Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2014 23:22 - Тази прекрасна Сива Икономика - I част, Автор: crisis
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1938 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На скоро гледах по You Tube (Правда о жизни в Германии 2013) интервю с млад мъж, бивш съветски гражданин, етнически немец, понастоящем немски гражданин, който ме впечатли с изявлението си, че Германия е тоталитарна държава, в която той, като автомонтьор получавал 10 евро на час, от 130-те евра, които клиентът плаща за работата му, а 120 отиват за собственика на сервиза. За финал, монтьорът с 10-те си евра купува една енергоспестяваща крушка, която пък имала производствена цена 50 евро цента. Той искрено се възмущаваше, че някой друг обирал разликата от 130 евра, до 50 евро цента.
(Този "някой друг" е елитът на еврейството, който, още по времето на Римската (еврейска) Империя е притежавал цялата градска недвижима собственост в Рим, а всички редови римляни, за които се отнася девиза "хляб и зрелища", са си били кръгли безимотни "пролетарии". Днес, същата тази система, се нарича - демокрация, по примера на плутократична, робовладелска "Елада". А плутикратите - олигарси са подставени лица на Световната Юдосатанинска мафия!  Григор Симов“)

Е,.... това е „бяла икономика”, макар че на мене ми прилича повече на модерно робство.`
Разбира се, интервюираният немец взел радикални мерки. Напуснал работата си и отворил собствен малък автосервиз, а жена му започнала да ражда деца през 2 години – майчинските и детските били сериозни и необложени с данък.

Не зная дали знаете, но в Американската конституция е записано, че доходите от личен труд на гражданите не могат да се облагат с данъци, с изключение по време на война, но през 1913 г. е приета 16-та Поправка, с която се слага край на данъчната свобода на американците.
Отначало уговорката била да се облагат само доходите на богатите или само 1% били потърпевши, но както било планирано, те на часа започнали да отчитат личните си разходи чрез фирмите си, открили офшорните зони и щатове и пускали само по някой цент в хазната. Така че скоро, под предлог, че „пари няма”, с нови поправки в данъчния кодекс, данъчният октопод обхванал средната класа и бедните с данък общ доход, щатски и федерален данък (нашето ДДС), което била и целта на мероприятието – да се граби народа и се преразпределя и краде чрез държавата.
При последните президентски избори, изведнъж лъсна голата истина, че само 47% от американските граждани, с право да гласуват, са дължали данък общ доход за последната година. Останалите 53% американци или не си дават труда да ходят на работа и живеят на помощи и купони за храна (40% от американските семейства) или си живеят не лошо в Сивата и Черна (извън Закона) Икономика. В последните години американците масово укриват доходи и избягват плащането на данъци с убеждението, че така се борят за мир и допринасят за намаляване на военните интервенции на САЩ по света.

За България, политиците говорят за 30% сива икономика, а за черната, включваща комисионните и рушветите нищо не казват, защото може би това е много лично.
Сега, да уточним – става дума за прекрасната сива икономика, тази при която, без да се нарушава закона, гражданите извършват стопанска дейност за свои нужди и имат съответните доходи, но не дължат данъци.
.
Следва Продължение II част, където нагледно ще ви разкрия прелестите на сивата икономика за свободния човек и защо управляващите така я мразят.
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28379334
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930