Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2014 17:44 - Експерт нарече фалшификат снимките с уж извозваните в Русия установки „Бук”, Автор: worldissue
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1358 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разпространените в украинските медии видео и снимки (на сайта: vz.ru), съгласно които бойците на опълчението уж са превозили комплекс „Бук” на територията на Русия не отговарят на истината, заяви експертът на Фонда за открита нова демокрация Виктор Леванов.

Става дума за снимките, на които се виждат ЗРК „Бук” на градска улица. Подписът под тях гласи, че установките се транспортират от Украйна в Русия.

„На снимките се вижда банер с надписа „Автосалонът на Днепропетровска, блок 34”. Това е гр. Красноармейск, в момента намиращ се под контрола на украинската армия, но не и на опълченците. Съответно, там няма как да попаднат опълченци”, казва експертът, предава агенция РИА «Новости».

Той отбеляза, че опълченците не контролират Красноармейск от май насам.

По-рано американското разузнаване, не съобщавайки подробности за получената информация, заяви, че Москва в последно време уж е доставяла на украинските опълченци съвременни системи за противовъздушна отбрана (ПВО), а после ги е прехвърляла обратно в Русия.

Освен това вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков публикува в своя акаунт във Facebook видеозапис, в който в петък сутринта, 18 юли, уж е бил фиксиран влекач с ракетния комплекс, движещ се към руската граница. Аваков отбелязва, че комплексът е с една ракета по-малко. Украинският министър изказва предположението, че именно с този комплекс е бил свален малайзийският Boeing.

Както пише Ridus, украинските СМИ разпространиха колажи, на които са изобразени две установки «Бук». Легендата под снимките твърди, че са заснети по време на пресичането на украинско-руската граница.

Картинката се явява стоп-кадър от един от видеозаписите, може да се забележи названието на  предприятието наблизо – Сталь-снаб. Това предприятие се намира край гр. Старый Оскол, около ст. Котел. Котел и Старый Оскол се намират много далеч от мястото на катастрофата на полет MH17, а най-близкия голям украински град е Харков (не е зает от опълченците).

Обаче тэзи „Букове” минават край банер, на който е изписан адреса на автосалон в град Красноармейск, на 11 май преминал под контрола на силите на АТО. Не е изключено, че във видеото наистина е установката, която свали Боинга, но тя принадлежи на Украйна, а не на Русия или на опълченците. На екрана се вижда Бук с бортови номер 312. Обаче е известно, че машина с такъв номер принадлежи на Украйна. Тя се „разкри” по време на мартенската ротация на украинските войски край Горловка.

Ако се погледне картата на маршрута на сваления самолет, ще видим необичайна картина: той летя именна над това място, а след това пое точно натам, където по-късно се разби.

Малко по-рано в интернет бе пуснато видео с две предполагаеми машини (уж „Букове”, скрити под брезент, но да се определи с точност съдържанието им е невъзможно).

vz.ru, 20/07/2014




Гласувай:
3



1. olivie - Аха
20.07.2014 18:36
Интернет потребителите хванаха Киев в лъжа /видео/
20 Юли 2014 | 18:13 Прочетено39

/КРОСС/ Интернет потребителите хванаха Киев в поредната лъжа.
Тези дни в украинските медии се тиражира видео с противоракетна система „Бук", която уж отива към руско-украинската граница. Наблюдателни хора обаче веднага забелязаха рекламен банер, който издава, че зенитно-ракетният комплекс всъщност се намира в град, който от май се намира под контрола на правителствените войски. И докато украинските медии тръбят, че проруските бунтовници не спират да „замитат следите си" след свалянето на малайзийския боинг, интернет потребителите успяха да идентифицират улицата, по която минава системата в разпространеното видео. Става въпрос за улица „Горкого" в Красноармейск. По този начин широко тиражираната информация, че въпросният „Бук" е в ръцете на опълченците бе разбита на пух и прах.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция "КРОСС"
позоваването е задължително.


Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/potrebitelite-video-internet-1421626.html#ixzz381SU7Pcs
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319952
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031