Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2014 13:14 - ТАЕН ДЪРЖАВЕН ОРГАН УПРАВЛЯВА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА СТРАНАТА Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3326 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 04.06.2014 13:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В България съществува таен орган на държавна власт. И това не са службите за сигурност и разузнаванията. По-таен и от тях орган носи наименованието Единен орган за управление на подземните богатства. Нека сме щастливи, че поне названието му е публично!

С решение № 3395 от 21 май 2014 г. по адм.д. № 12163/2013 г. на Административния съд – София град, 24-ти състав, е отхвърлена жалба срещу отказ на главния секретар на Министерството на икономиката и енергетиката да предостави достъп до обществена информация. Със заявление от есента на 2013 г. гражданин е поискал от министерството изключително простичка информация – кои са лицата, влизащи в състава на споменатия орган за управление на подземните богатства и длъжностите, които заемат. Отговорът е разтърсващ – исканата информация представлява защитени лични данни. Отказът е оспорен пред съда с мотивирана жалба, в която се поддържа, че личните данни на лицата, заемащи публични длъжности, са с много по-занижена степен на защита от тези на частните лица /Решение на Конституционния съд № 4/26.03.2012 г. по конст.дело № 14/2011 г./, че не е допустимо да съществуват анонимни държавни органи и че е налице надделяващ обществен интерес с цел осигуряване на прозрачност на този орган /§ 1, т.6 от Допълнителната разпоредба на ЗДОИ/.
Административният съд не приема тези доводи и намира отказа за законосъобразен. Според постановеното решение, „така поисканата информация не касае данни за обществения живот в страната, нито данни за дейността на задължения по закона субект, а се отнася изцяло до лична информация, касаеща само и единствено лични данни за определени физически лица”. Също така, съдът намира, че наистина лицата, заемащи публични длъжности, се ползват с много по-занижена защита на личните данни в сравнение с останалите граждани, „но това не означава, че достъпът до личните им данни е в предмета на регулация по ЗДОИ, чиято цел е да осигури информираност на гражданите относно дейността на задължения субект …”
Тъй като органът на власт в едно министерство например е министърът, в общината е кметът и т.н., то остава неясно какво разделение прокарва съдът между органа на власт и персоната, която изпълнява тези функции. Означава ли това, че може утре да имаме и анонимни министри /може да се гласуват на закрито заседание на Народното събрание/? За съжаление, за пряко избираемите длъжности ще бъде много трудно да се осигури необходимата защита на личните им данни, тъй като се явяват на избори и често участват в публичната избирателна кампания.
Разбира се, едва ли е нужно да се казва, че в демократичната държава лицата, заемащи публични длъжности, са публични. Имената им са обществено достояние, а не защитени лични данни. Те са длъжни да се отчитат пред гражданите и лично да обясняват действията си. Кой е орган на власт и кой влиза в състава на орган на власт е информация, която следва да намерим и обикновено намираме в интернет страниците на институциите, заедно с биографиите /и то не само в развитите страни, но вече и в България/. Съвременното законодателство, свързано с прозрачността, е достатъчно напреднало и предвижда публичност не само на имената, но и на имуществото и доходите на лицата, заемащи висши държавни длъжности, на декларациите на държавните служители за конфликт на интереси, на принадлежността на лицата, заемащи публични длъжности, към бившата Държавна сигурност. Според създадената в периода 2000 – 2014 г. съдебна практика не представлява защитени лични данни и следва да се предоставя по ЗДОИ информацията, свързана с:
- длъжността и името на дадено длъжностно лице /Решение по а.д. № 6700/2007 г. на ВАС, пето отделение/,
- участие в комисии / Решение а.д. № 8102/2011 г. на ВАС, пето отделение/,
- изпълнение на служебни функции / Решение а.д. № 8452/2005 г. на ВАС, пето отделение/, като например командировки, както и съответните разходи за тях / Решение а.д. № 8452/2005 г. на ВАС, пето отделение /,
- образованието и квалификацията на държавни служители / Решение по а.д. № 3505/2006 г. на ВАС, петчленен състав/ ,
- трудовия стаж / а.д. № 3505/2006 г. на ВАС, петчленен състав / и др.
Впрочем нищо чудно, че гражданите проявяват интерес да научат нещо повече за Единния орган за управление на подземните богатства. Според принципа за върховенството на закона, държавните органи и техните правовмощия са изброени в Конституцията и законите. Въпросният Единен орган за управление на подземните богатства обаче не се среща в законодателството. Загадъчната институция е оповестена единствено на интернет страницата на Министерството на икономиката и енергетиката в следния текст:
От 01 март 2011 г. е създаден и функционира Eдинен орган за управление на подземните богатства в страната. Той обединява дейността и функциите, осъществявани до този момент от трите държавни институции – Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. (http://www.mi.government.bg/bg/pages/about-ubgur-105.html )
От по-нататъшното съдържание на статията се установява, че „митичният орган” е започнал работа по 1100 преписки за разрешения за концесии и към края на 2012 г. са останали само около 100 процедури за търг или конкурс. Макар анонимен, държавният орган явно е ефективен. И се оказва, че може би никога няма да узнаем кой е свършил работа по 1000 концесионни преписки за една година и продължава да работи по неясно колко през следващата. След като е всеизвестно, че секторът на концесиите в областта на подземните богатства обхваща значителен финансов интерес, е наистина необяснимо, че главен секретар и съдия, чиито имена са публични, скриват имената на длъжностни лица, вземащи решения вероятно за милиарди левове.
Решението на административния съд подлежи на обжалване. Можем да се надяваме, че тази странно възникнала практика ще бъде коригирана, както през 2013 г. Върховният административен съд отмени друго решение на АССГ, според което политическата принадлежност на народните представители била защитени лични данни. Нека също така си пожелаем завинаги да престанат да съществуват „единни” или други органи на власт, чиито правомощия не са описани в закон, но затова пък управляват огромни обществени средства.

  ..............
И правилно е постановил "назависимият" им съд!
– След като има тайно световно еврейско сатанинско правителство, ще има и тайни местни дяволски органи за управление – на "добитъка", или "гойим" - по еврейски!
И точно това е тя - прехвалената им еврейска демокрация: демагогия, измама, насилие, мафия, масонство, корупция, диктатура, мизерия, деградация - тотално унищожение!

Г.С.

 Гласувай:
21. jelezov - Гласувах отрицателно, само заради ...
06.06.2014 11:26
Гласувах отрицателно, само заради послеписа на Григор Симов. Защо? Защото той, със своя патологичен антисемитизъм (юдофобия), прави грандиозна услуга на истинския виновник - капиталистическият обществен строй - за всичките беди на човечеството, които той може би истински осъжда. Капитализмът нито е изобретение на евреите, нито е идентичен с тяхното обществено битие, нито е по определение лош. Той просто е необходим етап от постъпателното развитие на човешката история. Негови са заслугата са всичките блага на съвременната цивилизация, както и вината за всичките социални злини, които човечеството е изтърпяло и продължава да понася, в това число и заплахата за самото му физическо оцеляване. Който не разбира тази вече очевадна истина и продължава да търси виновниците там където ги няма, е или реакционер или глупак, трето няма.
цитирай
2. fascindoo - блаженни са вярващите, че няма
06.06.2014 18:51
тайно световно правителство, или
по-точно - ОБЛАЖЕНИ са.
Който не разбира тази вече очевадна СВЕТОВНА истина или не чете, или е комунист, или е евреин, или просто е глупак безмозъчний! Пето няма.
цитирай
3. grigorsimov - – Продължение на мисълта на fascindoo:
06.06.2014 21:23
– ..."или е комунист, или е евреин, или просто е глупак безмозъчний", – или, най вероятно, и трите, едновременно!
Вярно, може да обидя човека, – но понеже става въпрос за изключително важни неща, или - за най-важния въпрос, затова си позволявам такъв - предизвикан коментар!
цитирай
4. vgmarinov - Кой е виновен за злините, които ни постигат?
09.06.2014 21:47
[quote=jelezov] "...Григор Симов ... със своя патологичен антисемитизъм (юдофобия), прави грандиозна услуга на истинския виновник - капиталистическият обществен строй"

Съгласен съм със Вас, че моя приятел Григор Симов преувеличава като мисли, че всички злини, които ни постигат, се дължат на евреите. Също, че такава заблуда в действителност критично помага да се прикрие истинския виновник. Обвинявайки за това "капиталистическият обществен строй" обаче показва, че Вашето мислене продължава да е замърсено от отровата на комунистическата измама. "Историята" е била, и сега също би трябвало да бъде, описание и анализ на миналото, а не някаква свърх-естествена сила, диктуваща появяването на капиталистически или социалистически "строеве". Това е в същност есенцията на комунистическата измама, пакетирана като "наука", която разкрива тайните на "Историята". Много автори, анализиращи комунистическата измама, я характеризират като "най-великата измама на всички времена".
Сигурно у Вас възниква въпроса, ако не е "капиталистическия строй", то кой е този истински виновник, който така успешно прехвърля вината върху евреите? Причината Григор, а и много други, погрешно да винят евреите като такива, е че на повърхността, всички злини в нашето време са организирани и финансирани от шайката около Ротшилдите, наречена от американския президент Андрю Джаксън "гнездо на пиявици", които поне се представят за евреи. Тази шайка създава комунизма, национал-социализма и ционизма, всичките бивайки "социални системи" носещи огромни печалби на шайката. Не само организаторите, но и мнозинството от изпълнителите по осъществяване на тези пъклени "системи" също са евреи. Когато Троцки, подготвен и изпратен от банкера Яков Шиф (роден в къщата на Ротшилдите във Франкфурт), заминава с кораба Християния от Ню Йорк за Петроград през март 1917 г., само с джобни пари $10,000, да организира революция в Русия, той е придружен от банда евреи мафиоти от долен източен Манхатън (района на улица Деланси и Уилямсбърг мост). Интересно че еврейска мафия съществува в Ню Йорк дълго преди италиянска такава да се появи през 20-те години на миналия век. Но медиите, обслужвани на върха главно от евреи, само говорят за италианска мафия. Когато бандата пристига в Петроград, те стават преторианска охрана на Ленин, който скоро също пристига там. Тъй-като те не говорят руски, са представени като "латвийски стрелци". Те спасяват кожата на Ленин, като побеждават въстанието на социал-революционерите, с ултра модерно оръжие, предоставено им от Шайката. Друго пъклено дело извършено от евреи е, че след Втората Световна Война, също дело на Шайката, състава на държавните сигурности в Полша и балтийските страни е почти 100% евреи.
И все пак, мнозинството Богу уважаващи евреи нямат нищо общо с тези пъклени дела. Да не говорим, че поголовно избиване на евреи не води до разрешаване на проблема. В същност, ориентирането на нацистите към унищожаване на не-богатите евреи им е подсказано от техните финансисти - Ротшилдите, с цел днес тяхните лакеи да използват обвинението в "анти-семитизъм" срещу всяко ефектно разкритие на ролята на Ротшилдите. По време на Втората Световна Война, Ротшилдите и други активисти на Шайката, си живеят спокойно в тяхните замъци из Европа, необезпокоявани от "анти-семитите".
Освен несправедливото стоварване на вината върху невинни евреи, забележително е че много от борците срещу "Световната Конспирация" на Шайката, които посвещават и често жертват живота си, са евреи. Като най-виден от тях бих споменал Aaron Russo. Но най-интереснато в тази конспирация е, че над Ротшилдите има друг слой на власт. С други думи, под тях има още по таен Център на власт. Те са само изпълнители на указанията и банкери на този Център. Конспирацията е като глава лук или като масонска ложа или комунистическа партия. Обелваш връхния лист а отдолу се оказва също глава лук. Последни разкрития показват, че Ротшилдите не са на върха на властта или на дъното на конспирацията. Тук показател е мъдростта "следвай парите". При комунизма в България парите от безмилостната експлоатация на народа отиваше в държавния бюджет. А кой контролираше държавния бюджет? В дъното беше банда продажни разбойници.
Karen Hudis работи 20 години като адвокат на Световната Банка. Това ѝ дава възможност да проследи къде отиват парите, които се ограбват от американците под формата на данък общ доход. Оказва се, че 100% заминават за Лондон, като наем за напечатаните, или къмпюртърно създадени от нищо, долари от Федералния Резерв. След това, обаче, 60% заминава, за голяма моя изненада, за Ватикана. Това става съгласно старинно споразумение между Англия и Ватикана. Дълги години е известно, че Ватикана има своя държавна (по-скоро над-държавна) сигурност. За това е използван Йезуитския Орден. Папата е марионетка със свои желания, нещо като Обама. Но това, че Шайката на Ротшилдите запазва само 40% показва кой дърпа конците. Нашата съдба се определя от хора, които ние изобщо не знаем. Това е то Световна Конспирация!
цитирай
5. jelezov - Няма да коментирам коментарите. ...
11.06.2014 23:03
Няма да коментирам коментарите. Нормалните читатели, ако случайно попаднат в този блог, ще разберат за какво става дума.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 24216333
Постинги: 4022
Коментари: 7100
Гласове: 8060
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728