Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2014 19:16 - ЛЪСНА ЗЛОВЕЩАТА ТАЙНА НА ЗЕХТИНА!!!!! Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5644 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 12.04.2014 19:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изследване на института по храните към БАН е на път да предизвика паника в България и в целия свят. Учените са се заели с амбициозната задача да проучат широко рекламираните „магически“ и „здравословни“ свойства на зехтина.

В последните 2 години са проведени тестове с над 400 вида зехтин – студенопресован, салатен, по – силен  и по – слаб.
Изследвани са продукти от всякаква националности. Ето какво пише в доклада на учените.
„При провеждане на химическите тестове установихме, че при методите на студено пресоване на маслините се отделят и малки дози ибогаин и псилоцибин, които са мощни халюциногенни вещества. В толкова малки дози те не предизвикват халюцинации, а само лека еуфория, но действат силно пристрастяващо на хората, консумиращи зехтин.
Това обяснява факта, че всички, които са запалени по маслиновата мазнина са враждебни и агресивни към хората, които консумират слънчогледово олио или овча лой“ – пише в доклада на учените.
Наш репортер се срещна и разговаря с професор Вихрония Хаджихасан Алуминиева – Гошева от института по храните, която сподели още интересни неща около изследването.
„Открихме, че химическата структура на нерафинирания зехтин много силно напомня на химическата структура на печално известния напалм“ – заяви професор Гошева – „Най – изненадани обаче бяхме, когато наш колега смеси бутилка зехтин с 2 ефервесцентни таблетки аспирин и малко барут от 2-3 клечки кибрит. Получи се оглушителен взрив, който за малко да съсипе лабораторията ни“.
В крайна сметка докладът съдържа около 1200 страници доказателства, от които става ясно, че освен лек халюциноген, зехтинът е и карциногенен, има структура, близка до някои бойни отровни вещества и освен това е с пъти по – вреден от доста по – традиционни мазнини.
„Не случайно хората преди век са живеели доста по – дълго“ – пише в доклада на БАН – „Това се дължи на консумацията на големи количества свинска мас, говежда лой, краве масло и олио. Не случайно има популярна поговорка – Българче е, мирише на мас.“ – заключава докладът.
Безспорно революционните изследване на учените ще срещне огромната съпротива на всички световноизвестни производители на зехтин. Но е факт, че първата стъпка в правилната посока вече е направена.

Източник: komentari.ru

безпартиен




Гласувай:
5



1. pando - Това не означава нищо
12.04.2014 21:16
Когато се публикуват подобни неща(или бомбастични резултати) се "забравят" най-важните неща: Кой е поръчал разработката на темата и колко е платил на така наречените "учени". На практика този ,който плаща предварително "внушава" резултатите....
Така,че накратко.Трябва да се допълни: Кой е поръчителят на темата и колко е платил. От там натам всичко става ясно. Разликата между науката и "стъкмистиката" е много малка.
Така,че когато по телевизията(средствата за масова манипулация и "нежно" зомбиране) се появи "учен" с бяла престилка и епруветка в ръка и съобщи нещо "страшно" винаги се "забравя" да се постави въпроса-кой и колко е платил за "научната" разработка...
В действителност опасните неща се крият.Например: В СССР на времето фурните с микровълни бяха забранени за продажба поради една проста причина,те създават в продуктите(храната Ви) химически елементи,които не съществуват в природата...Какъв ще е резултатът от консумирането им е Вие да решите. Направете един обикновен опит. Сгрейте чаша мляко на котлона в тенджера.И сгрейте чаша мляко във мекровълновката. Виждате ли разлика?
А химическият състав на млякото е като тази на кръвта,но без оцветител.
Интересно защо нашите "учени" не са работили по този наистина важен проблем(за здравето).
цитирай
2. grigorsimov - - на pando
12.04.2014 22:23
"В крайна сметка докладът съдържа около 1200 страници доказателства, от които става ясно"...!
Прочети или поръчай да проверят изследванията, и тогава публикувай заключението си.
А относно евентуалните поръчители на изследването, - логично е само производителите на слънчогледово олио да имат интерес от подобни заключения на изследователите.
И докато няма официални опровержения от други специализирани лаборатории, ще е добре да вземем на сериозно обявените тревожни данни.
цитирай
3. freeoldmen - професор Вихрония Хаджихасан Алуминиева – Гошева
12.04.2014 22:34
Май и двамата преждеговоривши ви бие сачмата.
grigorsimov, чети поне коментарите под постовете, които копираш.
Иначе става голяма излагация...
цитирай
4. tera - @3
12.04.2014 23:41
Той не чете, а само копира.
Това ми е коментарът към "оригинала" на захариадата:

11.04 23:40 - Абе, ти луд ли си?!
До кога ще копираш всякакви идиотщини?
Дори и самото име е като от роман на Илф и Петров - професор Вихрония Хаджихасан Алуминиева – Гошева.

Не се ли усещаш, че това са някакви бъзици?!?

Постинг: ЛЪСНА ЗЛОВЕЩАТА ТАЙНА НА ЗЕХТИНА!!!!!
Автор на постинга: zahariada
цитирай
5. freeoldmen - 4. tera, интересно е, че бай Григор е голям моралист и християнин,
13.04.2014 00:07
но само когато се отнася за другите.
Например, никога не се е запитал, как така, неговите преписи на добре известни факти от Нета събират за броени часове хиляди прочити?
Сигурно отговорът му е като на Розата и Гина- четат ме бе, интересен съм.
Г-н Симов, безкритичното ви отношение към събитията около вашата псевдоизвестност подкопават доверието у вашите читатели, че се борите за справедлива кауза.
Само не ми казвайте, че ви четат много във Фейсбук. До този момент имате 0 споделяния... и над 1 100 "прочита".
цитирай
6. zafirov - Ей така, за майтап ше го направя това ...
13.04.2014 16:27
Ей така, за майтап ше го направя това със зехтина, аспирина и барута, ама ако не гръмне, какво да го правиме издателя на копи-то? Щото бива бъзици, ама вече ми идва прекалено много тази идиотщина...
цитирай
7. mustaci - Ето че се появи
15.04.2014 15:24
Ето че се появи и опасният зехтин. Знаете ли че и въздуха е опасен - има кислород и гори!
За незапознатите - Псилоцибин и Ибогаин са халюциногени, а към тях е известен факт, че не може да съществува зависимост, поради структурата им и начина им на действие в организма.
Изобщо цялата статия издиша по шевовете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28353233
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930