Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2014 20:50 - Съдия Наполитано: Демокрацията е дивотия? Автор: pesho
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2374 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.05.2014 10:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Позволяват ви да гласувате, защото в крайна сметка гласът ви няма значение. Няма значение за кого гласувате, защото елитът винаги намира начин да наложи своето! Демокрацията е опасна за личната свобода. Демокрацията изкривява представите на хората за исконните права и фундаменталните принципи на държавата, като превръща изборния процес в конкурс за красота (и сладкодумие на кандидатите).

Демокрацията позволява на властите да правят каквото си искат, стига достатъчно хора да се явят пред избирателните урни, вместо да протестират. Целта на демокрацията е да убеди хората, че не могат да просперират чрез създаването на богатство, а просперитетът се обвързва с кражба от другите. ... Властите ви залъгват, че политическата активност ще ви направи богати. Вярно ли е, че политическата активност не противоречи на нашата продуктивност и на миротворческите ни занимания. Политическата активност ни прави съучастници на паразитизма и унищожителните деяния, с които се занимават властите.

image

Съдия Андрю Наполитано

Уж държавите по начало са създадени, да защитават свободата на жителите си, но винаги се превръщат в политически и империалистки търговски дружества, които искат да трупат повече власт, да разширяват територията си и да затягат контрола си над гражданите. Идеята за „държавата, която се грижи за нас“, всъщност е една илюзия. Индивидуалната ни сила и културната ни устойчивост не зависят от силата на държавата, а от свободите, които имаме, въпреки държавата.

Вярно ли е, че гражданските протести, които виждаме по целия свят, се дължат именно на това, че държавните власти са неконтролируеми. Вярно ли е, че съчетанието на всеобхватна власт и демокрация води до зависимост на гражданите и разруха. Вярно ли е, че всеобхватната власт задушава човешката инициатива, а демокрацията ги убеждава, че единствената инициатива, от която човек се нуждае, е да гласува и да се примирява с всичко, което вършат властите.

Вярно е онова, което е казвал Йоско Сталин – че най-властният човек в света е този, който преброява гласовете. Най-големият тиранин в човешката история живее сред нас. Такъв тиранин винаги намира начин да наложи егоистични интереси, независимо от законите на страната и независимо от конституционните му ограничения. Този тиранин се подкрепя от мнозинството гласоподаватели. Тиранията на мнозинството се дължи на демокрацията, дори когато става дума за власт без ограничения.

Властите манипулират мненията на гражданите, за да оправдаят извършването на онова, което са си намислили. Държавните власти раздават подкупи на ключови хора, чрез пари, които не струват и колкото хартията, на която са отпечатани. Властите раздават помощи на бедните, данъчни отстъпки на средната класа и спасяват бизнеса на богатите с пари на данъкоплатците, за да държат всички ни в зависимост. Истинската република изисква не само демократични избори, но също така информирани и морални гласоподаватели, които разбират основополагащите принципи за ограничена държавна власт, икономиката на свободния пазар и божествения произход на исконните права. (Няма свободен пазар, щом парите в света са в ръцете на шепа банкери - сатанисти!! Но и международната търговия, и борсите, и търговските вериги, а и всичко друго е в техните ръце!  Г.С.)

... Нищо в държавното управление няма да се промени, независимо кой спечели изборите! ...




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28296742
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031