Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2014 11:08 - И руските власти се готвят да въведат тотален контрол и «числото на звяра», с новите електронни документи! logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2194 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.09.2014 11:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В Русия, започна законодателно да се осъществява това, за което, поне от 2000-та година насам, предупреждаваха мнозина борци за свобода на съвестта, за Православие и просто за правото на всеки да е свободен човек...

В края на юни президентът на РФ Путин издаде формално не много важен указ за изменения в обхвата на сведенията представляващи държавна тайна. Сега към тази сфера официално са включени начините за защита на паспортите от фалшифициране.

image

Обявени са за тайна и методите за проверка за автентичност на документите, като информацията по въпроса ще е достъпна само за органите на Миграционната служба, за МВР и Службите за сигурност.


 

image


Зад този, формално, технически указ се крие нещо доста по-голямо. Защитата на технологиите е само външната обвивка, а под нея се крие намерението на властите да скрият от хората самите зашифровани сведения, записани в електронните чипове на новите паспорти. Замяната на книжните паспорти, с електронни, вече рязко се форсира и ще започне още в началото на 2015 г.

Все едно - между другото, Путин поръча на отговарящия за държавните тайни, да внася в специалните списъци - и сведенията съдържащи се в електронните документи за самоличност. Но понеже Федералната Миграционна Сужба на РФ сега се занимава не само с въпросите на миграцията, но също и с разработване и издаване на новите документи, то всяка информация за това, какво всъщност представляват новите паспорти (каквито отдавна са въведени в България!), какви сведения са зашифровани в електронните им носители, както и за начините на следене придвижването на собственика на паспорта, и много други неща, вече ще са тайна за човека, имащ такъв паспорт. Но няма да са тайна за МВР и Службите за Сигурност!

Не ми казвайте, че не разбирате, какво означава всичко това! Като минимум, в паспортите ще е записана кодирана информация за всички хора, които имат разглични възгледи, за вярващите (православни), и са посочени възможните санкции против тях. Фактически, става неизбежен тоталният контрол за придвижването ви, за подслушване на разговорите ви, за автоматична забрана на пътуванията в чужбина, и т.н.

От 1 януари 2015 г. в Русия започва форсирано издаване на новите лични документи. Федералната миграционна служба е подготовила специален указ за всеобщо преминаване към пластмасови електронни карти, които да заменят досегашните книжни паспорти. И бъдете уверени, че Путин скоро ще подпише този указ. В новите пластмасови документи, по мнението на знаещи хора, ще има не само недостъпна за собственика информация, но ще е зашифровано и "числото на звяра". А това говори, че провеждащите тази „паспортна реформа“ служат непосредствено на дявола.

Издаването на досегашните книжни документи ще бъде прекратено напълно през 2016 година. А получилите новите документи ще станат напълно зависими от структурите и органите за тотален контрол.

И сега, най-важното е, да се объединяваме, да се самоорганизираме, да станем руска гражданска (православна) нация, а не аморфно население на бившата империя.

image


Източник:
http://vk.com/wall-33371192_10378?reply=10382

 

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

 

http://logoslovo.ru/forum/all_1/topic_10133/

 

Превод, Григор Симов

 

 

Разбира се, в Русия се провежда и сериозен обществен натиск, вкл. и на високо държавно ниво, да се даде право на нежелаещите (предимно - православни) да приемат електроните документи, да останата да важат досегашните им книжни паспорти.

Но и да се допусне такъв „компромис“, не приелите новите електронни документи, със сигурност ще са обект на бъдещи масови преследвания (каквито са и православните пророчества)! - Г.С.


А за по-заинтересованите, които все още нямат свое окончателно мнение, по-долу привеждам аргументите и доказателствата към тях, за неприемане и пълно отхвърляне на новия календар и екуменизма - ширещ се сред официалните ни православни йерарси...

извадки от адрес:

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fforums.pravoslavie.bg%2Fviewtopic.php%3Ff%3D22%26t%3D3035&ei=ntkfVJOjCaf9ywP2_IK4Dg&usg=AFQjCNFrYemxjnxT1npO1aU6KRLKfMinnw&bvm=bv.75775273,d.bGQ

 

...Станиславов

Здравейте Йезекиил!
Простете, но въпросният разбор на въпросния свещ. Главев е пълен абсурд! Ако си отговорите на някои елементарни въпроси, сам ще се убедите, че вашият "духовен" водач е в голяма заблуда (а може би и съзнателна!). Също така ще се убедите, че между приказките и делата на водача Ви зее голяма пропаст! Какво имам предвид.
1. свещ. Главев осъжда новия папски календар и икуменизма като ереси, а в същото време продължава да бъде в пълно молитвено и евхаристиино общение с новокалендарците, икуменистите и комунистите от БПЦ, и да се числи към тяхната еретическа "църква"!? Или признаваш икуменизма, новокалендарието и комунизма за ереси, съответно икуменистите, новокалендарците и комунистите за еретици, или обратно!? В противен случай се получава абсурда - има престъпление, но няма престъпник! Или, колко лош е икуменизма, а колко добри - икуменистите, и т.н.!
Първата част на 15-то Правило на Двукратния Събор осъжда като разколници и рушители на Църквата ония, които "... само под предлог на някои обвинения отстъпват от предстоятелите си ..." Втората част на Правилото обаче позволява отделяне от общение със своя предстоятел "поради някои ереси, осъдени от светите събори или от отците, т. е. когато той открито проповядва ерес и явно учи това в Църквата ..." По-нататък в Правилото е уредено, че отделящите се от еретици ".. ще заслужат чест, която се пада на православни ... ". Това, че втората част на въпросното Правило е императивна (задължителна), а не препоръчителна, както се опитва да ни внуши свещ. Главев се доказва и от факта, че съвместните молитви на православни с еретици, т. нар. „икуменически молитви“, толкова често практикувани днес, са абсолютно забранени от св. Канони на нашата Църква: 10-то апостолско правило: „Ако някой се помоли с отлъчен от църковно общение, макар и в дома си, да бъде отлъчен“. 45-то апостолско правило: „Епископ, презвитер или дякон, който само се е молил с еретици, да бъде отлъчен. А ако им позволи да вършат каквото и да било като служители на Църквата, да бъде низвергнат“.
Правило 15 Номоканон: „Който се моли с отлъчени, и сам също се отлъчва, по 10-то апостолско правило и 2-ро на Антиохийския Събор. Който влиза в еретическа църква да се помоли, ако е духовно лице да се низвергне, а ако е мирянин да се отлъчи, по 65-то апостолско правило.
Трети Вселенски събор (Ефески) - Правило 3: „Изобщо заповядваме, единомишленици с Православния и Вселенски Събор от клира по никой начин да не се подчиняват на отстъпили или отстъпващи от Православието епископи”.
Във връзка с гореизложеното, нека свещ. Главев и неговите последователи посочат кое правило на светата Православна Църква позволява общението с еретици и разколници, в случая дори осъдени??? Или може би те не признават провъзгласените анатеми срещу новия папски календар, икуменизма и комунизма? Нима същите очакват новокалендарците, икуменистите и комунистите сами себе си да осъдят???

Ще продължа нататък, след като получа адекватен отговор на поставените дотук въпроси!


_________________
"Возненавидех церковь лукавнующих, и с нечестивыми не сяду" (Пс. 25:5)

.....

Уважаеми Йезекиил, разбирам, че Ви е трудно да отговорите на поставените въпроси. Мислех, че ще се получи някакъв диалог, но уви!
Така и не казахте дали признавате провъзгласените анатеми срещу новия календар, комунизма, икуменизма, както и срещу масонството?! Ако ги признавате щяхте да знаете, че анатемата означава пълно отсичане от Бога и отделяне от Църквата и предаване на дявола. Тогава каква „църква” и каква „благодат” у новокалендарците, комунистите, икуменистите и масоните? А в случай, че не признавате анатемите, то за какво говорим тогава?
Вие твърдите, че „не бива да се поддаваме на изкушението да напускаме каноничната Църква, заради отстъплението на някои представители от висшия клир”. Бих Ви помолил да посочите на какви правила и канони е основана Вашата БПЦ, след като всички знаем какво се е случило след 44 г., а именно, че всички клирици в БПЦ са поставени на постовете им от безбожната комунистическа власт, на която власт те предано са сътрудничили? Ще ви помоля също, да посочите поне един епископ от БПЦ, който да не е новокалендарец, икуменист, комунист или масон? А ако не можете да посочите поне един православен епископ (защото и прохождащия във вярата знае, че без епископ няма църква), то тогава макар и против волята си ще трябва да признаете, че БПЦ не е православна, а още по-малко е Църква! Не Ви ли стига, че Вашият вселенски ересиарх Вартолозмей е в пълно молитвено и евхаристийно общение с римския папа и признава последния за по-голям брат, или чакате да обяви това съвсем „официално”, за да можете да го считате за еретик? Моля Ви, не ни правете на малоумни!

Класически израз на разбирането за единството на Едната Света Съборна и Апостолска Църква срещаме в житието на св. Максим Изповедник († 622 г.). На неустрашимия борец срещу тържествуващата в тогавашните поместни църкви монотелитска ерес бил поставен въпросът: „Ти от коя църква си? — Византийската, Римската, Антиохийската, Александрийската, йерусалимската? Ето, те всички, заедно с подчинените им епархии, се обединиха. И така, ако ти, както говориш, принадлежиш към Съборната Църква, то присъедини се, та да не би, като въвеждаш нов и странен път, да се натъкнеш на това, което не очакваш.“ На това св. Максим отговорил: „Бог на всичко е обявил, че Съборната Църква е правилното и спасително изповядване на вярата в Него, като е назовал Петър блажен затова, че той Го е изповядал (Мат. 16:18). Впрочем, искам да узная условието, въз основа на което е станало съединението на всички църкви и ако това е направено добре, не ще се отчуждавам“.
Когато казали на св. Максим, че той е останал сам в цялата вселена: „И ако е така, то аз съм и Едната, Свята, Съборна и Апостолска Църква”. Защото, по учението на този св. Отец, „Бог всячески е обявил Съборната Църква за правилното и спасително изповедание на вярата в Него” ("
Жизнь, дела и мученичество преп. Отца нашего и Исповедника Максима"). Простете, но св. Максим ли да слушаме, или Вашите мъдрувания?

Вие ни убеждавате да не се присъединяваме към епископи-самозванци, които са създали своя алтернативна йерархия, но кажете искрено, не са ли епископи-самозванци и не създават ли своя йерархия именно Вашите владици – новокалендарците, икуменистите и комунистите? Може ли да прекъснеш общение и да се отделиш от еретичестващите, а същевременно да принадлежиш към тяхната еретическа йерархия? Това е пълен абсурд! Препоръчвам Ви да намерите и да прочетете житието на св. Марк Ефески (ненапразно същото е изхвърлено от синодалното издателство на „Жития на светиите”!) и сам ще се убедите, че той не е бил в общение с еретиците-паписти, не ги е поменавал, не се молил и съслужил с тях, дори до погребението си не ги е допуснал! А какво правите вие – т. нар. „вътрешни борци”? Та вие и един Църковен празник не можете да отпразнувате заедно със своя архиерей от БПЦ, защото той е новокалендарец! Известно е, че молитвеното поменаване на архиерея по време на богослужението е израз на пълното единомислие с него по въпросите на вярата. А това означава, че когато споменаваш името на епископ, който със слово и/или на дело отстъпва от догматите или кано¬ните на православната вяра, ти изразяваш единомислието си с него и следователно ставаш съучастник в неговото отстъпление.
Вие, „вътрешни борци” твърдите, че еретиците и разколниците са в Църквата и собствено, че те самите представляват Църквата? Та между вашето учение и това на „киприянитите” дефакто няма съществена разлика! И вие смятате еретиците и разколниците за „болни” или „грешащи” членове на Църквата, както и те! Вие говорите за „боледуваща” Църква и, че „официалната” църква е Майка, но Църквата е божествено-земна институция, чиято Глава е Господ Иисус Христос. Така уважаеми „киприанити” и „вътрешни борци”, вие учейки, че Църквата е болна (както когато един член от тялото боледува, то целия организъм е „болен”) учите, че и самата божествена Нейна Глава е също болна?!?!?! Но това не е фанатично заключение, а логично, основано на догмите на св. Църква.
Учите, че Църквата се е разделила на болни и здрави членове, но как тук се вмества 9-ти член от Символа на вярата: „Вярвам в ЕДНА (ЕДИНСТВЕНА)... Църква”. При вас излиза, че: или Църквата вече не е една, след като се е разделила, или една част от нейния организъм е болен, а другата част е здрава, но такова твърдение в учението на св. Църква няма и тези ваши твърдения наистина са екстремизъм рушащ Църквата.
Вашата еклезиология налага вие да твърдите, че да се осъди икуменизма е нужен вселенски събор, но това означава, че учението на св. Църква не е завършено, а св. отци ни учат, че то е завършено на 7-ми Вселенски Събор. Кого да слушаме? Вас или църквата? Не искаме да ви напомняме какво казва тук св. Евангелие... — анатема (Гал.1:8). А това не е ли по-лошо от екстремизъм? Екстремистите разрушиха само два небостъргача, а вие рушите св. Църква – „стълб и крепило на Истината”(1Тим.3:15).
Вие правилно твърдите, че икуменизмът е ерес, но самите еретици ги приемате като „благодатни болни членове” и така допускате парадокса, че има събитие, а няма следствие, има нарушение, а няма нарушител, т.е. има ерес, а няма еретици, или напр. в живота – има извършена кражба, а няма крадци. А тогава как ще бъдат разпознати вълците от овцете?
Във Великия Требник ясно е указано как се присъединяват членове към св. Църква и така е ясно и за пастири и за пасоми кой е член на Църквата и кой не е. Поради вашата размита еклезиология вие не използвате тези последования и така рушите ясните граници на св. Църква, като спасителен кораб в житейското море и не е ясно кой е в кораба и кой не е.
Впрочем Църквата, която е дом на премъдрост никой не може да разруши, а който дръзне срещу Нея, руши себе си. Така и вие, които искате да приписвате нови термини на св. Църква, си създавате нова такава.
Вие говорите за „тих отпор” в „дух на учтивост и умереност”, но посетете манастира „Есфигмено”, за да видите неговите наистина духовни тихи и смирени мъдри старци и с какво модерно въоръжение се тръгва на война срещу тях. Там е същинска война между въоръжени до зъби и беззащитни... както в Гетсиманската градина.
Впрочем братски ви подканям да се покаете, за да се върнете в лоното на Едната Свята Съборна и Апостолска Църква, от която сте се отделили и отпаднали и ще се успокоят душите ви, както и ще изчезнат предразсъдъците ви за екстремизъм и фанатизъм и няма да се вживявате в ролята на спасители на света, защото Спасителят е Един.

С най-добри чувства и намерения, с пожелание да бъдем заедно в Едната Църква!

 

.....


Мисля, че ако прочетете внимателно това, което съм написал ще можете сам да си отговорите на въпроса. Като православен християнин съм длъжен да бъда обективен и безпристрастен, а също да не натрапвам мнението си на никого! Отделен е въпроса дали се справям!
Нека всеки да изследва нещата чрез съвестта и сърцето си, и да прецени за себе си. Препоръчвам на всеки да прочете пълните жития на св. Максим Изповедник и св. Марк Ефески от "Чети-Минеите" на св. Димитрий Ростовски, и те ще дадат отговор на много от недоуменията!
Повярвайте, че наистина ми е много тъжно и болно от всичко това, което се случва в Църквата, както и в Родината ни. Болно ми е също и от това, че за не малка част от участващите във форумите явно няма нищо чисто и свято, а всичко бива охулвано и оплювано. Но явно историята се повтаря!
Длъжен съм да заявя на всички, че ще бъда на ваше разположение и винаги готов на диалог!

Поздрави и поклон на всички!

.....

Уважаеми Йезекиил, простете, но явно Вашите глупости нямат край?! Наслушахме се на мъдруванията Ви, а сега, нека чуем словата на блажения архиепископ Аверкий Таушев, когото Вашата БПЦ и останалите „официални” считат за разколник, а именно:
„Христос не е създавал цялото това изобилие и разнообразие от „църкви”, които сега съществуват на земята… Христос е създал само една Църква – Православната, но далеч не всичко, което се именува „православна църква” е действително Православна Църква, а не само една лукава имитация, афиширане, което въвежда в заблуда наивните и доверчивите, които не умеят да се ориентират във всички съвременни човешки лукавства… Не виждаме ли ние и сега ширещото се отстъпление от Христа…? И не само в така нареченото „инославие”, но и в самото Православие, което остава само един параван… Нека ни обвиняват в каквото искат, чак до там че сме сектанти или разколници, ние ни най-малко не трябва да се смущаваме от това… Измислените от човешкото лукавство, отстъпилите от Христа лъжецъркви или икуменическото обединение на всички тези лъжецъркви, за нас не са нищо повече от безблагодатни сборища”... /„О Московской Патриархии”/.

Е, уважаеми „вътрешни борци” и „спасители” на Църквата, кажете вашият вселенски ересиарх - еретик ли е или е православен? Или може би той е „православен” еретик, съгласно изискването на вашата размита еклесиология?! Така и не казахте, може ли православния да прекъсне общение (да не съмолитства, да не съслужи и да не поменава) с еретиците, а в същото време да се числи към тяхната еретическа йерархия? Хем си с тях, хем не си! Явно някакво раздвояване на личността ще да е това? Отново ви казвам - не ни правете на малоумни! А относно твърдението Ви, че св. Максим е бил част от монотелитската еретическа църква (тогава всички поместни църкви са били изпаднали в тази ерес, с изключение на римската), то нека всеки прочете неговото житие. Дръзко светохулство!

Тръгнали сте да ни убеждавате колко „канонична” е вашата БПЦ, но кажете, в кой момент изобщо вашите „архиереи” са били членове на Църквата, че да се налага да отпадат от нея? В момента, в който след 44 г. са поставени на постовете си от безбожната комунистическа власт, избила истинското Православно свещенство, или може би в момента, в който са подписали декларация за пълно сътрудничество и лоялност към същата власт? В момента, в който са въвели в употреба анатемосания от Православната Църква папски календар, или може би в момента, в който са станали членове на ССЦ и тайните масонски общества? Остава да кажете, че атеистите могат да бъдат членове на Църквата, и това вече ще бъде върхът на айсберга, както се казва!?
Вие ни учите, че „не е лошо да се поменава заблуден архиерей”, а св. Марк Ефески ни учи, че не трябва да се поменава не само заблудения архиерей-еретик, но и ония, които го поменават!!! Аз лично предпочитам да послушам светията! А Вие?!

Драги Йезекиил, кажете кой от йерарсите на „официалните православни църкви” се възпротиви открито на двустранното „вдигане на анатемите от 1054 г.” от страна на вселенския ересиарх и римския папа, през 1965 г.? На това беззаконие се възпротиви единствено митрополит Филарет Вознесенский и Руската задгранична Църква, която прекъсна общение с „официалните”, а впоследствие ги предаде и на анатема, както и няколко светогорски манастира! Впоследствие обаче от светогорските манастири само манастирът „Есфигмено” продължи да не поменава името на вселенския ересиарх на богослужение, като така е и до днес. Именно манастира „Есфигмено” е посочен като пример за подражание и от архим. Серафим Алексиев в неговата книгата „Православие и икуменизъм”! Но Вие явно и тази книга не сте чел, защото ако сте я чел не бихте ни заливали с Вашите глупости!? Вие и със самия живот на архим. Серафим не сте запознат, защото щяхте да знаете, че след 1983 г. в Княжевския манастир спират поменаването на т. нар. патриарх, а на богослужение са поменавали „всякое епископство православних”! За съжаление тази общност допуска грешка впоследствие с преминаването към неканоничния, еретически и разколнически синод на Киприан Куцумбас!
А това, че никоя от поместните православни църкви не се възпротиви на „вдигането на анатемите” и не прекъсна общението си с вселенския ересиарх означава, че те признават римокатолическата църква за църква-сестра, както е било и преди 1054 г.!!! Но явно вие чакате някакъв специален „официален” документ?! Явно вие очаквате „официалните” новокалендарни и икуменически поместни църкви да свикат събор, на който да осъдят самите себе си??? Пълен абсурд! Такъв събор със сигурност ще има, съгласно пророчествата на много св. отци, но този събор ще бъде – събор на антихриста!!!
Няма да Ви питам кои са въпросните „4 старостилни митрополита и един епископ” от БПЦ, защото такива чисто и просто няма! А относно въпроса Ви защо се свикват събори, събори се свикват, за да се осъди окончателно ереста и да се очертаят границите на църквата, за да могат глухите и слепите като вас да знаят къде е Църквата, и ако желаят да се покаят и да се присъединят към нея! Затова и новия папски календар е осъден на Всеправославен събор през 1583 г, а впоследствие и още два пъти; безбожните комунисти и модернистите-обновленци са осъдени съборно от св. патриарх Тихон и РПЦ през 1918, съответно 1923 г.; икуменизмът е осъден от събор на Руската задгранична Църква през 1983 г. Също както и римската църква по времето на св. Максим и св. Мартин, папа Римски, предава на анатема монотелитството, в което са били изпаднали останалите поместни църкви!!! Вижте и днешното житие на св. Григорий Богослов, който отивайки в Цариград не намерил нито един Православен храм, защото всички били заграбени от еретиците-ариани. Той нито веднъж не служил в тези храмове, не е възлагал ръце на нито един от клириците, а извършвал божествената служба в частен дом, в бедна къща! Така той леко по леко възкресил Православието в Цариград! А вие днес наричате такива - „сектанти”?!?!?!

Вие ни молите да прочетем какво казват старците Паисий и Йосиф, които ние не признаваме, а аз Ви моля да прочетете какво казва св. Йоан Кронщадски в своето ПРОРОЧЕСКОТО ВИДЕНИЕ ЗА СЪДБАТА НА РУСИЯ И НА СВЕТА (има го в нета). В него светият отец говори за „… еретиците, отстъпниците, безбожниците, които са отпаднали от вярата Христова и от св. Съборна и Апостолска Църква и са признали еретическата живообновленческа църква, която няма Божията Благодат”. А също, че в нея „… не трябва нито да се говее, нито да се изповядва, нито да се приобщава, нито да се приема миропомазание”. Но има ли кой да слуша?!
Вие, „вътрешни борци” ни призовавате „да се върнем в Църквата, да не се крием, а да се борим срещу отстъплението”! Но въпреки, че във вашите очи ние сме страхливци, предпочитаме да слушаме не вас, а светите отци! Ето какво е казал за последните времена св. Игнатий Брянчанинов: "Отстъплението е допуснато от Бога. Не се опитвай да го спреш с немощната си ръка. Отдръпни се, опази се от него самият ти - повече не се иска от тебе”…
Отново ви призовавам да не се вживявате в ролята на спасители на света и Църквата, защото Спасителят е Един!

Наистина учудваща е вашата абсурдна логика и в частност на вашите свещенослужители, защото когато един свещенослужител, бил той свещеник или епископ, по време на богослужение от амвона критикува икуменизма като ерес, а след това обръщайки се на Изток и отправяйки молитва към Бога, поменава икуменистите като такива, които „правилно преподават словото на Христовата истина”, той няма как да не бъде охарактеризиран от всеки благоразумен, като лицемерен измамник.
И все пак, такъв не може да излъже Бога нито пък истинските вярващи, а само така наречените ревнители – „вътрешните борци”, които въпреки явното отстъпление и ерес на „официалните църкви”, към които те се числят, продължават да пребивават в църквата на лукавите. За тях се отнасят думите на нашия Господ Иисус Христос: „Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона” (Мат. 6:24).

Св. Теодор Студит: „Свети Иоан Златоуст ясно е обявил на всички, че неприятели Божии са не само еретиците, но и всички ония, които общуват с тях. На мен ми се струва, че да вървим заедно с тях и да сме безразлични в отношението си към еретиците, е едно и също”.

Мисля, че си казахме всичко. Бог да е с вас!

 

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362061
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930