Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2014 21:56 - Защо електрическите крушки изгарят бързо, и защо стоките са нетрайни? Автор: ernest
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2499 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Електрическата крушка е изобретена около 1872 г. въз основа на открития от различни хора, но може би най-много е допринесъл руския инженер, електротехник Александър Николаевич Лодигин. Първоначално тя представлявала стъклен балон, изпълнен с въздух, в който били запоени два дебели медни проводника, съединени с въглена пръчица. При пускане на ток през лампата въглената пръчица светела не повече от половин час, след което изгаряла. През 1875 г. Томас Едисън изтеглил въздуха от балона и така удължил живота на крушката. По-късно, през 1890 г. Лодигин доусъвършенствал електрическата крушка, като поставил жичка от волфрам и изпълнил балона с азот.

  image

Александър Николаевич Лодигин
Първоначално работели за удължаване часовете на работа на електрическите крушки и след серия опити достигнали до разработката на относително дълготрайна електрическа крушка, и през 1881 г. Едисън пуснал първите крушки в продажба. Тези крушки имали живот от 1500 часа. 

image
Томас Едисън
 

По Рождество 1924 г. в Женева, Швейцаршя се събират няколко важни личности производители на електрически крушки, сред които американецът Томас Едисън, холандецът Антон Фредерик Филипс (основател на концерна Филипс - Royal Philips Electronics N.V), германецът Карл Фридрих фон Сименс (баща му основава Siemens & Halske AG, известните днес като Siemens AG) французинът Пол Блавие (La Compagnie des Lampes) с цел изготвянето на таен план. Те създават тайния картел Феб (Phoebus - по името на древен римски бог на слънцето и светлината, което е директен окултизъм и в противоположност на християнството). В картела влизат Osram, Philips, Tungsram, Associated Electrical Industries, ELIN, Compagnie des Lampes, International General Electric и the GE Overseas Group. По това време те успели да удължат работата на една крушка до 2500-3000 часа. Но на тайната среща конспираторите решили, че живота на крушките, които се продават, трябва да се намали до 1000 часа. Така потребителите ще трябва по-често да си купуват крушки и те ще правят по-големи печалби (а хората ще стават по-бедни, - и това всъщност е главната цел).
През следващата 1925 г. те направо създали "Комитет 1000 часа", чиято основна цел била навсякъде пред производителите на електрически крушки да се спре да се произвеждат крушки с по-дълъг живот. Картелът направо забранява на другите компании произвеждащи електрически крушки да се предлагат, рекламират и продават електрически крушки с повече от 1000 часа. Дейността на Феб се свързва контрол и обмяна на патентите за Европа, Америка и дори колониите от третия свят Азия и Африка. Това е първият световен картел на производители, който контролира продукцията и разпространението й. (Всичките картели, монополи и "многонационални" корпорации са собственост на юдомасонското сатанинско еврейство. И всичко в света е техен монопол, започвайки от масонството, мафията, банките и парите, бизнеса и политиката, науката и образованието, "културата" и медиите, и т.н. и т.н.! Г.С.)

image

 

        Adolphe A. Chaillet


Интригуващ факт е, че има електрически крушки на по повече от 110 години, които все още функционират. Един от изобретателите и главен конкурент на Томан Едисън е Adolphe A. Chaillet, който изобретява електрическа крушка в Охайо, която може да работи стотици години, като просто е заменена волфрамовата жичка с друг метал, който не изгаря. Колко удобно дядо ви купува крушките, поставя ги, а после дори и внуците ти не трябва да се занимават да ходят да купуват електрически крушки. Да, ама не. На производителите това не им е изгодно. Те искат да печелят нечестно като продават умишлено направени стоки, които да се развалят и да трябва пак да отивате да си купувате нови. Така е с много видове стоки. Първоначално изобретяват нещо, а като стане масово вече не е качествено или рядко има нещо качествено. Във всяка голяма международна производителна компания има специален отдел, който официално несъществува и той се занимава с това как да се направи съответния продукт по-бързо да се износва или разваля. С това се занимават така наречените специалисти по параметризация. 
Под зоркото наблюдение на картела Феб и Комитета 100 часа изобретателите започват опити да намалят живота на електрическите крушки да ги направят да изкарват само по 1000 часа. Така с различни методи до 1940 г. успяват да наложат навсякъде да се продават само 1000 часови електрически крушки. През 1939 г. по закона за конкуренцията картелът Феб е разформирован, но подобни организации, които си сменят често названията съществуват и до ден-днешен.
Като си купувате нещо обикновено на етикета има срок на годност и за много от уредите можете да получите гаранция за определен период от време. От къде произлиза всичко това?
В началото на ХХ век няколко банкера в Ню Йорк пускат слухове за несъстоятелност на различни банки и започва крахът на голям брой банки и това полага основите на финансовата нестабилност в САЩ. В заговор с президента банкерите собственици на Федералния резерв1 са забранени и иззети златните долари и остават само книжните, което води до девалвация на долара и на лице е рецесията от 30-те години. За да предизвикат изкуствено рецесията големите банкери издърпват от оборот огромни суми пари и за обикновените хора няма достатъчно налични пари в обръщение и това предизвиква криза. По това време през 1932 г. Бернард Лондон излиза с идеята да се раздвижи търговията, като се създаде задължително запланирано намаляне на годността за ползване на стоките, които се продават (които надминат този срок да се унишожават). Според тази идея това би могло да задвижи икономиката.

image



Бернард Лондон


Ако сравните частите на новите компютри ще забележите, че те издържат много по-малко време от тези на старите компютри от преди петнайсетина години. Когато през 40-те години от химическия концерн DuPont изобретили найлона и направили първите найлонови дамски чорапи те раздали на работещите в концерна. Жените много се радвали понеже дълго време ги носели и не пускали бримки. Чорапогащите били толкова издържливи, че мъжете започнали да ги използват когато им се случвало да им се повредят автомобилите да ги връзват с чорапогащи за друга кола да ги издърпа. Познайте колко време траело това? - Докато се стигне до серийно производство за бита.

Но да се върнем на темата за електрическите крушки. Френският професор Adolphe A. Chaillet пристига в САЩ през 1892 г. и убеден от някои местни бизнесмени през 1896 г. стартира негова фабрика в Шелби, Охайо. Той разработва съвсем различен метод на електрическа крушка. След изобретяването на дълготрайни електрически крушки наречени "Shelby Bulb" с няколко образци и началото на тяхното производство Adolphe A. Chaillet много удобно за другите производители на крушки изчезва (умира). А производството на споменатите крушки се преустановява. Но след неговото изчезване той не закарва в гроба информацията за начина на производство на изобретените от него крушки. Всичко се знае, но такива крушки просто повече не се произвеждат. Всичко е в замяната на волфрамовата нишка, която при нажежаване свети. Има крушка от 1901 г., която все още работи в Ливърмор, Калифорния и дори може да се види в интернет в реално време. За нея има официалният сайт:

http://www.centennialbulb.org/

image

 

Крушката на 113 г. си свети спокойно 


През 1981 г. в източен Берлин (ГДР) направили дълготрайна електрическа крушка и започнали да я предлагат както в соц страните, така и в западните страни. През същата 1981 г. производителите от ГДР представили тяхната крушка на панира в Хановер, Западна Германия и западните им колеги им казали, че ако произвеждат такива крушки ще останат без работа. Но икономиката на ГДР произвеждайки качествени стоки си била много стабилна. (Цялата икономика от социалистическите страни е произвеждала качествени дълготрайни продукти.) Всичко това е било възможно, тъй като манипулаторите от Феб не са имали възможност за контрол над страните зад желязната завеса - Социалистическия блок.
(Г.С: А всъщност, т.н. социалистически (комунистически) блок - е замислен и създаден от Световното Еврейство, и винаги е бил негова собственост, вкл. и комунистически Китай, днес!!) Но след падането на берлинската стена през 1989 г. и обединението на Германия заводът бил купен и разбира се престанал да произвежда тези качествени крушки.

Друга манипулация на клиентите е зписването на ватовете върху крушките. Когато човек иска да си купи крушка го интересува до каква степен ще бъде осветено помещението, за което се взима крушка. Но има една малка подробност, че светлината се измерва в люмини, а количеството ползвано електричество във ватове. Тоест единствено научавате какво количество енергия ще се ползва.  

Освен обикновените електрически крушки се предлагат и така наречените "енергоспестяващи" крушки. И най-сранно преди известно време от Европейския съюз решиха да премахнат обикновените крушки и да бъдат масово въведени енергоспестяващи. Само да не си помислите, че това се прави заради електроенергията - това е просто още един от многото начини да се уврежда здравето на хората и да бъдат облъчвани с изключително вредни лъчи. Енергоспестяващите лампи съдържат живак и облъчват с електромагнитна радиация, което е много вредно за организма. Едно е, ако само преминавате през някакъв коридор и свети енергоспестяваща лампа, а съвсем различно, ако в стаята, в която се намирате има такава крушка и постоянно ви облъчва. Изключително опасно е да се счупи подобна енергоспестяваща крушка. Нямате си представа, колко е опасно дори и направо да бъде изхвърлена в контейнера. Живакът се пропива навсякъде. Също така, както предупреждава швейцарската асоциацията за защита на потребителите Бюргвеле:

"Всяка енергоспестяваща крушка е всъщност малък радиопредавател, който изпраща агресивно премодулиран 100hz – звук. Можете да го изпробвате и сами като доближите такава работеща крушка до всяко радио на дълги вълни."  

Така стана ясно, че освен, че с тези "енергоспестяващи" крушки ви тровят, те могат при необходимост лесно да ви подслушват.

Включвам линк към една интересна статия във връзка с темата за размисъл:

http://vane.blog.bg/technology/2012/09/16/energospestiavashti-krushki-ne-blagodaria.1000492

 

--------------------

1 Федералният резерв всъщност е картел, Централна банка собственост на тринадесет банки, които контролират печатането на пари в САЩ. Решението за учредяването му е взето по време на тайна среща на остров Джекил по времето на президента Удроу Уилсън, който им играе по свирката. Срещата започва на 22 ноември 1910 г. и трае една седмица. Присъстващите са Франк А. Вандерлип, който по-късно става президент на Сити Банк в Ню Йорк и представлява фамилията Рокфелер, Ейбрахъм Пайът Андрю – помощник-секретар на американското Министерство на финансите, Хенри П. Дейвисън и Бенджамин Стронг, които представляват Дж. Пиърпойнт Морган представляващ интересите на Ротшилд, Чарлз Д. Нортън президент на Фърст Нешинъл Банк, Нелсън У. Олдрич председател на Националната монетарна комисия и същевременно тъст на Джон Д. Рокфелер младши и Пол Мориц Вартбург представляващ банките М. М. Вартбург в Германия и Холандия.







Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313351
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031