Дановия дом, от този Израил, на който лежи кръвта на Истинския Месия, и чиито съдби и до сега се ръководят от фарисейството и книжничеството, заклетия враг, на живот и смърт, на целия нееврейски свят

 

image

Сергей Нилус


...Изпълнява се „тайната на беззаконието“, която е била в действие още по времето на св. Апостол Павел, и която в заключителния си етап трябва за завърши с идването на „другия, идещ в свое име“ - „човека на греха“, сина на погибелта“ - антихрист.

Недоумението по този въпрос се усложнява и от това, че „другият“ трябва да бъде признат от евреите, за концентрирана световна сила на еврейството, когато тази сила и до сега „е рапръсната“ и все още се самонарича „преследвано племе“, а „идващият човек“ трябва да стане владетел на вселената, да подчини целия свят, който все още е разделен на могъщи държави и национални образувания, които, видимо, са още на такава висота и политическа сила, с която няма да е по силите да се пребори някой си, неуточнен, произлязъл от световното (еврейско) „Гето“, наричано талмудистки Израил.

1901-ва година ми се удаде да получа от мой близък човек, вече покойник, ръкопис, в който с необикновена отчетливост и яснота е описан ходът и развитието на световен, фатален таен, еврейско-масонски заговор, целящ да доведе отстъпническия (от Христа) свят, до неизбежния му край.

Лицето, предало ми ръкописа, увдостовери, че той е точно копие - превод от автентични документи, които една жена откраднала, от един от най-влиятелните и най-посветени ръководители на франкмасонството, след едно от тайните заседания на „посветените“ някъде във Франция – поеврейченото гнездо на франкмасонския заговор. Този ръкопис, под общото заглавие „Протоколи от събранието на Ционските мъдреци“, аз предлагам на желаещите да видят, да чуят и да разберат.
За първ път този ръкопис е излязъл на светло в края на 1905 г. Във второто издание на книгата ми „Голямото в малкото и антихрист, като близка политическа възможност“. Точно тогава беше в разгар всеруският пожар на т.н. „освободително движение“, което с изключителна яснота и сила оправда нашата увереност в автентичността на „Протоколите“. Един господин знае, колко напразни усилия бяха положени от 1901 до 1905 г., да се пуснат в движение тези протоколи, с цел да се предупредят власт-имащите за отдавна подготвящата се заплаха над досега защитената, а сега вече, уви, и обезумяла Русия. И чак 1905 г. бяха отпечатани зловещите ръкописи, за предупреждаване на всички ония, които още имат уши да чуят, и очи, да видят, та да се обърнат с покаяние към Бога Истинен, към изпратения ни Господ Иисус Христос, за да са „препасани чреслата им, а светилниците им запалени“, за среща с „Жениха, идващ в полунощ“.


„Протоколите от Събранието на Ционските мъдреци“ при бегъл първоначален преглед може да ни се сторят „баналности“, но тези баналности са изказани с такава острота и ненавист, каквито никак не са обичайни за някакви баналности. Гордата, закоравяла, непримирима, древна и при това, дълго скривана племенна и, което е по страшното – религиозна злоба, направо кипи между редовете, клокочи и прелива от препълнения с ярост и мъст, съд, предусещайки близостта до крайното им тържество.
Не може и да не се забележи, че названието на ръкописите не съответства напълно на съдържанието им. Това не са истински протоколи от събрание, а нечий властен доклад, разделен на части, даже не винаги логически свързани помежду си. Впечатлението е, като да са откъс от нещо много по-значително, началото и много подробности, от което, са или изгубени, или не са били намерени. Но гореуказаният им, от мен, произход дава задоволително обяснение. Антихристовото дело, според преданията на Светите Отци, трябва във всичко да е пародия на делото Христово: то не е и минало без своя Юда. Но разбира се, от земна, човешка гледна точка, Юдата на антихриста, издал тайните на своя учител, няма да постигне целите на своето предателство, и макар, кратковременно, но пълното тържество на всемирния владетел може да се счита за осигурено.
Разбира се, може да ме упрекнат, и то – справедливо, в апокрифност на представяния документ. Но ако беше възможно да се докаже юридически неговата автентичност, да се открият лицата стоящи начело на световния заговор и държащи в ръцете си кървавите му нишки, би се нарушила и самата „тайна на беззаконието“, а тя трябва да остане ненарушена до въплъщаването й в „сина на погибелта“. (антихрист). За мислещия християнски наблюдател не са ли достатъчни доказателствата за истинността на „ционските протоколи“, в обкръжаващата го среда, в отечествените и световни събития, в смянатата им, едно след друго, които във вихъра на всякакви беззакония, се извършват пред очите му, подобно на напреставащи мълнии?.. За имащия „уши да слуша“ е достатъчно и само това, което се дава, като очевидност в настоящия труд, с цел събуждане на вниманието, за самозащита и бдителност.
За моето християнско чувство за дълг ще е достатъчно и само това, ако, по Божията милост, постигна най-важната за мен цел – предупреждаване на моите братя – християни, за близостта на идващата смъртоносна опасност, и ако не възбудя в нечие сърце вражда към заслепения, до време, еврейски народ, в неговата пламенна маса, която, макар и лъжовно вярваща, е невинна за сатанинския грях на своите ръководители – книжниците и фарисеите, вече веднъж погубили Израел.

Гневът Божий да е на главите наши; но колкото и да е близък той, от нашето покаяние и обръщане към истинния път, зависи да наклоним към себе си чашата на милосърдието, на везните на Божието правосъдие, и да отклоним гнева Господен, праведно насочен към нас.

(Г.С: Тук Сергей Нилус, според мен, говори от първо лице за еврейството, с което показва, че и той е евреин! А за такива евреи – поклон, чест и слава!)

Но възможно ли е най-искрено покаяние пред Бога, на съвременния отстъпнически свят!

 

Невъзможното за човека е възможно за Бога; невъзможното за света е възможно за вярваща Русия, и до сега пълнеща храмовете Божии в празниците Господни, и в Богородичните, и на великите Светци на Православната Христов Църква.

Не е така на Запад, в Европе и в световните й колонии... В стремежите да усъвършенстват своя временен живот, и в търсене на по-добро съществуване идеите на държавните власти, можеща да осигури всекиму материални блага, а на обществото — царство на всеобща ситост, – обезвереното човечество отстъпва от христианство, което уж било дискредитирано и неоправдало възложените му надежди, – се насочи към нови търсения и стремежи. Събаряйки старите кумири, изобретявайки нови, въздигайки на пиедестал новите богове, и създавайки им храмове, един от друг по-разкошни и грандиозни, и отново поваляйки ги и разрушавайки недосъздаденото, човечеството на Запад изгони от сърцето си образа на Бога Истинен, а с него и идеята за Богодарената власт на Царя-Помазанник, и стигна до състояние близко до анархия. Още малко, и държачът на конституционно-представителните и републиканските взни ще се протрие; везните ще се съборят и ще повлекат в падението си всички световни държави – към дъното на бездната на световни войни и най-разюздана анахия.

И от бездната на тази анархия, по преданията на Светите Отци, трябва да се яви антихрист.

Последната защита за света, последното убежище на земята, от надигащия се бесен ураган, някога Святата Рус, дом на Пресветата Богородица, е още жива в сърцата на много синове и дъщери на нашата майка-Родина, и гори с ярък пламък Святата им и непорочна Православна вяра, и стои още на стража на Своето Царство, неподкупният и верен негов пазител и защитник, Божият Помазаник, Самодържецът – Царят ни Православен.

Всичките усилия на тайните и явни, съзнателни и несъзнателни слуги и работници на наближаващия антихрист, сега са устремени срещу Русия. Причините са ясни, целите – известни; и трябва да станат известни на цялата вярваща и верна Русия.

 

Колкото по-страшен е надигащият се исторически момент, колкото по-плашещи са скритите в сгъстяващия се мрак гърмотевици на наближаващите събития, толкова по-решително и смело трябва да бият нетрепващите благородни сърца, толкова по-дружно и безстрашно трябва да се сплотят около своята свещена хоругва – Божията Църква и Престола Царски. Докато е жива душата, докато в гърдите бие пламенно сърце, няма място за мъртвешки бледия призрак на отчаянието.

Ниневия ще падне, Ниневия върви към своето разрушение, но от нас, от нашата вяра, любв и верност зависи да се наклони кам нас Божието милосърдие и да се отсрочи часът на страшния съда, за неопределено време, което е положила под Своя власт Божествената Премъдрост, безкрайната любов и безпределната сила на Честния и Животворящ Кръст Господен...

За вярата, за Царя, за Православието, за дома на Пресветата Богородица — за родината-майка, за святата земя Руска!

____________________

 


Протоколи от събрание на Ционските мъдреци

Протокол № 1..........

 

Протоколите можете да намерите на много места в интернет, включително и в този блог.

 

 

 

Превод от руски: Григор Симов, от сайт:

http://www.logoslovo.ru/forum/all_7/topic_8618/

 

 

Серафима, 14 януари 2014

 

 

 

В тази публикация е преведена само част от глава 10, от книгата на Нилус.

Който може, нека прочете цялата книга, и дано се намери, кой да я преведе и издаде цялата. Защото времето, което наближава, ще е още по-драматичко, жестоко и коварно, от времето на пред-болшевишка Русия, когато е публикувана тази книга. Защото идващото време „ще е скърб, каквато не е имало от създание Мира!“

 

И дано Господ Бог ни дари с вяра, разум, любов и воля; и отвори ушите, очите, разума и сърцата ни, въпреки „все по-сгъстяващия се мрак“ на дяволското пред-антихристово време!

 

 

Да бъде волята ти Господи Боже наш, Човеколюбче Иисусе Христе!
– Да бъде! Да бъде! Да бъде!

 

Слава Отцу, и Сину, и Светому Духу, Сега и всякога, и во веки веков! Амин.

 

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28359765
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930