Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2014 22:18 - Светият Синод на Гърция заяви: ние сме окупирана страна! logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2420 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.02.2014 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Декември 2012 г. по Mega TV Пирейският митрополит Серафим обвини еврейските банкери за финансирането на пагубните процеси в Гърция, и че Ротшилд и другите «световни ционисти», искат да поробят Гърця и да унищожат Православието.

image

Владиката специално заяви, че евреи като Рокфелер, Ротшилд и Сорос напълно контролират международната банкова система, ръководят процесите на глобализацията и правят всичко, за да унищожат православните ценности в Гърция.

И кто доказтелство, митрополитът от Еладската Православна Църква приведе факта, че именно еврейските банкери, отделят огромни средства за разрушаване на традиционните семейни ценности и за заменяне на семейството с т.н. «еднополви бракове» и „самотни“ родители.

Водещият провокационно попита митрополита: не споделя ли той възгледите на Хитлер и не счита ли за разумно, в светлината на казаното, «окончателно решение на еврейския въпрос»?

Владиката отвърна, че «Адолф Хитлер е бил инструмент на световния ционизъм, чиито планове е финансирало семейство Ротшилд».

Междувременно, правителството на Гърция решително осъди прозвучалите «антисемитски изказвания» на митрополита на град Пирея, Серафим.

Но скоро след това, Архиерейският Синод, не само, че не осъди митрополита, но се изказа критично към ръководството на Гърция, което, според православните йерарси, предало бъдещето на страната в ръцете на безотговорните кредитори.

«По същество, нашата страна вече не е свободна и се управлява от кредиторите. Налице е духовна, социална и икономическа криза, и упадък. Става дума за изкореняване на много от това, което е естествено за живеещите в тези наши краища. Това го искат нашите кредитори. Ние заявяваме, че сме окупирана страна, изпълняваща заповедите на господарите си», – се казва в изявлението си Синода.

«Защо не решихме проблемите си в обществото и в икономиката, преди да ни доведат до днешното състояние? – питат гръцките архиереи. – Защото от десетилетия, на нашата политическа сцена гледаме едни и същи лица. Виждаме ръководство, което не може да застане отговорно пред народа, което не иска или не може да говори с езика на истината. То проявява само лакомия, защото целта му е да завземе и да си подели властта. За нашата власт, не са важни интерсите на страната и народа».

В тази връзка, членовете на Архиерейския Синод заявиха, че «съзнават, че народът чака от пастирите на Църквата, смелост и живо пророческо слово, и че на народа е нужна Църква, която не се плаши от лукавствата на днешния свят и е готова да заплати за съпротивата си, с гонения и мъченичество». «Църката е единствената организация, която може да застане редом с човека, за да го подкрепи. Но Църквата, това сме всички ние, и в това е нашата сила», – се казва в обръщението на Светия Синод на Еладската Православна Църква.

Позициите на Пирейския митрополит Серафим и на Светия Синод на Еладската Църква, вече получиха подкрепа от молдавското Общество на света блажена Матрона Московска.


http://www.pkrest.ru/n-26/26-7.html


 

Превод, Григор Симов, от:

http://www.logoslovo.ru/forum/all_172/topic_6904/




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28348247
Постинги: 4298
Коментари: 7556
Гласове: 8246
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930