Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2014 09:14 - Военният министър на Украйна се договаря с главния прокурор Ярема как да потушат капитански бунт, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 02.07.2014 09:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Хакери от Кибер Беркут твърдят, че са успели да разкрият кореспонденция между хора от висшия ешелон на властта в Украина. От нея могат да се направят изводи за отношението към бойците, които те пращат да воюват с опълченците и от зреещия във войската бунт, пише vesti.ru.

image Михаил Ковал Разсекретената кореспонденция от 20 юни е между министъра на отбраната Михаил Ковал и генералния прокурор на Украйна Виталий Ярема. Това не е първият път, в който изтича информация за зреещ бунт сред войската. Клипчета, в които военни се обръщат към властта, недоволни от условията на служба, вече се появиха на няколко пъти в Интернет. За последно украинската телевизия излъчи репортаж, че бойците от националната гвардия се оплакват от бракувани бронежилетки, през които лесно могат да преминат куршуми или от плесенясал хляб, който са принудени да ядат.

В края на юни властите в Украйна официално съобщиха, че от редиците на Министерство на вътрешните работи са били уволнени почти 17 хиляди милиционера заради измяна на дълга.

От „Кибер Беркут” твърдят, че в разговора, Ярема и Ковал обсъждат някакъв „бунт на капитаните” – тези, които не искат повече да взимат участие във военни операции в Донбас. Ето и откъси от самата кореспонденция:

Ковал: Ти чу ли за войската?
Ярема:
За революцията на капитаните ли? Да, в течение съм. Какво мислиш за това?
Ковал:
Имам неколко идеи. С войската ще постъпим както обикновено. С капитаните обаче трябва да действаме по-твърдо. Ярема: Ще ги уволним ли?
Коваль:
Имам и други идеи. Основно с роднините.... ти разбираш къде. Ще ги обявим за врагове на Украйна, сепаратисти и т. н.
Ярема:
Не се ли боиш от последствията?
Ковал:
Не, те няма да могат да се организират. Така или иначе войниците няма да тръгнат след тях. Ще им обещаем демобилизация няколко месеца по-рано. Ще поработим и със семействата както обикновено, това ще е достатъчно.
Ярема: Само да не хукнат за паспорти като Беркут...
Ковал: Не, няма, ще включим и гвардията. Да стегнат офицерските к...ви, да не ритат много."

След тази фраза следва цитат от Ярема с не много парламентарен изказ, от който става ясно какво ще направят с президента Петро Порошенко, ако не бъде изпълнен планът им. „Ще го изпратим в Антарктида при пингвините”, пише прокурорът на Украйна.

По-рано в Мрежата се появи преписка на министъра на вътрешните работи Арсен Аваков.

През юни пак от „Кибер Беркут” беше разсекретена кореспонденция между Ярема, американския консултант по икономическите въпроси Дейвид Милз и Арсений Яценюк. Тогава една реплика на Ярема скандализира страната. „Мюлер ще почака”, заяви той, коментирайки въпрос за плащането на руския газ. Фразата всъщност бе индиректна препратка към Щирлиц и филма „17 мига от пролетта”. /БЛИЦ



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28353305
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930