Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2014 19:02 - Граждани забраниха на Плевнелиев да изпраща войска за учението в Украйна, Веселина Станчева, http://news.ibox.bg, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2338 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Общественици и експерти се обявиха против агресията на САЩ в България, Украйна и по света.

На 14 септември, неделя, те ще излязат на национален протест, като в София се предвижда от Народното събрание да тръгне митинг, който да достигне Президентството. В същия ден протести ще има още във Варна, Русе и Добрич.

Очаква се много европейски столици да се присъединят към инициативата.

Гражданска инициатива „България подкрепя политиката на Русия“ настоява да се прекрати убийството на славяни в Украйна и да се спре въвличането на страната ни в завоевателните войни на САЩ.

„България подкрепя политиката на Русия, защото САЩ са водили над 100 войни на територията на целия свят, извън собствената си територия“, заяви общественикът Мадлен Кирчева от Национален координационен център.

В подкрепа на Русия тя изтъкна, че след Втората световна война страната не е водила никакви други завоевателни войни извън собствената си територия. По думите й войната, която САЩ, командвайки НАТО, са отворили в края на 20 век на европейска територия, е стресираща.

Според Кирчева в света тече нов процес, който остава встрани от медийното внимание - на установяване на хегемония на собствениците на капитали в корпорации и банки. Именно те, смята Кирчева, диктували политиката на САЩ и  назначавали президентите на САЩ. Този процес целял унищожаване на държавността на всеки един народ с помощта на „различни схеми за разграбване“ на националните богатства и на територии.

Именно тези собственици на големи корпорации били яхнали протеста на украинските граждани и били назначили свои послушни марионетки в управлението на Украйна. Кирчева подчерта, че България се намирала под същата диктатура на САЩ, само че в по-меката форма.

Киев е основан от брата на хан Кубрат. От България е пренесена и духовността, и книжовността, а руси, украинци и беларуси са наши кръвни братя, коментира общественикът.

Кирчева осъди решението на срещата на НАТО да се водят военни учения на натовски войски по границата между Украйна и Полша. Тя въстана срещу решението на президента Росен Плевнелиев  утре да бъде изпратена българска войска за военни учения по границите между Полша и Украйна.

Не желаем и не разрешаваме на президента и на Близнашки да бъдат изпратени български войски под претекст за участие във военни учения“, категорична бе Кирчева. По думите й, прави се опит да бъде предизвикана Русия, която от своя страна прави всичко възможно този конфликт да бъде разрешен на масата на преговорите.

Агресорите са онези, които управлявали САЩ и Западна Европа и натискат ЕС да следва политиката на Обама, а всъщност това били собственици на банки и корпорации, убедени са от гражданската инициатива в подкрепа на Русия. 

Кирчева посъветва българския президент да направи справка със стратегията на националната сигурност, която е приета от Министерския съвет през 2011 г., а след това е ратифицирана с решение на НС, и да не допуска участие на български войски в нови войни, които са срещу интереса на държавата ни.

Според Деньо Павлов пък ЕС не е полезен за нито една от европейските държави. Целта е да бъде унищожена държавността и Украйна е сигурният и много важен знак, който показва, че започва процесът на разпадане на ЕС. Започвал и процесът на разпадане на НАТО.

По думите на Павлов, НАТО била варварска и изключително опасна военна структура за България и за всички европейски държави. По думите му, ЕС е някаква фикс идея за унищожаване на държавността, а целта е да се направи колония на САЩ. Той обаче изтъкна, че това е опасно дори за САЩ. Павлов квалифицира САЩ като „терорист номер 1“ в света, позовавайки се на това, че военният бюджет на САЩ надхвърля бюджета на всички държави по света.

„Г-жо Кристалина Георгиева, недей да се опитваш да заблуждаваш българския народ, че ЕС е предвидил 16 млрд. като помощ и развитие на България за някакъв период от 4-5 години“, критикува Павлов. За сравнение, той се позова на изчисления на специалисти, че всяка година ЕС, САЩ и Англия крадат 30 млрд. чрез молове и големи търговски вериги.

Проф. Минчо Минчев от Българския евразийски център обърна внимание на науката. По думите му европеистиката не е наука, тя е една пропагандна мешаница от истини и неистини, които трябва да докажат, че Европа е центърът на света.

Според Митко Грозев пък наставало времето на световния мир и силата на духа. „Единствено Русия е способна да спре тази варварщина, която тече в цял свят“, коментира той.

Представители на Посолството на Иран в България също присъстваха на пресконференцията.




Гласувай:
6



1. aboychev - ИДИОТ ЗА БОЙ СЕ СТЯГА
11.09.2014 21:25
СЪС КАЛАШНИК НА РАМО
цитирай
2. grigorsimov - aboychev - "ИДИОТ ЗА БОЙ СЕ СТЯГА" ... И отива на военни маневри на НАТО в "независима" Украйна
11.09.2014 22:20
Военни маневри, насочени срещу Русия, която поне през последните години е най-миролюбива, от когато и да било. И точно това не устройва стратезите от антихристовия Запад (т.е. - еврейството) търсещи повод да започнат Трета Световна Война, но искат да провокират Русия, за да могат да я обвинят в агресия, и да и припишат вината за началото на идващата война.
цитирай
3. aboychev - ТАЗИ ТЪПОТИЯ ОТДАВНА СМЕ Я СЛУШАЛИ
12.09.2014 07:43
ЗНАЕМ И МИРОЛЮБИЕТО
И В ЧЕЧНЯ,
И В ГРУЗИЯ,
И В УКРАЙНА
ВСЕ МИРОЛЮБИЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ,
ЗНАЕМ И ЗА ПСЕВДО ПРАВОСЛАВНИТЕ Й "ЦЕННОСТИ"
цитирай
4. nedovolen - ч
12.09.2014 21:02
Човечеството е единственият животински вид на тази планета, който се унищожава между себе си. И всичко, което се счита за нормално на същата, кара останалата част от Вселените да настръхват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314276
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031