Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2015 10:48 - Отче наш, ние се завръщаме при Тебе. logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3638 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 27.05.2015 10:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Историята на човечеството е история на отношението на хората с Бога. Всички народи, и преди, и сега, живеещи на земята, или които предстои да се родят на този свят, всичките са едно голямо семейство. Нашият Небесен Отец, живее извън времето и възприема целия свят изцяло и наведнъж, вижда го в един миг, от точката на началото на света, до точката на края на света… Нашият Небесен Отец възприема цялата история на човечеството, като история на израстването на собствения Му син.

image

Завръщането на блудния син.


Всеки баща иска синът му да тръгне по неговите стъпки и да стане наследник на делото, на което се е посветил смият той. Делото на Бога Отца е Сътворението на Света. И това наследство Той е приготвил са своите деца. Но за да влезем в радостта на нашия Господ, трябва да съзреем до нивото Му: «…бъдете съвършени, както е съвършен вашият Небесен Отец» (Мат. 5:48).

Смисълът на духовния живот се свежда до две задачи. Първо – трябва да се научим да обичаме и да прегръщаме целия свят, да се грижим за цялата вслена, както прави това Бог Отец. Второ – трябва да се научим да строим своя свят, по заповедите Божии, както го е направил Христос. Тези две съставляващи са същността на това, което се нарича царствено свещенство. От тези два етапа е изграден жизненият път на всички светци. Отначало израстват в Богопознание, после, от вътрешния излишък, благодатта им започва да се проектира във външния свят. И такива хора стават «светлината на света», т.е. стълбове и центрове на кристаллизацията на народния живот, според Божествения Порядък.

Сега, фактически на цялата земя е установен антибожествен порядък. И това е направено по Божие допущение. Отстъпничеството от Бога и глобалният разгул на сатанизма — всичко това Бог е допуснал по две причини.

Първата причина
Нашият Небесен Отец е Бог на свободата, а не на принудата. От своя страна той е направил абсолютно всичко, и без да нарушава свободата ни, е създал пътя на спасението, пътя за постигане Царството на Вечността. И за всичко това Владиката на Света, Сам се разпънал и умрял. И по-голяма жертва просто не съществува. А съвременният Нов световен ред е резултат от абсолютното човевко своеволие. Това е логическият завършък на пътя на блудния син.

Либералната цивилизация е глобален свинарник, в който ние превърнахме нашата Красавица - Земята. А съвременното човечество е клошар, пропилял имането на баща си, ровещ в боклуците и дъвчещ всякакви генномодифицирани залъгалки.

Втората причина
В края на историята човечеството трябва да бъде подложено на изпит, да мине през изпитание, което да покаже, доколко сме усвоили заповедите на Спасителя и достойнни ли сме да живеем заедно с Него във Вечността? И точно за това е допуснал Бог, силите на злото напълно да премахнат от лицето на Земята християнското светоустройство: «И даде му се да води война със светиите и да ги победи; и даде му се власт над всякое колено и народ, и език и племе» (Откр.13:7).


И сега човечеството завършва своя път, в свободно падане, фактически до самото дъно, до началото на глобалния хаос… Господстващата в целия свят западна цивилизация вече е деградирала до състоянието на Содом и нищо друго, освен тотална война, не може да предложи на света. И сега няма никакъв избор. Т.е. именно сега, когато «синчето се наскита», когато вече не му остава никакъв друг избор /и никакви избори/, освен да избере движението в обратна посока - към Бащиния Дом.

Изборът е много прост. Или ще издъхнем като последни добичета – „гои”, в електронния свинарник, или ще стъпим на пътя на изповедничеството и ще създаваме на Земята живот, на основата на Божествените Заповеди.

Ситуацията е такава, че да се заеме за това дело, на планетата земя, реално, няма кой друг, освен руските хора. И целият свят с надежда гледа към Русия.

 

logoslovo.ru/forum/all_1/topic_12165/

Превод, Григор Симов




Гласувай:
3



1. sokoli - Кой поквари света? Туморътъ въ С...
29.05.2015 23:25
Кой поквари света? Туморътъ въ Содомъ и Гоморъ. Разсейките следватъ къмъ Кносоския дворецъ, Гърция, Помпей, Римъ, Византия, Англия, Америка , че и даже и Русия. Целия святъ е лъганъ. "Вашъ баща е дяволътъ" Няма как да се завърнатъ при Богъ, защото те никога не са произязли отъ Небесниятъ Баща. Няма какъ да се отдели туморътъ отъ тялото, плевела отъ житото. "И видях ново Небе и нова Земя, защото първото небе и
първата земя преминаха"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315136
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031