Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2014 19:31 - Ц ВЕТИ КИРИЛОВА: ВРЕМЕ Е ДА СИ ИЗЯСНИМ КАКВО Е РАСИЗЪМ, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1770 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 17.04.2014 21:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо политиците 25 години провеждат възможно най-съсипващата и погубваща държавата ни политика?
Провокирах вниманието с темата за социалните помощи за ромите, като публикувах коментари на хора, които са пряко засегнати от проромската политика в България. Време е вече да си изясним какво е расизъм, липса на толерантност и неравноправие, къде виреят те и кой ги подхранва.

 

 Снимка: LIVENEWS.BG

image Цвети Кирилова

Ще си помагам с членове от Конституцията, с цел да направя разбор, облагодетелствани ли са малцинствата чрез порочната, целенасочена и дългогодишна правителствена политика.

чл. 4 от Конституцията на България: Република България е правова държава. Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.

 

Е, питам, защо политиците 25 години провеждат възможно най - съсипващата и погубваща държавата ни политика, която НЕ гарантира живота, както казва Основния закон, а точно обратното, подлага го на генодиц и перманентно страдание. Политика, която унижава нашето достойнство и отнема права, като властите налагат принципите на безправие, беззаконност и безнаказаност.

 

Може ли уважаеми политици да ми обясните, къде са условията за СВОБОДНО РАЗВИТИЕ на човека и гражданското общество, както повелява Конституцията, след като има нечувана безработица, погребана икономика, неработеща администрация, катастрофирало здравеопазване, съсипана образователна система, подложена на нечистоплътна манипулация и милиарди външни дългове!

 

Чл. 6. от Конституцията на България:
Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

 

Цвети Кирилова гост в студиото на Livenews.bg image

Е, питам, защо политиците 25 години не си зададоха въпроса как ние, българите, успяваме толкова години да запазим етническия мир и хармония между малцинствата. Да не би да си мислите, че Вие имате основна заслуга за това! Никак даже! Заслугата е само и единствено на търпеливите българи, на тези хора, които носят онзи дух и онази енергия от заветите на Левски, да има мир, братство и разбирателство.

 

Тежкият залък го преглъща народа, за да бъдат едни любимци, а други натикани в ъгъла. Зная едно, Вие, господа политици, разделяте, а не обединявате хората. Вие ги цепите по лагери и по цветове, по партийни пристрастия, по безумни идеологии, предизвиквате дразнене, което настройва в омраза българина срещу българина. Вместо съревнованието Ви да е на базата на политики и стратегии за изход от безизходицата, в която ни натикахте.


Вместо съревнованието да е за мерки и кризисни планове, Вие всеки ден се замеряте със словесна нечистопълтност и шикалкавене за измъкване от ситуацията, както и с махленско оплюване и празно говорене. Конституцията казва, че не допуска никакви ограничения на права и привилегии, но май само на хартия, защото всекидневно се натъкваме на изобилие от ромски капризи за сметка на мнозинството българи.

 

Тогава, уважаеми дами и господа, питам: Кой носи персонална отговорност за разграбената и погубена България? Кои са хората, които все още не са получили заслуженото наказание, предвид нестихващите обвинения за корупция, сива икономика, кражби, беззаконие и липса на справедливост?

 

Питам: Кой? Кой? Кой? Кой? Докога провалът на политическата система в България ще се маскира с предизборни признаци на старческа деменция и със старателна демонстрация на загуба на паметта? Защо за 25 години преход отговорните за икономическата, финансовата, социалната, образователната, нравствената, моралната, духовната и материалната капитулация на България не са осъдени на поне 100 години затвор и не копаят персонално тунела под Шипка?

 

Изглежда, уважаеми дами и господа, не сте прочели Чл. 7. от Конституцията на България, който е пряко свързан с гореизброеното: Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица. Бихте ли ми посочили как държавата отговаря за нанесените вреди? Какво е държавата?

 

Нещо мнимо ли е, извънземна цивилизация ли е, работи ли някои в нея за изпълнението на чл 7 от Конституцията на България и как? А сега отново да се върна на темата за малцинствата, като предварително заявявам, че напълно споделям, че между всички български граждани има знак за равенство и пред правата, и пред свободите, НО И ПРЕД ЗАДЪЛЖЕНИЯТА! В тази връзка питам: Колко е броят на ромите на територията на България?

 

Колко е броят на децата на ромите? Колко роми работят официално по документи в България? Колко и какви данъци плащат ромите? Колко средства - месечно и годишно, от нашите данъците покриват изплащаните на ромите социални помощи, ток, вода и други привилегии? Ако държавата забави парите на ромите, какви са последствията? Какви конкретно са заслугите и предимствата на ромите, за да получават помощи? Колко неправителствени ромски организации има в България? Колко са средствата и откъде идват приходите за издръжка на организациите им? Колко европейски програми издържат проекти, насочени само към ромската общност и малцинствата?

 

Защо 25 години интеграцията на ромите не е осъществена, след като ние финансираме порядъчно с личните си средства тази нереализирана до сега интеграция? Какъв брой от тези роми имат основно образование? Колко от децата в ромски семейства ходят на училище, след като в България основното образование е задължително!

 

Защо Отново Конституцията е нарушена, тъй като Чл. 53 казва: Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително! Кой съблюдава изпълнението на член 53 от Конституцията и как? Защо голяма част от ромите са необразовани и кой е виновен за това? Защо 25 години съдбата на България се определя от неграмони и малообразовани по време на избори? Защо в изборното законодателство критериите платени данъци и образование не са основни, за да се упражнява право на глас? При какви условия ромите ползват услугите на българското здравеопазване? Колко от ромите имат легално придобито право за управление на МПС и колко от тях имат документи за управление?

 

Също така питам: Защо от 36 члена в Глава втора от Конституцията на Република България – "Основни права и задължения на гражданите" има ЕДВА 3 за техните задължения? Какви са последиците за мнозинството от българските граждани, които не плащат своите данъци? Кой има повече права, малцинствата в България или мнозинството българи? Има ли демокрация в България и къде е тя? Това е само началото от питания, предстоят още много!

 

Цвети Кирилова, Фейсбук

® LIVENEWS.BG / Николай ГеоргиевГласувай:
41. dimat - Много пъти съм изтъквал,
18.04.2014 16:54
каква е според мен и за съжаление,според много малко зрящи с разума си българи(от българския етнос),ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА УНИЗИТЕЛНОТО ПОЛОЖЕНИЕ,В КОЕТО СА СЕ ПОСТАВИЛИ САМИТЕ БЪЛГАРИ - ПРИЧИНАТА СА,САМИТЕ ТЕ.Такава очевадна овчоватост,каквато е нашата,едва ли се намира по света.Вече 24 години собственото ни творение,политическата "класа" откровено ни мами и се гаври с нас и всичко това си остава непроменимо.ДОКАТО НЕ ПРОГЛЕДНЕМ В СОБСТВЕНОТО СИ УЧАСТИЕ,В СОБСТВЕНОТО СИ УНИЩОЖЕНИЕ,ПОЛИТИЧЕСКИЯТ СЛУГИНАЖ НА ЧУЖДИ ГОСПОДАРИ,ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ УНИЩОЖАВА.ТОВА Е ЦЕЛТА,ПОСТАВЕНА ПРЕД НЕГО ОТ ГОСПОДАРИТЕ МУ.

И политиците и циганите и разните НПО и циганозащитни организации, виреят върху нашето ,тотално обхванало ни,овчедушие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15667405
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031