Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2014 19:52 - Германски вестник: 400 наемници от "Академи" се бият срещу опълченците в Източна Украйна http://www.blitz.bg, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1065 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Частната американска военна компания се е включила в наказателна операция на Киев, която бе подновена днес  Около 400 елитни наемници от печално известната частна военна компания "Академи" участват в операцията на украинските власти срещу опълченците в Източна Украйна. Това пише "Билд ам зонтаг" като съобщава, че Федералната разузнавателна служба на Германия е информирала за това правителството на Меркел на 29 април.

image
По данни на изданието наемниците са пратени в района на Славянск. "Академи" стана печално известна заради убийствата на мирно население в Ирак, участие в контрабанда на оръжие и други престъпления.

„Тези момчета тичат като отвързани из страната и правят глупости. Няма власт над тях, така че не може да бъдат наказани, когато използват прекомерна сила. Те убиват хора, а след това някой друг трябва да се занимава с последствията. Това се случва навсякъде“, заявява през септември 2005 г. бригаден генерал Карл Хорст, заместник-командир на Трета пехотна дивизия, натоварена със сигурността на Багдад.

За това, че в боевете край Славянск на страната на украйинската армия активно участват чуждестранни наемници, по време на сблъсъците на 2 май съобщи за РИА Новости представител на силите за самоотбрана на града. По неговите думи, опълченците, които използват радиостанции, често засичат в ефир диалози на английски, свързани с воденето на бойните действия. По неговите думи "това е пряко доказателство за участието на чуждестранни граждани в наказателната операция".

В Донбас е започнала поредната активна фаза от антитерористичната операция, съобщава същевременно на страницата си във Фейсбук Дмитрий Тимчук, координатор на групата „Информациона съпротива".

„Активните действия на силите за сигурност обхващат не само Славянск, но и други население пунктове в региона, където са се окопали проруски терористи. Към момента ръководството на антитерористичната операция констатира, че началният етап на поредната фаза от операцията протича по план”, съобщава Тимчук.

И.д. шеф на президентската администрация в Киев Сергей Пашинский също заяви на брифинг, че силовата операция в градовете Красний Лиман, Славянск и Краматорск е преминала във финалната си фаза, предава Интерфакс. Очаква се това да внесе допълнително напрежение в започналите референдуми в Донецка и Луганска области.

Публикувано: 11 май 2014  Славянск, Украйна




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314013
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031