Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2014 12:54 - Ще победи ли Русия в Третата световна война? Автор: ivofranz
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 12111 Коментари: 3 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След срещата на върха на страните-членки на НАТО в Уелс на 4 и 5 септември тази година, САЩ започна война с Русия. 70 години след Втората световна война светът най-накрая постигна своето - Трета световна война!

Моля, нека не се разубеждаваме, че това не е така. Всеки човек, имащ все още разум, знае, че това е така. Единствения стойностен за всички въпрос, тук, е не друг, а кой ще победи в тази война и на каква цена?

Смешно би било да отговорим на този страшен въпрос от позиция на собствените си предпочитания. Ще победи Русия, защото я харесвам. Те са добрите. Или ще победи САЩ, защото са световна супер сила и ще смачкат руснаците. И двата отговора са безумни и нелепи, както и всички подобни вариации на принципа „харесвам - не харесвам” или сравнявам и сценарно моделирам статистически данни (военни, икономически, финансови, ресурсни и пр.)…

Единствения разумен, безпристрастен и обективен начин за анализ и прогнозиране на хода на тази ужасна и може би последна война в нашата човешка история е начинът да я разиграем, развием и разгърнем по военните стратегически правила на нашите древни предци, като по този начин, сравнявайки действията и ходовете на главните воюващи стратези на САЩ и Русия, да определим и потенциалния победител, както и цената за целия свят.

Тук, веднага може да се зададе въпросът – Добре, след като се приема като изходно условие, че САЩ започват война с Русия, след организираното съюзничество на страните от НАТО и ЕС, нямат ли разчертан предварителен план? Разбира се, че имат. И то план със съответните сценарни варианти за действие, спрямо ответните възможни ходове на Русия.

Тогава идва и въпросът  - В такъв случай САЩ не е ли планирал края на тази война?

На този въпрос също можем да отговорим веднага – Да, планиран е! И за САЩ краят на тази война, трябва да е тяхната пълна победа над Руската федерация, с нейното практическо изличаване от територията на Евразия, за сметка на новообразувани нови държави, по-скоро територии, под формата на райони -членки на новите Европейски щати (бивш Европейски съюз), и огромно азиатско разширение на Китай, за сметка на отказа му от стратегическа подкрепа на Русия.

С една дума – в края на Третата световна война САЩ става глобална, световна федерация, която управлява и контролира целия свят без Китай, а в последствие и него, чрез смяна на политическата система и управляващата комунистическа партия.

Може би се питате дали Русия има план как да спечели войната, която е принудена да води със САЩ?

Това е ключов въпрос, на който най-верния отговор е безспорното обстоятелство, че към момента САЩ напълно държат в ръцете си стратегическата инициатива в тази първа фаза от войната. Те са безпощадно, непрекъснато и повсеместно удрящите Русия, по всички фронтове и с всички средства.

А какво прави тя? Защитава се! А колко време може да се отбранява една крепост? Ограничено време. Колко ограничено? Не повече от една календарна година. Звучи зловещо, нали? Но е стратегическа истина.

Да изчислим в дати кога ЦРУ свали про-руското правителство на Янукович в Украйна, за да завземе САЩ цялата й територия като база срещу Русия? Края на месец февруари 2014 г. И именно, за да не се допусне страшна, във военно-стратегическо отношение, грешка, Русия бе принудена да стъпи на Крим и да създаде чрез ДНР и ЛНР буфер между себе си и Украйна, разбирай САЩ.

Правейки това, обаче, тя даде достатъчно основание на САЩ да стегнат, по небивал до сега начин, редиците на страните от НАТО в Европа срещу Русия, като всички те, дружно да й наложат блокада.

В същност тече „Сталинградската” епопея, но по един нов за света начин във вид на „санкции” срещу Руската федерация и нейните преки съюзници. Да, всички виждаме чудесните и сравнително успешни ходове на Президента Путин с Китай, Южна Америка, Индия, Иран и дори Турция, но всички тези страни за САЩ се явяват „локални” лидери, които не са военни, технологични или финансови, глобално доминиращи сили.

Освен това, не трябва да се забравя най-важното. Не оперативните и тактически ходове са решаващите за изхода на войната, а стратегическите. Към момента инициативата в тях се държи от САЩ. Русия е под обсада и за кой ли път в своята история тя геройски се отбранява.

Но какъв е смисълът на героизма, ако не постига победа? Никакъв.

Добре, а как може да се постигне успех в тази жестока стратегическа ситуация? А именно – как Русия може да сломи блокадата?

Само по един единствен начин - Като престане да се защитава

Това, е не просто разбиране, а състояние на духа, което трябва да изпълни руските стратези и техния главнокомандващ – Президента на Русия. Те от догонващи, стратегическите действия на своя безпощаден противник, трябва да се превърнат във водещи тези действия и респ. хода на самата война.

Да, но, днес, в информационния, кибернетичен, технологичен и енергиен 21 век  това не може да стане със „Сталинградски” самоунищожителен героизъм. Както не може и най-вече не трябва да става с ядреното „копче”, защото би било световно безумие, по-голямо от американския демоничен глад за владеене на света. Не може да стане и чрез пряко и косвено съюзничество за ресурси и бъдещи позиции, с която и да е държава в света, защото всичко това се определя с понятието „УТРЕ”. А САЩ, - врагът, работи с понятието „ДНЕС”!

Руските фронтови генерали знаят много добре, че ако нямаш „днес” в битката, „утре” войната ще е на противника. В същност, това, САЩ научиха от виетнамците, които в началото на Виетнамската война бяха наречени от надутите им щабни генерали „маймуни с черни пижами”. Заради тях САЩ започнаха да воюват не с виетнамския народ, а с виетнамската джунгла… и всички добре знаят резултата. „Маймуните с черни пижами” така нашамариха най-великата сила на света и победителка във Втората световна война, че и до днес този спомен ги грее…

Така, че за да преобърне Русия, хода на войната със САЩ в своя полза. За да вземе изцяло и до победа, стратегическата инициатива в свои ръце, така, както успя по време на Втората световна война в битката за Сталинград, Президентът Путин и руския стратегически щаб, трябва да ударят много по-жестоко и безжалостно своя противник по всичките му жизнени точки. И не просто да ги ударят, но да не ги изпускат от натиск, дотогава, докато врагът не престане да мърда и противодейства.

Кои са тези жизнени, слаби точки на САЩ, които Русия, трябва да порази веднага, ако иска да има победа в Третата световна война?

Първата точка. Финансите и финансовата система на САЩ, изразена чрез международния разменен статут на американския долар. Неговата пряка петролна зависимост. Неговата частна емисионност (т.нар. „Федерален резерв на САЩ”, институцията, която печати доларите, е частна компания!...). Неговата безпощадна борсова сила.
     Грандиозна грешка е старанието на руските (еврейски!) финансисти и банкери да надиграят американските евреи-изобретатели на борсата с техните хитри и сложни финансово-борсови спекулации и манипулирани и моделирани  финансови състояния на пазарите. Това е все едно дете да надбяга професионален спринтьор.
     Тук, в това финансово-борсово блато, Русия, не бива да влиза в никакъв случай. Тя трябва да го заобиколи и да нанесе обходен удар по реалната разменна и продуктово-еквивалентна стойност на американската валута, чрез нейното повсеместно унищожение на всеки един ресурсен пазар в света. Това е силата на Русия. Нейният реален продукт срещу борсовия „въздух” на САЩ.
     А от гл. т. на защитата на своята собствена парична единица, Русия, трябва да приеме за периода на войната, принципите на валутния борд и евентуално да го въведе в съюзите, където може да го наложи. За неоспорим и безусловен еквивалент на рублата, трябва да използва само и единствено златото. Никакви други борсови индекси и манипулируеми котировки на поставени и 100% контролирани от САЩ финансови и фондови пазари и играчи.

 

Тук победния принцип е: „Реалния продукт измества „въздуха””!


Втората точка.
Русия, трябва да обърне принципа на „блокадата” към нея срещу своя противник, а именно: трябва да вкара САЩ в колкото се може повече зони на преки, реални разходи – военни, ресурсни, природни, политически, международни, обществени, правни, морални и пр. Това са в същност реални конфликти за САЩ, в които те, трябва да правят реални плащания. Да имат реален и постоянен разход на ресурси – човешки, финансови, технологични, материални, информационни и пр.
     Нима руските стратези забравиха 70-те годни на 20-ти век и ужасът, който техните предходници нанесоха на САЩ и Западния свят – петролната криза? Тук, е същата схема. Но още по-мащабна, диверсифицирана по сектори и съсредоточена като удари. Освен това, с максимално използване на всички субекти, които са противници на противника или биха могли да се превърнат в такива – от цели държави и формални структури и институции до неформални общности, групи и личности.
     САЩ не могат да издържат на подобна „блокада” и три месеца. Същността на тяхната държавна система е „вирусна”, „паразитна”. САЩ съществува само и единствено, чрез унищожаването и изяждането на нещо друго или на някой друг. Организмът на „вируса САЩ” не може да противодейства на „ваксина”. Те нямат план за собствена защита от мащабна външна блокада. Затова и цялата им държавна стратегия, тактика и политика е нападателна. Еднопосочна. Външна. Разрушителна.

 

Тук победния принцип е „Накарай вируса да се самоизяде”!

 

Третата точка. Успоредно с едновременното поражение на горните две точки, трябва да се нанесе внезапен, бърз и напълно унищожителен удар на цялата противникова явна и скрита агентурна, информационна и ресурсна мрежа, изградена на територията на Руската федерация и на ключови, стратегически места в руските съюзи и в света.
     Дори да се реализира ефикасен удар само по тази точка ще се създаде възможност „Сталинградския” героизъм да доведе до успех във войната или поне до не толкова драматично поражение на сегашното държавно и териториално устройство на Русия от „блокадата”. Съветска Русия в това отношение имаше брилянтна система и неповторим, стоманен опит, който сега се използва на 130 % от САЩ!
    Особеното, тук е, че, ако се пропусне, омаловажи или подходи към тази дейност с емоционалните категории „пощада”, „морал”, „дипломация” и прочие – ще се загуби, не битката, а самата война. И още нещо. А
в такава ситуация, това, или - такова нещо, може да се направи само и единствено „сега”! Никога повече този момент и тази възможност няма да се повторят. И никога повече стратезите на Русия няма да имат възможност съвършено да „почистят” своята държава така, както това сториха НКВД и СМЕРШ в Съветска Русия (заради, което СССР издържа повече от 70 години „Студена война”).

 

Тук победния принцип е: „Веднага и „до крак””!


Предполагам, че всичко това, погледнато отстрани, звучи ужасно, но, тук победният принципа е известен на всички - „На война като на война”.  И другото е, че, ако Русия се замисли дали изобщо да нанесе тези три, а и още няколко решаващи стратегически удара върху противника, който я е заключил в смъртна хватка, следващата негова жертва ще беде целия свят.

Дано Бог се смили над нас, и даде сила и непоколебим дух на стратезите и воините в тази последна война, в която залога е не просто бъдещето на две, три или пет супер държави, а цялото човечество!

 

Ивайло Франц,

София, 18 декември 2014 година от Рождеството на Господа и Спасителя наш Иисуса Христа, в дните на Светия Рождественски пост. 




Гласувай:
11



1. apostapostoloff - Русия ще победи, ама
18.12.2014 17:52
на баба си хурката.
цитирай
2. stanemirkata - Победител в тази война няма да има.
18.12.2014 19:34
Просто ще дойде свършека на света.
цитирай
3. ivofranz - Благодаря за споделянето!
19.12.2014 11:34
Благодаря ви, за споделянето на статията, както и на други мои материали и кауза! Бог да ви благослови! Ивайло Франц
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314129
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031