Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2014 23:01 - БНБ-банков Юдомасонски обирджийски маскарад (Г.С.), Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1806 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 11.07.2014 23:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Петя Владимирова
НЕОБРАТИМ ИНСТИТУЦИОНАЛЕН СРИВ 
Поне три момента от изявлението на Управителния съвет на БНБ, навеждат на извода за приключена държавност в България.


image Петя Владимирова    image

Иван Искров


Първият: От Корпоративна търговска банка (КТБ)  "липсват, а по-вероятно е да са унищожени в дните преди квестурата, съществени части от кредитните досиета за кредитен портфейл в размер на 3.5 млрд. лв.
  Значителна част от този портфейл сочи за много голяма свързаност между длъжниците й с мажоритарния акционер г-н Цветан Василев."

Въпросът: Освен че в тези редове БНБ се опитва да маскира признанието си за източването на КТБ и колко голям е проблемът, е важно да се знае и с кого е свързана "незначителната част" от липсващите кредитни досиета? Щом липсват, значи не може да се установи кои са длъжниците ли - това ли иска да съобщи гуверньорът на централната банка? Сред липсващите досиета ли е например и онова, в което е документиран кредитът, осигурен на фирми, свързани с Делян Пеевски, за откупуването от ВТБ  на "Булгартабак холдинг"!  Защо - според изявлението  - налице са досиетата, с които се доказват задълженията на фирмите свързани с Цветан Василев, а липсват онези /ако липсват/,  доказващи задълженията на Пеевски?

Вторият момент:
"На 19 юни тази година – само ден преди Корпоративна Търговска Банка да бъде поставена под специален надзор, чрез трето лице са изтеглени и предадени срещу разписка на мажоритарния собственик на Корпоративна Търговска Банка 205 887 223 левова равностойност в брой, предимно в евро."

Въпросът е: Къде са тези пари, щом са изтеглени в брой? Цветан Василев със себе си ли ги е изнесъл и как? Спали ли са ДАНС, МВР, чийто министър днес раздава присъди по изпечения образец на предшественика си? И защо управителят на БНБ се е нагърбил със задачата да съобщава на публиката и криминалните сензации, а не шефът на ДАНС, чието задължение е да разкрие къде са отнесени парите?

Тази част от съобщението на Искров е предвидена и за друго - да залее масовата публика, читатели на вестниците на семейството, други жълти медии. И докато всички цъкат как изглеждат, колко тежат, как се пренасят толкова милиони в брой, важните въпроси и отговорните да бъдат затиснати под "чувалите", с които избягал Василев (това съобщава в съботния си брой "Телеграф" - вижте снимката). 
image

Преглед на оригинала
 Първа страница на вестник "Телеграф" - от вестниците на семейството на Делян Пеевски за събота - 12 юли

[Телеграф]


Третият момент: По сега действащия закон "правата и отговорностите за функцията банков надзор са вменени единствено на ръководителя на управление "Банков надзор" (Онзи същият Цветан Гунев, който беше подведен под отговорност от прокуратурата още в средата на юни, преди да са влезли квесторите на БНБ в банката, за да установят какво е състоянието й! Това е впрочем е най-същественият и дискредитиращ щрих, говорещ за сценарий в сагата КТБ.) 

Въпросът е: Как прокуратурата разбра какво е състоянието на КТБ, за да подведе под отговорност подуправителя Гунев, преди да са влезли квесторите в банката?

Няколко детайла за размисъл:

- Тъй като кредитни досиета дори и да изчезнат /което здравият разум изключва/ има кредитен регистър, от който могат да се видят всички задължения и обезпечения;

- Също така още на 13 юни прокуратурата съобщи, че е призовала за разпити мениджмънта на КТБ, от което можем да предположим, че кредитните досиета са изискани и поети от прокуратурата (не е нужно да ни го казва Цветан Василев от Виена);

- Прокуратурата още тогава се обозначи като играч на терена на конфликта Пеевски-Василев на страната на "корпорацията Пеевски", най-малкото чрез ареста на тримата, които се канели да убият Пеевски;

- 205 милиона лева не могат да бъдат изнесени без съучастие на държавна институция;  

Изводът е катастрофичен:

БНБ бе срината днес до примитивно-пропагандна слугиня за изпълнение на сценарий

за невръщане на задължения, които ще бъдат покрити от държавата, за да бъде обслужен политико-икономически кръг, който се кани да продължи да управлява България. Управителят на БНБ Иван Искров пожертва авторитета на БНБ - централната банка на Третата българска държава, чийто престиж е пазен и оцелявал 135 години, с едничката цел да опази гуверньорът поста си. А най-забавният - травмиращо-забавен! - елемент от буфосинхронадата на гуверньора Искров и Управителният съвет (мълчанието на агнетата) е

твърдението за унищожените досиета, което трябва да отклони вниманието от участието на прокуратурата в криминалната сага!

Когато такъв позор ни се демонстрира без капка свян не от някой политически водач, а от управителя на най-независимата сред независимите институции на държавата, каквато би следвало да е БНБ, питаме се втрещено какъв ли трябва да е залогът...

И когато в сценария участва и другата най-безпристрастна сред безпристрастните институции, блюстителката на върховенството на закона, каквато би следвало да е прокуратурата - забравете за държавност. Тя е срината. Необратимо.



Гласувай:
1



1. dimat - В цялата тази невероятна клоунада,
12.07.2014 20:10
която се разиграва вече 24 години,най-ужасяващо е поведението на самия народ -поведение на една механична сбирщина от малодушни,уплашени ,отчаяни и най-важното,немислещи овце.Поведението на управляващите от всички партии и институции е огледален образ на това на овцете.няма нищо чудно,че държането им е така арогантно и нагло.Просто,те знаят,че овцете отново,за кой ли път ще наведат глава и мълчаливо ще приемат всичко,което им се поднася И КОЕТО ПРЕДСТОИ ДА ИМ СЕ ПОДНЕСЕ.
Кражбата в банката можеше да си продължи кротко и ефективно,ако "нещо" не е предизвикало нейното осветляване.Тя беше шамар,за да се види реакцията и подготви следващ,още по-голям такъв.Какъв ще е той,ще се види скоро.Много е вероятно да се приложи някакъв вариант,на "твърда ръка",елемент от "новият световен ред,който след като мине,ще започне прилагането му и по други места.

Всичко зависи от "народа" - има ли го,или го няма.По-скоро,второто.Дано съм лош пророк и ставащото премине само като лош сън.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317766
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031