Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 14:57 - ЗЛАТНАТА РУБЛА - КОЗЪТ НА ПУТИН, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3169 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 27.05.2014 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Газовата сделка с Китай е най-голямата в историята на гиганта "Газпром" (но договорът пак е в долари!? Г.С.). Руският президент Владимир Путин дълго се готвеше да се създаде система за разплащания в рубли, напълно независима и защитена от долара и финансовите спекулации на крупните западни финансови институции.

 

image

След въвеждането на наказателни санкции против няколко руски банки, финансовите играчи съветват вашингтонските политици да отстъпят. От Уол-стрийт разбират, че изключването на руските банки от зоната на досегаемост не предвещава нищо хубаво. Такива страни, като Русия, винаги трябва да държат своята финансова врата отворена, за да могат могъщите финансисти периодически да ги грабят. Вашингтон спешно обяви, че въведените санкции против всички руски банки са били грешка и мерки ще бъдат предприети само против банка “Россия” за назидание за останалите. Днес, ресурсите на руската икономика са достатъчни, за да се пресекат всички сегашни или бъдещи западни спекулации, които дълго време я разоряваха: “ На сегашния етап Русия повече не бива да зависи от чужди валути. Вътрешните й ресурси я направиха непристъпна крепост за политическите машинации“, твърдят от Кремъл.

Още от 2007 година Путин се опитваше да въведе независима рублева финансова система, основана на реалната икономика и ресурсите на Русия, обезпечена с нейните златни резерви. Тази напълно мирна стъпка фактически се явява декларация за независимост, и за Уол-стрийт е равносилен на обявяване на война. Западните санкции създадоха идеална ситуация за защитна маневра, която ще пренасочи грубата сила на противника както в джудото против самия него. Което и се случва сега. Банка «Россия» ще стане първата банка, работеща изключително с рубли. Огромно изображение на златна рубла ще бъдет поставено пред зданието на щаб-квартирата на банка «Россия» като «символ на стабилността на рублата и нейната обезпеченост със златните резерви на страната», съобщи представител на банката. Фактически, открито се изказва намерение да се пресекат западните спекулации, които дълго време разоряваха Русия: «На днешният етап на развитие страната не трябва да зависи от чуждестранни валути. Вътрешните ресурси правят нейната икономика непристъпна за политически машинации». И това е само началото, заяви първият човек във ВТБ Андрей Костин: « Ние дълго време вървяхме към това – да направим рублата международна разплащателна единица. Рублата доста отдавна е станала напълно конвертируема. За съжаление, до сега това водеше основно, към отрицателни последствия – отток на капитали от страната и прилив на чуждестранни инвестиции от спекулативен характер, което съществено дестабилизираше фондовите пазари в Русия». «Занапред Русия трябва да изнася промишлена продукция и суровини – от въоръжение до нефт и газ само срещу рубли – и съответно да купува чужди стоки също срещу рубли. Само така ще можем да се възползваме напълно от всички преимущества, които ни дава една напълно конвертируема рубла“, напълно ясно обясни целите на Путин банкерът Костин.

Самият Путин поддържа създаването на новата финансова система на срещата с членовете на Съвета на Федерацията, отхвърляйки последните съмнения: «Ние трябва да защитим своите интереси, и ще го направим. Подобни системи работят, при това работят много успешно, в страни, като Китай и Япония. Те започваха изключително като национални, затворени в своя пазар, на своя територия и за своето население, а сега придобиват все по-голяма популярност». Руснаците могат да преобърнат американската икономика на 180 градуса и напълно да я унищожат. Тази икономическа ядрена бомба в ръцете на Путин, може да бъде взривена във всеки един момент. Затова и финансистите са значително по-разумни от политиците.

 

В случай, че Европа се откаже от руския газ, синьото гориво ще бъде пренасочено към Китай, заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев. Ние имаме достатъчно възможности, достатъчно газ, който можем да насочим както на запад, така и на изток. Ако допуснем най-лошото, чисто теоретично, газът, който трябва да бъде отправен към Европа, може да бъде отправен към Китай, заяви Медведев в интервю за Bloomberg.“Всяка страна или група от страни, в това число и ЕС, има право да диверсифицира доставките си. Ние обаче не придаваме на това особено значение, защото кой знае каква алтернатива на руския газ няма. Русия, като най-мощната в енергийно отношение страна, може да доставя газ не само за Европа, но и за Азия. Нас това ни устройва, категоричен е Медведев. По-рано той заяви, че Москва иска да си сътрудничи с всички региони в енергийния сектор. „За Русия са важни всички нейни партньори – и азиатски, и европейски. На никого не сме отказали. На никого няма да кажем „не. Имаме достатъчно ресурси. Дялът на Русия в световната енергетиката е около 20 %, заяви още руският министър-председател“.

 Сключиха газовия договор за 400 милиарда долара

 Руската енергийна компания „Газпром“ и Китайската национална петролна корпорация подписаха договор за доставката на руски газ за Китай, предаде Интерфакс. Договорът бе подписан в присъствието на руския президент Владимир Путин и китайския му колега Си Дзинпин. Договорът е за доставка на руско синьо гориво в азиатската страна в продължение за 30 години, а общата стойност контракта е 400 милиарда долара, стана ясно от думите на шефа на газовия гигант Алексей Милер, цитирани от РИА Новости. Милер подчерта, че това е най-големият договор, който руската компания е сключвала досега, тъй като предвижда годишният обем на доставките да възлиза на 38 милиарда кубични метра газ. Договорът бе съгласуван в продължение на няколко години, като основната спорна тема бе цената на суровината. Милер отказа да обяви пред медиите при какви цени Русия ще доставя природен газ на Китай, като посочи, че това е търговска тайна.

 

Сделката стресна европейските пазари, еврото пада

 Апетитът за риск намаля в Европа след новината, че Китай и Русия са се споразумели “Газпром” да изнася природен газ за китайския пазар, в обеми еквивалентни на износа за Европа.

Европейският съюз призова Русия да спази своя ангажимент за осигуряване на редовни доставки на газ за Европа през Украйна, докато преговорите между двете страни продължават.

Индексите в Европа се колебаят, като пазарът остава близо до най-високите си нива от началото на глобалната финансова криза насам. Както и в САЩ инвеститорите консолидират позиции в очакване на лятното рали.

 22 май 2014 15:52 | Любомир Стоименов |

Използвани са материали от руския печат и интернет



Тагове:   Китай,   САЩ,   Русия,   Европа,   газ,   долари,   рубла,


Гласувай:
2



1. zaw12929 - БАВНО, ПОЛЕКА РУСИЯ ЩЕ УСПЕЕ- СЕГА Е ...
27.08.2015 06:46
БАВНО, ПОЛЕКА РУСИЯ ЩЕ УСПЕЕ- СЕГА Е РЕД НА ПУТИН ДА НАСТЪПИ И ТЕ ГО ЗНАЯТ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ГО СВАЛЯТ И ДА ЗАВЛАДЕЯТ РУСКАТА ЗЕМЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28363115
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930