Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2015 20:59 - Вождовете на либерализма искат да скарат мюсулманите с християните! Протойерей Андрей Ткачов
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7684 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В отговор на теракта в Париж, Ходорковски призова всички медии дружно и сплотено да публикуват карикатурите на Мохамед, т.е. да гасят пожара с бензин. Според мен това са думи на несериозен човек, или е съзнателна провокация, на този, който толкова обича своя народ, та иска да го залее с кръвта му.
 
Оценете казаното от вождовете на либерализма. Оценете ги на светло, според думите им, по които, според Евангелието, „сами ще се осъдите или сами ще се оправдаете“.
 
Ако съвременният дребосък се надсмива над някаква религия, това не значи, че той е от друга религия. Никаква религия той не изповядва. В неговото съзнание липсва идеята за святост и вечен живот, и за това се надсмива над всичко.
 
Няма нищо свято за жителите на пластмасовия свят, освен печалбата. Даже майка си и децата си той обича само по инерция, и то, повече на думи, ако изобщо ги обича. И смехът му не е гоголевски — изцеряващ, а е бесовски — против светините, - и от кръста надолу.
 
Русия е страна, в която ислямът е една от традиционните религии. Искате или не, това е така. Любовта и взаимоуважението задължават руснака да познава исляма, поне мъничко, и в никакъв слаучай да не се надсмива над него с развратния смях на атеиста.
 
Повярвайте християни, че няма да навредите на вярата си, ако разумно се запознаете с исляма. Даже нормалното любопитства ни задължава да узнаем фундаменталните основи на тази съседска ни религия, и уважително да се отнасяме към хората, които я изповядват. Постът им е познат, понятието за молитва и милостиня го има и у тях, Страшния Съд го чакат и те, и за влизане във вечността се надяват. И поне по този кратък извод те са ни много по-близки и разбираеми, от атеистите, сатанистите и присмехулниците.
 
Винаги съм казвал, че без да сменяме религиозните си убеждения, ние трябва да уважаваме вярата на съседа - монотеист. Ако зад стената живее религиозен евреин, спазващ строго Шабат, – не пускай силно музиката в събота и не пробивай дупки в стената с бормашина. Уважвай религиозния покой на съседа. И повярвай, че Бог ще те благослови за това.
 
През месеца на поста Рамадан, не яж пред очите на съседа-мюсулманин, и не печи барбекю в общия двор, за да не се разнася миризмата навсякъде. Уважи строгото въздържание на човека и не го съблазнявай. И за тази дребна постъпка, ще намериш в него приятел, а в ден на беда — помощник. Ако постъпиш другояче, ще получиш това, което обикновено получават надсмиващите се над чуждата вяра, - поради нямане на своя.
 
Това са нормалните правила на поведение и съвместно съществуване на хората, исповядващи различни вери, но живеещи един до друг на тесни парчета земя.
 
Така са живели столетия мюсулманите и християните от Ориента, докато тука не влезли кръстоносците, а след тях и най-новите колонизатори. Те по навик насъскват, залагат на противоречията, раздухват пожари, и целият Изток гори от това, понеже има хора, които да палят и раздухват пожарите. Те скарват и разделят, за да властват, както Цезар е заповядал (разбирай – юдейското еврейство, в Рим, в Европа, в Азия... И тогава, и сега, и винаги! Г.С.).
 
Ако искаш беда за Русия (и за всяка страна, вкл. България) — скарай мюсулманите и руснаците (като в България, по времето на т.н. Възродителен процес, - та и до сега!!), и настройвай мюсулманите против руската държава. Това е цезаревата (юдейска) практика, по отношение на покоряваните и съпротивляващите им се народи.
Псаки плямпа такива неща, от глупост, а Маккейн — съзнателно. Но Ходорковски?.. Та той нали е руснак. Или - не е!?
 
И тук е мястото да припомним, че когато по времето на Елцин, по руската телевизия показваха серийния филм „Последното изкушение на Христос“, тогава мюсулманите от Москва излязоха пред Останкино на протест против кощунството, и стояха редом с православните. Либералите не излязоха. Протестантите - също. Мислете господа и братя, за същността на думата „враг“! Съпоставяйте и анализирайте (кои са истинските ни врагове)! ...

 

Извадка от: logoslovo.ru/forum/all_1/topic_10934/

Превод, Григор Симов




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319603
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031