Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2015 11:38 - Кардиохирург разказа за истинските причини за сърдечно-съдовите заболявания! Автор: legna
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2931 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В желанието си да бъдем максимално полезни, днес ти предлагаме статията на колегата Дуайн Лъндел. Горещо ти препоръчваме да намериш време и внимателно се запознай с хипотезата му, която подобно на други такива, както и на д-р Малкълм Кендрик, написал книгата „Голямата измама с холестерола“ /истината за това, което предизвиква сърдечно-съдовите заболявания – и как да ги избегнем/ поставят под съмнение масовото схващане за проблема, който е един от най-сериозните бичове на цивилизованите общности. Запознай се и създай за себе си разбиране – път, което ще ти помогне живота ти да е по-пълноценен, по-енергичен и по-хармоничен. Ние от Easy SLim сме готови да те подкрепим в този път.

imageД-р Дуайт Лъндел казва, че истинската причина за тези болести – въобще не са холестерола и мазните храни, както отдавна са убедени повечето от колегите му. Проучванията показват, че сърдечно-съдовите заболявания се дължат на хронично възпаление на стените на артериите. Когато няма възпаление,  холестерол в кръвоносните съдове не се натрупва и може свободно да циркулира из тях.
„Ние, лекарите, имащи сериозно обучение, знания и авторитет, често се отличаваме с твърде високо самочувствие, което ни пречи да признаем, че грешим. Това е смисълът. Аз открито признавам, че съм сгрешил. Като сърдечен хирург с 25-годишен опит, който е направил повече от 5000 открити сърдечни операции, днес ще се опитам да поправя грешката, свързана с един медицински и научен факт.
В продължение на много години съм се обучавал заедно с други видни лекари, които днес „правят медицината.“ Публикувайки статии в научната литература, непрекъснато посещавайки образователни семинари, ние безкрайно настоявахме, че сърдечните заболявания са само в резултат на повишени нива на холестерол в кръвта.
Единствената приемлива терапия бе предписание за намаляване на холестерола и на диета, която сериозно ограничава приема на мазнини. За последното, разбира се, уверявахме, че трябва да понижава холестерола и да предотвратява сърдечно-съдовите заболявания. Отклонения от тези препоръки се смятат за ерес, или резултат от медицинска небрежност.
Но всичко това не работи!
Всички тези препоръки вече не са научно и морално оправдани. Преди няколко години бе направено откритие: истинската причина за сърдечно-съдовите  заболявания е възпаление на артериалната стена. Постепенно това откритие води до промяна в концепцията на борбата срещу сърдечно-съдовите заболявания и други хронични заболявания.
Използваните в продължение на векове диетични препоръки допринесоха за разпространението на епидемията от затлъстяване и диабет, последствията от която надминават всяка чума, от гледна точка на смъртността, човешко страдание и ужасни икономически последствия.
Въпреки че 25% от населението (на САЩ) взема скъпи статинови препарати, въпреки факта, че ние намалихме съдържанието на мазнини в диетата си, процентът на американците, които ще умрат тази година от сърдечно-съдови заболявания е по-висок, отколкото досега.

image
Статистиката на American Heart Association  показва, че 75 милиона американци в момента страдат от сърдечно-съдови заболявания, 20 милиона имат диабет и 57 млн. имат пред диабет. Тези заболявания всяка година стават все „по-млади“
Казано по-просто, ако няма възпаление в организма, холестерол по никакъв начин не може да се натрупва в стените на кръвоносните съдове и по този начин да доведе до сърдечно-съдови заболявания и инсулти. Ако няма възпаление, холестеролът се движи свободно в тялото, тъй като това първоначално е замислено от природата. Именно това възпаление предизвиква натрупване на холестерола.
Във възпалението няма нищо необичайно – това е просто естествена защита срещу външни „врагове“ като бактерии, вируси и токсини. Цикълът на възпалението е идеален за защита на тялото от тези бактериални и вирусни нашественици. Въпреки това, ако ние хронично излагаме тялото си на токсини или ядем храни, към обработването на които то не е приспособено, възниква състояние, наречено хронично възпаление. Хроничното възпаление е също толкова вредно, колкото острото заболяване.
Кой разумен човек постоянно и съзнателно ще консумира храни или други вещества, които увреждат тялото? Може би пушачите, но те са направили този избор съзнателно.
Останалата част от нас просто се придържат към препоръчаните и широко насърчавани диети с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на полиненаситени мазнини и въглехидрати, без да знае, че по този начин ние многократно травмираме кръвоносните си съдове. Тези повтарящи се травми предизвикват хронично възпаление, което от своя страна води до сърдечно-съдови заболявания, инсулт, диабет и затлъстяване.
Нека да повторя: нараняване и възпаление на кръвоносните съдове, предизвикани от нашата диета с ниско съдържание на мазнини, се препоръчва в продължение на много години от традиционна медицина.
Какви са основните причини за хроничното възпаление? Накратко, това е излишък от консумацията на храни с високо съдържание на прости въглехидрати, които са преработени  (захар, брашно и всички продукти, направени от тях), както и прекомерната консумация на растителни масла омега-6, като соя, царевица и слънчоглед, които се съдържат в много преработени храни.
Отделете малко време и вижте какво се случва, ако известно време се трие с твърда четка мека кожа, докато тя стане съвсем червена, докато се появят  и мини кръвонасядания. Представете си, че вие правите  това няколко пъти на ден, всеки ден, в продължение на пет години. Ако можете да издържите тази болка, ще се появи кървене, подуване на засегнатата област, и всеки път, вредата ще се усложнява. Това е добър начин да се визуализира възпалителния процес, който може да се появи в тялото ви точно сега.
Независимо от това къде се появява възпалението, отвън или отвътре, то протича еднакво. Видял съм отвътре хиляди и хиляди артерии. Болната артерия на пациента изглежда така, сякаш някой е взел четка и постоянно трие с нея по стените и. Няколко пъти на ден, всеки ден, ние ядем храни, причиняващи леки наранявания, които след това се превръщат в по-сериозни наранявания, стимулиращи организма постоянно и редовно да отговаря с възпаление.
Когато ние се радваме на изтънчения вкус на сладки кифлички, нашето тяло реагира с безпокойство, сякаш чужд нашественик пристига и обявява война. Продуктите с излишък от захар и прости въглехидрати, както и преработените за дългосрочно съхранение с омега-6 мазнини, са гръбнакът на американската диета в продължение на шест десетилетия. Тези продукти бавно тровят всички.
Как кифличката може да предизвика възпаление, което ни разболява?
Представете си, че на клавиатурата е разлят сироп, и ще видите какво се случва вътре в клетката. Когато се консумират прости въглехидрати като захар, кръвната захар се покачва бързо. В отговор на това, панкреасът отделя инсулин, чиято основна цел е прехвърлянето на захар във всяка клетка, където той се съхранява за енергия. Ако клетката е пълна и не и трябва глюкоза, тя не се включва в процеса за да се избегне натрупването на прекомерно много захар.
Когато пълните ваши клетки отхвърлят излишната глюкоза, кръвната захар се вдига, произвежда се повече инсулин и глюкозата се преобразува като се натрупват мазнини.
Какво общо има всичко това с възпалението? Нивото на кръвната захар има много тесни граници. Допълнителните молекули захар се прикрепят към различни протеини, които, на свой ред, повреждат стените на кръвоносните съдове. Това повтарящо се увреждане се превръща във възпаление. При увеличаване нивото на кръвната захар, по няколко пъти на ден, всеки ден, се изявява същия ефект, като триене с шкурка по стените на крехките кръвоносни съдове.

image
Въпреки че не можете да видите това, аз ви уверявам, че това е така. За 25 години съм го виждал в повече от 5000 пациенти, които са претърпели операция, и за всички тях е характерно едно и също нещо – възпаление на  артериите.
Теорията за холестерола доведе до препоръки за потребление на храни с ниско съдържание на мазнини, което от своя страна доведе до създаването на същите тези продукти, които в момента предизвикват епидемия от възпаление. Висшата медицина направи ужасна грешка, когато посъветва хората да спрат наситените мазнини в полза на храни с високо съдържание на омега-6. Сега сме изправени пред епидемия от артериално възпаление, което води до сърдечно-съдови заболявания и други тихи убийци.
Затова е най-добре е да изберете пълнозърнести храни, които са използвали нашите баби, а не тези, които нашите майки закупуват в магазините за хранителни стоки, пълни с фабрична храна. Изключвайки „възпалителните“ храни от диетата и добавяйки необходимите хранителни вещества от пресни непреработени храни, вие започвате да се борите с вредата, която в продължение на много години е причинявала на вашите артерии, в целия организъм, типичната американска диета.

Д-р Дуайт Лъндел е бивш шеф на хирургия в Banner Heart Hospital, Меса, Аризона. Неотдавна д-р Lundell напусна операциите за да се съсредоточи върху лечението на сърдечно-съдови заболявания чрез диетична терапия.

Ако и ти желаеш да промениш отношението към храненето и подходите към здравето си – кликай тук и получи подаръка си!
Гласувай:
51. ravramov - Яжте колкото може повече люто
05.02.2015 11:58
и няма да имате нито сърдечно-съдови проблеми, нито настинки, грипове и каквото и да било. Мнозина твърдят, че не могат да ядат люто, но това е защото не искат. Лека полека се свиква с лютото и след това забравяш за аптеката.
цитирай
2. bojinkata - Много полезна статия!!! И просто е ...
05.02.2015 14:49
Много полезна статия!!! И просто е обяснено всичко! Благодарности!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 26253410
Постинги: 4183
Коментари: 7433
Гласове: 8162
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930