Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2014 23:46 - Открито писмо на истинската света обител Есфигмен на Света Гора, от 3/16 октомври 2012 г.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1439 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В името на Православието, на вярата на нашите отци, търпим нехристиянско и безчовечно гонение. “Не сме гонени като крадци, нито като злодеи..., но заради правдата.” както казва свети апостол Павел. Понеже желаем да опазим Православието, понеже желаем да съхраним вярата на нашите отци в която се намира спасението на православния християнин. Търпим насилие и гонение понеже не желаем да предадем тази вяра, нито да оскверним своята съвест, влизайки в общение с Божиите врагове – икуменистите – поклонниците на папата и всички, които са изопачили вярата на нашите отци.

Вече цели 40 години нашата Света Обител е подложена на гонение и притеснения по най-различни начини от страна на Вселенската Патриаршия с неин изпълнителен орган – Светия Кинотис на Света Гора (Атон), който в мнозинството си не е съгласен с това гонение против нас, но е принуден да подписва решенията на вселенските патриарси под натиск и непреки заплахи. Това Светият Кинотис прави от една страна, от страх пред лицето на Вселенския Патриарх, а от друга поради склонност да прилага избирателно решенията на Устава на Света Гора...

Възложиха на монаси – използвачи основаването на ново фалшиво братство, което с лека съвест кръстиха “Света Обител (манастир) Есфигмен”. В последствие това братство се вживя в ролята си и се приготви за действията с които ще замести (измести) нашата Света Обител Есфигмен с цел да се осъществят тъмните антиправославни планове на икуменистите.

Споменатото злощастно лъжебратство в разрез със светогорския устав придоби “Настоятелство на старците” (манастирско настоятелство) чрез назначаване, а не чрез избиране. Техният лъжеигумен Хризостом Кацулиерис не отговаря на изискванията на Светогорския Устав за този пост и също в разрез с Устава бе поставен, а не избран.

Освен това лъжебратството е недостатъчно, защото след заемането на управителните постове на практика не остава братство което да бъде ръководено.

Изброяваме главните извършени беззакония в наша тежест и за наш тормоз, които продължават до ден днешен:

  • забраниха ни достъпа на Света Гора чрез забрана за ползване на фериботите с които се влиза на Света Гора.

  • С решение на Светия Кинотис забраниха влизането на всякакви моторно – превозни средства пренасящи храна, гориво и други неща от първа необходимост за нашия манастир от гр. Уранопол.

  • Бяха изпратени писмени заповеди до патрулите на морската полиция в (град) Йериссос и при манастира Ватопед, (придружени със заплахи за уволнение при неизпълнение на служебните задължения) да бъдат конфискувани лодките на нашия манастир и да бъдат предадени на фалшивото братство. Трябва да отбележим, че нашият манастир си набавя храна, лекарства и други най-необходими неща за своето съществуване изключително по море с помощта на тези лодки. В настоящият момент тези лодки са принудително вързани за пристана със забрана от полицията да бъдат използвани, като се очаква тяхната конфискация в следствие на което нашият манастир ще бъде напълно лишен от всякакви доставки на необходимото.

  • Упражнявайки натиск и заплахи към началниците на телефонната централа и електроснабдяването, постигнаха прекъсване на всички телефони в манастира и в нашите конаци извън Света Гора, също прекъснаха електричеството във фермата ни в Йериссос, където се отглеждат различни животни (добитък) на манастира, нанасяйки големи щети.

  • Също упражнявайки натиск върху началниците на пощите в Йериссос и Кареа, присвоиха нашата кореспонденция и пощенските пратки на монастира.

 

Със съдействието на лъжеесфигменците продължават с още по-голяма строгост следните забрани, които са в сила от години:

  • посещенията на поклонници в нашия манастир, като не им се издават редовните разрешения (диамонитирион) за достъп на Света Гора.

  • Отпускането на горива за нашия манастир, лишавайки ни от правото за освобождаване от данък на Света гора.

  • Лишаване то наемите от метосите (недвижимо имущество), които представляват значителен икономически приход за издръжката на нашия манастир. Както вече се осведомихме нашите гонители са получили тези средства, които по право се полагат на нашия манастир и възлизат на много милиони, по причина че са били блокирани от Светия Кинотис и Вселенската Патриаршия в продължение на дълги години.

  • Постоянно сме обсипвани с безпочвени клевети (напр. че сме узурпатори на манастира), заради стремежа ни да съхраним чиста своята съвест и неопетнена своята вяра.

 

По всичко личи, че с гореспоменатите действия целят да подложат нашия манастир на пълна блокада и ембарго имайки предвид, че през зимния период тежестта на всички тези мерки ще стане непоносима. Така се надяват, че ще принудят нашето братство да отслаби изповеданието на Православната вяра или да напусне манастира. Осъзнавате ли, колко е противно това на същността на човешките права, на свободата на вероизповеданието, а най-вече на Евангелския закон за любовта?

Високите постове които заемате като представители на гръцкия народ в Парламента на Гърция има една единствена цел – защитата на правата за свобода, равенство и правосъдие между гръцките граждани. Надявайки се, че ще бъдете последователни и ще проявите чувство за тежестта на своята мисия, молим да обърнете внимание на проблемите, които от десетилетия тегнат върху нас и проявите енергични действия за тяхното разрешаване.

Оставаме с братска любов в Христа.

ИГУМЕНЪТ НА СВЕТАТА ОБИТЕЛ ЕСФИГМЕН

Архимандрит Методий и с мен братята в обителта.

 

3/16 октомври 2012 г.

 

 

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/27479

 

http://orthodox-voice.blogspot.com/2012/10/anoikth-e.html

 

http://esfigmenou.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html

 

Копирано от:

http://orthodoks.blog.bg/novini/2012/10/22/obryshtenie-na-sv-obitel-esfigmen-sveta-gora-ot-3-16-oktomvr.1012426




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28361586
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930