Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2015 09:52 - ДЪЛГАТА РЪКА НА СВЕТОВНАТА БАНКА Е СТИСНАЛА БЪЛГАРИЯ ЗА ГУШАТА Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1544 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Машинациите на Световната Банка доведоха до робството на дълга, което тегне над много държави

Световната банка действа навсякъде на принципа, че държавите на които отпуска кредити не могат да ги изплатят, но тя разчита на постоянното плащане на високите лихви по тези заеми. 

image
 

Случващото се в Гърция и Кипър показва, че в днешно време политиците не решават нищо. Всичко, което се случва се диктува от банкерския елит и останалите (юдомасонски) „елити“, стоящи в сянка.

От тази криза става очевидно, че целия финансов пазар, в световен мащаб е основаван на измама. Налице е реалната икономика, нуждаеща се от кредити, но тя не играе решаваща роля. Решаващата роля днес играе финансовият капитал, почиващ на измамата, чрез предлагането на измамни така наречени „финансови продукти“.

Същите тези хора са виновни за Световната криза, а сега са се втурнали да „спасяват“ най-закъсалите държави. Цели държави са превърнати в една голяма банкерска пералня за пари. За да спасят своите перачници те започнаха да отпускат още по-големи кредити на фалиралите държави и всичко това, за да бъдат спасени самите банки, които СБ щедро финансира. 

“Световна банка си партнира с България през последните 20 години, като наред с финансиране предоставя на страната анализи и консултации.

регионалният директор на Световна банка за Централна Европа и Балтийските държави Питър Харолд.

Така например сега Световната банка видя възможност да „спаси“ и българските железници, но това е само последния случай, в който тази добра институция се втурва да ни „помага“. СБ иска да приватизира „товарни превози“ като условие да ни отпусне неизгодния кредит от 200млн., за да не фалира БДЖ. Правителството на ГЕРБ работеше усилено за осъществяването на тази сделка. Така през 2012г. България подписа споразумение със СБ част от парите от еврофондовете да отиват към СБ като комисионна,която те получават за консултациите как да изразходваме тези пари. На всичкото отгоре СБ отказва да плаща ДДС в България. 

Един път ръководят и насочват правителството как да харчи парите от еврофондовете и втори път получават и пари за това. Европейската банка и Световната банка са взаимно обвързани, тоест парите (колкото и недостатъчни да са и дори да не покриват членския ни внос) от ЕС ни ги дават, но и ни задължават да ръководят тяхното използване. Тук е излишно да се питаме колко и кои хора се облагодетелстват от тези машинации.

Стига се до там, че гражданите на държавата, чрез данъци и заеми заплащат лукса и войните на своя монарх. За банкерите, това е сигурен гешефт, защото държавата не може да банкрутира. Тя или повишава данъците, или започва да печата пари, които, разбира се, нямат стойност.

Икономисти твърдят, че световната икономическа криза на практика прави  супер-богатите още по-богати. 

Най-богатия 1% от населението е увеличило печалбите си със 60% през последните 20г. въпреки икономическите кризи, които  очевидно не се отразяват на най-богатите. 

Световната банка и МВФ – съдружници в „спасяването“

 

Тези две институции се появяват във възможно най-удобния момент. Именно след края на Втората световна, когато всички европейски държави са в ужасно тежко състояние, заради войната. Така банкерите, които финансират и насъскват държавите да влязат в открит глобален конфликт, финансирайки тяхното въоръжаване – осигурявайки за теб, но и за врага оръжие, потриват ръце. И идва момента, в който някой трябва да „спаси“ европейските държави и кой ще бъде той? Новосъздадената Световна банка, разбира се! Световната банка отпуска кредити на правителствата, МВФ пък отпуска кредити на същите, за да покриват дълговете. 

През 70-те години страните от Третия свят бележат невиждан ръст на дълговете си. Това се случва след като СБ се ориентира към тяхното „развитие“, което уж тя подпомага с кредити отпуснати на правителствата по социални програми за здравеопазване и образование.  Истината е, че правителствата сключват сделки със СБ неизгодни за нищо неподозиращите народи на тези държави. В последствие те прибират лъвския пай от кредита, отпускат нищожни средства по програмите, а СБ печели от това, че тези народи десетилетия напред ще плащат лихвите по заемите. Това се случва и в България.

През 1980г. УНИЦЕФ обявява, че Световната банка е отговорна за значително понижаване на жизнения стандарт на десетки милиони жители на Азия, Африка, Латинска Америка. Именно това е най-голямата лъжа на СБ – плана за премахване на световната бедност. Това няма как да стане, най-вече по този начин. Това е една голяма лъжа. Само през 2012г. няколко хиляди души са спечелили толкова пари достатъчни да решат проблема със световната бедност 4 пъти!

През 2008г. Джо Стиглиц – главен икономист на Световната банка беше уволнен, след като изнесе тайни документи и заяви открито, че Световната банка унищожава икономиките на държавите докато се преструва на „спасител“. от документите се разкриват някои смущаващи истини, чието осъществяване ние можем да видим и в България и по света.

СБ задължава правителствата да се откажат от ключовите активи на своите държави и те да бъдат приватизирани от корпорации ръководени от СБ – ресурси като водата, здравеопазването, електричеството и тн.



Гласувай:
5



1. dimat - Основното,на което разчита Световната банка не са лихвите!
08.01.2016 18:30
Въобще не са и притрябвали някакви си допълнителни числа в компютрите!

Основното,на което разчита тази Световна банда е ,на диктата,който налага на държавите и ги принуждават да да разрушават социалните си системи,образователните си системи,да пущат за безконтролно разграбване на ресурсите посочени от банките корпорации и в крайна сметка,разрушаване държавите и народите!!!

Ето,това е основното,господа корифеи "икономисти" и "финансисти",а не бла-блат-тата,за някакви си "лихви",т.е,за едното нищо.

Всичко това е толкова явно,толкова нагло прокарвано,че са необходими наистина усилията на "корифеи",да втълпяват на стадата,че става въпрос за някакви си "пари" и свързаните с тях "лихви",последните остатъци от които са умрели още през седемдесетте години на миналия век,НО ВЕЧЕ ОСИГУРИЛИ НА ЗОМБИРАНОТО ЧОВЕЧЕСТВО ЖЕЛЯЗНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ХВАТКА НА СВЕТОВНИЯ "ЕЛИТ",ЧРЕЗ БАНКИТЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312465
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031