Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2014 19:56 - Демократичната идея за “нация” е шизофренична, epochtimes-bg.com, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2705 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 01.06.2014 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес има голямо объркване между термините нация, народ и националност. То е създадено умишлено и е плод на чудовищен план за социално инженерство, който се прилага в България от деситилетия. Втълпяването, че различните етноси населяващи нашата територия съставляват българската нация, има за цел туширането на всякакви съпротивителни сили срещу мултикултурулизирането й (разбирайте обезличаването й), още в зародиш.

image image
Станишев, Сорос и Ромското включване. Снимки: razkritia.com
image"Бъдещето не принадлежи на всички" – интервю с Джордж Сорос

- Да разбирам ли, че вие работите за един глобален свят, или както е популярно в конспиративните теории за “Нов световен ред”?

- Разбира се . . .

.................................................................................

Защо смятам идеята за демократичната нация за шизофренична, ще се опитам да обясня в следващите редове.

Според официално приетите термини и политкоректното им значение, думата “нация” следва да обедини всички хора населяващи територията на определена национална държава. С една дума, “нация” се приравнява на “гражданство”. Българин бива наричан всеки човек с български паспорт, без значение от произхода му. Това обаче е дълбоко погрешно, защото нацията включва хора, които са еднакви по произход и по култура, най-общо. Най-важното за това дали дадена група принадлежи към нацията е дали останалите членове на нацията я припознават, като част от общото цяло. Също така, дали самата група се припознава, като част от общото цяло.

Нека разгледаме понятието “българска нация”. Първо, трябва да се отбележи, че по нашите земи понятията “нация” и “народ” са просто синоними, които се различават помежду си по това, че при “нацията” имаме и национална държава със съответните си политически и икономически характеристики. Народът ни съществува и се нарича “българи” от хиляди години, като известна част от тях е прекарал под чужда власт. Значи ли това, че българите са били част от османската нация, или пък че след Освобождението, българите останали в неосвободените български земи са станали част от турската, гръцката, румънската или сръбската нации? Не разбира се, сами разбирате колко абсурдно звучи едно подобно твърдение. Тогава защо обратното да е вярно и различните етноси живеещи на наша територия да са част от нацията ни?

Българите, които пък по една или друга причина, не живеят на територията на националната ни държава, никога не са губили народностното си чувство и принадлежността си към българския народ/нация. Известни са случаите през Балканската война, когато българи мобилизирани в турската армия са дезертирали и са се присъединявали към българската. Това говори достатъчно добре за тяхното народностно/национално самосъзнание. Известни са борбите за свобода и независимост на поробените ни братя в съседните нам държави. Следователно, без значение в коя държава се намират, българите по кръв, дух и самосъзнание са част от българската нация.

В същото време, не е трудно човек да види как останалите етнически групи, населяващи територията на държавата ни, не се чувстват като част от нашата нация. И разбира се, ние не ги възприемаме като част от нас. Често не говорят добре езика ни, не изповядват официалната религия на държавата, не празнуват много от празниците свързани с възраждането на държавата ни. Замислете се, колко хора от турски или цигански произход познавате, които празнуват 3-ти март, качили са се поне веднъж на Шипка, поднесли са поне един път цвете пред паметника на Апостола и т.н. Дори и да има такива, аз лично не съм ги срещал и не познавам. Нормално е, етническите турци с развито турско национално самосъзнание, да не желаят да празнуват победата ни над тях. Нормално е, повечето различни етнически групи да не се чувстват част от българския народ, да пазят собствените си традиции, собствения си фолклор и религия. Но бидейки културно, етнически и расово различни от нас, няма как да бъдем едно цяло – нация, с общо минало, настояще и бъдеще.

От всичко написано до тук, може да се направи само един извод – към българската нация могат да принадлежат само и единствено етнически българи с българско самосъзнание. Всяко друго твърдение е либерална пропаганда и лъжа. Изключение може да има само в случаите, в които хората от чужд етнически произход, но от европеидна раса, са напълно асимилирани и приобщени към нашия етнос. Расовата характеристика е важна, защото един условно “бял човек” би бил възприет много по-лесно от общността, отколкото един мулат.

Демократичната идея за “нация” е шизофренична и несъответстваща на реалността. Мисля, че всеки патриотично настроен българин трябва да е наясно с това, да обръща внимание, и да се опитва да разяснява, че демократичното разбиране е грешно, пропагандно и не бива да се употребява.

От един Етнически Българин

nreporter.info


Григор Симов:
Всъщност, не само при демокрацията, но и при национализма, разбирането за "нация" е същото, защото такава е самата идеология на национализма. Защото така са го измислили авторите на всичките политически идеологии - евреите! Защото именно за тях така е най-удобно.
Затова трябва да спре да се употребява дамата "нация" и да се използват недвусмислените наши думи:  народ и народност; български народ и българска народност! Същото се отнася и за "националист" и "национализъм"! Защото това са чисто интернационални, еврейски термини, еврейска измама, която създава много повече объркване, нанасят много повече вреда на собствената народност, – народността, на която "националистите" си мислят, че служат!?




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Правилно!
02.06.2014 17:52
Точно така е! Видяхме що за "националисти" са атакаджийте...
цитирай
2. silentfuture - Чифути значи кучета
28.11.2014 20:13
Вижте на Сорос ушичките и лицето като цяло.Подобни ушички щръкнали и подобни лица имат почти всичките ни политици,при жените поради дълги коси се вижда по-трудно.Четете и разпространяваите,евреите са врагове на българите и бялата раса,целта им от векове,но силно от десетилетия е физическото ни унищожение,но без директни военни действия.Това е така,защото при една класическа война първото нещо,което става е населението на дадена таритория да се раздели от другите малцинства,коренното население се обединява и истинският патриотизъм избуява.Евреите не могат да допуснат истинска война,не и ако не е световна.Милошевич излезе гении,директно атакуваха Сърбия и тя пострада доста,но трябва две поколения военни да умрат и още сто години поне за да могат да промият мозъците на българите там (сърби).Само световна война решава въпросът за еврейският нов световен ред,за да умрат достатъчно милиони от всички бели народи.Тази "световна война" отново ще бъде почти и само там,където има бели народи,както и миналите пъти.
Войната се явява най-ужасното,но и най-прекрасното нещо за един народ.Горе казах защо е добра,а защо войната е лоша знаем всички хора-тя носи разрушения и жертви,които са много повече от нормалното по мирно време и често води до отнемане на територии и население.Лобизмът за Ислямът от евреите е защото и физически а оттам и душевно националностите,които го изповядват си приличат по циганският си манталитет,а обрязването прикрива евреите сред мюсюлманите супер лесно.Сред еднонационална страна от бяло население,в мнозинството си християни те нямат шансове.И да не забравяме спасителният расизъм,срещу който те се борят,това е защото само расизмът може да пребори враговете на българите и на всички бели народи.
Затова и евреите предвидливо започнаха да създават фалшиви националистически партии,в България пример е Атака,Волен Сидеров си е мангал,но по прилича на еврейче прикрито,Йобик в Унгария също се оказа "антисемит",но евреин.Като Мики Маус са сладурите,гледаите ги :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28372525
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930