Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2014 21:10 - Пророчески и Светоотчески думи на Отец Виктор
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3012 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 27.07.2014 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нашият събеседник е ветеран от войната в Авганистан, после – милиционер, а сега – йеромонах (монах-свещеник). Това е всичко, което можахме да разберем за него. И той, като всеки монах, не счита за нужно да говори за себе си: «Защо да говоря? Господ знае всички, които е призовал в този свят. От земя съм и в земята ще отида».

Отец Виктор е «нашият поп - боец», – с безгранично уважение го величаят бойците от легендарното подразделение... Той беше с опълчението в Семьоновка, в периода на най-страшните боеве изпълняваше своя свещенически и воински дълг, стоейки на молитвенна стража.
image
В блиндажа, под лютия минометно-гаубичен обстрел, той разсказваше на бойците за промислителното значение на случващото се, за сакралния смисъл на монархическия строй; поясняваше, че да произнасяш толкова привичните за мнозинството воюващи ругателни псувни, «значи, да радваш бесовете и да лишаваш себе си от ангелска защита... Войникът е като монаха, но води, не вътрешна борба с духовете на злобата, а външна».

Този разговор се проведе в последните дни на май, далече преди на напускането на Славянск от опълчението. Отеца молеше да не публикуваме това интервю, „докато не падне големият самолет“, след което всичко ще се измени, и войната ще стане неприличаща на нито една от предишните”. Самолетът вече падна, и всичко стремително се променя…

– Политическите, икономическите и социално-културните причини на тази, и на всяка друга война, винаги са вторични, а главното е - духовното измерение. Каква е главната, дълбоката духовна причина за тази война?

– Отговорът е в думите на апостол Павел, от посланието към Ефесяните: «Нашата борба не е против кръв и плът, но против началствата, против властите, против световните управници на мрака, на този свят, против духовете на злобата поднебесна», - и така е във всяка война. Видимите материални причини на войната не обясняват нищо, а са само уловка на тъмните сили.

Истинският воин винаги воюва с бесовете, и е противник на бесовските сили. Ние воюваме с молитва и със словото Божиие. Сега тези сили се събраха около Славянск, защото това е духовният център на Новорусия, а Святогорският манастир е една от опорите на Православието. Тези, които отбраняват Славянск и другите градове, всичките защитнци на православната вяра, скоро ги чакат страшни изпитания… Но тези изпитания ще са от полза за православното воинство и ще го направят духовно по-силно. Както е казал светия благоверн княз Александър Невски: «Не в силата е Бог, а в истината». Правдата Божия е са нас, и победата ще е за нас.

– А страшните изпитания, какво ще са…

– …това е, което се допуска от Господа. Ние ще си отидем, ще отстъпим отбраняваните градове. Ще си отидам, за да се върнем, вече други, очистени в скърбите. Както златото се изпробва и очиства в горнилото, от примесите, така и Господ изпитва нашата чистота. Защото и тук, сред опълченците, има такива, които са прелъстени и изповядват вяра в сакндинавски богове и други езически глупости. Скърбите се изпращат за нашето очистване и избавление от греха. Когато ще изглежда, че всичко вече е изгубено, че врагът е непреодолим, че няма помощ Свише, - тогава отчаянието на онези, които от тъмата на безизходността покайно ще призовават Христа-Спасителя, - ще бъде превърнато в разум и непоколебима вра. А другите ще останат отвън, в тъмнината на безбожното безумие, и това ще е техният избор, за който няма да има оправдание, защото на всички, – и на нашите воини, и на нашите врагове, и на топлохладните обитатели – ще се отворят очите за истината, за тази война. И всеки, който има очи, ще разбере, кой и защо върши масовите убийства. И мнозина ще се ужасят, и ще се опитват да не гледат, да не чуват и да не разбират – толкова страшно ще е вразумлението. Ще се опитват, както и преди, да лъжат себе си и да обясняват всчико ставащо, само с идеологически и политически причини, и че всичко се свеждало до материалното. Но “обясненията“ им ще са саморазобличителни, защото на всички ще е ясно, че това е лъжа. А кой е бащата на лъжата, е известно...

– А истина ли е, че е толкова дълбок духовният есхатологичен смисъл, именно, на тази война?

– Установяване на глобално сатанистско правителство. Това, което се случва сега е началото на глобална война. И не за ресурси и територии, - това е вторично. Тази война е за унищтожение на истинското христианство – Православието. Мирогледът на най-богатите хора (евреи), владеещи почти всичките материални блага на планетата, е сатанизмът. Те, които предизвикаха стихиите на Първата и Втората световни войни, и положиха стотици милиони убити на олтара, на техния баща – сатана, започнаха Трета световна война. Те са против Божественния порядък и искат да приближат царството на антихриста…, в което човек няма да е образ и подобие на Твореца на видимите и невидими светова, а безлична, программируема и управляема от банкерите, биомаса…

Духовете на злобата измислят много фокуси, за да могат подчиняващите им се «господари на света» да започнат масово изтребление. Ще падат самолети, които никой не е свалял; ще звънят мъртвите, като живите, на близките си; въоръжените до зъби, ще са като обезоръжени, а невъоръжните ще са по страшни от арми...

Мнозина мислят, че наказателните отряди разстрелват мирното население, от военно-политически съображения. Но не е така. Така внушават на редовите изпълнители, които вярват, че убивайки на всяка цена, украинците, ще запазят единството на Украйна. А политиците, които издават заповедите на убийците да воюват, всъщност, правят жертвоприношение (на техния бог – дявола)... И безумците (банкери - евреи), покланящи се на златния телец, въобразяващи си, че са управници на света, правят същото. Те са «избраните» които «очистват света» от «излишните непълноценни човеци». И единственното, което пречи на сатанинските им планове, е Православната Църква, и защитницата на Православната Вяра – Русия. Затова и се стремят враговете на огромния Руски свят, в който влиза и Украйна, да я превърнат в (еврейски) нацистски плацдарм, в стартова площадка за нова световна война, в която планират «да очистят света от излишната биомаса», и да принесат толкова много жертви на тъмните сили, че може би защитниците на единна Украйна просто и да не оцелеят физически…

– «Историята, - според един писател - е изпълняване тайните желания на народа». Нима тайните желания, не само на украинския, но и на мнозинството народи, са – да се избавят от живота с Христа, заради всепозволенността на скотския грях, който сега се натрапва навсякъде, като европейски либерални «ценностеи»?

– Войната е Божие допущение, за вразумление. Сега настана такова време, че и много първосвещеници отстъпиха от истината. «Ще се прелъстят и избраните», според думите на Йоан Кронщадски.

Ето че се готвят да проведат – осми Вселенски събор. Враговете на Православната Църква и на Русия, вече отдавна готвят такъв събор, и мечтаят да ни натрапят екуменизма - ерестта на ересите, и затова сега стрелят срещу нас с оръдия, и убиват жени, деца и старци. Но, светите отци са заповядали: осми събор няма да има. А войната ни напомня, че: «В окопите, под огъня, няма атеисти». Хората трябва да осъзнаят, колко мрак и зло имат в душите си, и да се покаят. Да се върнат при Небесния ни Отец, като блудния син, който "беше мъртъв и оживя, изгубен беше и се намери".


Интервю на Генадий Дубовой
Източник: icorpus.ru

Превод, с малки съкращения: Григор Симов, от:
logoslovo.ru/forum/all_1/topic_9842/




Гласувай:
5



1. grigorsimov - Текстът вече е редактиран
27.07.2014 18:44
Въпреки техническите спънки в блог.бг
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312499
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031