Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2014 18:04 - Циганите, "защитниците" им, властта, законът и - истината Автор: drugi
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1103 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След трагедията в Аспарухово много хора започнаха да се упражняват в опит да кажат нещо смислено по темата. Само че от всички, имаше един, който се осмели да посочи много от причините, като каже много истини с истинските им имена. И този човек беше подложен на безпрецедентна атака от всички "човеколюбители". Защо? Защото истината не само, че боли, ами когато някой я каже, изведнъж се оказва, че много хора не са си свършили работата.
Очевидната истина е, че тези, дето се опитват да интегрират циганите, не само че трябва да си върнат заплатите, ами трябва и обезщетение на държавата да платят. Защо?
Защото след десетилетия на интеграция и подход, ромите са все по-неинтегрирани. У много от тях е дълбоко вкоренено "правото" да игнорират законите и да гледат само себе си? Неприятен резултат, който е постигнал със съвместните, концентрирани и интензивни усилия на всички човеколюбци на заплата воглаве с БХК. 
От първия път, когато чух, че някой е решил да оправдае финансово съществуването на такава организация, постоянно се намирам под впечатлението, че вождовете търсят най-отрицателните и рушителни обществото каузи, които да защитят.
Например, цяла кохорта скъпоплатени и високоуверени кадри щурмува някое РПУ и медиите и съобщава, че този или онзи, дето е разбил еди колко си апартамента незабавно трябва да бъде пуснат на свобода, защото е от нам си кое малцинство и имал права. И ... полиция, медии и т.н. чинно слушат, защото скъпите костюми им всяват страхопочитание. Слушат и докато се подчиняват съвсем забравят, че човешки права имат не само престъпниците, ами и жертвите на престъпления (включително когато са от същото малцинство).
В друг случай ударното звено на бригадата започва да облъчва обществото и администрацията, за да стане ясно, че незаконните постройки в не знам си кое гето трябва да бъдат оставени. И докато контролните органи толерантно козируват, никой не се замисля колко е равнопоставен този, който си е ангажирал архитект, извадил акт строително разрешение и реализирал строителство в съовтетствие със закона
(включително когато са от същото малцинство).   Какъв е резултатът е очевадно за всички:
Защитаваните развиват усещане на недосегаемост и имунитет.
А за другите, дето спазват правилата остава горчивият вкус от това, че са будали, защото са се напънали да спазват закона.
Не знам дали човекоправниците си нямат понятие от елементарна психология, или пък го правят нарочно, но резултатът е един:
тези, които уважават закона (независимо от кой етнос са) са дискриминирани и унижени.
А тези, които смятат, че законът е ненужна врата в полето получават мотивация да търсят нови простори на наглостта си - знаят си, ако се издъни нещо, нали са от нам си коя общност, все някой ще ги защити.
Та, следвайки този поток на мислене, разни люде в Аспарухово са си строили къщи, без да имат строителни разрешения и други книжа. Същите люде, без да са подали документи и да са получили разрешителни, надменно игнорирайки закона, са осекли и горите. И ... в един момент когато бясната сила на природата дойде, се оказа, че са допринесли за ужасната трагедия в Аспарухово.
След 13 жертви никой, ама никой (от администрацията, на която се плащат заплати от данъците на тези, които не получават защита от БХК) не се сети да потърси причинната връзка, още повече, че Костадин Костадинов я беше посочил години преди това.   Не стига това, ами на опашката за помощи, които всички ние платихме със SMS-те си, се наредиха хора, които не са пострадали и осъществиха едно практическо мародерство в мирно време. БХК си затраяха, че едни членове на мналцинство крадат от помощите на други членове на това общество, но ... затаената им енергия се изля с цялата си платена тежест върху човека, който зададе простичките въпроси, които парят на устните на всички (вкл. и на членовете на малцинството, които спазват закона): КОЙ допусна това мародерство? И защо тези мародери го правят?
Защо го атакуваха ли? Ами много просто? Защото за разлика от тях, Костадинов търси причината за проблема и иска да се стигне до реален резултат

Всеки има право да си изкарва парите, ще кажете Вие. Така е, ще се съглася аз. Ама пък и аз имам право да не харесвам хората, които си изкарват парите по подобен (престъпен) начин.

Властта не я е еня. От повече от година огромната част от чиновниците я карат по инерция и ич не им дреме какво се случва. Заплатата върви. А на данъокплатците ... майната им.

Законът?
Законът го уважаваме тези, които искаме да видим България, каквато е в мечтите ни. Законът казва, че ВСИЧКИ български граждани имат равни права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Само че когато властта си трае, а БХК е против, защитници на закона оставаме само тези, които обичаме Родината си, независимо от кой етнос сме. И именно затова сме толкова "харесвани".
Много хора биха се уплашили. Много, но не и ние. Истинският българин не се страхува от гласовити душици на заплата. Истинскитя българин знае, че българският дух и законът са непобедимото оръжие...



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28355318
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930