Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2015 10:00 - САЩ могат да арестуват всеки у нас след тайно решение на парламента, http://nreporter.info, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2669 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ние се отказваме от собствения си закон, за да могат Щатите да отвличат хора, както правят къде ли не. Сега ще имат силата да вършат каквото си искат абсолютно легитимно.

При закрити врата депутатите разгледаха вчера на първо четене Споразумението между България и Международния наказателен съд за релокация на наша територия на свидетели.

Доколкото е известно у нас няма международни терористи, нито извършили престъпления срещу човечеството българи и чужденци. Явно депутатите, които са го приели, знаят нещо, което не казват. Другият вариант е, че дават права на САЩ да правят, каквото си искат на наша територия. Споразумението ще улесни и ТПТИ (то ще даде зелена светлина на ГМО – продуктите и шистовия газ).

Стана ясно, че пълният текст на споразумението е липсвал от секретната секция на парламента. Интересното е, че депутатите не са могли да се запознаят с документа, но са гласували „за“. Не стана ясно обаче и кой е засекретил документа.

Припомняме, че в сряда САЩ арестуваха двама високопоставени служители на ФИФА в Швейцария по подозрения в корупция. Те ще бъдат екстрадирани в Щатите, за да се проведе срещу тях съдебен процес. Тези служители може и да са виновни, но какво общо имат с това янките и защо задържат хора, които не са американски граждани, без да е доказана вината им.

Подобен случай имаше и в България. През 2013 г. Гергана Червенкова бе обвинена от САЩ за търговия с наркотици в интернет. Тя прекара заради това в ареста близо 2 месеца, а историята й предизвика бурна обществена подкрепа. Слави Трифонов започна кампания, с която да докаже невинността й. Гери дори трябваше да бъде в Щатите. За щастие беше освободена от ареста и пусната под гаранция, а впоследствие екстрадирането й беше отменено, но само заради обществената реакция.

Ако и на второ четене бъде прието въпросното тайно решение, САЩ ще могат да правят каквото си искат у нас и вече няма да имат пречки за това, нито ще носят отговорност при грешки.

Полша си призна, че на територията й е имало мъчилища, в които са разпитвани и измъчвани хора от американските служби. В България все още нищо не се казва, въпреки че се говори за това от 15 години. Този факт повдига още един въпрос – дали е имало хора у нас, които са били незаконно задържани и измъчвани?

Със съкращения от 19min.bg

Още по темата:
  1. NSA тайно инсталира подслушватели в произведени в САЩ рутери
  2. Протестът пред парламента ескалира
  3. Потомци на тракийските бежанци към парламента: Признайте геноцида над предците ни!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362320
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930